Хининова вода за растеж на косата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120501)
 Любов и изневяра (29536)
 Секс и интимност (14292)
 Тинейджърски (21841)
 Семейство (6421)
 Здраве (9544)
 Спорт и красота (4684)
 На работното място (3125)
 Образование (7269)
 В чужбина (1640)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1729)
 Други (18349)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Хининова вода за растеж на косата?
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 1403 пъти
Здравейте момичета. Вече имаше такава тема, но с мнооого и противоречиви коментари и не разбрах съвсем това, което ме интересуваше, защото всеки говори различно. Моята коса е дълга, средно гъста бих казала, ако изобщо има смисъл, не е много гъста, но не е и много рядка. Имам проблем с косопада. По четката остават, а по килима е мрежа от косми. Преди да пристъпя към въпросите си относно хининовата вода бих искала да ви попитам за някой евтин и добър шампоан против косопад, за предпочитане някой билков или такъв с минимално или без съдържание на химикали. Това, което ме притеснява в хининовата вода, е че някои казват, че получили косопад от нея, а аз вече имам този проблем и не искам да се засили. Марката вода ли е виновна или просто на всеки реагира различно тази вода? Друго, което ме интересува е марката. Едни хвалят Милва, други пък казват, че била чиста вода и пълен боклук, четох и за някаква марка КОКОНА за такава вода... не знам коя марка да търся като по-ефикасна. Освен това вярно ли е това, че ако се ползва едновременно хининова вода и хининов шампоан ще се получи обратен ефект? Вече съм решила тривитаминол да пробвам, но много ме блазни тази хининова вода, искам да я видя какво представлява. На едно място четох пък, че косата наистина растяла с тази вода, но пък косата ставала тънка, хвърчаща и падала лесно и бързо, други пък описват някакви прекрасни бляскави гъсти гриви пак заради същия продукт... за това казах, че множеството противоречиви мнения ме объркаха, вие какво ще ме посъветвате?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: f9f774ce7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо за хининовата вода - пробвай, защото тя е добра точно за скалпа УЖ, НО не си мисли, че нещо такова може да накара косата ти да е по-гъста. Генетично е заложено колко фоликули ще имаш, колко е дебел косъмът и така нататък. Няма да ти навреди, но няма и да помогне за по-гъста коса. Марката тук няма значение - хининовата вода е с едно и също съдържание. То е като да пиеш Ацетизал (български аспирин) вместо аспирин. Има си определени концентрации и съдържание - евтин продукт
Косата на всички хора расте около 1 см. месечно. Това е положението.

Шампоан без химия няма! Ние самите сме съставени от атоми и молекули - също сме химия. Често точно „билковите“ шампоани са най-агресивните. Просто си вземи хубав шампоан, увлажняваш скалпа като примерно Head and Shoulders или нещо от аптеката.

Ако имаш проблем с косопада обаче най-вероятно причината е на хормонална основа или в липсата на витамин Е. При жените това са причините - виж си хормоните най-вече.
Ако си на някаква диета без хляб не е учудващо да ти капе косата заради липса на витамин Е, така също си виж хормоните ако положението е сериозно. Имай в предвид, че всяка пролет и есен косата пада по-интензивно. Нормално е да се сменя косата и да капе - един косъм живее най-много 2-5 г. Важно е да ти расте нова коса отдолу. Хвани произволен кичур и ако в посока скалп е много по-дебел от при връхчетата, значи при теб всичко е нормално. притеснително е само ако всички косми са ти с една и съща дължина - това значи, че нова коса не расте или малко расте, което пък значи, че имаш някакъв проблем, но той ще да е вътре в теб, не вън - хормони, хранене, стрес и така нататък, а тук хининова вода и шампоани не помагат.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b9a65b23b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз използвам хининовата вода на милва, а до скоро използвах и шампоана... мога да кажа само хубави неща за тях. Първо, но не и по важност, преди четката ми ставаше в косми след няколко сресвания и гребенът също, а сега когато се реша има с пъти по малко косми. Второ - на скоро се подстригах късо и използвах водата шампоана, е мога да кажа, че за почти месец косата ми порасна 1-2см. Майка ми също използва водата и казва, че косата й е станала по-здрава. Тя също имаше проблем с косопада, затова си купи шампоана на farkom-mea natura (мисля, че така се пише) за всеки тип коса. Също така (може да ти се стори гнусно) преди години имаше наистина сериозен проблем с косопада затова прибегна към критични мерки (отчаяните времена искат отчаяни мерки) мажеше скалпа си с урина и след 1-2 минути го отмиваше с мек шампоан... наистина подейства.

Надявам се да съм ти помогнала и успех с косата :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker