Приятелките ми са много слабоумни! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Приятелките ми са много слабоумни!
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 2079 пъти
Здравейте, моля не ме плюйте! Искам да се оплача от моите приятелки. Те са 3. Едната е умна, но пък за съжаление с нея сме си най-далечни, защото е доста мълчалива, не обича да говори, а през повечето време слушалките са и в ушите, а погледа забучен в телефона. С нея се движим заедно, но само когато сме с компания. Сами двете никога не сме излизали, защото, като че ли тя се дистанцира. Другите две са по-приказливи и по-общителни, но са наистина доста глуповати. Те са с доста високо самочувствие за себе си, имат се за много умни, схватливи, начетени, грамотни и т. н. , но всъщност нито едната от двете не може да скалъпи едно граматически вярно построено изречение на майчиния си език без правописна грешка във всяка дума! Тъй като в училище по всичко стоя с тях съм се нагледала на какви ли не оригинални държави и столици, всевъзможни нови думи в българския език и какви ли не нови неоткрити феномени относно човешката анатомия. Само ще ви цитирам някои думички, които с времето просто са ми останали в съзнанието, за да добиете представа за какво става въпрос- "раЗтение, смарта(това е трябвало да значи "смъртта"), Окраса, Охо(Ухо? !? ), оцаствия?? Оцаствия всъщност на правилен български означава "отсъствия".
Стигаме до часа по география, където Брюксел е Брьоксел, Унгария е Онгария, Португалия е Пуртугалия, Латвия е Уатвия и Копенхаген е Хопенхакен, Хелзинки е Хекзинки и още много бисери, които вече не си спомням даже. И от тук се пренасяме в час по биология, където ще научим, че урината преминава през белия дроб и се изхвърля директно чрез него. Понятие като "бъбреци" тук не съществува.
Оплаквам се тук, защото хем започва да ми става неприятно да общувам с подобни хора, хем малко започват да ме дразнят с прекомерното си самочувствие. И двете се хвалят колко много книги имали у тях, как за рождени дни само книги искали да им подаряват, защото много обичали да четат! Когато аз искам да коментираме нещо от някое модно списание примерно, те казват, че предпочитат да коментират поредната книга, която четат. Не си го измислят, за да се правят на интересни. Наистина четат много книги, знам го! Но, за да четеш толкова много книги и речниковият ти запас да е като на дете в първи клас значи, че нещо не чаткаш много много. Запомнили са 4-5 малко по-сложни думи, които не се използват особено много в ежедневието и вмъквайки ги в разговора си мислят, че звучат супер интелигентно, нищо, че не знаят правописа им. Отделно от това мен ме имат за тъпа, защото не съм пипвала книга през живота си, слушала съм чалга и съм гледала риалити предавания. Сякаш те като не го правят си мислят, че са поумнели по някакъв начин. Най-лошото е, че почти всичките ми връстници са такива-без никакъв мозъчен капацитет, но с безмерно самочувствие. Не мога да отрека, че и аз имам самочувствие, но се опитвам да не изглеждам арогантна в чуждите очи и се старая самочувствието ми да има покритие, за да не стане така, че аз самата да съм примера, за това, което не понасям у хората. Знам, че не бива да се държа като високомерна и надута комплексарка, в началото се движех с тях и ми бяха забавни, но вече е точно обратното. Знам, че има много по-умни хора от мен, които според средата, в която се намират могат да се държат като дегенерати, аз също се опитах, но в последствие осъзнах, че не мога вече да понасям тези момичета и елементарните им разбирания и възгледи за живота и за всичко останало. Не мога да си говоря с тях за нищо, просто защото те нямат обективно мнение за каквото и да било. Ако се отдръпна от тях ще остана сама. Как да подходя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: d4584fadd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това в коя помашко-циганска паланка и през кой век се случва?

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: b3c8f2592c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ето един страхотен пример, че чалгата не вреди! Нито една грешка, браво мацко. Бих те посъветвала да се отдалечиш от тях, щом не са ти приятни. Опитай се да се сближиш с друг, може би с това трето момиче /ще отнеме време/, ако ли пък не може да опиташ нови запознанства, да създадеш истински приятелства, а може би и приятел? Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 36605ef0f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Еми слушаш чалга, определено си глуповата, на един акъл си с тях, нямаш теми за разговори, освен, ако не се отнасят за новата чалга "песен", а и те най-вероятно, заради теб са такива, и точно ти не би трябвало да имаш никакво самочувствие, щом слушаш чалга. :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 5eae7729b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Наистина ако не искаш да си сама, не се отдръпвай от тях.

Дружи си и ги ползвай за компания в училище, но не ги считай за приятелки. Знай си, че са само "познати" и така няма толкова да им придирваш дали са тъпи или не, защото няма да ти пука за тях. Те разбира се няма нужда да знаят какво мислиш :)

А през това време се оглеждай за готини хора, с които ще си паснете по интереси и ги сменяй при първа възможност.

Междудругото:
- По какво съдиш, че мълчаливата и заплеснатата по-телефона е "умна"? Просто не говори и така не се разбира дали е глупава или не... :)))

- Силно се съмнявам, че ако другите две наистина четяха толкова, щяха да правят такива елементарни правописни грешки. Друг е въпроса, че самото "четене" далеч не означава, че си умен и интелигентен. Зависи точно какви книги четеш - съдържанието на текста е това, което те обогатява културно или не.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: f91bcf9c7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Хопенхакен звучи много немско :D Разсмя ме искрено. Иначе положението им е просто трагично, те изобщо имат ли си някоя друга приятелка, която да ги търпи като теб? Никога не е късно да се насочиш към друга компания. Иначе покрай тях не стига, че не ти е приятно, но може да си отнесеш и някои подигравки. Аз бях в подобно положение в основното. Имах една приятелка, която беше много наивна и емоционална. Мислеше по-елементарно и това си личеше. Но не исках да я оставя, защото имаше добро сърце. Само че всички и се подиграваха и закачаха с нея и в няколко ситуации си изпатих и аз. Така че бъди внимателна, ако решиш да останеш с тях. Също така помисли дали може да разчиташ на тях, дали ги е грижа за теб и т. н. Успех!

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 1205bc5f9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   По принцип коефициентът на интелигентност на един човек е горе-долу средното аритметично от коефициентите на интелигентност на петте му най-близки приятели. Можеш да си направиш сметката. Те за това хората казват, че с какъвто се събереш, такъв ставаш.
Ако пък смяташ, че си по-умна от тях (възможно, макар и малко вероятно) и само ти вредят, просто се отдалечи. Защото не си струва да си усложняваш живота, таейки лоши чувства. Много е неприятно да се правиш на приятел на някого, само за да го презираш в мислите си. Гледай по-позитивно на нещата и търси личното щастие - ако ти е приятно с тях, бъди с тях. Ако не, остави ги. Но не създавай драми и не подценявай хората.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 815f59f0ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Като не са ти приятни зарежи ги и толкова няма смисъл да стоиш някъде където не се чувстваш добре !По - добре сама отколкото да се натоварваш психически по този начин ! И започни да четеш книжки няма да ти е излишно като ти дойдат матурите Момиченце! ж.22

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 815f59f0ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   А възможно ли е малката ти да си тъпата от групата и да измисляш тази история защото не си на нивото им? Това че спомена че никога не си чела книги говори много за теб!

 
  ...
преди: 8 години, 29 дни
hash: b733c35f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не изпадай в крайности, е моят съвет. Не се действа така - не ти харесва нещо, и хоп, дай да зарежа всички. И какво ще правиш сама? Хората сме социални същества. По-правилно би било да се ориентираш първо към нови хора, които смяташ, че ти подхождат повече по интереси и интелект, но в същото време, да запазиш някаква, макар и по-отдалечена връзка с предишните си приятелки. Също така, по-важното е как се държат с теб, и дали са добри хора и приятели, отколкото това дали са грамотни. Хубаво е да имаш кръг от различни хора - едните винаги ще са по-умни от другите, но и от по-глупавия можеш да научиш нещо. Да не говорим, че по-умните хора не са непременно по-добрия избор, защото именно по-глуповатите (или по-скоро наивни) приятели са по-добри хора. Умните въртят всичко около собствения си интерес и его, и винаги ще искат да изпъкват. Вие сте още в училище, нормално е някои от вас да летят повече в облаците от другите. Не се карай с хората, бъди в добри отношения с всички, но си имай едно наум просто.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b778f926f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Браво! Брилянтна граматика, пунктуация и правопис...хора като теб не са като чалгарите-простаци, какво пък слагате и вие от коментарите всички под един похлупак...така де, относно темата, мани ги тия щот познавам много такива и с нищо няма да те накарат да си горда и/или щастлива, че са ти приятелки. Патки много, всички познаваме.
Горе главата и продължавай да учиш!
~

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b778f926f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Браво! Брилянтна граматика, пунктуация и правопис...хора като теб не са като чалгарите-простаци, какво пък слагате и вие от коментарите всички под един похлупак...така де, относно темата, мани ги тия щот познавам много такива и с нищо няма да те накарат да си горда и/или щастлива, че са ти приятелки. Патки много, всички познаваме.
Горе главата и продължавай да учиш!
~

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 876ce3335b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Слушайте хеви-метъл и ще станете по-умни всички вие които слушате чалга или нещо друго!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker