Родителите ми не ми дават да ходя където си искам и по колкото си искам навън - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Родителите ми не ми дават да ходя където си искам и по колкото си искам навън
преди: 13 години, 5 месеца, прочетена 11602 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 13 години, та направо да ви разправям-родителите ми не ми дават да ходя където си искам и по колкото си искам навън, трябва цял ден да им слугувам и после едвам ме пускат за 1 час и то пред входа!!

Това е мъка за мене, защото имам съседчета които са на 10-11 години и вече ходят по молове, а аз нашите ги лъжа че отивам да уча в приятелка за да изляза като хората!! Всичките ми връстници седят навън където си искат и когато те решат се прибират, а аз и до другия край на града бих отишла за некфи пици да взема на родителите ми ама ей така с компанията с приятели никога няма да ме пуснат. Казаха ми че ако движа с по големи от мен мога да науча нещо от тях, а в моята градинка има малчовци които още незнаят азбуката, другото което е че след 5-6 месеца ще правя 14 и е задължително лична карта и аз кво ще седя пред входа щот имам лична карта пфф това е мн тъпо и унизително!

Знам че са загрижени за мене ама чак пък толкова?? тази година се сдружих с по големи от мене с 2-3 години тамън се сближих и си харесах едно момче и баща ми вика защо искам да излизам като че ли вкъщи някой ще ме ухапе, а във вкъщи немога да стоя! На мен ми е трудно сприятеляването и от 2-3 години живея в този квартал и много държа на приятелството, във вкъщи имаме два компютъра като винаги и двата са заето от майка ми и баща ми, а уж са за мене за коледа! Нямам брат или сестра братовчеди лели чичовците-никой, само аз със моите родители, а баща ми като го хванат нервите започва да вика за всичко и накрая аз духам супата!

Просто не е честно не стига че ми е гадно че се развивам по бавно от другите ами се държат със мене като 3-годишно лапе, аз не че сега не съм си хлапе де ама има разклика! Говорих с майка ми за това и тя ми каза да съм наоколо не ме задължава да съм пред входа или зад блока, опитах се да говоря с баща ми той си знае неговото, той е от трудния характер зодия риби е...ако може да ми дадете някакви съвети ще сим Ви много Благодарна защото аз ще стана накрая на 18 и ще продължавам да си играя с бебетата от другите входове! Благодаря Ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 5 месеца
hash: ca523f46fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Едни родители така даваха на 10-11 годишните си деца да ходят на дискотека преди Нова година и децата бяха смазани в навалицата, буквално ги смазаха (задушиха).Чувала ли си за дискотека ''Индиго''? Ако не тази година малко преди Коледа случай новините, за да чуеш!

Други две 17-ина годишни сестрички (Белнейски), знаеш какво стана с тях, нали? Или не знаеш? Ами мама и татко да ти разкажат. Те имаха едни такива безкрайно либерални, добрички родители, които ги пускаха навсякъде сами по нощите.....

Родителите ти са прави, миличка, те мислят за теб. не ги сравнявай с безотговорните родители, не искай да бъдат като тях, не си причинявай това зло. Може би малко прекаляват- тогава поговри с тях или с някой от тях, опиши им как се чувстваш, че искаш да се разходиш до търговския център с приятелки, че не искаш да се чувстваш по-ощетена от връстничките си. Предложи им, ако желаят, да те проверят,че не правиш нещо друго.Успокой ги, че ще бъдеш разумна и отговорна, че могат да разчитат на теб.

И аз имам дъщеря на твоята възраст- разрешавам й някои неща, но само с приятелки и само под контрола ми. Това е, ако не ти харесва- когато станеш майка, ще те видя как ще разсъждаваш.

Може би ще искаш да си пуснеш детето на воля по улици, молове, гари, автогари- да бъде окрадено, подмамвано, не дай може изнасилено или убито.Това ли искаш за твоето дете? Или мислиш, че твоите росители това ТРЯБВА да искат за теб?

До 18-тата ти година те носят всякаква отговорност за теб- и морална, и пред закона.Не забравяй това.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 4cd979c22a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   аз съм на 19 и мога да ти кажа един съвет които ми го даде една приятелка много отдавна,както ги научиш така се държат с теб.аз до 10 клас бях до 9 часа на вън.Мислиш ли че и на мен не ми е било кофти?На нова година в къщи,как ще ида да купонясвам с момчета и момичета и да взема да се напия и да ме изнасилят там.Но ето че сега съм пълнолетна, и не ми се лудува, прибирам се на време към 10-11 зимата и лятото най много до 2 часа,защото в моя град няма какво да се прави а в съседния е горе долу същата работа.Но въпреки всичко което направиха за мен, аз си исках своето и каквото си наумях го правих,доказах им че съм твърд характер и няма сила на този свят която да ме подчини.От теб се иска търпение, учи сега защото след време може да съжаляваш че си ходила по купони а не си учила и цял живот да изкарваш месеца с 300 лв,тогава ще се сетиш за нас форомджиите какво сме те съветвали веднъж в една тема,и ще си казваш а бе имаше едни там които ми викаха да не мрънкам и да не искам все повече и повече,но аз бях инат и исках да се разкарвам на ляво и на дясно

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 01167fb63c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Те го правят за твое добро, но от това, което чета ми се вижда, че малко прекаляват.

Загрижеността помага, но щом това ти пречи в общуването с останалите, трябва да поговориш с родителите си. Обясни им, че това са най-хубавите години от живота ти и че не е нужно да те пускат по цели нощи и да ти разрешават какво ли не, а просто да излизаш с приятели.

Ако искаш доверие, заслужи го! Покажи, че вече не си малкото момиченце. Стани по-отговорна. Говори с тях за нещата от живота. Виждайки твоето отношение към вредните неща, те ще ти имат повече доверие.
Запознай приятелите си с тях. Така ще мога да видят с кого общуваш и ще ти позволяват тези важни за теб разходки.

Харесала си си момче? Идеално! Кажи им! Говори с тях и за тези неща.

Колкото по близки сте, толкова по-голяма е свободата ти :)

Passion

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: c0af0f3a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ами аз съм момче и съм на 16 и нямам право да ходя никъде. За всичко ме проверяват. Няма ли кой да сезира някои институции, че ме карат да лъжа и да обвиняват всякакви хора в престъпления за да ги изнудват за пари. Аз нямам детство и винаги ходя с охрана за да не ме убят жертвите на родителите ми. От училище в къщи и никъде без охрана. Съучениците ми във Френската вече не ми говорят, а съседите ми се правят че не ме виждат.Страх ги е да не си изпатят и те. Не издържам вече, а делата се точат с години...и аз само по съдилища ходя да обвинявам невинни и непознати хора в сексуални посегателства срещу мене. Не знам колко ще издържа още...

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 01167fb63c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   @4. - това е ужасно!
От къде си?

Passion

 
  ...


...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: f599fc2b11
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   полсушай номер 2 - адски е прав/а.
От поста ти виждам, че си осъзната, а не мрънкаш " Мама и тате не ми дават да пия водка и да друсам кючеци в дискотеката уаа " Та това е супер. Остава да покажеш на вашите, че дори и да излзиаш няма да се провалиш. Покажи характер. Аз това показах на моите родители, че имам акъл и дори и да излзиам няма да завърша наркоман както те евентуално си мислят. Излизах си, както не ме пускаха на купони изведнъж стана, че свикнаха, че ще спя там и ще си идвам в 10 на другата сутирн. После свикнаха, че и на дискотеки ще ходя. Всичко става с времето, постигаш нещо с много забрани и скандали, но след като се е случило 2-3-4 пъти те свикват с него и преминаваш на по-горно ниво. Наистина така става.. свикват с излзианията до 10 после 5 пъти ( в рамките на месец-два) се пребираш в 11 - ем току що сама определи новия си вечерен час. Колкото и да се правят на много силни и че те определят всичко вътрешно и тях ги е страх дали правят правилното. За това ти им покажи кое е правилно за теб :) Но не си забравяй учението! И контактувай повече с тях, споделяй им как хубаво сте си изкарали на онова събиране етк.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 41da31a2fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   и аз имам същия проблем.имало много коли катастрофи ставали казват нашите.на пример един приятел е на 12 и го пускат където поиска и аз съм почти на12

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: a2f67d0bdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   от авторката:как да се примиря и да уча ккато съм единственото дете едвам се уреждам на компютъра въпреки че имаме два и ме настройват срещу другите че не са ми приятели и тем подобни аз много добре си зная кой ми е приятел и кой не!отделно карат ме всичко аз да правя,цял ден ме разхождаха до магазина и накрая ми се скараха че съм забравила 1 нещо!!!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 085025807a
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

12.   Мен никаде не ме пускат... в чужбина да. Но когато трябва да изляза с приятели все едно света се срутва... то си е така де... никаде не мога да отида без скандали

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 77bedfc2a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   просто покайи им на родителите ти це си отгожо

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 353ee76b47
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   И мен не са ме пускали навсякъде и какво?! Сега съм на 22, излизам си и нямам никакви проблеми. Малка си, мила, не се мисли, че като си на 13 си голямата работа! Достатъчни са ти 2 шамара, за да се насереш, да не говорим, че има всякакви хора и не е особено безопасно в днешно време. Може би, трябва да ти се случи нещо гадно, за да се разтърсиш.
А отделно с тези кмопютри и глупости - аз до 16 години нямах компютър и? Жив съм, играех с приятели, учех и т.н. Вземи се стегни, че не знам... след моето поколение пропастта е невероятна...

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 77b49fc418
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Абе ти си на 13!! Къде искаш да те пускат ?
Не ти прочетох цялата история понеже е много неграмотна... Вземи първо да се научиш да пишеш пък после излизай на кафенета. Аз съм на 17г. и имам много приятели, които излизат където и когато си поискат. И аз го искам това ама се задоволявам с това което имам. Ти си на 13г. и искаш да те пускат да хайманосваш по цял ден и където ти скимне, а някой ден майка ти да получи обаждане и да и съобщят в коя канавка си .. Както разбирам си от голям град (може би София, Бургас) и родителите ти се притесняват. Стой си на гъза още 3-4 години и тогава мисли вече за кафенета и молове. Както и да го погледнеш 13 годишна пикла няма място там!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: c935753319
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Аз също съм момоиче на 13. Нашите са ужасни в пълмия смисъл на думата. Пускат ме 1 или 2 пъти в месеца на вън, а майка ми дори ми беше чела чата с приятели , което ме вбеси нищо, че си бях писала само с приятелки при мен все още няма момчета е малко лично пространство моля. Държът се с мен като все едно съм в затвор. А пък да не ви разправям като почне даскалото изпитват ме на всеки урок и ми проверяват домашните пълна отличничка съм и ако донеса някоя 5, което рядко се случва ми крещят като луди даже и съм наказана. Пращат ме да ходя и на частни уроци. Хора писна ми те са невъзможни. Какво да правя с тях не се говори. -_-

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: b6e70aaeaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Ако те тормозят, отиди в социалните. Нямаш ли си някой приятел който да ти помогне, ако познаваш някой по голям се обърни към него, това не е много нормално да те делят от живота независимо че си на 13 години.
Дръж се по отговорно за да не се държат така със тебе. Дано си чувала за тайни срещи, може да имаш и един приятел но да знаеш че ти е истински, обърни се към някого който да ти помага, не позволявай на родителите ти да те делят със приятелите ти, дори и да са по големи от тебе. Дано да си чувала за тайни срещи :)

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 1c6508d8f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Аз съм момиче на 12. Вчера някой трябваше да занесе мартеници на братовчедите ми, които живеят отсреща! Мама ми каза, че не ме пуска сама, защото ще се подхлъзна на стълбите. И после звънна на леля и вдигна братовчед ми, който е 2 ПЪТИ ПО - МАЛЪК от мен. Майка ми му каза да слезе! Не си единствената, но аз съм по - зле от теб!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 56a10dc1af
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Темата е малко стара, но нека все пак изкажа мнение. Родителите понякога прекаляват, но това е защото ни мислят доброто и не искат да ни се случи нещо лошо. Сега може и да ви се струва несправедливо дечица, обаче един ден когато постигнете нещо в живота си, а приятелчетата ви с либерални родители станат пропаднали наркомани и проститутки ще им благодарите. Миналата едно 11 г. момиченце беше намерено убито в асансьор заради липса на контрол от страна на родителите си.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 6a97f91afa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   @14 окей ама въпросът е, че тя и игри не може да играе, разбирам я с това, че не я пускат навън, защото имам подобна ситуация и просто ти се иска тази капка свобода, вижте не хейтвайте момичето за това, че на 13 не може да мисли за излизане, нормално е да и се иска да излезе с приятели и да се чувства самостояелна, по тази причина детето се антисоциалозира и няма опит при общуването с реални хора, тя така по абсолютно никакъв начин не се подготвя за зрелият живот. Просто я ограничават от страх, ама сега кажете ми, това че на другите деца им се е случило нещо, не означава че това ще се случи и с нея, да има вероятност, ама така на нищо няма да се научи това дете, просто понякога ни ограничавате страшно много и така няма самоувереност, например един случай с мен, наскоро се запознах с едни много интерсни хорица и като се видя с тях се чувствам по един начин отдъхнала и спокойна, когато излизаме тези емоции на сдържаност, раздражение и тн просто изчезват, защото е нормално за един човек да излиза навън. ние да не сме някакви марионетки, които седят само в кутиите без да правят нищо, ами не е така и ние сме хора, това че сме все още малки не ознаава, че нямаме чувства и не означава, че не можем да се грижим за себе си, когато я огтаничавате така, ще си остане неспособното детенце което не може да се грижи за себе си, дайте и поне тази малка капка свобода и вижте как ще се справи, ако е способна сама да се грижи за себе си я оставете, това, че оставяте някой да се справя сам не ознчава, че сте безотговорни спрямо него, безотоговорно е да не се интересуваш как се чувства и какво наистина иска, защото така само подтискате психиката на детето си, вие градите дтетето си, вие не можете да го предпазите от всичко и рано или късно без ваше знание, това кеото толкова му забранявате все ще стане, не е ли по-добре да стане и детето да се кротне, но да му обясните нормално, без да забранявате, вие тогава зашо сте ни създали, може да прозвучи малко егоистично, но ние все пак сме създадени за да водим наш живот...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker