Дебела съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Дебела съм
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 2062 пъти
Здравейте! Първо ще помоля редакторите да одобрят историята ми. Аз не съм от момичетата, които казват, че са дебели, а всъщност са... кльощави. Няма да разказвам много. Аз просто съм дебела. На 14 години съм. Висока съм 1. 60 и тежа 78 килограма. Преди бях 83 кг., но постепенно отслабвах. Сега съм на тази диета:
1-ви ден-две кофички кислело мляко
2-ри ден-пет варени картофа
3-ти ден-пет варени яйца
4-ти ден-само зеленчуци
5-ти ден-500 гр. варено пишешко месо
Но не издържам... Не ми е проблем това, че съм гладна, а че искам да ям, защото ми е вкусно. Просто изпитвам голямо удоволствие от това да ям. Особено сладко.
От няколко няколко дена повръщам. Бъркам си в устата, за да повърна. Да, знам. Булимия. Но наистина, всичко опитвах и продължавам да опитвам и не става. Едва ли е от мотивацията. Достатъчно мотивирана съм да отслабна, но просто храната толкова много ме влече... Умирам малко по малко. Просто съм съгласна да се разболея от булимия, но да се видя слаба. Наистина. Помогнете ми. Не мога да спра да плача.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 5cc47cdb17
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това е моно диета. Пробвах и не си заслужава -резултатите са плачевни. Виж на страницата на Руми fitnesinstruktor. com за хранителни режими за младежи.
Аз от нея си купих програма с персонално меню и сме много доволни, но се отслабва бавно и с търпение. Затова пък резултатите са учудващо добри и трайни
Иначе сметката е простичка - просто яж по-малко от това, което харчиш като енергия, но не падай под 1200 калории дневно - ще съжаляваш
Успех

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 6d8e4e6571
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   А, бе глупости, просто тренирай и ще можеш да хапваш каквото поискаш.
Не храненето е супер голяма грешка. Тялото има нужда да си добавя необходимото.
Забавяш метаболизма и надебеляваш от най-малкото провинение.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 63a35ba21e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Моя съвет е да отидеш на фитнес, да говориш с треньор, той да ти направи балансиран хранителен режим (защото това твоето не е здравословно ядене, нормално е да си гладна), и ще видиш как постепенно ще отслабнеш, а и ще се чувстваш по-добре.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 472ecfd948
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравей! :) Разбирам проблема ти, защото и аз искам да отслабна, а не мога. Подкрепям номер 1, че е добре да потърсиш специален хранителен режим, даже най-добре индивидуален за теб. Гледай да не гладуваш, защото това често има обратен ефект. Яж по едно и също време на ден, по малко, но на често. Пий много вода. Спортувай - силовите упражнения засилват горенето на калории, а пък аеробните са много полезни за тонуса.
Относно БУЛИМИЯТА!!! Учила съм в университета какви ужасии причинява това! Разкъсване на хранопровода и останалите органи от храносмилателната система, язви, киселини - неща, които не се лекуват! Недей да разчиташ на това, има много други начини. Знам, че е трудно, но по-добре здрава с излишни килограми, отколкото слаба, но болна и нещастна.
А докато отслабнеш, горе главата! Стресът само ще ти попречи на свалянето на килограми. Имай самочувствие, знай, че по-пълните хора също се харесват, даже някои момчета ги предпочитат.
Стискам ти палци и забрави за булимията, моля те!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: a114d12b67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Най-добре вместо да гладуваш да си разпределиш яденето на малки порции храна през 3-4часа. Така самият ти организъм ще може да преработва по-качествено храната и ще ти се ускори метаболизма. Също така почни да спортуваш нещо-хем ще отслабнеш, хем ще оформиш някакво тяло. Например тичай по 2-3км на ден, ходи пеша, карай колело като се стопли, ще видиш как ще се чувстваш по-добре и ще влезнеш във форма. Не се лишавай от храна, защото на твоята възраст самият ти организъм не е доразвит. Яж повече плодове, салати, избягвай пържените храни и шареното месо, също така мазните храни (различните закуски в баничарниците, дюнери и т. н. ). Спокойно може да ядеш през деня по 4-5 пъти (например:сутрин-зърнена закуска с прясно мляко(може да си вземеш от магазина с много ниска масленост), към 10 часа-2 портокала и 1 банан, на обяд-2 варени яйца(може и пържени без мазнина, ако имаш незалепващ се тиган), към 3-4часа-2 ябълки, а за вечеря 200-250гр пилешко филе, печено на скара някаква салата(да няма майонеза и не й слагай много зехтин/олио). Забравих-не яж много хляб и гледай да не вечеряш преди лягане, поне 2-3 часа яж преди това. И започни да спортуваш задължително!

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 16ca6c3894
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хлапе, внимавай, Булемията е най-голямата глупост, която можеш да си докараш. Точно какви диети да правиш няма да те съветвам. Не съм специалист, но съм убеден, че това не е начинът. Започни да спортуваш активно, при всички положения помага. Консултирай се с диетолог. Ако проблемът е психологически, както казваш, може да говориш и с психолог. Можеш да преодолееш тази си зависимост към храната. Но повръщането не е начинът.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: d05aaa0c67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Никъде не пише за.... СПОРТ!!! без да се размърдаш, не чакай резултати!!!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: ad1bcec478
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Сигурен съм, че има по - пълни момичета от теб, с повече самочувствие.
Моята приятелка също е пълна, но компенсира с мил характер.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 0b94a08a60
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Компетентен съм по тоя въпрос, да, защото и аз отслабвам и качвам после килограми, отново да отслабна - бодибиулинг.. Та идеята ми е такава, храната определя много, но тя не е 100% от това, от което имаш същност нужда. Недей да ядеш малко, яж повече, но повече пъти дневно ако имаш бавен метаболизъм.. (Метаболизма се забързва с началното хранене, както си ядеш нормално с толкова калории дневно, не е нужно да ядеш някакви варени картофи например само.. ) Предлагам едни храни, които никога не се ме омазнили..

Първо за закуска - кисело мляко с ябълка и овесени ядки (овесените ядки те държат сита, ябълката е нужна заради пектина в нея, киселото мляко е супер от своя страна съдържа достатъчно от всички, малко въглехидрати). Или само кисело мляко с ябълка или с овесените ядки (не са вкусни, но са важни понеже осигуряват, доста добре енергията, понеже захарите у тях са бавни и не може да се "презахариш" :), имат фибри при това).

Другите вече по-стабилни храни са, чисто месо за предпочитане пуешко, пилешко, но няма лошо и от другите телешко - свинско е най-малко за предпочитане, но няма голяма разлика, ориз, варени картофи (картофено пюре, ако ще ти е по-хубаво), /сирене, извара/ (нискомаслени, защото на мен и нормалните не са ми проблем, но ти целиш само 1 нещо, а то е отслабване), бобови култури (фибрите в тях) и още много.. Яйцата също са супер, но не толкова за отслабване..

Виж това, че искаш да отслабнеш, имаш мотивацията - само трябва да се хванеш в ръце и да спреш да ядеш сладко и да пиеш газирани напитки. Всичко е до това също, че трябва да правиш физически упражнения, които да ти помогнат, хем ще се стегнеш, понеже и да отслабнеш - не е казано, че ще си стегната в кожата си. Не може само едното, та храненето е 50-те процента, другото е тренировката. Не прави глупавите диети, те не помагат, човек може да отслабва и да яде каквото си поиска пак.. Всичко е до калорийният му прием, а той трябва да почне от мястото в което се намери, искам да кажа, че трябва да не се възпираш за начало да си ядеш, но това бавно трябва да се променя, трябва да почнеш да сваляш калории, от всичко което приемаш за деня, да кажем че си на около 2000 ккал на ден, тия калории ще трябва да почнеш да намаляш с по 100-200, дори и 50 ако трябва - ако имаш времето и мотивация за това. Трябва за седмица да отслабваш с по 1 кг - не два, не три, а максимум 1 кг, че да отслабваш правилно и да тренираш също с правилното хранене.. Ако отслабнеш твърде бързо няма да се харесаш, получават се проблеми, особено ако нямаш намерение да тренираш, понеже ти може да си слаба, но тялото ти все още няма да е стегнато.

И само да напиша, извинявам се, ако имам грешки в писането, понеже не съм спал от 4 дни подред заради проблеми с любовта, не гледам много какво правя.. Но реших, щом мога да бъда поне малко полезен..

//П. п.
Ей много инструктори има, държавата ни е пълна с хора, които да казват кое е правилно и да дават мнението си, без да са опитали и да знаят за какво става въпрос..

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 9a0b4c4da8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Благодаря ви много за коментарите! Ще направя всичко по силите си.

Авторката :)

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: d88ea2ecd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Аз също бях в подобно положение. Отговора не е в това какво ядеш или в какво количество, нито пък колко вода приемаш. Замисли се защо ядеш, ще кажеш защото ти се яде, но когато има проблем или просто няма какво да правиш започваш да ядеш. Ако се пребориш със стреса и напрежението и ги замениш със някое хоби или приятно занимание. Няма да имаш желание да ядеш в големи количества.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: d88ea2ecd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Аз също бях в подобно положение. Отговора не е в това какво ядеш или в какво количество, нито пък колко вода приемаш. Замисли се защо ядеш, ще кажеш защото ти се яде, но когато има проблем или просто няма какво да правиш започваш да ядеш. Ако се пребориш със стреса и напрежението и ги замениш със някое хоби или приятно занимание. Няма да имаш желание да ядеш в големи количества.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 7887220234
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Прочети книгата Тина и половина, аз от нея се надъхах да спортувам и вече виждам ефекта но ми трябваха месеци. Успех!!!
LA

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: ce02113d9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   "5-ти ден-500 гр. варено пишешко месо " Даа, повече пишешко месо ти трябва и ше отслабнеш гаранция, ама не варено а сурово и да е поне над 13 санта

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 1f835decc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Аз също съм колкото теб. Имах проблем с кг, но отслабнах и продължавам да го правя. Висока съм 1. 50 ниска съм бях 55кг. После станах 50 всички ми казваха , че е нормално да така беше, но понеже съм ниска и имах паласки и доста голям корем. Беше ми гадно по принцип и аз като теб обичам да си похапвам, но трябва малко ограничаване. Направих си хранителен режим и започнах да спортувам. Гладът не е решение да знаеш. Просто намали количеството на храна и тренирай. От 55 кг вече съм 48кг и се чувствам добре. :)

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 8b27acc3c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Здравей! Момиче съм и съм по-малка(12)В никакъв случай не трябва да спираш да ядеш... просто си изгради хранителен режим, който да не те лишава от нищо, но в същото време да ти помага. Баща ми спазва хранителния режим на Милко Георгиев(потърси в интернет). Също тъка можеш да ядеш сладко само преди обед(мисля). Прави в домашни условия някакви упражнения, тъй като при тази диети ТРЯБВА да се яде, но в същото време да изразходваш енергия. При него се получава много добре! И най-важното здрава психика, просто повярвай, че можеш и, че ще отслабнеш.
Надявам се да съм помогнала

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 7c0600662d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Просто спортувай. Ходи на фитнес поне веднъж в седмицата. Прави упражнения три пъти на ден - сутрин,
обед и вечер и нека упражненията са колкото може повече. Познавам едно момиче което бе6е е като теб, но след като се записа на спорта стрелба, ски, тенис и плуване стана като солета. Също се храни здравословно, но не спазвай диети.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: a236a38958
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   До всички които искат да отслабнат!
Пробвай те с това за 21 дена:
No Candy
No cake
No chips
No white bread
No fast food
No chocolate
No ice cream
Наистина изглежда доста ограничаващо, но всъщност не е, просто ядете повече домашна храна, нищо трудно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 027588ca12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Здравей ☺
Аз имах същият проблем дори в момента се боря с него вместо да гладуваш пробвай 90 дневната диета в нея ядеш всички количеството не е малко аз в момента я изпълнявам стигнах 23 ден и свалих до сега 5 килограма много е готина пробвай я а пък аз казвам, , наядеш се като свиня и като се качиш в кантара си свалил ''ако искаш пробвай и късмет

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 707f1504f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Ако искаш пробвай с тази диета за 2 седмици и е без йо-йо ефект.
До обяд ядеш само плодове, на обяд ядеш 2 твърдо сварени яйца със зеленчуци, ако след обяд си гладна можеш да хапнеш 1 орех и за вечеря ядеш някакво месо на фурна или на скара пак със зеленчуци. Без никакъв хляб и на 7 ден можеш да си позволиш да хапнеш още нещо.

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 60c610bdc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Не спирай с пилешкото месо, гледай ама да е сурово и черно (поне по 15 санта на ден).
Ако ще си бъркаш в устата, давай не с пръст, а с цяла китка (може и с крак).

Не забравяй - не е важно, че си дебела!
Важното е, че си и грозна.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: be0a315ded
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Яж правилно и тогава ще можеш да си хапваш колкото искаш. Определи си един ден в седмицата в който можеш да хапваш вредна храна примерно : неделя от 12 до 16 и после край. Яж повече плодове и зеленчуци( без банани и грозде ) яж черен хляб. Разбира се трябва и да спортуваш. Някой спорт с много тичане и напрежение в цялото тяло. Препоръчвам ти карате или Pole Dance. И аз бях по пълна направих както ти описах по горе и сега съм 166 см 52кг, ходя на pole dance и си хапвам от всичко. Късмет!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker