Бременна съм, а той ме остави - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Бременна съм, а той ме остави
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 3162 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 18 години. Имах си сериозен приятел от 2 години. Той е на 22. Всичко във връзката ни беше почти перфектно до преди 3 месеца. Започнах да го хващам в лъжи. Съмнявах се, че си има друга, но не успявах да го хвана в крачка. Убеждаваше ме, че ме обича и т. н. Преди месец отидох в тях, без да го предупредя и го хванах да спи с друга. Момичето го познавам, на 20 години е. Оказа се, че ми изневерява с нея от 3-4 месеца. Хванах ги в леглото и си тръгнах тихо и кротко, не съм правила панаири. Последваха множество извинения и разкаяния от негова страна, простих му. И ето какво разбрах преди седмица - бременна съм? !? Цикълът ми закъсняваше, усещах си гърдите по-твърди, постоянно съм уморена и реших да си направя тест. Оказа се положителен. Направих и 2-ри, и 3-ти за по-сигурно, и те бяха положителни. Веднага се обадих на приятеля си и му казах, а той дори не знаеше как да реагира. Само да допълня, че няма смисъл да ми натяквате колко сме безотговорни. Това го знам, проблемът в момента ми е друг. Вчера ме извика в тях, искал да поговорим. Отидох и ме "застреля" с новината, че иска да се разделим. Бях шокирана. Попитах го защо, а той ми каза, че иска да бъде с момичето, с което ми изневери, тя била по-сериозна и по-зряла от мен. Много плаках и си тръгнах от тях. Сега не знам какво да правя - нямам пари за аборта. Приятелки нямам, през тези 2 години бях отдадена само на приятеля си и загубих приятелките си, вече изобщо не ме търсят. На родителите си няма как да кажа. Просто няма от къде да взема 150-200 лв. Много ми е тежко, че ме оставя точно в такъв момент и никога няма да му го простя. Той знае много добре, че няма от къде да взема парите, но въпреки това ме зарязва точно сега. Той работи, изкарва си добри пари, но в никакъв случай няма да му искам от парите. В депресия съм, ходя с огромно нежелание на училище, а след училище цял ден лежа, спя и плача. Не толкова заради аборта, а заради това, че човекът, на когото съм си давала "залъга" от устата ме оставя в този труден момент и отива при друга. Винаги съм правила всичко за него, стоя и се питам по цял ден: "Какво му липсваше с мен? " Не бях ли достатъчно добра за него? Това момче ми съсипа живота. Първо загубих приятелките си заради него още преди 2 години, после се карах и с нашите заради него, тъй като те не го харесват. И в момента нашите ми нямат никакво доверие, в лоши отношения сме, а сега и този аборт... Няма накъде повече да ме съсипе, той е жесток просто. Моля ви дайте ми съвет..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: bd9b35817f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не, не си глупачка. Да, сгрешила си, но кой от нас не прави грешки? Знам, че в момента си уплашена, не знаеш какво да мислиш, как да процедираш. Боли те от предателството на мъжа до теб, нямаш си никого, а той те изоставя в такъв момент.... Положението е много тежко, но много момичета са били на твоето място. Нищо не е поправимо. Ако си твърдо решена да направиш аборт, имаш няколко варианта. Първия е да искаш пари от момчето. Негова е поне половината отговорност за случилото се. Нещо повече, той се показва като страхливец, и изобщо не като мъж. Ако има някаква съвест, ако изпитва някаква вина за положението, в което сте се вкарали ДВАМАТА, то той ще ти даде парите, за да направиш аборта. Така е честно. Не може да направиш бебе на някоя, и да я изоставиш заради друга, и изобщо да не ти пука за нероденото дете и бившата ти любов. Колкото и да ти е наранено егото, отиди при него, не мисли, че ще му искаш помощ, а си кажи, че той трябва да поеме отговорността за действията си. Всичко в този живот има последици, и ние като хора трябва да си ги поемем.

Другият вариант е да кажеш на вашите, но ти си знаеш отношенията ви. Ако наистина мислиш, че ще стане по-лошо, казвайки им, ако мислиш, че има други варианти, недей. Но, ако се опре до тях, знай, че те са ти родители и биха направили всичко, за да ти помогнат. Всеки родител би, независимо в какви отношения са с децата си. Те са ти майка и баща, и те обичат. Не искат да си проваляш живота, да страдаш, затова биха ти помогнали. Но, ти си знаеш положението вкъщи. Ти решаваш.

И другия вариант, за който аз се сещам, е да продадеш нещо скъпо, ако имаш. Например, лаптоп, айфони, таблети, телефони и т. н. Но, това само в краен случай, ако всичко друго не проработи.

И не на последно място, искам да кажа, че нямаш много време, за това трябва да действаш бързо. Не се скатавай и не протаквай, защото това е решение за цял живот. Ако искаш, направи аборт, ако искаш дай детето за осиновяване, ако искаш го отгледай. Това си е твое решение, но трябва да решиш колкото се може по-бързо и да намериш изход от ситуацията. Също, в този момент, имаш нужда от подкрепа, някого на когото да се довериш, да споделяш, да те разбира... Не знам, но е много труден период това, и ще ти е по-леко, ако имаш на кого да се опреш. Ако искаш още нещо да ми споделиш, да си поговорим, и т. н., насреща съм. :) Не си сама, никое момиче, в такъв момент, не трябва да го изживява сама.

И също, искам да вметна, за в бъдеще, бъди малко по-резервирана във връзките си. Не се карай с приятелки и роднини, заради гаджета, защото знаеш, гаджетата идват и си отиват, но приятелите и семейството (ако са истински) си остават! Остави мъжа да ти спечели доверието, не прибързвай с него, ако той дава всичко за теб, отговори му със същото, но бъди сигурна, че не те използва, че няма да те захвърли след време, и тогава се отдай във връзката си, но нещата да са взаимни. Също така, ползвай контрацептиви!

Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 639ce645af
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Кажи на вашите, те ще ти помогнат или поне само на майка ти, случва се човек да прави глупости. Не ти трябва такъв мъж.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: bb2bec6af4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не си глупачка, а си едно наивно дете! Кажи на някоя леля, баба или възрастна твоя братовчрдка. Ако нямаш, кажи на майка му, не го оставяй така да си живее живота. Създай му стрес и му покажи, че не може така да си играе с живота на хората! Просто недей да го щадиш, кажи и на майка си, ще ти се скара, но си й дете и ще ти прости! С рогата напред и той е замесен и да си понесе последствията!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 5f2c97236f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Кажи на родителите си. Така или иначе ако ще родиш ще разберът. Ти ако нямаш пари дори за аборт и бащата на бебето те е зарязал как мислиш да гледаш това дете. Действай докато още можеш да абортираш. Поне отиди на доктор да ти каже колко време ти остава да можеш да абортираш.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 81a92a6bd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Най-добре кажи на вашите. Да, сигурно ще се развикат и никак няма да са доволни, но дъщеря си им в крайна сметка, няма да те оставят в беда. А колкото до тоя боклук бившия ти, думи нямам. Обаче, нищо, рано или късно и той ще си го получи! Акълът ми не го побира що за "мъж" може да постъпи така! Добре, иска да се разделите, ама поне е длъжен да те подкрепи в този момент и ако не друго да ти даде пари за аборта. Обаче него го остави. Явно си е такъв безотговорен и няма как да разчиташ на него. Обаче искаш или не, трябва да говориш с вашите. Едно, че нямаш много време (аборт се прави най-много до 3 месец и колкото по-рано толкова по-лесно минава всичко) и второ, че рано или късно ще ти проличи и тогава разговорът ще е още по-труден. За това, колкото и да те е страх-не отлагай! Просто нямаш избор!

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 84b9b28128
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Кажи на вашите и направи аборт веднага! Това дете ще е нещастно цял живот заради грешката ви и не бива да страда за това! Освен това така ще пропилееш бъдещето си! Махни го продължи напред пък по - натам ще намериш своя човек и ще родиш желано и обичано дете! Знам че е грях но по - голям грях ли ще е детето ти цял живот да страда!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: aead0c9109
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Никакъв аборт! Аборта е убийство на нероденото ти дете и е голям грях, освен това заради аборта може да изгубиш способността да имаш деца за в бъдеще. Кажи на родителите си и ги помоли да те подкрепят да износиш детето оттам нататък какво ще правиш ще решите заедно.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: a44a9c6788
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   От авторката: Здравейте, почти година по-късно. Искам да ви кажа, че направих аборт, взех пари от позната назаем, после й ги върнах малко по малко. Много плаках след аборта, а въпросното момче дори не ме потърси да ме пита как съм, какво правя и т. н., въпреки че знаеше кога ми е датата за аборта. Както и да е, сега, 1 година по-късно нямаме никакъв контакт. И по-добре така. Признавам си, понякога плача за всичко това, което ми се случи. Като започнем от бившия ми приятел и всичко, което ми причини до аборта. Но въпреки това ми е много по-добре сама. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker