С наднормено тегло ли съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

С наднормено тегло ли съм?
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 1797 пъти
Здравейте хора,аз съм на 15г.,момиче съм и искам да ви питам-дали с моята височина от 1,55 и тегло от 52 кг. съм дебела? Някои от приятелките ми ми казват,че съм екстра,но други казват,че трябва да сваля няколко килца,майка ми също казва,че трябва малко да отслабна. Структурата на тялото ми е такава,че имам хубаво дупе,но пък повечето неща,които ям ми се лепят на корема и имам малко бирено коремче. Задника ми е ок,в бедрата като че ли имам малко в повече,но не е нищо особено.Имам и целулит. Но проблема ми е,че не мога да се ограничавам.Обожавам да ям! Дори понякога не съм гладна,но се тъпча с боклуци от скука! Имам чувството,че ако спра да ям пица,чипс и да пия кола ще умра,не мога да живея без тях! Ям много шоколад,ям много калорични храни,но нямам воля и не мога да се владея. Не мога и да се запиша на спорт,защото родителите ми нямат възможност да плащат таксата,вече ходя на английски и на математика,ако тръгна и на спорт става много скъпо. Живея в такъв район,че просто няма къде да ходя да тичам,освен по главната,докато дишам праха от автомобилите и комшиите от блока ме гледат как търча.Не мога да си правя упражнения вкъщи,защото баба и дядо отдолу не дават грам да се тропне,по цял ден спят и аз само съм им пречела.Не знам как да се владея и да не ям боклуци. Хем,че ми се ще да сваля някой и друг килограм,хем знам,че така вредя на здравето си. Моля да ме посъветвате нещо!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 5020156a68
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен килограмите са си добре. Ако искаш да свалиш някой друг килограм яж повече плодове и зеленчуци и намали приема на вредни храни. Лятото наближава и предполагм че ще спреш уроците по английски и математика тске че се запиши на някакъв спорт. Може и да ходиш до парка да караш колело или да бягаш. Дано съм помогнала!!!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2e6d107c41
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Аз съм 173 и съм толкова, а мисля, че имам да свалям още малко пък за теб не знам :Д Със сигурност има на къде да сваляш изглеждат ми много за теб

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 8aa8b54b2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От здравословна гледна точка ми се струва че си добре и няма от какво да се притесняваш.. разбира се момчетата харесваме по стегнати момичета.. ако искаш свали.. минус някой друг килограм никога не е проблем.. и ако го правиш по добре сега.. не искам да те плаша но след някоя друга година ще започне да ти се лепи все по често и отслабването ще е още по трудно и няма да имаш такава воля.. но пък си малка.. на 15.. няма за къде да бързаш.. едва навлизаш в пубертет.. може да отслабнеш от само себе си.. изчакай още две години ако имаш търпение.. но не се насилвай излишно.. едно малко коремче не е такъв проблем.. ако някое момче наистина те харесва то едва ли някой друг килограм ще са голям проблем.. мисли позитивно и успех :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b89633b12f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   За тези килограми и ръст индексът ти на телесната маса(bmi) е 21, което си е изцяло в нормата. Можеш да ограничиш чипсовете и колата, но не за да отслабнеш, а просто защото не са здравословни.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: ae59ebb458
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Пропуши цигари, вместо да се тъпчеш с храна от скука, ще се тъпчеш с цигари от скука, само че няма да то се лепи по корема и бедрата и по белите дробове :) пс така свалих 4 кг ( 1. 69 висока бях 57 кила, сега съм 53 ).

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: fcb2f65a9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Направо ми писна от вас. 50 кила с мокри дрехи - ''дебела ли съм? '' Оправете се бе момичета. Вие ако сте дебели, по-пълните какво да правят? Боже, боже... Само за кила мислите, за коремчето, за дупето, за не знам си кое. Естествено, че е важно да изглеждаш добре, ама вие се оливате. Знаете ли колко е ДОСАДНО слабо момиче да говори постоянно за тялото си, за това колко е дебела и не знам си какво още. Едва ли знаете, щото иначе едва ли само това щяхте да обсъждате. Мислете повече какво има в главата ви. Писна ми от такива маниачки на тема тяло. Вече си имам такава вкъщи... Извинявам се, ако съм била малко по-директна, ама в крайна сметка това не е най-важното!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f4c5b94bf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ако има желание, има и начин! Ако наистина го искаш ще намериш начин. Излишни оправдания са това.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 22bc125eea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз съм момче, което се занимавам с фитнес от няколко месеца. И аз преди ядох пици, чипсове, кола и. т. н. , но един приятел (доста здрав) ми обясни как стоят нещата с храната и фитнеса. Започнах да ям само яйца, месо, ориз, извара, сирене, кашкавал и всякакви храни богати на протеин, калории и въглехидрати. Парвите 2 седмици ми беше тегаво, но се сдържах. Сега като влезна в магазина да си купя месо и като видя някви чипсове и торти ми се повръща. Та това, което искам да ти кажа, е че в момента не можеш да си представиш как си спряла да ядеш боклуци, но не е чак толкова трудно и когато си наложиш някякъв хранителен режим свикваш с него и се чувстваш по-добре в тялото си.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 0a15e433f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Може да не си дебела, но проблемът е друг. Не се храниш изобщо здравословно! Не е важно дали имаш 3-4 килца в повече или не, а какво ядеш и дали си здрава. С всички тези храни, които изброяваш, определено си прекалила. Тялото ти не получава необходимите хранителни вещества, а само мазнотии и боклуци. И лошото е, че ако нямаше някакъв комплекс за килограмите си, нямаше да се замислиш какво ядеш. На твоята възраст, а и на всяка друга, трябва да се храним балансирано и разумно. Не говорим само за килограми- небалансираната диета се отразява на имунитета, кожата ти, косата, ноктите, цикъла.. на всичко, което се сетиш. Няма да "умреш" без пица и чипс, медицината не познава такива случаи до момента. Просто колкото повече се тъпчеш с въглехидрати, толкова по-голяма нужда имаш от тях. Нивото на захарта в организма ти скача рязко, заради погълнатия шоколад или снакс, след което след 2-3 часа си отново зверски гладна и изпитваш физическата нужда да ядеш от същите тези вредни храни. Това не е нещо ново и различно, това е нормална реакция на организма.
Имаш сериозна нужда да промениш на първо място хранителните си навици. Щом другите могат, значи ти поне можеш да опиташ. Спри да си купуваш чипсове и шоколади, ако нямаш под ръка, няма да те изкушават толкова. Замести ги с плодове и зеленчуци, яж много салати, хапвай месео, млечни продукти. Ако ти се прияде сладко, яж по-добре домашно сладко, мед, или някой плод. Ако толкова много ти се яде шоколад, позволявай си по малко и по-рядко. Пий много вода, постоянно, дори да не усещаш жажда на момента, гледай винаги да има шише с вода до теб. Освен това, в никакъв случай не пропускай закуската! Тя събужда метаболизма ти, дава необходимата енергия на тялото ти за сутринта. Ако закусваш с нещо здравословно, като мюсли например, ще се чувстваш по-свежа и няма да си толкова гладна на обяд. Не е казано, че трябва да си следиш калориите и да се вманиачаваш, но защо не се пробваш поне за малко да промениш режима си?
А пък за упражненията.. да, вариантът е вкъщи. Има упражнения, които не вдигат шум, можеш да се разровиш из нета. Както и можеш да правиш някои от тях върху леглото си, а не на земята. Иначе, ако имате двор или някакво по-закътано пространство, най-полезно е на чист въздух да се раздвижваш. Ако трябва, ходи до някой парк през почивните дни и тичай там, не е задължително всеки ден да е. Можеш да караш колело, ролери, или с каквото разполагаш, само да има движение. Хубаво е да вървиш всеки ден, колкото се може по-дълго, изкачвай стълби, намери си едно въже, на което да скачаш някъде навън.. вариантите са много, стига да имаш мотивация.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 767938851a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не е нужно да се записваш на спорт или на фитнес, за да спортуваш! Започни да караш колело, да тичаш за тонус (джогинг)! Яж си обилно, но гледай да приемаш и повече зеленчуци, плодове и вода. Сладкото не е такъв проблем, по-голям проблем са боклуците като чипс например, ако го консумираш редовно. Килограмите ти са си екстра, но просто би могла да се стегнеш. Забрави диетите, а вземи тичай из природата! Това хем ще е полезно за тялото, хем за душата ти. И помни, че най-важното е ТИ да се харесваш, не твоите приятелки и майка ти да те харесват!!! Между другото понякога приятелките от завист казват неверни неща...

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a9b64385e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Първо да те уверя, че си напълно здрава с тези килограми и няма много храни, които гарантират, че са кой знае колко здравословни. (всеки все пак е на различно мнение) Все още си млада и в процес на развитие, което не е чак такъв проблем. Иначе би трябвало да си към 45 килограма, за да изглеждаш идеално. Но ти препоръчвам да махнеш кантарите и да гледаш огледалото (внимавай, защото има някои огледала които са лъжливи, но те са най-често в магазините). Трябва сама да прецениш дали изглеждаш добре, не кантара да ти показва някакви цифри, които са почти безсмислени.
Откъм храната, трябва да се съобразяваш, но не много. Най-важното е да не си налагаш това като диета, а като начин на живот. Задължително закусваш, обядваш и вечеряш! Аз лично смятам, че обяда трябва да е най-обилен, вечерята трябва да се състои не по-късно от 19часа, а закуската да е малка. Ако си гладна в промеждутъците яж, но първо помисли кое е нещото, което харесваш и съответно не е мазно и калорично. Сто процента има плодове, които обожаваш, засищай се с тях.
Сладките неща е хубаво да са плодове, но ако търсиш нещо по-различно... например пробвай черен шоколад, но не прекалявай. Чипсовете и тем подобни боклуци не ти трябват въобще (може веднъж месечно), само като си помислиш, че почти цялото е мазнина (олио) трябва да ти се гади от чипса. Нещо, с което да замениш чипса, не мога да се сетя в момента, но да речем кубетите, не са чак толкова лош избор. Разбирам, че колата ти харесва, не смятам, че може да направи човек дебел, но безалкохолните напитки и дори натуралните сокове не са въобще вариант за пиене. Можеш да пиеш тази, в която има по-малко захар знам ли и двете са много вредни. Трябва да се пие Вода! Помага за кожата, помага срещу токсините и т. н. Сутрин някои препоръчват да се пие чаша топла вода, аз лично не мога, но можеш да пробваш, ако не ти е проблем.
Това момче по нагоре с месото.. дрън-дрън.. протеини не го слушай. Аз намалих месото и се чувствам и изглеждам много по-добре. Яйцата също не са особено полезни. Можеш да замениш с други богати на протеини продукти: ядки, леща, боб, грах, гъби, авокадо, смокини и млечните продукти, които не ти ги препоръчвам особено.
Хляба препоръчвам да е пълнозърнест и филиите на ден да са не повече от три-четири. Не знам дали родителите ти готвят за теб, но докато аз бях на твоите години го правеха и ми даваха много големи порции храна, които не можех да изям и винаги трябваше да се лиша от част, зависи какво присъстваше, може да има кибапче, гарнитура, салата и т. н., ако и при теб е такъв случаят можеш да отказваш това, което е най-мазно.
И стигаме вече до физическото натоварване. Излизай с приятели, разхождайте се из града често, знам че звучи нищо, но все пак си е някакво раздвижване. Не знам дали имаш колело, но ако имаш карай го, няма да те накара да отслабнеш, пак е все пак добър тонус за тялото ти, но ако искаш да стегнеш мускулите на краката си карай на висока скорост. Друго, което е супер забавно е да си пуснеш музика и да започнеш да танцуваш, не е нужно да е хубаво, просто си представи, че трябва да си звездата в клипа и се движи по ритъма.
А това с шума, можеш да наслагаш одеала по пода, за да изолираш и да не се чува тропане, даже ги питай "сега чува ли се? " още едно-две одеала "ами сега? ", не знам доколко ще ти е удобно да правиш упражнения, но все пак е нещо, същото е ако имаш и трърдо легло.
Коремни преси няма да помогнат в отслабването, те помагат в оформянето при вече слаб човек. Лицевите са нещо хубаво, не се прекалява, особено при момичета, но за гърдите върши чудесна работа. Клекове, аз не харесвам, но офрмят задник и бедра, но и те не карат да отслабваш. Скачания на въже пълна загуба на време според мен. Ако имаш ролери и място за каране са чудесен избор.
И отново според мен танците са най-добрия избор, друго интересно което можеш да правиш е да почистваш къщата по-възможно най-бързия начин, но качествено. Изразходва се енергия и все пак може да помогне донякъде на фигурата ти.
Ами това е от мен, дано послушаш малко от моите съвети, защото със сигурност помагат и най-важното е да се отнасяш към този начин на живот с позитивизъм иначе нищо няма да се случи, ако смяташ, че още от началото ще си "не трябва да правя това и това" не е никак хубаво. Може би мотивацията ти трябва да бъде човека, когото харесваш, докато правиш упражнения мисли за него и как ще го видиш и ще се чувстваш много по-уверено с новото си по-здраво и хубаво тяло. :)
Успех!
ж 19

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker