Не ме съдете, това е болест - аз съм лъжкиня - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не ме съдете, това е болест - аз съм лъжкиня
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 2757 пъти
Трябва да споделя на някого, просто не издържам да пазя тази тайна... а нямам смелост да си призная всичко в реалния живот, затова пиша тук, анонимно, с надеждата вие да ми помогнете по някакъв начин.

Разрових се из интернет и не беше трудно веднага да си поставя диагноза - Синдром на Мюнхаузен или с други думи аз съм една голяма 17 годишна лъжкиня отчаяно търсеща внимание. Да обясня това е вид рядко психично заболяване, при което се преструваш на болен - точното описание за мен! Сега ще ви разкажа как това ме докара до лудницата...

Всичко започна безобидно когато бях някъде втори клас и реших, че искам да нося очила. Преструвах се, че не виждам добре и майка ми ме водеше по очни лекари, като всички казваха, че няма причина да не виждам. Правиха ми какви ли не изследвания и това ми беше забавно. Сега това въобще не е от значение, затова няма разказвам подробно. Само където заради тази моя глупост си увредих очите от ненужното носене на очила, че сега диоптърът ми е вече 3.

По натам пък исках да ми гипсират ръката за да привличам внимание. Нарочно падах и правех какво ли не но без успех. Бях още малка, даже не бях влязла в пубертета още. Счупих си ръката случайно като паднах на ледената пързалка.

Всичко това е нищо в сравнение със случилото се последната една година. Аз принципно се интересувам от психология и обичам да чета доста по тази тема. Веднъж както си четях за някакви психични разстройства попаднах на биполярно разстройство и ми се стори че имам някои от симптомите. Веднага реших, че искам да отида на психиатър за да ми постави диагнозата и да ми предпише лечение. Но се замислих, че може всичко да ми е нормално и да изглеждам глупаво, затова изчетох всичко за това разстройство и до такава степен украсих истината, че стана съвсем друга история. Преувеличавах всичко на максимум, измислях си разни неща и така. Психиатърката обаче леко заподозря, че нещо не е наред, защото аз говорех повече с заучени фрази от интернет. Аз съм много слаба и тя се фокусира върху теглото ми. Каза че имам сериозен проблем и спешно ме препрати при детски психиатър.

Отидох. Всичко до тук добре, но един ден реших, че искам да вляза в психиатрията. Направо ми стана фикс идея. Е, и това се случи (по разказаното до тук си мислите, че съм си точно за там, е прави сте, но това е само началото). В болницата никой не заподозря, че се преструвам. Колкото по-небивалици разказвах и вършех, толкова повече внимание получавах от лекари, сестри, пациенти. Това ме насърчи да си измислям още и още. Лъжех, че чувам гласове, че виждам призраци, че си говоря с тях, че ме заплашват, че ме наблюдават с камери, че ми крадат мислите и куп щуротии. Самонаранявах се, даже се опитвах да се самоубия, разбира се неуспешно, но привличах внимание. Справях се идеално като се има предвид, че като малка съм ходила 3 години на театрално изкуство. Поставиха ми диагноза шизофрения. Лежах в болницата два пъти за по около месец.

Накрая осъзнах колко нелепо е всичко и реших повече да не лъжа! Нямаше как да кажа истината, но просто си обещах да не си измислям повече нищо. Предпочитам да пия хапчета за психично болни пред това да си призная. Имам стратегия – вече винаги като отида на преглед казвам, че съм добре и докторката намалява лекарствата. Бяха много, но вече са само 3. До една година ако всичко върви по план ще ги спра и тях.

И тук идва проблемът. На косъм съм от това да проваля всичко. Аз съм пак жадна за предишното внимание и грижи, пак се заражда желанието да вляза в болницата. Подтискам го, но... докога? Хващам се, че започвам отново да си измислям. Трябва да спра!

Това е път без изход. Няма какво да направя. Да си призная просто не е по силите ми, а дори и да беше – кой ще ми повярва? Всеки ще си каже, че отричам точно както всички психично болни отричат, а и след всичко което изиграх така добре кой ще повярва, че е било просто лъжа – никой! Хора, освен от вас няма от кого другиго да поискам помощ какво да правя. Знам, че аз съм си виновна и трябва да си понеса последствията, но не се справям. Идва ми да се самоубия – наистина, този път не за внимание, а за спасение от всичко. Моля ви само не ме съдете, както казах това е болест, просто болест която даже си има име. Поне не съм единствена..

Благодаря, че ме изслушахте! Това, че споделих с вас ми помогна да се почувствам по-добре. Ще се радвам на всеки коментар. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: e4dd2c66ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Станалото - станало. Всеки прави различни щуротии да получи внимание или да се издигне на някой в очите. Честно да ти кажа много тийнейджъри биха се престорили на болни за да впечатлят определен човек който харесват. Но да разиграеш такъв театър, че чак да влезеш в лудницата е прекалено. Плюс това си помисли с какви очи те гледат лекарите, как те ти съчувстват, дават всичко от себе си за да си здрава, а накрая всичко това е една лъжа, която само ти си я знаеш. Моят съвет е да си намериш един психолог, не психиатър, а психолог който е далеч от цялата тая бъркотия и да му разкажеш всичко, цялата истина и без да си измисляш. Ако трябва напиши това което трябва да му кажеш без украшения без преувеличения и без преструвки. Дори и да кажеш някоя лъжа, извини се и се поправи. Психолозите са страхотни хора изслушват те и те насочват към правия път. Запомни, че ти не си луда, най-важното здрава си. Представи си тези които наистина са шизофреници как си мечтаят да са здрави, а ти дето си здрава се тровиш с тези хапчета. Стегни се и се вземи в ръце и помни, че няма нищо по-хубаво да си здрава каквато всъщност си.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 5a5699517f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мила моя, ти си едно объркано момиче, но виж ние всички сме такива. В крайна сметка всеки си мисли, че е уникален или поне специален и повярвай ми лъжите няма да те направят повече от това което си. Със самото си раждане ти вече си достатъчно специална, фактът, че си жива тук и сега те прави такава. Помисли си такъв живот ли заслужаваш, нима лъжите ще диктуват твоя живот. Знам, че си силна, защото имаш смелостта да се изправиш срещу изкушението, знам че ще успееш да намериш вътре в теб тази решителност да промениш мястото където се намираш сега и знай никой няма да те съди, та ти вече го правиш, но животът не е съдилище и агония от вина. Той ти е даден, за да го живееш, а не пропиляваш в лъжи, достатъчно красив е, за да го запазиш истински.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 0a57edd28f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мило момиче. Ако си изпила всичко предписано за шизофрения и все още си с акъла си, чудесно. Лекарите ще разберат ако седнеш и им разкажеш всичко. Точно така, както си го написала тук. Без никакви преструвки и лъжи. Тогава ще те изпратят на психолог и ще обсъдят лечението ти. Аз бих те посъветвала да говориш с майка си първо. Още нещо искам да ти кажа. Много, ама много е възможно лекарите да знаят истинското ти състояние, защото една шизофрения се ВИЖДА на ЯМР до колкото ми е известно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: fb6cc319f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не мисля, че шизофренията се вижда на ЯМР, номер 3, само с това не съм съгласна, има доста разновидности на тази болест и понякога дори е трудно разпознаваема. А колкото до написаното от авторката, да си призная, аз дори не знам дали да вярвам на написаното. Не го пиша за да я обидя, напротив просто дори и в момента пие лекарства, възможно е и те да подтискат или изкривяват истината в собствените и очи. А възможно е и всичко написано да е истина. И в двата варианта става дума за болест. Твърдиш, че желанието за внимание е по силно от теб, и не си способна да го контролираш, сама си открила, че все пак става дума за болест, така че не се плаши и не се чувствай виновна. Лекарствата при психичните заболявания трябва много добре да се подбират, и затова те съветвам да споделиш всичко с майка си. Не се плаши, тя е майка и ще те разбере, а от там да споделиш и лекарите си, те ще преценят от какво имаш нужда и как да продължите. Бъди спокойна за това, че лекарите ще те съдят за нещата направени от теб, това няма да стане. Кой ако не те знаят, че някой неща не зависят от нас, кой ако не те знаят, че понякога дефицита на някое вещество в мозъка води до доста проблеми. Пиши какво си решила, и ти желая успех. Предполагам, че да кажеш цялата истина, която е в главата ти ще е голямо предизвикателство. Ще ти е трудно да не преувеличаваш или изкривяваш, но знам, че ще успееш.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: d6eb8412a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не знам за шизофренията, ама наистина имаш някакъв психически проблем. Защо аз нямам потребност да лъжа? Ти казваш, че търсиш внимание. Е това ли е начинът. Нещо ми се струва нелогично поведението ти. Като цяло и мен ме убеди, че имаш отклонения. Имаш един от признаците на беполярно. Не сподели за други - можеш ли да караш по цели нощи без да спиш, харчиш ли пари като луда, изпадаш ли в тежки депресии....

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 19f9f30eb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   стана ми много мъчно за теб, мило момиче... не знам шизофрения ли имаш, биполярно разстройство ли имаш, но определено имаш някакъв психичен проблем... може би като малка родителите ти не са ти обръщали достатъчно внимание и затова сега изпитваш нужда да си го набавиш отнякъде? аз съм чувала за този синдром, честно казано е доста опасен защото е възможно човек в стремежа си да получи внимание да скочи от покрива на небостъргач, само за да го заобиколят хората... по-добре си запиши час при нов психиатър и му сподели всичко, не мисля че няма да ти повярва. няма смисъл да се самоубиваш, млада си, бог ти е дал живот а ти ще го погубиш за нещо, което е лечимо. успех ти пожелавам!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker