Бившият ме преследва и заплашва.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Бившият ме преследва и заплашва..
преди: 13 години, 6 месеца, прочетена 6070 пъти
Здравейте!
Аз съм момиче на 15 и имам проблем с бившия си. Мина година и повече откакто той сам реши да ме зареже. Хубаво, продолях го без нерви. Сега си имам ново гадже, с което се чувствам наистина прекрасно!

Е да, прекрасно..но когато бившият ми се меси в живота, защото е решил, че му липсвам и че трябва да се съберем, нещата не са толкова розови!

От месец ми лази по нервите - не спира да ми звъни и да ми изпраща смс-и. Добре..не е болка за умиране. Е да, ама напоследък нещата малко загрубяха. Започнах да получавам анонимни обаждания (от негови приятели). Момчетата, които звънят ме заплашват, че ако не оставя момчето, с което съм, ще ме намерят и ще ме пребият и изнасилят, или ще смажат от бой приятеля ми. Той не знае нищо за това, защото ако кажа на някого ''знам какво ме очаква!''

Миналата седмица излизах от училище. Бях сама, защото трябваше да остана след часовете за репетиция по музика. Пред училище ме чакаше въпросният бивш. Цялата изтръпнах и какви ли не неща не се появиха пред очите ми..но той беше сам. Първоначално се държеше мило, но аз го отблъснах и му казах да ме остави на мира и да престанат с тъпите си шегички, които си правят с мен. Тогава той ме стисна за ръката и ми каза, че ако продължавам така ''тъпите шегички'' че се осъществят. Дръпнах се и си тръгнах.

Обажданията не спират. Дори и да не отговарям само след минути имам десетки смс-и. Тези кретени ме смазват душевно, трият си обувките в мен, а аз на никого не мога да кажа, защото ужасно ме е страх! Не искам да оставя приятеля си, но не искам и той да пострада заради мен...не искам и мен да наранят...какво да правя??
МОЛЯ ВИ, ПОМОГНЕТЕ!!!!
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 6 месеца
hash: 7a469a1604
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Най лесно е да кажеш на родителите си или направо на полицията,и може да издействат ограничителна заповед срещу момчето,и той ли е хлапе колкото теб или 1-2 години по-голям.ако няма 18 май нищо не може да му направят,не съм сигурна,обърни се му районното

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 018c1a64df
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей.
Най - разумното нещо е да споделиш с родителите си и приятеля на когото държиш. Те /родителите ти/ ще могат да вземат най-адекватни мерки срещу този идиот. Той разчита имено на факта, че ти няма да им кажеш. Но не трябва да се притесняваш да споделиш с тях. В момента, в който види че нещата стават сериозни той сам ще се изпари от живота ти с пдовита опашка.
Успех ти пожелавам

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: e3cf5061bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Обади се в полицията и им покажи SMS-ите. Имат си хиляди начини да поизпотят навлеците (чрез родителите им, примерно).
Страхът и нищонеправенето са най-лошите съветници в случая.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 6293bcebf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти си малолетна. Той на колко е? Ако е над 18 можеш да го осъдиш и за педофилство дори, така че не му се коси толкова. Кажи на приятеля си! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Така той ще е подготвен да се пази а и може и теб да опази. Казах ти - ако е по-голям от теб имаш право да го съдиш за тормоз!!!!!!!

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: e3d6e90c0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Смени номера на телефона си!Никои нищо не може да направи,защото може и да се оплачеш в полицията от телефонен терор!Даже като почнат да валят SMS-върни отговор"В момента обажданията се следят от оператор,ще уведомим полицията".

 
  ...


...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 8857ee3d39
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   сподели с вашите или нз говори с полицията ;д ..

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 132d64fd29
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Трябва непременно да кажеш на родителите си!! Въобще не се притеснявай да им кажеш. Кажи и на приятеля си.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: c0fbba4941
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ами какво да кажа аз миличка... ходя 3 години с едно момче на сила! Винаги съм удряна и унижавана! С него съм защото ме заплашва, а сега иска и да говорим за сватба!

До сега щях да го оставя и да избягам, но се страхувам за родителите ми, момчето с което съм е доста властно в града ни! Провали ми живота, заради него вече нямам приятелки и вече не излизам, няма с кого да споделя. Красива си бях, а сега вече се превърнах в... .! Пред родителите ми е един, а зад гърба им друг и неговите родители са като него! Заради него няма да имам деца! Имах хора в живота ми, които ме правеха много много щастлива и тогава срещнах него... това ли е моята съдба? Мечтите ми не са с него и още се надява да се разделим, но дали това ще се случи някога? Излага ме винаги пред всеки! Според вас какво да правя? Страх ме е много, че ще живея живот които не искам, а знам че живота е един и никога няма да се върне изгубеното време! Все повече се убеждавам, че не е добре и е странен, простоват и много агресивен и сме много различни! В последствие разбрах, че е циганин, вече беше късно, просто в началото не му личи! Може би аз съм виновна за това положение, че допуснах всичко това! ...

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 132d64fd29
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   авторке, какво стана?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 5dc6ec969e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Към авторката:За теб момиче има полиция и прокуратура. Съветвам те да не си пукаш всичките патрони от самото начало обаче. Първо поговори с родителите си, след което с тях право в районното. Там подавате една жалба и бъдете сигурни, че още същата вечер този ще ти се извинява за всичко. Ако ли пък е толкова голям темерут следващата ти стъпка е прокуратура. От там ще му извадят ограничителна заповед. И всеки път, в който я наруши ще има близка среща с полицаите а може да се уреди и с престой зад решетките за 24 часа заради системен тормоз. Кажи и на приятеля си. Със сигурност и той има приятели и познати, които ще ви помогнат.
Сега към номер 8:Направи същото, което посъветвах авторката или бягай в друг град или държава. Изчезни ей така изведнъж. Бъди сигурна, че няма да те намери, а ще те замнеи с друга. Понякога обаче чета подобни истории като твойта и все повече се убеждавам, че жените си търсят точно такъв тип хора-грубияни, недодялани, простаци. С какво толкова ви привличат не знам, но заради това разбивате сърцата на малкото останали добри момчета, които си падат по вас, а после се чудите, защо всички са кретени. Когато спрете да си ги избирате такива, тогава и кретените като този твоя ще станат по-малко.

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 078824c6f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Тъй като статията е стара, не знам дали някой ще прочете коментара. Проблемът е сериозен и случаят не е изолиран. В коментарите по-горе, хората съветват момичето да се свързва с полиция и прокуратура, и че така ще си реши проблемите. Не е точно така. Да, полицията трябва да бъде сезирана, но това, което те могат да направят е да му издадат разпореждане да не се саморазправя с нея. Когато го наруши, му съставят ново. Ако и това наруши, най-много да му съставят акт. Прокуратурата също нищо не може да направи. В България няма законодателство срещу маниакалното преследване нито пък за тормоз. Ние се опитваме да повишим информираността в България по проблема с цел промяна на законодателството. Ако ви интересува добавете страницата във Фейсбук Anti Stalking for Bulgaria. Ще се опитаме да ви помогнем.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker