Отхвърлен от обществото! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Отхвърлен от обществото!
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 2595 пъти
Здравейте драги читатели! Пиша тук, защото искам да се консутирам с други хора, който ще могат да ми помогнат. Ще се опитам да направя конспект на историята ми!
На 17 години съм, от малък град и съм доста " Неразговорлив " човек. За цялата " Сган " сякаш съм някакъв малумник паднал от Марс, не знам защо
но изглежда, че съм се родил на грешното място
Измъчва ме това, че съм от така нареченият етнос
" Румънски циганин " като бреме е, ужасно е...
Не съм красавец, но не искам да бъда част от това невежо и долно общество " Цигани"
Имам комплекси относно това, че съм от това потекло, защото тях никой не ги приема, аз искам да бъда приет, не искам да бъда от кюпа на долните мангасари. Като един тинейджър на 17 имам своите идеали, амбиции за живот, искам да уча в сферата на програмирането, компютърно програмиране и да бъда един достоен също така ерудиран човек. Имам нужда от съвети как да променя мирогледа си, щото това че съм се родил такъв изобщо по нрав не ме прави като тях.
Чета книги, редовен ученик съм си!
Не живея в гетото, нямам никакви цигански нрави, но ме притеснява това, че хората съдят по-външният ми вид на " циганин " и ме слагат при тях!
Ето например в училище има едно момиче, което дори съм сънувал, харесвам я много, но понеже не съм толкоз красив ме отхвърля, поканих я на кафе а тя ми отказа и честно казано ми е кофти...
Полувин сирак съм, без баща, без право на шанс да бъда приет в това " Общество"

Моля редакторите да одобрят историята ми!!!

И да знаете, свикнал съм на негативните мнения
така, че си ги давайте спокойно, плуйте ме по етнос, но не и по-нрав!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 008d48f3a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Човек е това, което мисли, че е. Ти ако не се обичаш, ако не се харесваш, то и другите няма да те харесват и обичат.
В нашата страна всеки има правото да се самоопределя. Всички сме български граждани на първо време. След това всеки има различен етнос, НО ти ако се самоопределяш от друг етнос имаш право на това! Ще се учудиш, но на ОФИЦИАЛНОТО преброяване, където всеки пълнолетен човек подпълва как се самоопределя има хора, които са се определили като „джедаи“ (от Междузвездни войни), има на последното преброяване пък хора, които са се писали „индианци“ и така НСИ въвежда категория „индианци“.
Тоест никой не го боли и сърби ти какъв етнос си, а е важно ти какъв се чувстваш и ако се чувстваш джедай, индианец или... българин - това е твое право! Ти си роден в България, твоите родители са родени тук, техните също и така нататък - откъде пък ти хрумна, че си „румънски циганин“. Ти дори не си виждал Румъния най-вероятно...тук са се заселили твоите предци, тук е и твоето място ....ако ти пожелаеш.
Бъди горд с произхода си, но бъди достойна част от българското общество като българин - едното не изключва другото!
Не учите най-важното в училище като четете Ботев и Левски - нашата държава е замислена като МУЛТИЕТНИЧЕСКА. Ботев, Левски може да са дали живота си без да ни освободят от робство, но те са философите на днешната ни държава и тя е създадена не като държава на българите, а като държава на българския народ - има разлика - народът е всеки, който живее по нашите земи и иска да е част от нашата държава - цигани, турци, гърци, власи, арменци, евреи, всякакви етноси имат не само правото, но и мястото в нашата страна. Българската държава не е държава на българския етнос, а на теб, на мен, на него и нея - на всички хора, които сме се родили в България и работим всеки ден за нейното благо.
Затова ти решаваш дали ще си част от нашето общество или не - ако се придържаш към правилата и законите - ти си част от обществото. Сульо и Пульо нямат право да ти казват ти какъв си - ти решаваш. Да, в твоя малък и задръстен град хората могат да използват етноса ти, за да те обидят, но ако не беше етноса щеше да е номерът на обувките ти, цвета на ципа ти или нещо друго. Хората винаги си намират слабото място на някого ако искат да го наранят, а това, че едно момиче не иска да ти е приятелка нищо не значи - навън има 3, 5 милиона български жени - все една ще се намери за теб.
Просто наблегни на учене, не прави проблеми в училище и навън, дръж се нормално, а като завършиш си вземи раничката и в големия град - София, Варна, Пловдив, Бургас -там никой не го боли и сърби ти от какъв етнос си.... освен това у нас 75% от хората са с тъмна кожа, тъмна коса и очи - ти по абсолютно нищо не се различаваш от другите, освен ако ти не се чувстваш различен. Ако циганите не живееха в затворени общности и спазваха правилата, законите, учеха се и така нататък никой нямаше да има нещо против тях. От теб зависи - можеш и да си циганин, но и да си българин. Не отричай корена си, но ти избираш дали да си част от България или да не си.
Ще ти е трудно, но си заслужава!!!
И пак ти казвам - обществото не те е отхвърлило, а някакви отделни личности искат да те наранят, но това е нормално -всеки е минал през това - дори най-белият, най-рус човек е минал през това. Спокойно -живей си, уважавай майка си и който се грижи за теб, учителите ти и се учи. Най-важното уважавай себе си и обичай нашата Родина. Кой знае - може би ще си първият „румънски циганин“ - премиер? Защо не??? Всичко е в твоите ръце! Виж си личната карта - на нея пише „Република България, Европейски съюз“ - бъди горд - ти си европеец, български гражданин и част от нашата обща мечта за по-добро бъдеще, живот, сговор - мечтата на Левски и Ботев. Те не са умряли само за българския етнос, но за свободата на ВСИЧКИ по българските земи. Не го забравяй това - тази земя е и твоя, и на твоите предци и няма от какво да се срамуваш. Всеки някога е дошъл тук, включително българите, а преди това тук са били славянски племена, траките и така нататък - живей и се гордей с твоята държава и общество - как да те отхвърлят те като ти си тяхната съставна част? Живей, радвай се на живота и младостта си - всеки е минал през трудности! Ще успееш, всичко зависи от теб! Бори се сега - заслужава си!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 0cffc10ec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Знаеш ли кое те прави достоен в случая? Че си израстнал при представители на тази "сган" и си станал човек. По изказа ти виждам, че наистина си зрял и интелигентен. Но специално масата хора, с които ти се налага да общуваш, са ограничени и не зачитат различните. Знам, че това те кара да търсиш грешката в себе си. Но НЕ Е В ТЕБ ПРОБЛЕМА, А В ТЯХ!!! Не се поддавай на натиска на обществото, бъди различен и прави така, че да си личи, защото различните хора са хора с качества.
Аз също съм неразбрана като теб, дори има злобари, които се опитват да ме променят. Но аз имам принципи и цели и макар да съм лабилна понякога, следвам правата линия.

Ж 16

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 9e73cb6975
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Братле, първо - "циганин" не е обидна дума. Както не е обида дума българин, турчин, руснак, англичанин и т. н. Циганите могат да се гордеят с музиката си, калайджиите си, самобитната си култура. За съжаление много от тях стратад от бедност, безработица, престъпност. Но това са проблем ина цялата страна. Това, че си циганин, не те прави по-лош или по-добър от останалите. А интеграцията е въпрос на избор - виж Азис, професор Чирков. След като турци, арменци и евреи се интегрират добре, значи и ти можеш. Отрасъл си с един родител - аз също, както и още много хора. Ако си силен, ще го преодолееш. Казваш, че не живееш в гетото - това е огромен плюс, средата ти не те дърпа назад. Според мен много зависи от начина, по който сам се възприемаш. Ако имаш самочувствието на достоен член на обществото и остналите ще те приемат така. Имах съученик циганин в МГ-Варна, едно от най-елитните училища в България. Имаше висок успех, приятели, гадже. Завърши университет и си намери работа. И на никого не му дремеше, че е циганин. Вярно, че му викахме "черния", но си беше един от нас. Гледай един филм - "Тайната", от 2007;. Ще си оясниш много неща. Успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 9631bf69db
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Човек, всичко е много лесно! ИМаш една година докато завършиш, после отивай в София, общежитие, студент, някаква работа и си готов. В София никой не знае от къде идваш.... 2 млн сме.. Да не ти пука..

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 4eca911f1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Хем се оплакваш, че не си приет от другите, хем ги наричаш "сган"...???
По другия въпрос - ако си кадърен ще станеш просграмист, нямаш идея какъв голям процент от пазара е зает от индиици. Ама кадърни индиици.

Ама така като те чета мисля че просто търсиш причина за извинение за собствените си не успехи и другите.

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: e4375ff787
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Пич, събери парици и жив или мъртъв ела да учиш в София. Изкараш ли висше и започнеш ли хубава и добре платена работа никой вече няма да гледа на теб като циганин, и въобще - ще си предпочитан кадър в обществото.
Не падай духом!
Кофти е, че си се родил там/такъв, но има изход.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: debe119d81
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Ох, добре ми е познато това клюкарско общество в малкия град, където всеки съди всеки и ако някой е различен, автоматично го обявяват за "черна овца". Така, че примири се, че няма как да промениш мнението им. Обаче имаш шанс, учи здраво и като завършиш замини да учиш в някой голям град (а ако можеш и в чужбина, още по-добре). Не, че и в големите градове няма такива хора, но колкото е по-голям градът, толкова е по-вероятно да срещнеш и нормални хора, които ще те приемат такъв какъвто си, а няма да съдят за теб по произхода ти. За това, имаш цел и мечта, последвай я. Няма да е лесно, обаче ако работиш здраво ще се измъкнеш веднъж и завинаги от малкия град с неговите ежедневни клюки и интриги.
Успех! И горе главата!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 853816f484
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Да не ти пука, важното е че си се осъзнал, учи, чети и после си търси пътя. Не можеш да избереш, къде да се родиш, но имаш избор къде да живееш. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: febe1b5899
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Разбирам те напълно приятелю. Хората са зли и коварни. Радват се на чуждото нещастие и придобиват самочувствие, когато тъпчат и мачкат емоционално някого. Един е отхвърлен за едно, друг за друго от хора, които смятат че са нещо повече. Това са хората зли и долни в душите си. Не позволявай да те тъпчат и мачкат. Зашливи ги с усмивка и нека утре и те имат деца, на които да ги унижават по-същият начин. Всичко в живота се връща, вярвам в това. Рано или късно, всеки получава това, което е заслужил.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker