Не просто нямам приятели, а....нямам истински приятели!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не просто нямам приятели, а....нямам истински приятели!!!
преди: 16 години, 14 дни, прочетена 8446 пъти
Здравейте, моя проблем не е толкова необичаен, състои се в това, че не мога да си намеря истински приятели. Не ме разбирайте погрешно- аз имам приятели, но приятелството явно е само от моя страна...

Е нека започна отначало....на 18 години съм от Пловдив, момиче, харесвам психологията и си търся приятели. Но не просто такива, които днес са ти приятели, защото могат да се възползват от теб, а такива, които дори да не могат да ти помогнат винаги, да си личи, че им пука за теб. Все повече започвам да се чудя дали въобще има такива и къде се намират. Нима всички гледат само собствената си изгода? Такова ли е приятелството днес? Няма ли хора с ценностна система, няма ли хора с идеали? Защо винаги трябва да търсим вината в някой или нещо друго, но не и в себе си? Въобще има ли хора с някакъв морал? Все повече започвам да се отчайвам от този живот и го приемам с една апатия, защото не намирам нищо стойностно в него....има ли стойностни хора или всичко е една непрестанна надпревара, в която нямат значение дори хората, които обичаме. Трябва ли и аз да бъда такава...да загърбя всички ценности, които имам и да стана като повечето ми познати (приятели), които не излизат от кафето и единственото, което ги интересува са купоните и секса. Разбира се в това няма нищо лошо, но всичко трябва да е с мярка, защото липсата на такава поражда също липса на мярка за всичко, поражда безхаберието, което е обзело страната. Не е ли така? Надявам се да ми помогнете за тези въпроси, защото вече не знам какво да направя, не знам защо всякаква ценностна система в днешните поколения липсва, не знам защо хората се гордеят с простотиите си вместо да се засрамят от тях, нима това е живота, който ни очаква и какво да правя при такова положение да си остана без приятели или да се смеся с "тълпата" и да стана поредната "купонджийка" без ценности и без стремежи....?????

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 16 години, 10 дни
hash: 4165268d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Ами какво да ти кажа...В такова време, такива хора има :). На 15 съм и няма много приятели (броят се на едната ми ръка), но знам , че на тях мога да разчитам и те на мен. Както знаеш има много начини да се запознаеш с каквито и да било хора днес. Ако стоиш и размисляваш над живота нищо няма да се промени. Айде всичко най-хубаво :)))

 
  ...
преди: 16 години, 10 дни
hash: de6bf779c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз Съ6то съм от Пд и Честно да ти кажа, напоследък и аз все повече се чудя има ли Истински приятели, тъй като от 1 година вече с най-добрата ми приятелка се караме почти всеки ден и то за дребни работи и аз вече сее изнервям, след като вчера се скарахме за пореден път реших, че повече няма да я търся. Само ако не беше гаджето ми с своя най-добър приятел да ми покаже какво е приятелство бих си помислила, че няма приятелство. така, че ако това те притеснява, не си единствена ;)

 
  ...
преди: 16 години, 5 дни
hash: 5e02744ac2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Хей! Много се заинтригувах от написаното от теб! Смесването с тълпата не е решението! Напротив - то е компромис с теб самата - компромис, който не си заслужава да правиш! Аз имам истински приятели и зная какво е богатството да бъдат в живота ми! Имам много неща, които бих казала по въпроса, но, ако искаш, пиши ми на е-мейл: lyubomira@email.bg! Ще се радвам да се запознаем! Имам да споделя някои неща по въпроса! Не си сама!

 
  ... горе^
преди: 16 години, 2 дни
hash: 29a5abcd62
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбирам те много добре и аз съм така с хората които уж са ми приятели и явно само аз се опитвам да се държа приятлски, а аз за тях съм една марионетка с която си играят когато им доскучее или останат сами. И според мен не е необходимо да се променяш за да си намериш приятели- бъди такава каквато си и приятелите ти ще дойдат сами при теб. Поне така мисля, че човек е по харесван когато е той самият и не когато се прави на друг човек.

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 1be06d377e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Здравейте. Вярно е, че истинските приятели са много малко, но се търсете. Има и такива. 4, бъркаш по тази логика ако всеки чака другия да отиде при него нищо няма да стане. Търсете се.

 
  ...


...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: ee1a157f9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравей! Напълно разбирам какво искаш да кажеш, защото и аз самата много често се чувствам така. Имам твърде малко приятели и това винаги ме е подтискало и натъжавало, но същевременно е било и личен избор. Аз съм идеалистка, романтичка и гоня вятърни мелници, но в днешното общество това те равнява общо взето на един луд самотник, който трудно намира хора, които да го разбират. Желанието за интелектуално, емоциоцалано и духовно развитие непрекъснато се сблъсква с разбирането на много мой връстници, че най-важните неща са парите, външният вид и купонът. Всъщност всичко е въпрос на личен избор... Единственият ми съвет към теб би бил да не предаваш себе си, защото съм убедена, че няма да си щастлива ако си част от тълпата и ако загубиш ценностите си!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 5e82648921
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не няма истински приятели в тоя живот и в това всеки ден се убеждавам. И да има такива са на изчезване.

 
  ...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: 532d72eb52
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Миличка и аз имам същия проблем имам приятели, но не са истински. Когато се разделих с приятеля ми се нуждаех от подкрепа, но никои не ми я даде нямаше рамо на което да поплача. Аз също давах мн за тях, защото си мислех че са истински приятели, но съм с е лъгала. Аз вярвам,че добрите хора рано или късно биват оценени.

 
  ...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: 83366c4978
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Аз съм момче и съм в същата ситуация. "Приятели" около мен много, но истински.... няма. Както номер 8 се разделих с половинката си и...тежко е. Единственото, което предлагат мойте приятели е излизане в шумна компания а това е нещо, което не е за мен.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 10 месеца
hash: 1adc2ea892
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте, аз съм момче от Пловдив на 17 и имам същия проблем-много съм скромен и имам малко приятели.Ако някой иска може да ми пише скайпа ми е hahahadas :) очаквам ви

 
  ...

...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 5eff5e7b26
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Здравей
Името ми е Мариела. За жалост никъде не срещнах твоето но може би просто не съм го видяла. Аз мисля че си много права и също като теб съм мислила над това каде са истинските приятели. Сега мисля че те са изчезващ вид. Често влизам в чатове и тем подобни но там всички ти говорят за секс и те питат как си го правила. Ако не искаш да говориш по темата просто те игнорират. Не му мисли толкова. живеем в един твърде объркан и зле подреден свят и мисля че "спасението" от тълпата без лични ценности е да отстояваме своите собствени. Ако искаш пиши ми. С радост ще стана твоя приятелка marielebele@hotmail.com

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 428f8acab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   В момента и аз съм така мислех да сменям училището заради "приятелките" но реших че не си струва и аз мисля че са малко истинските приятелки.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 525f704cf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Аз се казвам Мими и съм на 13 години . Може би тук аз съм най-малката , но и аз имам проблеми с нещото наречено "приятелство"! Както при Вас така и аз уж имам многоо приятели , но не истински. Истинските ми приятели (без роднини :) ) са 2 или 3 ( по точно приятелки ) . Всички други се правят на най-можещите и на най-безгрешните ! Не ги разбирам! Те просто използват хората на които уж са добри приятели , а щом нямат полза вече от тях, ги оставят и се обръщат срещо тях ! Незнам , наистина май истинските приятели са рядкост .... Повечето около мен спокойно могат да се нарекат "КИФЛИ" !!! Просто незнам какво да правя... Които изка да ми пише - dqvol4eto_super@abv.bg

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: e5d27921e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Здравей, на 13 съм и също съм от Пловдив. Понеже вече и аз наистина се отчайвам и все някога писва от подобни ''приятелства'' реших да видя мнението на други хора, който също са имали такива ''приятели''. Да знам че съм само на 13 и няма от какво да се оплаквам относно приятелите, но с всеки ден се убеждавам че с всички който доскоро съм поддържала контакт и съм излизала те не се сещат за мен.. Повечето от моите бивши съученички ги смятах за приятелки и смятах че може да им се вярва, но това беше една голяма грешка от моя страна, защото аз разбирах че те не ме приемат като приятен човек с когото можеха да дружат. Разбира се те повечето също мислеха за секс, пушеха на 12/ 13 годишна възраст и аз тогава също бях много отчаяна защото имах стари приятелства, който за мен бяха най- ценни, но след промяната на тези хора, който от малка познавам и на 10 год. съм ги смятала за ''истински приятели'' Сега като че ли виждам някаква промяна у тях която не ми харесва, по малко се интересуват от това как съм, понеже се преместих наскоро и никой не се е интересувал от това как съм къде съм и наистина ми се щеше някой да ме потърси да ме чуе.. Е да само 2-ма души, който след като се преместих излязох с тях 1 2 пъти и от тогава никой не се е интересувал от това как съм.. Биха ми писали само за да ме попитат нещо за тях и биха вмъкнали едно ''как си'' без да се интересуват наистина.. Не знам защо всички са се променили така и като че ли няма с кой да говоря и просто не искам да се запознавам с нови хора, защото ще се сещам за всички пъти когато е нямало никой до мен и просто имам чувството че ако се запозная с някой, той един ден ще направи същото с мен както всичките ми предишни ''приятели''. Затова вашите родители, роднини са най- добрите ви приятели който можете да имате някога, обичайте ги и ги ценете...

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 38d2822d55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Не си сама, аз тотално съм се разочаровал от моите.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: b6956f2323
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Здравей! Честно казано напоследък и аз се замислям над този въпрос. На 17години съм и честно казано май съм в същото положение. Смених две училища, защото не мога да се впиша в днешната обстановка - всеки гледа в паничката на другия и те коментира и обсъждат. В момента в класа ми половината хора не ме харесват, защото близък за мен човек ме заблуди и ме изкара “черна овца” пред всички. Наговори на половината клас куп глупости, които “уж” съм говорил по техен адрес. Остана ми самл един близък човек, който си мислех, че наистина е истински, но уви и това се оказа грешка, вече от 2 месец, когато му предложа да излезем някъде да се видим( сега лятото) я разходка, кафе, барче, дискотека, каквото и да е, той все си намерила работа, само и само да не се видим

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 0c64df60e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Номер 17, не се притеснявай! Прекарвай качествено време със себе си, а след време опитай и да се запознаеш с нови хора. Игнорирай тези, които говорят зад гърба ти и те съдят, без да те познават, там някъде има хора, които биха те подкрепяли и уважавали :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker