Неуверена във външния вид и теглото - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Неуверена във външния вид и теглото
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 1395 пъти
Момиче, 16г.

1. Когато бях 7 клас, започнах да се чувствам стеснително за тялото си, въпреки че винаги съм си била слабичка/с нормално тегло. Тогава бях 43 кг за 1, 61 м. Спрях да закусвам, обядвах и вечерях малко, но си останах същото тегло, но с подробността, че само закуската пропусках нарочно; попринцип си ядах малко. Тогава не беше толкова сериозно(? ), колкото е сега. През лятото след 7-ми клас, започнах да правя упражнения, за да подобря формата си, и, сега като си помисля, бих дала всичко, за да се върна обратно в онова време. Това беше и времето, когато започнах да отбягвам храната повече, лъжех за това, дали и колко съм яла и броях калории.

2. 8-ми клас. Отново 1, 61м. Заминах да уча в друг град, което ми даде възможността да се ограничавам от храна по-лесно. Неделя вечерта отивах в квартирата, а петък следобед се връщах вкъщи. През седмицата обикновено пропусках закуската или закусвах нещо с не повече от 200 калории. Броях калориите още по - усилено и с по-голяма точност. Пропусках и обяда, но можеше да се случи да похапна нещо след обяд и вечерях, защото не можех да го избегна, с приятелките си. Може да се каже, че ядах по +-800 калории на ден. Обаче след като се върнех вкъщи, не можех да се сдържам и правех по 2000-3000 калории на ден. Въпреки това, бавно започнах да отслабвам и майка ми започна да забелязва, но аз винаги отбягвах въпросите й или й казвах, че се лъже. Тя обаче ме накара да се кача на кантара, който показа 42кг.

Последните месеци на 8-ми клас, бях достигнала 41кг. Беше пролет/лято, но ми беше студено постоянно, ноктите ми посиняваха от студ, бях бледа, неенергична, започнах да се отдалечавам и от приятели, и от семейство, криех се да ям (понякога и в тоалетната, от което изобщо не съм горда), сърцето ми прескачаше като лудо и се задушавах и т. н. Не се чувствах щастлива, но бях щастлива единствено, когато видех ще съм свалила нещо. Един ден майка ми реши да ме заведе на лекар заради задушаването. Там спомена, че съм била отслабнала. НО, нещото, което ще помня винаги, е че лекарят се сравни с момиче, което също беше в кабинета, на 24г, 164см, 47 кг., казвайки, че аз изглеждам по - едра от нея. Беше по - студен ден, заради което (и не само заради времето) бях се облякла с 2 потника, 1 тениска, суитчър и бях нагълтала 2, 5 л вода. Кантарът показа 43кг.
Последния месец на 8-ми клас бях стигнала 39, 4кг. Бях щастлива, но може би не. Отидох на екскурзия на море от училище, с бански, пред толкова много съученици... не е разказване.


3. Лятото на 2015г, след 8-ми клас. Не можех да спра да ям. Ядах по 2500-3000 калории ВСЕКИ ден, за 2, 5 месеца. Виждах, че напълнявам и исках да си одера кожата, но това довеждаше само до още повече количество погълната храна.
Септември. На ежегодните прегледи преди училище бях 45кг. Тоест бях качила 6-7 кг. за 2, 5 месеца.


4. Сега съм 9-ти клас и съм с "прекрасните" 45-46 кг. за 161см. Не мога да спра да ям. Калориите обикновено варират от 800 до 3500 калории. Осъзнавам, че имам някакъв проблем, колкото и малък да е той. Обмисляла съм да ходя на психолог, даже майка ми ми беше записала час и психологът щеше да дойде на посещение вкъщи, но ме обзе невероятен страх и накякакси я убедих да отмени часа. Ако получа някаква помощ, това ще ми попречи да достигна до целта си. Объркана съм.
Не очаквам да получа помощ тук. Просто исках да споделя "историята" си тук, защото нямам на кого да споделям. Благодаря за четенето.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 9f068219b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "Ако получа някаква помощ, това ще ми попречи да достигна до целта си. "

Каква по-точно е целта ти? Защото натам накъдето си тръгнала е опасно. Помощ ти трябва и то овреме, защото е много трудно да се измъкнеш веднъж затънеш ли в хранителните разстройства.
Психологът няма да те кара да ядеш.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: fc91f92500
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имаш проблем и той не е малък а доста голям. Нищо не успях да разбера 1во искаш да отслабнеш, после да напълнееш и после пак отслабваш.....
Като отделяш толкова време да мислиш за фигурата си бих ти препоръчал започни да ходиш на фитнес , нека там ти изготвят тренировъчна програма и хранителен режим и просто ги спазвай. Така или иначе очевидно отделяш невероятно много време и енергия мислейки за теглото си, поне го прави по правилният начин.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: fc91f92500
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От предшният коментар :
само едно допълнение - момиче под 40кг е плашещо и невероятно отблъскващо

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 76bd9a3faf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Наши виж са, първото нещо е, че можеш да си долара анорексия с това, така че се пази. Ако случайни хора ти подмятат че си кльощава, то тогава внимавай, защото човек не ги вижда тия неща когато му стават на него.
Първо, за да изглеждаш добре трябва да имаш добро съотношение на маса/мазнини. Ако си слаба ще бъдеш отпусната, а с повече мазнини ще си дебела.
Разучи как да се храниш, избягвай сладки/хляб/захарни напитки и прочети какво съотношение от калории, какъв вид калории и спрямо целта ти колко калории да приемаш на ден. Изготви си режим, с други думи, и тренирай с леки тежести. Те ще те стегнат и ще добиеш тонус.
Друго важно нещо е да правиш кардио след тренировка. Общо взето 4 тренировки плюс 15-20 минути кардио след тренировката ще ти свършат работа.
И най-важното, постоянство трябва. Не се мъчи, защото бързо няма да стане. Ако се чувстваш много изморена, яж повече. Пресметни си калориите и спазвай режим. Това е най-важната част!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 979b6036c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От дете знам, че сутрин трябва задължително да се закусва, а вечерта да не се прекалява. Ти правиш обратното! Аз съм 1, 64 и тежа 47 кг. , а всички казват, че съм много слаба. Аз пък мисля, че съм дебела, но все пак не се противопоставям на природата. Ям домашна храна, не пия газирани напитки, ам хляб, пия вода, не ям чипсове и пуканки. Държа това тегло още от 5 клас, тогава си личаха килограмите. Не съм идеално слаба, но съм здрава и това е достатъчно.

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 364cb0cbfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако мислиш че си дебела не си. Ще дам пример със себе си :
Аз съм на 12г. 1, 65см. 55 кг.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker