Как да се отърва от засрамващите и сконфузни спомени от детството? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да се отърва от засрамващите и сконфузни спомени от детството?
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 1880 пъти
Здравейте! Аз съм на 16. От време на време, напоследък все по често се сещам за различни неща от миналото ми и ме хваща срам. Имала съм супер тъпи и сконфузни случки с хора, които познавам и срещам често и до днес и все се чудя дали и те се сещат за същите неща и дали ме мислят за откачена. Аз съм доста непохватна, така, че често падам или се удрям в нещо на публични места... веднъж се изтърсих пред училището, защото зимата беше страшна поледица и всички отвън се смяха, някои даже изкараха телефоните си да ме снимат както бях на земята, за да се смеят и след това... и до ден днешен като се срещам или си говоря с хора, които са били свидетели на подобни изцепки и ме хваща срам. Като малка нашите никога не ми бяха купували сенки и гримове от тези детските с Барбитата по тях и веднъж, когато бях доста малка и бях на гости у едно момиченце тя ми показа такива неща и на мен ми се видяха толкова уникални и интересни, че си ги пъхнах в джобовете, така де, откраднах ги. Нашите не разбраха, тогава не ми изглеждаше кой знае какво, мислех си, че на момичето ще му купят нови, но сега години по-късно когато осъзнах колко ужасно нещо е кражбата се срамувам като се сетя, още по-ужасно стана когато миналата година с това същото момиче се сдърпахме за нещо и тя ми намекна просто, даде ми да разбера, че е усетила какво съм направила навремето. С това момиче и до ден днешен се познаваме и често се засичаме и се заговаряме по улицата и тогава ми идва да потъна в земята от срам, защото не знам дали тя също се сеща какво направих тогава и дали не гледа на мен като крадла, която ако заведе у тях пак ще изчезне нещо... днес пък в час, докато навирах вдигнатата си ръка в лицето на госпожата и повтарях "Аз, аз, аз знам, посочете мен! " Се чекнех на стола, подпирах се с краката на чина и стоях само на задните два крака на стола, когато изведнъж тупнах на земята, дори си ударих главата леко в задния чин... нищо ми нямаше, единствено госпожата се стресна и скочи да ме види, а всички останали станаха от чиновете си и се скупчиха около мен, за да ми се смеят супер истерично. После цял ден в училище като минавах покрай някой и той ми се кискаше, което е доста детинско, но аз умрях от срам. Имала съм и къде къде по-ужасни и много по-засрамващи случки свързани с физиологични нужди, но ме е срам дори да ги напиша тук, за това няма. Някак си не мога да свикна да живея с тези ужасни спомени, колкото и да се опитвам. Някои са били по-глупави и дори аз сама се смея на себе си като се сетя, защото са повече смешни, отколкото срамни, но например това с кражбата и случаят, когато се нааках в училище не мога да ги преодолея, като се сетя и се изчервявам и искам да се скрия някъде. Не мога да живея с тях, колкото и да опитвам. Какво да направя? Вие как се справяте с такива сконфузни спомени?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 4e0f80854d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И по-лоши хора има, но правилно си осъзнала, че някои неща не са хубави. Ако срещнеш онова момиче и ако можеш и кажи какво си направила, така ще останеш чиста пред себе си, а за спъванията и паданията, това не е нищо- просто искаш да те харесват прекалено много, за това въобще не се впрягай.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 00c2277d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може да звучи налудничаво, но всичко си е до самовнушение. Ако постоянно ги мислиш тези неща, привличаш негативното и наистина хората също ще се сещат, пък и на теб ще ти е неудобно. Промени настройката си към живота, бъди по-самоуверена и се дръж сякаш не ти пука особено. Има клипове с подсъзнателни съобщения в Ютюб, които могат да ти помогнат да промениш самото си мислене, че си непохватна.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 125b303279
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Ти какво правиш бе? Аз през живота си не съм имала толкова издънки и не познавам такива хора!!! Не се обиждай, но не е ли прекалено? И наакала си се в час?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 1e6374aafc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като прочетох номер 3 - се усмихнах и щях кажа нещо. Но няма да го правя, все пак имам малко възпитание.

Когато нещо изплува в спомените ми от миналото - си казвам, това е минало, махвам с ръка и спирам да го мисля.
Тоест не го мисли, не можеш да го промениш, важното е тук и сега.
Много глупости съм правил, но сега си се харесвам - какъвто съм.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: d166e84f54
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ъъ.. номер 3 какъв ти е проблема? Какво като се е изпуснала в училище? На всяко едно дете може да се случи. Някой ден може и да се случи на твоите деца и тогава няма да ти е толкова приятно ако ти отговорят по начина, по който ти го направи, нали? И не се тревожи. Може и да не си имала толкова издънки, но нещата винаги могат да се обърнат, нали знаеш? !
А колкото до проблема на авторката: по никакъв начин не позволявай миналото да определя миналото ти! Аз също съм имала супер много издънки, но винаги се смеех заедно с другите сама на себе си. Не показвай, че си се засрамила. Нека всички си мислят, че си силна и не ти дреме. Мисли позитивно каквото и да става! Е да, вярно е че има неща, които са наистина унизителни, но спокойно след време всички ще забравят и не се притеснявах всички имаме такива случки! :)

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: d166e84f54
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ъъ..номер 3 какъв ти е проблема? Какво като се е изпуснала в училище? На всяко едно дете може да се случи . Някой ден може и да се случи на твоите деца и тогава няма да ти е толкова приятно ако ти отговорят по начина, по който ти го направи, нали? И не се тревожи . Може и да не си имала толкова издънки, но нещата винаги могат да се обърнат, нали знаеш?!
А колкото до проблема на авторката: по никакъв начин не позволявай миналото да определя миналото ти! Аз също съм имала супер много издънки, но винаги се смеех заедно с другите сама на себе си. Не показвай, че си се засрамила . Нека всички си мислят, че си силна и не ти дреме. Мисли позитивно каквото и да става! Е да, вярно е че има неща, които са наистина унизителни, но спокойно след време всички ще забравят и не се притеснявах всички имаме такива случки! :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 96582c0c38
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Добре, всеки има своите срамни истории, абсолютно всеки е правил нещо за което съжелява или иска да поправи. Има далеч по фрапантнни и сериозни неща, от твоите... наистина е така. Просто продължавай напред и не мисли за тези неща. Наистина е конфузно да се наакаш в училище, но пък и това се случва. В повечето училища постоянно се случва, я някой да падне, я някаква друга драма се разиграла, някой си паднал от стола, друг счупил нещо... едва ли ще го помнят дълго. Като мине време сама ще се смееш на тези събития.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: a65864cb71
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   А така родители, гледайте деца с ниски доходи. Ето го резултата.

Авторке, ще минат тези неща. Просто трябва да изтърпиш до 12 клас. А ако има вариант смени училището и започни на чисто на есен. Вече много работи си осъзнала и това ще ти помогне за в бъдеще да се справяш по - добре сред хора.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 489c487c81
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ако и политиците ни така се срамуваха от престъпленията си... България би била далеч по-добро място за живеене.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 3a7ae7eac6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Обясни на момичето ситуацията, че навремето много си искала детски гримове, но вашите не са ти взели било те е срам да и поискаш и затова си ги откраднала и че сега не се гордееш с това. Ако е добър човек ще те разбере и ще ти прости. Иначе донякъде номер 8 има право. Ако наистина подигравките за издънките от миналото ти тежат, наистина по добре започни на чисто. Говори с вашите да те преместят не им казвай истинската причина просто измисли нещо от сорта, че учишището на ти харесва или, че не разбираш със съучениците си, като преди това проучих дали в новото училище ще има техни познати, за да не ти се подиграват и там.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker