Да кажа ли на тате истината? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Да кажа ли на тате истината?
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 2332 пъти
От известно време разбрах, че мама има тайна връзка с друг мъж... Съмнявайки се, търпеливо открих тази грозна истина.
Ще бъда кратка и просто ще задам въпроса си - да кажа ли на татко това, което знам или е по -добре и аз да лъжа заради мама. Или да поговоря с нея макар че и да спре да се вижда с този непознат факта, че досега го е правила е достатъчно показателен за лъжите и (които вече са прекалено много). Страх ме е, но не мога да стоя и да гледам лицемерието и просто вече не мога да я позная след като видях и чух за изневярата и... Татко не заслужава да бъде правен на глупак и лъжан. И като знам истината тя просто ме изяжда от вътре... какво да правя - искам да му кажа, но дали това е правилното решение? ...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 3bd02f5731
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това е ужасна история и не знам какво да ти кажа. Няма път по който да се спасиш от проблемите, но за мен е най-честно и правилно да кажеш на баща ти стига да имаш сигурни доказателства, защото иначе майка ти може и да се опита да го убеди, че го лъжеш и искаш да се скарате. Но, на мен това тъста ми ми го каза-, , едва ли има семейство в което никой не е изневерил и важното е това да се запази в тайна и да няма наранени". Историята беше, че е разбрал, че втората му съпруга му изневерява докато той пътува по обекти... истината е, че никой брак не е розов като по филмите. Може би 95% процента от приятелите ми в един момент са ми признавали, че са изневерявали, аз също съм го правила... не е хубаво, особено, ако е въвлечено дете. Не искам да ти давам съвет какво точно да направиш, просто трябва да видиш всички гледни точки. Да разбереш, че най-вероятно това ще е удар за баща ти, но може би той вече знае и не иска скандали, а ако не знае и ти му го кажеш може би пак няма да направи нищо, за да не разбие семейството си и най-вече да не нарани теб още повече... Може би е добре да говориш с педагога в училище или с някой близък роднина или приятел, дори учител... човек на когото имаш голямо доверие и знаеш, че няма да каже на никого.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 68b181c1b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разбира се, че трябва да му кажеш! Никой човек НЕ трябва да бъде така подло лъган! Дори да знае вече, пак му кажи, а след това е тяхно решение какво ще правят!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 42f18e725a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Според мен не трябва да казваш и да говориш с никого. Въобще не е трябвало да се опитваш да разбираш. Сега това което ти остава е просто да пазиш тайната дълбоко в себе си.
Това е чужда тайна, не е твоя, така че недей се бърка в техните отношения.
Може би родителите ти имат някакви проблеми, може и да са сексуални. Може баща ти да подозира че майка ти му изневерява, а може и директно да знае. Възможно е баща ти също да има любовница. Всичко е възможно.

Недей съди и недей обвинява никого, преди да знаеш всички гледни точки. Твоята работа е да си им дъщеря, а не детектив. Просто забрави какво си видяла и си живей живота. Пак повтарям, вероятно има много други тайни които ти не знаеш, така че просто не се бъркай.
Това е чужда тайна ! Хората са казали че половинчатото знание е най-опасно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: f0d1c95a93
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти редом с баща си си правена на глупачка. Майа ти ще разбие семейството ти. Това ли искаш? Говори с нея. Кажи и, че ще кажеш на баща ти, ако не си събере акъла. Ако нищо не се промени, тогава говори с баща си.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 97f91167a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ако говориш с някого, говори първо с нея. Просто я попитай защо. Възможно е в отношенията на родителите ти да има криза, която не ти показват, може да има скрити проблеми, може много неща. Така че причините не ги знаеш, затова недей и да съдиш прибързано. В случай, че тази връзка ощетява татко ти по някакъв начин (с пари, усилия и т. н. - примерно майка ти да не прави нужните неща вкъщи, които се очакват от една майка и съпруга на баща ти), помоли я учтиво, но ясно, да бъде коректна към баща ти. Дори ако иска да запази връзката си с другия мъж (това си е нейна работа), тя трябва да е коректна. И ако не е, тогава вече говори и с него. Най-добре в присъствието и на двамата. А, и гледай ако се стигне до това да избереш подходящ момент - когато той не е преуморен от работа, стресиран от големи проблеми и т. н. Дано не се наложи, все пак.

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 03940179de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Най-добре ще е ако първо поговориш с майка си. Кажи й, че да пазиш тази тайна те измъчва и искаш баща ти да знае истината дори и да го заболи. Препоръчвам ти да й кажеш тя да му каже, защото ще е по-добре да го разбере от нея от колкото от някой друг. Успех и дано всичко се оправи.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 51440a95ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо бих искал да знам на колко си години... на 13 или на 19. Ако си на 13 ще ти дам един съвет, а ако си на 19 съвета ми ще бъде съвсем друг. Искам да кажа, че ако живееш със семейството си още няколко години в които ще си зависима от двамата си родители, преди да ги напуснеш и заживееш някъде сама, по-добре си замълчи и си задай въпроса, искаш ли тези години да ги живееш с един родител. Защото ако се разведат ти вероятно ще живееш с майка си и тя ще продължава да има връзки пак с мъже. Ако си на 19 и скоро ще напуснеш семейството си тогава можеш да попиташ майка си защо му изневерява и да ѝ кажеш, че нейната изневяра много те притеснява. Но има и друго нещо-някои семейства имат отворен брак т. е. и съпругата и съпругат са се разбрали да си имат извънсемейни връзки, защото семейния секс вече им е доскучал. Или пък ако съпругат не е толкова сексуален, колкото съпругата си, той може да ѝ е дал свобода тя да си има любовник. Другия подход е да попиташ баща си, в много удобен и за теб и за него момент, какво мисли за семейната изневяра. Може да му кажеш, че една твоя приятелка ти е споделила, че майка ѝ изневерява на баща ѝ. Виж му реакциите и сама прецени какво да правиш. Но моя съвет е да си мълчиш, защото не знаеш как са се разбрали да им бъдат отношенията. Във всеки случай ти се бъркаш в чужди проблеми и това не е твоя работа. Ами ако един ден, когато ти се омъжиш и поради най-различни причини и ти започнеш да изневеряваш на съпруга си, тогава как ще се чустваш! Само недей да казваш, че това никога няма да се случи с теб. Малка си още за да разбираш колко комплицирани могат да бъдат семейните отношения. В такъв случай си мълчи, не трябва да лъжеш никого, просто пази тайната в себе си. Това е златно правило.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 3548898147
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   По-добре говори със майка си и и кажи че знаеш че има любовник и ако не го зарееже ще я кажеш на баща ти

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 73f5744278
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   "комплицирани" - апф.. ааауп! н7 полека да не се задавиш :)

Еми каквото и да решиш мила авторке няма абсолютно никакво значение, защото ти си им дете на тези хора, а не приятелка на майка ти или приятелка на баща ти.
Нито единия, нито другия ще има право да ти се сърди.
Ако смяташ, че баща ти ще издържи психичекси, ако е добре със здравето, защо пък да не му кажеш на човека. Може тогава и той да си намери някоя мацка да си прави кефа..
Но както казах, каквото и решение да вземеш няма значение, защото ти не дължиш на единия повече лоялност отколкото на другия.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 51440a95ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9, какво искаш да кажеш със забележката ти към номер 7: "комплицирани" -апф.. ааауп! н7 полека да не се задавиш :)
Нещо ми убягва мисълта ти. Може ли да бъдеш по-ясна.

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: e6f835d63e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От н9:
Разбира се.
Това, което искам да кажа е, че няма нужда да демонстрираш точно тука в темите на тинейджърите, с какви сложни думички можеш да боравиш, особено пък в тема като тази, в която автора се нуждае най - вече от емоционална подкрепа, кураж, съчувствие.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker