Сръдлива приятелка без капка самоирония - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Сръдлива приятелка без капка самоирония
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 3200 пъти
Става дума да една близка приятелка. Не дава някой грам да се пошегува с нея. Веднага започва да се цупи, да прави фасони и с това си цупене често скапва настроението на цялата компания. Когато например е направила някой гаф, допуснала е неволна грешка, ние се майтапим и се смеем, а тя веднага започва да се цупи. Наистина е много дразнещо. Освен това имам чувството, че е много комплексирана и много лесно се засяга от всичко, понякога дори си въобразява, че намекваме разни неща и се сърди. Постоянно трябва да се внимава някой да не я настъпи по мазола, защото става страшно. Когато ние направим някоя нетактична постъпка, нещо комично се смеем на себе си заедно с останалите. А тя много обича да се смее на нас, но само някой да посмее да каже нещо за нея, да се пошегува с някой неин недостатък примерно и веднага се започват фасоните, цупенето и започва да отговаря на всички ни троснато до края, докато не се разделим или пък ако си говорим много момичета по скайп-докато не затворим. И другите момичета понеже винаги се притесняват да не я засегнат и веднага започват да и се извиняват. Но това не е подигравка, това е просто безобидна шега, но тя се обижда. Изобщо няма грам самоирония! Аз лично, когато направя някой гаф и знам, че наистина е смешно обичам да се смея сама на собствената си постъпка и на собствената си глупост на моменти и останалите се смеят с мен на мен и нямаме никакви проблеми. А с нея трябва да си мерим всяка дума, за да не се обиди от нещо. Не знам как останалите момичета от компанията го приемат, мисля, че просто я имат за по-чувствителна, но за мен е просто комплексирана глезла. Наистина започва да ме дразни. Но останалите изглежда не са толкова против или пък просто като мен си мълчат. Понякога поведението на тази приятелка е много досадно!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 3997f54756
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Другия път и кажи всичко каквото имаш да и казваш.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f87d149b7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тя като ти е приятелка защо не си поговориш с нея за тия неща? На нас и да ни ги говориш няма файда, защото не си и приятелка щом не можеш да намериш общ език с нея по този въпрос.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c98a758115
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   И ти като добра приятелка реши да пуснеш тема за нея, анонимно, в интернет, без нейно знание? Ще трябва да дадеш примери за какво я шегувате, и тя се сърди. Така нищо не каза, и аз специално, не мога да си направя изводите. Но, по принцип така се засягат хората, които наистина имат малко по-ниска самооценка, и които имат комплекси в дадена сфера. Това, че има пък, някои "ахилесови пети", не означава, че е "комплексирана глезла", както се изрази, а по-скоро е наистина по-чувствителна, и за добро или лошо, си е такава. Ти, обаче, също не правиш добро впечатление, как говориш за нея, а използваш думата "приятелка". Помисли, дали наистина ти е приятелка, и не използваш ли думата прекалено лекомислено.

Depravity

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: ea1e246a5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може момичето да е по-чувствително, но пък българинът доста често е адски невъзпитан, груб в шегите си, често преминава границата на поведение. Така като гледам от написаното от теб и то не пада по-добри и тук въобще не става дума за самоирония, а за това да сте в една компания, да се забавлявате без да се засягате. Добре е човек да има повече цедка на устата си.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: d20728446b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   А защо и вие не се замислите какви шеги използвате? Може би не са много безобидни.

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: eb45f2898f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Виж какво, не всеки обича да му се подиграват! На теб може и да ти изглежда безобидна шега, но щом тя се обижда много ли ти е трудно да спреш и толкова? "да се пошегува с някой неин недостатък", е ти какво искаш? Да си умре от кеф, че и се подигравате за недостатъците ли? Честно казано аз лично бих ви зарязала цялата компания пък вие си се подигравайте на когото си искате. Много изкривена представа за шеги имате май...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 92e99460f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   А ако почне тя да се присмива на вашите недостатъци какво правим? Вие сте комплексари а не тя. Всеки има недостатъци, ама не всеки е достатъчно умен да разбере, че каквото се повикало такова се обадило.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 54b3b051b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Наистина е много трудно да общуваш с хора без грам чувство за хумор, ама какво да правиш такъв и е характера и не вярвам да се промени. За това винаги трябва да сте внимателни. Тъпо е, но не се сещам какъв друг съвет да ви дам. Другият вариант е просто да спрете да я каните с вас. Не е добре заради едно момиче да се разваля прекарването на всички, нали?

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 25c3939d59
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами може и по-лошо да е, да е смръдлива например:)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 85ff2cd326
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   След като не обича да ѝ се присмивате, не го правете!!! Има лесно. По принцип, нямам нищо против някой да се посмее за моя сметка, но доста често хората около мен не се усещат и прекаляват с майтапите, но пък аз си им казвам всичко. Просто друг път като направи някакъв гаф го пренебрегнете- така тя няма да ви се цупи, и вие няма да се дразните, че току виж, ви е скапала настроението.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 179d7508c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами добре де номер 3 , та нали сайтът е точно затова, да се споделят историите анонимно . Ще кажеш за теб говори, че толкова навътре го прие .
Колкото до авторката, такива хора не се променят каквото и да им кажеш , а това,че споделаш какво те е подразнило, изобщо не означава, че си лоша приятелка . Пробвай да говориш с нея, но най много да се разсърди повече, просто бъди по-деликатна, а и внимавайте с шегите, например, ако тя не е с много хубаво тяло или лице, по-добре не се шегувайте .

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f9c73023b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Вие пък, защо не спрете, като виждате, че не й е приятно. Супер незрели сте...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 6c1acbbbdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   "другите момичета понеже винаги се притесняват да не я засегнат и веднага започват да и се извиняват. "
"Не знам как останалите момичета от компанията го приемат, мисля, че просто я имат за по-чувствителна, " - еми да, по - чувствителна е и в това няма нищо лошо, нередно или грозно например.
Щом ти й се дразниш, а другите не й се дразнят значи доста си приличате по темперамент с тази твоя приятелка - и двете все се дразните за нещо, ама ти май си по - прецакана от нея, защото тя просто иска респект от околните, докато ти... ей тука сама си помисли, няма да ти го поднеса наготово.

Също така мисля, че теб просто те е яд, че тя успява да получава извинение от хората, може би и повече внимание отколкото ти например. Може би защото е по - готина и по - интересна от теб. Не знам. Вие компанията най - добре си знаете.

Ми като се дразниш толкова не излизай с нея. Елементарно е.
Ама сигурно те е страх, че другите ще предпочетат нея и ти ще останеш отхвърлена, изолирана и за това сега се обясняваш колко се дразниш и тука. Тайно.
Хайде, самоиронизирай се сега.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f39f92335a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   А ти не си ли мислела, че в миналото явно доста сте прекалявали с шегите, че сега реагира на всичко така? Това е все едно да хванеш една птичка, примерно, няколко пъти и след всеки път да я пускаш. Травмата ще е голяма за животинчето и постоянно ще е на "нокти"..
Това се случва при хората, по- чувствителните хора. Най- добре се съберете цялата групичка, поговорете с нея и й се извинете, кажете, че повече подобни шеги няма да правите и нищо няма да и намеквате. Кажете и също да има малко самоирония, но не и за "болните "ѝ места. Уж сте приятели, а виждате, че момичето се дразни и пак продължавате, егати.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f39f92335a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   А ти не си ли мислела, че в миналото явно доста сте прекалявали с шегите, че сега реагира на всичко така? Това е все едно да хванеш една птичка, примерно, няколко пъти и след всеки път да я пускаш. Травмата ще е голяма за животинчето и постоянно ще е на "нокти"..
Това се случва при хората, по- чувствителните хора. Най- добре се съберете цялата групичка, поговорете с нея и й се извинете, кажете, че повече подобни шеги няма да правите и нищо няма да и намеквате. Кажете и също да има малко самоирония, но не и за "болните "ѝ места. Уж сте приятели, а виждате, че момичето се дразни и пак продължавате, егати.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 7dbee0c0bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   И в нашата компания има такова момиче, аз съм говорила с нея за това, но тя не обърна особено внимание на това което и казах. Не я изоставяйте, защото това само още повече ще я комплексира. Според мен се съберете веднъж цялата група(без нея), виж какво мислят другите, а след това говорете всички заедно с нея и и кажете каквото имате да и казвате.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6d39f483e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   О БОЖЕ! Разкарайте я кво е тва ;д дръжте се с нея така както тя с вас ако е мила бъдете мили като е остра! режете я и вие... това е живота каквото почукало такова се обадило.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c7ab590112
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Изключете я от компанията брато. За какво ви е? !

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7be822a0dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Аз съм момичето за което е написана историята.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 930534784a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Изритайте я от компанията, брато. За кво ви е?? !

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a4234f5a2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Шегата е шега тогава когато на всички е забавно, а не когато на някой му е обидно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: c7fd5690f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Тази твоя приятелка показва черти на нарцисизъм. Бягай далече!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker