Проблем с взимане на листовки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Проблем с взимане на листовки
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 36164 пъти
Здравейте. Както става ясно от заглавието, имам проблем с взимането на листовките. Ходих на теория 2 седмици всеки ден по 4 часа и внимателно слушах всичко и го разбрах. После ходих 15 пъти на практика и смея да се похваля, че карам доста добре все едно цял живот съм карала кола без проблем. Тъй като вече си взех часовете по практика и сега от фирмата започнаха да ми дават зор да ходя на вътрешен и после на външен изпит за листовките, защото идват нови групи хора и искат да се махане по-бързо и да взимаме книжки. Купих си помагалото и учих от него. Всеки ден правя онлайн листовки на сайта от където ще бъде истинския изпит. Всеки въпрос, който сгреша го запомням и не се случва втори път. Знам идеално знаците, предимствата, регулировчика и като цяло всичко нужно, за да спазвам правилата на пътя. Създават ми проблеми като въпросите.. ако еди кое си превозно средство е еди колко си вата там колко ще е еди какво си. Посъветваха ме да ги науча наизуст и това и направих, но всеки път като правя нов изпит излизат нови и нови въпроси и така не мога да мина повече от 70 точки никога, а трябва да имам доста повече. Мои приятели, които ми се смяха, че ходя на теория, а те никога не са, си взеха книжките доста преди мен, а се записаха на курс след мен. Вече даже коли имат. Казаха ми да решавам там в сайта и готово и аз това правя, но не става. Забавното е, че в училище едвам връзват тройките, като ги питаш нещо по учебния материал и те гледат като телета, а аз където съм отличничка не мога да се справя. Дайте ми съвет как по-лесно да ги науча и как да се справя? Вие как процедирахте?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: b95f63040d
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

1.   Проблема е, че си зубърка в училище и не можеш да мислиш с логика, такива "отличници" често не могат после да се справят в живтоа, а приятелите ти тарикати с тройките просто им е интересно това и са го научили с желание, с желание се учи лесно, вярвай ми.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 37b5bf4e99
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Купи си зебра научи рег. Знак ремаркета червени и жълти и започни да решаваш електроннно, в режим тренировка успех.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 12f7e3ab4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   От всяко дърво свирка не става. Не насилвай излишно нещата, ако не ти се получава, защото после може на пътя да сгрешиш и да коства животи. Аз си взех и кормуването и листовките от първия път с 0 грешки, но и много учих, а и имах добър човек от семейството, който ме обучаваше отделно след като взех книжка и така станах добър шофьор. Много мъже не могат да карат като мен. Но то си е до човек и до това колко бързо му функционира хардуерчето.
Моя съвет е да учиш много, ама наистина много, по няколко пъти на ден всички въпроси и разигравани на случки по светофарите, а ако не стане просто не го мъчи...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: a25f2240c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Няма по-лесен начин.. решаваш в сайта и толкова, всеки там решава
Успех ;)

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 89eeb4e58f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Взех си книжката преди няколко години и ще ти кажа как се подготвих за листовките. Купих си правилника и го прочетох само веднъж, а след това всяка свободна минута използвах за да решавам листовки на компютъра. Ама буквално непрекъснато, до като вече знаех всички въпроси наизуст! И накрая и на предварителния и на окончателния изпит направих само 1 грешка. Даже на окончателния изпит се поколебах между верния отговор и един грешен и за съжаление избрах грешния. Много ме беше яд, иначе щях да го мина без грешка. Та това е моят начин, решаваш, решаваш, решаваш... докато не почнеш да ги сънуваш тия листовки!

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 42644be925
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

6.   Сори, ама ако не можеш да научиш правилника нямаш място на пътя! Хич няма да ми е зор колко добе можеш да караш, ако ме отнесеш на някой стоп.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 37b5bf4e99
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Купи си учебник, зебра научи знаците на ремаркетата после всички значи, а след това започни да решаваш в приложението на зебра в режим тренировка успех!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 07673126ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Българският народ няма да се оправи. Ето защо 95% от хората завършили 12 клас се местят в чужбина. То не беше злоба, то не беше обиди. Попитах ви съвсем нормално за някой трик за бързо научаване.
коментар 1- не съм зубърка, всичко уча с разбиране, идиот такъв. Било им интересно, така ли? Забавно, то да ходиш през изпитващия с диколте до пъпа е голямо учене, ок. Аз поне имам самоуважение.

Иначе имам зебра, нали точно това написах, че съм го чела и съм решавала листовки от приложението. Явно толкова и четете.

коментари 3 и 6 - аз мога да карам отлично, знам правилата както споменах, знам знаците, никой няма да отнеса пък камоли да рискувам човешки животи като не карам с повече от 40-50км в час. Обясних, че глупави въпроси не мога да ги отговарям от сорта на ако еди какво си е еди колко си вата тогава колко вата е другото. Това няма нищо общо с правилника за движение, това си е чиста физика, която дори да не я знаеш можеш да караш. Всеки ден виждам абсурди хора, които правят огромни глупости и се хващам за главата как въобще са взели книжки, аз бих казала, че съм доста примерна. Това е, няма да се оправите в тази държава, освен да хулите, съвет няма да дадете. Защо ли изобщо се очудвам?

от авторката

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 12f7e3ab4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Още нещо по темата - имам един познат, който не си взе изпита, късаха го няколко пъти, а по време на карането все не правеше нещата както трябва, накрая баща му му купи книжката за 900 лева... сега кара на техните колата... дано не се засичаме по пътя.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 5465761edf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Номер 5 правилно те е посъветвал. Аз постъпих по същия начин и го взех с 1 грешка, за която умрях от яд:)))Вместо да се опитваш да учиш наизуст, пробвай да си обясняваш нещата, който не разбираш. Взимаш правилника четеш, и после решаваш. Когато нещо те затруднява, и не ти е ясно няма лошо и да попиташ някой да ти обясни защо е така. Няма по добър начин от този просто да знаеш, кое, защо и как. Ученето наизуст може да вземе изпита, ама не кара колата. А, като гледам как само след месец зад волана се чувстваш все едно цял живот си карала, ме плаши:)))) Книжката кола не кара, и колкото по самоуверен е начинаещия шофьор толкова, повече грешки допуска на пътя, а понякога те са фатални. Така, че умната и успех.

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 73e1c6a018
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Какви нови въпроси излизат? Има книжка с всички възможни въпроси, които може да се паднат. Просто ги научи, не е толкова сложно.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 35d18a4da1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не става със зубрене. Трябва ти логическо мислене. Представяй си ситуацията визуално. Айнщайн го е казал, не е важна науката, важно е въображението. Може да си неграмотен и да имаш чудесни идеи, и обратно, можеш да имаш и три висши, и да си тъп като галош, практиката го е доказала, даже с личен пример при авторката.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: cc7fb5cb13
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Аз по принцип съм абсолютно на мнението на коментар 1, както и допълнително, че сто пъти се самоопредели като перфектно можеща да караш. Само като чуя, че преди да си почнала да караш сама и вече караш перфектно, то са ясни нещата.
Но тъй като тука сме за съвети, аз не си взех листовките с максимален брой точки, решавал съм 8 онлайн листовки по 3-4 пъти и няколко хартиени, т. с. съм решил общо 30тина листовки, които се повтарят. Листовките ги изкарах с минималния резултат, даже тия от ДАИ се скъсаха да ми се смеят и т. н, но не това е важното.
Номера е да напишеш правилно основните неща, които са важни. Аз въпросите с мотори, тия с ватовете изобщо не съм ги и чел. Налучквах ги. Ако успееш да направиш всички останали въпроси перфектно, няма да ти стигнат 3 точки. (Това съм го смятал с елка, вярваш ли, като си взех книжката преди 3 години; съмнявам се да се е променило много от тогава). Т. с. ти трябва да уцелиш поне един въпрос от тези другите простотии, дето ги направиха само, за да късат хората.
Общо взето и малко късмет никога не е излишен. Погледни ги пак, те не са много, и ако твърдиш, че знаеш всички останали перфектно, то ти трябва да научиш само още 1-2 въпроса, за да го вземеш.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 8d49cf32bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   тези въпроси, които са ти трудни не са повече от 3-4, при което трябва да ти дава ДА, но явно не е само там проблемът

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: f2395c1649
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   На мен пък от както решавам в зебра ми дава да според мен малко се дуеш натисни малко педала зебра му е майката без учене не става!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: e31b8667de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   До авторката и аз знам всичко и при мен не става много тъпи въпроси нищо общо с правилника абсолютно нищо желая ти да ги вземеш и да се справиш много е кофти

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: ca7e19dfae
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Разбирам авторката на поста. И аз се явих доста късно и на курса за шофьори, и на листовките. Имам чувството, че е невъзможно листовките да се вземат от нормален човек. По-лесно ми е да създам нова струнна теория, отколкото да реша листовките. На изпита направих 5 грешки, но точките не стигнаха и ме скъсаха. Наистина не е за всеки. Аз съм сигурен, че олигофрените, които са измислили въпросите не са виждали нито кола, нито асфалт. Те са някакви книжни плъхове, целящи да накарат обикновенния човек да си цъка по 60 кинта на изпит и т'ва е.

Разбира се с уточнението, че никога не бих прочел правилника - адски скучен и тъп е. Не съм ходил и на лекциите. Сега, очаквам някакви интернет "моралисти" да почнат да хейтят как "не искали да ме срещат по пътя" и че ще им "навредя". Много се радвам на такива коментари.

До авторката - откажи се по-добре - аз 3-ти път ги записвам тия курсова, и да ти кажа съжалявам адски много. Трябвало е преди 10 г. да се явя - тогава е било елементарно - сега е направо невъзможно. Ако има как да се кара постоянно без книжка - бих карал - изобщо не ми се занимава с тия идиотски листовки и т.н.

До всички, които ще ми кажат, че съм тъп, олигофрен, как може да не ги взема и т.н.:

1) Всеки е добър в нещо - не може всички да сме добри във всичко.
2) Това, че не мога да взема листовките не ме прави тъп. За сметка на това ме бива в други сфери и дейности, които най-вероянто, пък вие не сте добри в тях
3) Гледам, завършихте ВУЗ-ове, ама напоследък накупихте бели бусове (т'ва, специално за хейтърите, 'дето ще ми се обясняват тук) ;)

Поздрави

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: a6bcf6406c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Имаам абсулютно същия проблем! И аз немога да ги науча!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 20 дни
hash: 3ce78cdb13
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   тия листовки са направени за олигофрени, много са лесни, въпроса съдържа отговора, няма нужда да сте чели правилника, а да имате логично мислене...

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 02dbe718a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Сайта на Апи не им вярвай често дават грешки дават грешен отговор за правелен или обратното си системата им е Бъгава много и нам мен ми дават малко точки

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker