Развод с чужденец - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Развод с чужденец
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 3261 пъти
Ето и моята (на сестра ми)историята. Сестра ми от 8 години, живее в Австрия, тя е българка. От 5 години живее с един германец в Австрия, а преди 3 години сключиха католически брак, тя ми казва, че нямат граждански брак, но не знам дали е вярно или не, тъй като тя прикрива много неща от мен и е доста особена, мисли, че ако каже нещо хубаво, че ще я завидя, тъй като тя ми завижда, а аз не съм такъв човек. От 2 години имат и дете, т. е. имам красива племенница, която е родена в Австрия, както за брака, така й за племенницата ми казва в последния момент, и аз все я разбирам и прощавам.
Преди известно време ми казва, че е в защитен дом с майки с деца в Австрия, който са тормозени и предприела мерки за развод. Тази новина ми дойде като гръм от ясно небе, тъй като никога не е казвала, че имат семейни проблеми и т. н. Тя засега ми каза само, че била дълго време под психически тормоз и се страхувала да не направи „зет” ми нещо на детето, тъй като има съмнения, че е психично болен. В момента, тя не работи, досега „зет” ми ги издържаше тъй като има големи доходи. Моля, ако някой знае, какво се полага при развод, ако има граждански брак или какво се полага на детето, което има немско гражданство, каква е минималната издръжка, дали се полагат на сестра ми детски, някаква помощ, докато си стъпи на краката.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 1095e815d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Интересна изповед. Сама казваш, че сестрата прикрива нещата от теб, а искаш да получиш адекватен съвет. И как става така, че зетят е психично болен, но все пак има високи доходи. Ей, за това няма да ги стигнем никога.

Не се разбра със сигурност нито кой с кого е женен, нито от кого е детето. Те са граждани на друга държава и са подчинени на нейната юрисдикция. Търсите чужденци, за да си оправите живота, а после търсите българи, за да се оправите с чужденците.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: b8efa4ed18
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нали чужденците са по-добри?

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: af936bbfc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Извинявай, но най-вероятно сестра ти е откачената... Психично болен човек не може да има големи доходи, а и цялостното ѝ поведение спрямо теб хич не говори в нейна полза... Остави я сама да си сърба попарите, които си е надробила. Най-доброто, което можеш да направиш е да вземеш детенцето при вас за временно или за постоянно - да не страда поне то, и да не става залог на глупостите на сестра ти...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 0120ba2561
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Този въпрос на нас ли го задаваш? Тя е в защитено жилище там и най-добре ще ѝ обяснят.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: ca42e5d0da
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Вие да не сте роми? Извинявай за въпроса, но така ми изглежда цялата работа. Брак по сметка, нула дни стаж и накрая - какво ми се полага? .... Ами нищо мен ако питаш!

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: b4a24be1ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Сестра ти си е направила сметката и без теб. Ако има граждански брак и няма сключен брачен договор и се полага половината от общото имущество плюс издръжка за детето. Най-вероятно това го е планирала от самото начало, а мъжът и е балък, който сега ще съжалява до края на живота си, че се е хванал с нея. На запад е така, ако жената реши да избяга с децата, никой не може да я спре. Достатъчно е да каже, че е подложена на тормоз без никакви доказателства и може да вземе децата в такъв защитен дом, чието местонахождение е тайно и бащата дори не знае къде е семейството му. После почва да получава писма от адвокатите на жената, които са готови да го разкъсат като глутница вълци.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: baa51e7cef
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте аз живея в Германия и до колкото съм запозната тя може да получава издръжка от него детските за детето и всичко предобито след брака се разделя и по принцип щом е била тормозена от него трябва специални институции да и помогнат

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 6f92cb8c80
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Тук трябват позная в областта на австрийското законодателство. Всякакви съвети, идващи от опита на българското семейно право са излишни. Щом е в защитено жилище, най-вероятно там предлагат правна помощ. Не знаете също дали няма сключен граждански брак. Мога само да ви насоча за консултация към Държавната агенция за закрила на детето, дирекция "Държавна политика за детето" се занимават с подобни межденародни казуси. Поне могат да ви консултират. Те могат да ви насочат и към други институции. Но най-сигурно питайте в ДАЗД дори по е-майл отговарят.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 246622392f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Съгласна съм с 8. Аз съм запозната с бг. и немското право в областта, но не и с австрийското. Примерно в Германия не може да има църковен брак без граждански, но във Великобритания църковният брак е едновременно и граждански, но там църквата им е създадена от държавата. В Австрия не вярвам да е нямала преди това подписан брак...

Няма значение какво гражданство имат в случая хората - те са ЕС-граждани с постоянно местоживеене в Австрия и важат австрийските закони освен ако ДВАМАТА не се споразумеят да важат немските или българските.
Не се притеснявай - сестра ти ще получи всички права за детето и доста солидна издръжка, но размерите ще определи съд или те двамката, но ще са достатачно.
Сигурна ли си те дали имат изобщо брак?
В Германия има разлика при омъжените и неомъжените примерно за издръжката на жената, но не и на децата.
Сестра ти ще се оправи както го е правила до сега. Не я мисли, но ще ѝ се наложи скоро да почне работа, защото издръжка за нея най-вероятно при толкова кратък брак няма а има, а след 3 г. на детето издържката е малка, защото вече можеш да го пуснеш на детска градина.
Детски и помощи също ще взима тя, но зависи от издръжката - ако е доста голяма няма да е на помощи.
Като цяло сестра ти малко ме съмнява. Човек е толкова подтаен само ако има да крие нещо - примерно мъжът е женен, но не за нея :))))
Отделно католически развод няма. Ако се разведе ще е само граждански, но католическата църква не разтрогва бракове дори при побоища - трябват неща като неконсумация на брака, а той очевидно е консумиран. Само папата може да я разведе по католически при тези обстоятелства :)... ако изобщо има какъвто и да е брак, но споко - дори да няма никакъв брак той да е женен... за друга и така нататък пак няма да е зле - издръжката си е издръжка


П.П. Н 6. сънува! Няма половината от „общото“ имущество при 2-3 години брак! Дели се само имуществото, придобито по време на брака, а те могат да имат и брачен договор 2-3 г. какво имущество бленуваш? Най-много някоя кола да са купили или нещо такова, което е нищо...
Имайте в предвид, че няма законодателство в света, което да обедини имуществата на двамата при брак и после да ги разделя при развод.
Ако нямате брачен договор се дели само придобитото по време на брака. По бг. законодателството е още по-строго - дели се само семейното жилище, а ако има вили и още имоти се гледа на чие име са. Отделно не се делят подарени и наследени имоти - дори за дългите бракове е възможно не само у нас, но и в чужбина да не получиш нищо от имотите, а за брак от 2-3 г. дори издръжка няма по най-старите закони освен за детето. В последно време в Германия премахнаха издръжката за съпруги и при много дългите бракове я ограничиха за определено време като бюрото по труда е длъжно да намери на жената работа и ако откаже ѝ спират издръжката! В Австрия все още не е така, но те като ги знам обичат да преписват немско законодателство да не останат по-назад. За детето ще има хубава издръжка, ще има детски, но за нея няма да има нищо и това е справедливо...иначе всички да се оженим за някакви богати глупаци и да им грабчосаме половината имоти.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 177967add5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Първо сестра ти със сигурност има граждански брак, защото никъде в Европа църковен брак не може да се сключи без валиден граждански брак и второ след като е в защитено жилище хората от съответната организация могат да и помогнат най-добре. В тези организации освен, че предлагат подслон на хора жертви на насилие, предлагат и правна помощ и са най-запознати със законите в този случай. А ти дори не разполагаш с цялата информация, така че как очакваш да и помогнеш? Единственото, което евентуално можеш да направиш е да и изпратиш пари за самолетни билети, че да могат тя и детето да дойдат в България, обаче за останалото издръжки, други права и т. н. най-добре могат да я информират хората, които са и помогнали. В крайна сметка това им е работата.

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 504a513a6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От автора. Благодаря за отговарите! Към номер 5, не не сме роми, а българи! Вече знам, че нямат граждански действително, а само католическо тържество, нещо като сватба, зет ми е признал иначе племенницата ми.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ed6143f2a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Братовчедка ми имаше подобен казус, тези пичове са най-добрите!!! https://sbklaw.bg/semeino-pravo/delo-za-razvod-s-chuzhdenec/

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker