Как да кажа на майка ми? :( - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120981)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6457)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да кажа на майка ми? :(
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 3383 пъти
Здравейте!
С нашите в момента заминахме в чужбина на екскурзия и там където сме е топло. И преди няколко дена тръгнах да обличам тениска и къси панталони и проблем - косъмчетата по краката и подмишниците.
Сега просто ходя с дълги панталони и с блузи, но ми е топло.
След няколко дена се връщаме в България, а пък края на учебната година идва.
Както обикновено ще си правим фотоалбум за края на годината и посред лято няма как да ходя с блузи и дълги панталони.
Майка ми от сега гледа по интернет сайтовете и прочие и само ми показва модели рокли, че вече купи една.
Да, хубаво, но как да я облека?
Чувствам се много неловко, момичетата от класа ми вече са по по-къси панталони и тениски и нямат и едно косъмче.
Не ми давайте идеята сама да се избръсна ( майка ми ще забележи и разговорът ще е още по - неловък ).
Също се притеснявам и от това, че веднага ще каже на баща ми, на леля ми и за 24 ч. ще се разбере от роднините ми до девето коляно, а пък и да й кажа да не казва на никой, пак ще каже, познавам я.
Въпросът ми е: Вие как казахте на майките си за това, тя как реагира и аз как да й кажа?
Всякакви мнения ще са ми от полза.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: e93bffd43f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Kaкво има да казваш на майка ти? Просто си купи женска самобръсначка или открадни една от баща ти и готово. Космите не стават повече или по-дебели, защото това си е ген и хормон, но косми нямаш. Аз се бръсна от 15-годишна и почти нямам косми, но пак казвам - генче. Други начини също има, разбира се - коли маски, крем-депилатор, но специално за под мишници само бръснене. Важно е да се намажеш с тоалетно мляко след това, а вместо крем за бръснене ползвай душ гел. Тялото си е твое, не на майка ти. Има някой неща, които са просто лични. Един ден като спиш с момче спести на майка ти подробностите, моля те!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 66738d173f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Естествено е да се бръснеш, освен яко нямаш някакви феминистични вярвания, което пак си е твоя работа и няма нищо лошо и да не се бръснеш, разбира се. За мен просто е нехигиенично и крайно гнусно, но всеки с вярванията си! Майка ти, като жена би трябвало да разбира0тя със сигурност се бръсне! Просто и кажи, че искаш да започнеш да го правиш-същото е като това да носиш сутиен, да си скубеш веждите, да имаш цикъл, да обуваш обувки на висок ток... това е част от животът на всяка една жена. Неща които ще правиш още дълги години... нормално е да стигнеш възрастта в която е време да започнеш да се бръснеш-особено подмишниците! Това си направо отвратително... в някаква адска жега да се потиш и да имаш косми там!
Баща ти е мъж. Като е бил малък и той сигурно се е притеснявал кога да запоне да си бръсне мъхчетата по лицето... и мъжете ги изживяват тези драми, какво мислиш... напълно е на ясно, че жените се обезкосмяват и няма, защо да се притесняваш, че той или някой друг ще разбере. Това са нещата от живота-все едно леля ти или братовчедка ти не го правят!
Иди и кажи, че имаш нужда да се избръснеш, че ти е неприятно и те смущава. Не вярвам да го приеме зле, даже ще те насочи със съвети как да го направиш по-добре, за да не нараниш кожата си. Едва ли тя самата ще иска във фотоалбума да си като умалено копие на Чубака от междузвездни войни!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: a529c1c382
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Що за тъпотия? Срам те е да кажеш на майка ти, че искаш да си чистиш космите на краката ли? Е не просто, да не си на 5-6 години?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 4402f33ea4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Какво има да ѝ се обясняваш? Ти си мислиш, че цял живот няма да си бръснеш краката ли? Не бъди от тези гнусни момичета без хигиена.
Не е нито новина, нито нищо. Ти го обесняваш все едно е някаква драма. Бръснеш се и толкова.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: d141bddb91
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И какво като разберат всички до 9 коляно?? Аз пък не казах на никого, взех на баща ми пяната за бръснене и негова самобръсначка и се избръснах- крака, ръце, мишници.. всичко. Нашите забелязаха чак след няколко месеца че се бръсна, не че ми пука особено - то е нормално, всеки го прави ако ще и роднините до 900000000 коляно да се обръщат по гробовете, все пак сме хора и порастваме, съзряваме... ;)

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: de608aee3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Вземи си лентички за колама маска всичко става бързо и лесно. С тая самобръсначка ще вземе да се нарежеш. Иначе просто и кажи пличам на див маймун били ми помогнала.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: a76a012463
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не виждам защо просто не се обезкосмиш.
Това не е нищо срамно, даже напротив, майка ти не може да ти казва дали да си ги махнеш или не, даже моята майка ми го каза първа.
Не схващам какво не можа да й кажеш...

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 6679cd72ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (46 гласа)

8.   Подмишниците със самобръсначка. Отнема по 10 сек сутрин под душа.
За краката си купи ленти или кажи на майка ти да те заведе на козметик.
Не виждам какво страшно има да кажеш на майка ти, това са съвсем нормални неща. Чак пък да ги обсъжда с разни роднини, глупости.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 63f580802f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Разбирам те!
Аз казах на майка ми, като чу започна да ме гледа все едно съм убила човек ( не че тя не гопраова де). Нищо не направи по въпроса. Така аз сама отидох до аптеката и си взех крем депилатор. Намазах се и космите паднаха. Всичко беше наред. Да, но след няколко часа целите ми крака бяха червени (не бях взела подходящия депилатор) та тя иска не иска ме заведе на лекар, а после избрахме подходящия крем депилатор.
Според мен й намекни, пък ако не стане нз :/

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 5cecd4d541
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не се съобразявай изобщо с обществените норми, че жените трябвало да бъдат слаби, трябвало да бъдат нежни, трябвало да бъдат избръснати, женствени, красиви, изкусителни и пр., ходи си както си искаш, важното е ти да се чувстваш добре в собстената си кожа.
За фотоалбума също да не ти пука-от моето училище колко момичета са се явили за обща снимка раздърпани, коя с анцуг, коя със дънки, коя с риза, или по потник, изобщо не е задължително да се обличаш официално, щом не ти е комфортно в такива дрехи, но щом толкова те е срам от космите, купи си самобръсначка Venus.
И внимавай да не се порежеш!

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 05330e03fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Представям си щом цялото ти семейство ще обсъжда, това че си се облъснала какво ли ще е като някой ден имаш дете...

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: f9097e3d7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ако си брюнетка, има шанс да направиш космите много твърди и дебели. Аз съм си го причинявала, стават като мъжка брада и след това трябва да си правиш кола маска или да минаваш с епилатор, за да не изглежда ужасно дори след бръснене. Всичко е ген, както са ти казали по-горе, и не при всички няма разлика след бръснене. Ти си малка и нямаш опит с бръсненето, има голям шанс да се порежеш, а от краката тече много кръв при порязване, не си създавай излишен стрес. Бръсначката е за спешни случаи, защото след няколко дни космите пак ги има, а и са по-дебели.
По-добре отиди на кола маска. Може първия път да ти я направи козметичка. Отиди при някоя, която не е от най-евтините, но не и в супер скъпа, ще ти свърши работа. Професионалистите могат да ти махнат космите за 10-15 минути, докато вкъщи ще се измъчиш сама, особено първия път.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: df7eb20a3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Добре де, миеш си зъбите, нали? Е, това да си махнеш космите си е част от личната хигиена и не е нужно да уведомяваш никого за това. Все едно сутрин като си измиеш лицето да ходиш да разправяш на цялата рода.
Така, че не виждам както страшно има. Купуваш си една самобръсначка, ако нямаш пари за пяна, става и с душ-гел и дори със сапун, влизаш да си вземеш душ и хубаво насапунисваш краката, после леко със самобръсначката (внимаваш да не се порежеш, че е неприятно), изплакваш и готово. Няма нужда да уведомяваш ни майка си, ни леля си, ни никой.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: cd5f19065a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Аз ли не съм наред или някои хора тотално са изтрещели?

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: dbda028c07
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Аз съм на 12г(почти 13) и съм в същото положение. Вчера бъх излязла с няколко момичетата от класа ми и си говореха за кога последно са си махали космите къде и как и т. н. а аз стоя и мълча. Мисля че майка ти няма да е много изненадана(зависи на колко си) така че или питай някоя твоя приятелка как е казала на майка си или направо я попитай(това не чак толкова срамно). И ти препоръчвам да използваш епилатор или кола маска не бръснач защото космите стават много дебели след това.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: ce9c432e5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Не се бръсни, ами отиди на козметик. Надявам са да не си от онези момичета, които ходят с космите навсякъде, отвратително е. Не знам на колко си години, но аз от 12 годишна си ходя на козметик редовно за всичко, не виждам нищо срамно в това.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: ee33e579b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Всички до 9-то коляно ще разберат, че нямаш вече косми? ! Това ли ще е най-значимото събитие в семейството ти? ! :D Мисля, че малко преувеличаваш и реално проблемът не е толкова голям, колкото си мислиш. Първо, тази жена ти е майка, не е някой чужд човек, с когото да трябва да говориш. Второ, тя е жена, също се обезкосмява и най-вероятно е минала по същия път, със същите притеснения, когато е била на твоята възраст. Казваш й, че се чувстваш неловко до другите си съученички, които вече се обезкосмяват, не искаш да имаш комплекси и ниско самочувствие заради това, както и искаш да носиш дрехи, които ти харесват и са подходящи за сезона, без притеснения. Кажи й, че вече не си малка, порастваш и мислиш, че е нормално и ти да се обезкосмяваш. Няма смисъл от излишни драми и напрежение. Освен това, й напомни, че искаш съвет от нея как да го направиш, вместо да тръгнеш да го правиш без нейно знание, което осъзнаваш, че би било грешка. Но така или иначе трябва да се случи.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 497ecca2b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Според мен няма смисъл да се притесняваш да говориш с майката дори да каже на цялата рода, това е нещо съвсем нормално и нямаш поводи да се срамуваш! :) И също бих ти препоръчала да отидеш на козметик да ти направи коламаска, защото става много бързо и без болезнено, докато когато си направиш кола маска сама боли около 10пъти повече! И след това с кола маската нямаш косъмчета около 1 месец, 1 месец и нещо! ;-) а когато се бръснеш след 5 дена отново трябва!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: ee6b26c518
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Да не би случаят тук да е, че майка ти те контролира постоянно? Върви до някой магазин, купи си самобръсначка и се обръсни. Нищо страшно няма. А след това, ако майка ти каже нещо относно действието ти й задай следния въпрос : ''А ти бръснеш ли се? '' Когато ти отговори ''да'', я попитай защо. И какъвто и отговор да чуеш, й кажи че те е срам да ходиш със къси панталони и тениски, когато имаш косми! ИЛИ просто се обръсни и недей да даваш доклад на никого какво си направила. Все пак тялото си е твое!!
~ Black Rabbit

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker