Малко помощ в избора на това какво да уча? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Малко помощ в избора на това какво да уча?
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 985 пъти
Здравейте. Аз съм на 16г. В 9 клас съм. Живея в град близък до София. Като цяло съм решила, че ще уча там. Не мога да реша с какво да се занимавам. Уча в професионална гимназия по икономика. Профилът ми е с интензивно изучаване на немски, но имам и по 2 часа английски, който ще го махнат в 10 клас и ще остане немският. Не съм добра по немски и не бих искала да се занимавам с него. Мислех си за английска филология. Езиците не ми вървят супер много, но все пак се справям. Не знам това дали е добро, ще си намеря ли после добра работа с прилични доходи? Обичам английския и ми е наистина приятен за учене език. Освен това имам и интерес към рисуването. Рисувам добре бих казала, но в училище нямаме часове по рисуване. Четох, че в СУ Климент Охридски изисквали обучение по изобразително изкуство до 12 клас, а аз нямам такъв предмет в училище, така, че май не мога да кандидатствам там, но не съм много запозната, може и да бъркам. Мислех си и за Националната художествена академия, но там не знам, ако ида живопис ли да запиша, графика ли, мода ли... като цяло всичко това много ме влече и за това доста се колебая. Понеже обичам да рисувам, в скоро време ще изкарам курс за професионален гримьор, защото обожавам да гримирам, но от това не мога да се издържам. Има български гримьори, който живеят от това, но те са единици. Като изкарам курса ще си гримирам, за да получавам някакви допълнителни доходи може би, а и за удоволствие покрай редовната ми работа. Много би ми харесвало освен това да бъда организатор на събития, но не знам как се води, къде се учи за това какво се прави, нищо не знам. Да организирам сватби, събирания, приеми и т. н. Като цяло и аз като повечето момичета обичам да създавам красиви неща и за това ме влече това. Уча икономика, защото до последно не можах да реша какво да уча, накрая просто избрах тази гимназия. Справям се с икономиката, но в днешно време се навъдиха много икономисти и за мен едва ли ще има работа и реализация. Искам добра работа, при която да изкарвам месечно поне едно 1000 лева, за да мога да живея нормално и спокойно в милата ни родина. По едно време си мислех за студентка в Лондон. Мислех и за Германия, но нали съм скарана с немския и се отказах. Като цяло семейството ми е бедно и не може дори тук да ме издържа, но пък там имало хора, българи, който работели и се издържали сам сами като студенти. Наистина доста неща ме вълнуват и не мога да избера. Нашите само ми повтарят "което те влече, което ти е на сърце" Мен много неща ме влекат, проблема ми е реализацията после и намирането на добре платена работа. То ученето е лесно. Давайте съвети! Имам още време до завършването, но искам от сега да знам какво искам и какво ще правя, за да не се чудя и мая после, както стана с избора на гимназия.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

Коментари очaкващи одобрение: няма
...
Няма коментари. Ти можеш да бъдеш първия!

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker