Заради скандала се притеснявам да отида отново на училище - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Заради скандала се притеснявам да отида отново на училище
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 2038 пъти
Здравейте. Момиче, 10 клас съм. Доскоро си имахме групичка приятелки и мислехме, че сме неразделни, но ужасни интриги и скандали развалиха нашите взаимоотношения. И четирите сме от един клас. Бяхме си супер преди да се появи пето момиче - ужасна както на външен вид, така и отвътре - злобарка, егоистка, завистница, интригантка, да не говорим, че не поддържа елементарна лична хигиена. Изобщо не знам как я приехме в приятелския ни кръг. Та аз и моята най-добра приятелка искахме да кажем на въпросното момиче, че не е желано при нас, след като няколко пъти я чухме да си измисля слухове за нас и други глупости. Само дето другите две наши приятелки не искаха да са груби с нея и продължиха да я канят да излиза с нас. Това увеличи напрежението и миналия петък се стигна до бой в клас между най-добрата ми приятелка и това ужасно момиче, докато другите две гледаха отстрани и нищо не направиха! Аз ги разтървах и се развиках на гадното момиче, казах й всички неща в очите, дори малко прекалих. Но ми беше болно, че след всичките пъти, в които ние сме скачали да ги защитим, двете ни приятелки ни обърнаха гръб и подкрепиха една мърла. Аз им се разсърдих, но нещата не свършиха до там.
Разбрах, че една от двете "приятелки" на Нова година се е целувала с момчето, което аз харесвах дълго време, но той й е казал, че харесва нея на външен вид, но уважава мен като човек и тя никога няма да е това, което съм аз за него (и двамата се харесвахме, но поради определени причини не се получи между нас). Тя, заедно с другата, отишли да му търсят сметка за държанието му в училищната му стая и той ми се обади тогава и ми обясни какво става, аз и моята най-добра приятелка тръгнахме от нашата стая в неговата, за да разберем истината най-накрая, защото изглежда всички ни бяха излъгали. Като влязох и им се разкрещях, казах им, че са егоистки и не ми пука за тях вече, както на тях не им пука за нас. Приятелката ми ме подкрепи, момчето също и се разрази огромен скандал, който беше супер изненадващ, при положение, че досега не се бяхме карали никога. Всеки обиждаше всеки, размяна на клетви, ругатни, бяхме на косъм от бой. Разбира се, онази гаднярката, за която по-рано говорих, дойде, започна да ни зяпа от вратата и да се хили като дебил, докато ние се карахме. Нервите ми не издържаха и се втурнах като полудяла, хванах я косата и истерично започнах да я скубя и да крещя, че ще я размажа. Учениците се опитваха да ни разтърват, но безуспешно, аз не бях на себе си. Едно момче, което ме харесва, дотича от коридора и се втурна да ме дърпа, за да не пострадам и се опитваше да ме успокои като казваше, че не си струва да ме изключат заради боклуци. Казвам ви, бях на косъм от това да я пребия. В крайна сметка, нищо не стигна до ушите на учителите, но напоследък след тези разправии все ми е лошо и не ходя на училище, но не мога да отсъствам вечно. Какво да правя? Класът ми е на наша страна, но пак се притеснявам да срещна предателките. Моля ви, помогнете ми. Родителите ми знаят и ме карат да отида на училище без да се притеснявам, но аз не мога!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 043a9e31b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Aми кaкво в същност очaквaш сегa зa дa се върнеш нa училище? Искaш специaлно някой дa дойде и ти се помоли, дa ти постелят червен килим и дa хвърлят розови листенцa или просто "одa зa героинятa" от името нa цялото училище с бурни овaции? !
Няколко истерички сте се пооскубaли мaлко, пийте вaлериaнчетa и си зaвършвaйте училище, то нaтaтък животa е ясен зa подобни, но поне продaвaчки в някой мaгaзин дa можете дa рaботите.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: d14ea5db5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Затова не е хубаво, когато момиче има много приятелки.. повечето са такива егоистки, които само въртят ентриги и гледат как да ти направят мръсно! Най-добре е да си имаш 1, 2 но истински, поне ще знаеш, че като й споделиш нещо няма да го узнае цял свят или пък да го използва срещу теб.. а това със свалянето на момчето, което харесваш ми е толкова познато.. А тая злобарката, както я наричаш, не знам как изобщо сте я допуснали щом е такава усойница, аз такива даже не бих заговорила. Просто стой на дистанция от тези "приятелки" и няма да сбъркаш!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 83499b6f20
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ходи на училище с високо вдигната глава без да ти пука, a колкото да онези двете интригантки и другото момиче дръж се все едно ги няма! Имаш още 2 години, които няма и да усетиш как ще минат и после няма да ги видиш изобщо!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: c32c788e0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Човек има и такива хора, няма какво да се прави. Щом имаш една приятелка която те подкрепя, щом доколкото разбрах има и момче което държи на теб и естествено, всичко това ако е вярно - ти си интелигентно момиче. Изкарай още две години и край. Всичко в живота не е справедливо, но това не ти пречи ти да си справедлива. Остави ги да правят каквото правят? А тези момчета които обикалят в компаниите на такива момичета? Еми според теб струва ли си да си с тях?

Едно момче на 15.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: bdc7fe8fea
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Притесняваш се, защото знаеш, че невъздържаното ти поведение те еизложило и сега си засрамена от себе си, ако и да си мислиш, че си имала право да си ядосана. Това е сложна ситуация, в която ако не проявиш гъвкавост и отстъпчивост, редом с категоричност и увереност, ще ти е срамно от себе си, дакато се познаваш с тези хора.

Най-добре е да поискаш среща с момичетата, които са ти приятелки, да им кажеш, че съжаляваш за грубите думи към тях, но наистина си им ядосана (за каквото си им ядосана) и си разочарована от тях.

После прецени внимателно какъв разговор е необходим с всеки от участниците в тази грозна сцена.

Време е да се научиш да говориш с хората, вместо да ги скубеш. Време е и да разбереш, че и най-неприятните хора имат своя гледна точка за една ситуация и не е задължително тя да е неуместна, дори и когато не ни изнася. Време е също да приемеш, че някои хора ще те недолюбват, други ще ти завиждат и това не е основание да си груа с тях. Не научиш ли това сега, утре ще те четем в някой вестник като момчето от Враца и колко още други. Радвай се, че този скандал ти дава възможност да се научиш на важните неща в живота, едно от които е как се участва в конфликт и как човек се справя с емоционалната си болка и разочарование.

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1d72e55c6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Леле, от какво се притесняваш?? Аз имах такъв период в основното училище, но тогава беше супер зле. ЦЕЛИЯТ КЛАС беше СРЕЩУ МЕН!!! Беше ме страх да ходя по коридорите, защото всички, включително и момчетата, с които нямах нищо общо ме заплашваха, че ще ме спукат от бой. Ходех със страх на училище, след часовете все се оглеждах да не ме придърпа някой зад училището и да ям бой. И то всичко това заради едно доста злобно и комплексирано момиче, което сега тук ще кръстя Х. Както знаете в повечето класове има 1 човек, в повечето случаи от женски пол или пък цяла група, която група или човек се води готин и шеф на целия клас. И каквото кажеха те-всички това правеха. Та тогава тези лигли главно командващите бяха три момичета, много лоши, много надменни, много неприятни, гледаха всички от високо сякаш сме мишки. Та това злобно момиче Х успя да настрои онези трите срещу мен. С въпросното момиче никак не се харесвахме и тя, за да ми навреди някак се сдуши с онези. И какво ли им е говорила и представа си нямам, но онези направо се зарекоха, че ще ме направят на нищо. Целият клас беше получил подробни инструкции как да се държат с мен, въпреки, че на никого нищо не бях направила. Заливаха ме с вода, биеха ме, на учителите не им дремеше грам, майка ми ходи, баща ми ходи-нищо! В крайна сметка изкарах някак си там до 7 клас и сега ми е супер спокойно в гимназията. А ти, че целия клас са на твоя страна не ходиш на училище??? Ако съм ти на мястото, тази мърла, както я наричаш ще я гледам от високо. Нека разбере, че с теб не може да се е*бава и да си трае. Нагледала съм се много на такива, хем грозни, хем прости, хем със самочувствие до небесата. Направо въздух под налягане. Не се оставяй на такива! Ако мълчиш и се срамуваш от постъпката си тя ще продължава да се опитва да се подиграва с теб, ако ти падне момента да сте двете сами и кажи, че ако пак посмее да се закача с теб ще довършиш онова, което си била започнала преди да се спуснат да ви разтървават. Така трябва да се процедира с тези, знам ги много добре. В училище подобни случки са неизбежни, не се притеснявай. Поне аз не познавам човек, който да не е ставал част от побой в училище или поне него да не са опитвали да го бият. ХИЧ ДА НЕ ТИ ДРЕМЕ! Вирни си носа и си иди на училище със самочувствие, сякаш си горда от постъпката си, защото мърлата си е получила това, което си е просила.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 67b67bfd48
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Щом класа е на твоя страна не се бой стискай зъби бори се по писаното си личи че имаш характер браво. Желая ти късмет. ;)

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: a498866379
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   10 клас? Аз съм 11ти и гледам единствено и само уроците си, излизам рядко, подготвям се за кандидатстване и матури... какви са тези детски истории? Нямаш ли по-важни задължения, не можеш ли да пазиш поведение на обществени места?

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6968c8f6dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Първо.. бой? ! Вие сериозно ли? Това е прекалено, излишно, и глупаво. Не допускай повече да изпадаш в подобна ситуация, най-малкото защото не знаеш до какво може да се стигне. Имай малко самоуважение и се дистанцирай от тези малоумни кифли, които не заслужават да си хабиш думите за тях. Това, което можеш да направиш, е да се успокоиш, да се стегнеш и с широка усмивка и високо вдигната глава да отидеш на училище. Не допускай някакви злобарки да развалят най-безгрижните и хубавите ти години. Попаднала си явно в кофти компания на хора, които не си преценила правилно. Казваш, че имаш приятели зад гърба си, които те подкрепят, значи на онези трябва да им е неудобно да дойдат на училище и да ви погледнат в очите, а не на ТЕБ. Най-доброто, което можеш да направиш за себе си, е напълно да ги игнорираш и да не им даваш никакъв повод да влязат под кожата ти отново. Дори и да искат да се заядат, бъди над нещата и ги пренебрегвай. Не си трови живота с глупости, ами си дай сметка, че можеш да прекарваш времето си с много по-приятни, коректни и възпитани хора, с които да ти е спокойно и весело. Късмет!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 7aac747c7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Просто отиди-така или иначе нищо не можеш да направиш. Има ли смисъл да не ходиш?

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 4ff544980f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На твое място не само ще се върна, но ще върна с вдигната глава, за да покажа на тая мърла, че изобщо не може да ме засегне с глупостите си. Щом повечето хора са на твоя страна, какво се притесняваш? Че някаква си не те харесвала? Ми, много важно! Нали останалите 20 човека те харесват? А, сега докато се криеш само даваш на онази повод да злобее, че е победила и че те е принудила да бягаш и да се криеш. Я, върви на училище и и покажи, че е никоя и каквото и да прави няма как да те накара заради нея да те е страх да идеш на училище. Защото в момента изглежда точно така, че тя те е стреснала и теб те е страх от нея. Е, това ли искаш? Да я оставиш да победи? Взимай се в ръце и не и се оставяй!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: a8308d7012
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   10 клас? По - скоро трети. Какво можеш да направиш? Ами според мен трябва да се съберете да поговорите и да превъзмогнете тези детски глупости. На 16 - 17 години и Още делиш приятелите на първа, втора и трета? След две години ще станеш студентка и какво, като срещнеш някоя която не ти е симпатична ще и се метнеш на бой ли? Говори със приятелките си.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker