Твърде добър - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Твърде добър
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 1640 пъти
Не мога да понасям това мое качество - прекалено съм мил с хората. Съучениците ми едва не ме мачкат (не всички, но има няколко определени хора, които мразя най-много) а аз пак продължавам да се държа добре с тях. Те са толкова невъзпитани - не си мерят думите, държат се грубо с учители, използват - абе разбрахте, а аз съм напълно противоположното.
Наистина имам нужда да стана по самоуверен и да си вдигна нищожното самочувствие, защото всеки ден се прибирам от училище със стрес заради тях. Нямам намерение да сменям ни класа, ни училището, защото искам не да избягам от проблема а да се справя с него. Дори в миналото училище беше така. Чел съм много статии и всичките предлагат едни и същи съвети, които за мен нямат смисъл. При мене не е толкова лесно, опитвам се, съвсем малко успявам. Ако е от значение, аз по принцип съм си такъв по характер, малко срамежлив и тих. Понякога се радвам, че не съм такова животно като съучениците ми (например), но те знаят че съм различен и търсят начини да ме използват. Наистина ви моля, посъветвайте ме нещо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: be03757abf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Как да ти се помогне, ти си знаеш откъде ти идва проблема. Сам се определяш като срамежлив и затворен. Все някой от класа ти е с по умерен характер, сближи се с такива които ти допадат. Явно кретенчетата няма да промениш, но можеш да си общуваш с подходящи за тебе. Ако няма такива в класа, опитай се да се държиш дистанцирано, но сериозно, не поддавай на закачките на кретенчетата, знам, че са гадни, но при желание, можеш да ги държиш по настрана. Просто покажи по твърд характер, ако трябва, може и зъби да покажеш. Обикновено, онези които те обиждат са страхливи комплексари, и когато им се опериш, получават респект от това. Опитай, бъди смел.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 029a008401
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защо мислиш че е слабост да си добър? Слаби са тези, които се опитват да те тъпчат! Не бъди като тях, а просто ги игнорирай! Ако тормозът е нетърпим, смени класа или говори с класния си. Но не се самообиждай, а се уважавай за това, че не си идиот! Най-глупавото би било да станеш такъв по примера на другите! И още нещо-проявата на агресия е най-голямата слабост, не я допускай!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 3784dafa52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз бях същия като теб преди, но сега съм в различен клас и ми е много по-добре. Тея отвратителните са аут от живота ми и в класа ми кажи-речи се разбирам с всички. Премести се в друг клас

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: e44430aaeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не смятам, че Авторът е по-добър човек от останалите - той също мрази, завижда, ненавижда - все човешки неща, но да -Авторът е слаб. Слабостта му се състои в това, че бяга от проблемите и избягва конфронтации с хора при необходимост. Това не е признак на доброта, а слабост - безгръбначност ако щете. Такива хора не завършват добре, защото толкова се стремят да угодят на вскиго, да се харесат на всекиго или поне да избегнат конфликт с хората, че нараняват най-близките си и губят уважението на истински важните хора в живота си.
Затова не се стремете да се харесате на всички, а само на важните за вас хора, които сами вие харесвате. Не бягайте от конфликтите, а ги решавайте

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 52eb81fb6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Напротив, точно изпускането на нервите те прави смешен, и слаб, и те приравнява с такива жалки добитъци като агресорите. Истинският мъж не се поддава за щяло и нещяло, и не се държи като боклук. Не познавам автора, но ако е добър в смисъл на нормален учтив човек, няма никаква вина за това че другите са помияри, просто да не става като тях, така само ще им направи кефа, а едва ли го иска. Има учители, има родители, има директори и други училища. Ако бъдат наказани боклуците, ще е най-справедливо. Това е моето лично мнение.
Номер 2

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 895bff1a88
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Абе я горе главата! Общувай си с тези, които са ти приятни.. Кой е казал, че трябва да се разбираш с всички.. и стига си гледал как се държат другите, какво говорят и прочее.. Гледай себе си и се харесвай такъв, какъвто си! Ключът е в самочувствието! Айде успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 68562d429b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Проблемът не е, че си добър. Напротив това е хубаво качество. Ти и да искаш, няма как да станеш "лош" като тях, просто не ти е в природата.

Проблемът е, че си неуверен. За съжаление добрите хора често са плахи, а смелите често са лоши. Ако си хем добър, хем уверен, то това е перфектната комбинация. Ти добротата си я имаш, остава да поработиш върху увереността.

Твоята природа и твоята сила е в добротата, там трябва да работиш - където си силен. Просто бъди по-активен в нея. Ти може да си добър, което означава някаква пасивна доброта, т. е. просто да не причиняваш страдание на хората. Но замисли се кога си направил някаква реално добрина и си се жертвал за някого.

Съветвам те да се запишеш примерно в БЧК и да правиш истински добрини. Хем ще изрзяваш добрината си, хем ще четеш одобрението на околните, което ще ти вдигне самочувствието, че си полезен на обществото. А и от мен да знаеш най-голямото щастие е в даването, не в получаването. Само го изпитай и ще разбереш за какво говоря, когато видиш благодарността в очите на хората. По-добре е от това да получаваш.

Спортът също помага за увереността. Може да се запишеш на нещо, което ти идва отвътре и те разтоварва.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 34be5243d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Аз съм в същото положение, все едно чета моя история... Когато си добър ти се качват на главата, и не разбирам какво трябва да направя. Постоянно минават и правят някакви глупави закачки които изобщо не ми харесват, ако ударя някой виновният ще съм аз... С обикновена забележка също не става, понеже те са като първобитни хора... Като цяло съм се предал, оставям ги да се правят на маймуни, мога само да се надявам да порастнат малко, но не вярвам да е скоро.. /Говоря за 9 клас, големи момчета, а все още толкова простовати... /

Момче

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker