Грях ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Грях ли е?
преди: 13 години, 6 месеца, прочетена 3973 пъти
Първо, незнам дали това е най-подходящото място (тинейджърски), но ми се стори най-добри да публикувам тук историята си.

Аз съм момиче на 20 години. От 2 месеца имам приятел, който е на 23г. С него се разбираме, всичко е ок. От скоро имаме и сексуални отношения. Скоро обаче попаднах на списание, в което имаше откъс от библията и там пишеше, че само мъж и жена, които имат брак могат да имат сексуални отношения. Какво да направя?!? Аз съм вярваща, не искам един ден заради тази постъпка да бъда осъдена завинаги... Не съм лека жена, да пускам на всеки срещнат, но тази връзка е страхотно и аз държа на нея...Какво да направя сега?!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 6 месеца
hash: d6427c0a87
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нещата на практика доста се различават от това, което пише в Библията. Замисли се само върху въпроса - какво означава "вечно наказание"? Има ли то смисъл? Идеята на всяко едно наказание е (пре)възпитание - да пострадаш известно време, да осъзнаеш грешката си, след което... да имаш възможност да я поправиш, и съвсем ОСЪЗНАТО да престанеш да я повтаряш в живота си. Какъв е смисълът на вечното наказание/страдание? Та то е абсолютно безсмислено! Няма никаква педагогическа стойност! Никой учител, наставник или родител не обрича детето си на вечни страдания и агония само заради една беля, която е направило, дори и за стотици бели... Какво е основанието ни да смятаме, че Господ ще направи обратното с тебе?

В действителност целта на човешкия живот в телесна форма - тук, на Земята е постоянно развитие и усъвършенстване на духовната му същност. Трупане на преживелищен опит на принципа на пробата и грешката (или на "греха" и "изкуплението" - както искаш го наричай...). Та в този ред на мисли грешките и експериментирането са основните източници на развитието ни. "Нашата мъдрост е резултат от нашия опит. Нашият опит е резултат от нашата глупост."

Щом си започнала сексуални отношения с приятеля ти БЕЗ сърцето, разумът и интуицията ти да подскажат нещо друго, значи ТОЧНО ТАКА Е ТРЯБВАЛО да стане. Дори след време да го отчетеш като "грешка", то тази "грешка" със сигурност ще е довела до натрупването на безценен опит от твоя страна. Опит, който не би придобила ако по религиозни, или някакви други причини не направиш "грешката".
НЕ СЕ СТРАХУВАЙ, нито от вечното наказание, нито от смъртта, нито от каквато и да било друга "заплаха" - страхът само те сковава и скопява потенциала ти като човек, личност и духовна същност!
В живота си съжалявай единствено за нещата, които НЕ си направила и от които НЕ си опитала, и никога - за неща, които си направила, било то от смелост или от глупост... Щом сърцето ти не казва "Спри!", щом разумът ти го намира за интересно - направи го, без страх и с чиста съвест. Ти самата най-добре си знаеш кога вредиш и кога причинаваш истинска болка на някого, кога правиш на другите това, което не искаш на теб да ти се случи, кога ги съдиш за техните недостатъци, а омаловажаваш своите... Забрави какво ти казват книгите, пасторите, общественото мнение, и въобще всички "доброжелатели"! Ти си имаш свой живот, свои разбирания за нещата и собствен път на развитие, който може да няма нищо общо с пътя на съседа ти, на колегата ти, или на "праведния християнин", примерно. И в това няма нищо лошо - върхът на планината е един, а пътищата към него - безкрайно много...
Върши всичко, което ти носи радост и удоволетворение, и което същевременно не вреди на останалите хора. Никой и за нищо няма да те съди, ако правиш нещата с добро чувство, добро намерение и мисъл за другите.

Ray

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: d41db6ba2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се вманиачавй чак толкова! Важното е през целия си живот да си добра по душа, другото... остава назад. Сексуалните отношения, ако не са начин да погодиш номер на някого, или не са начин за изкарване на прехрана, или пък използвачество, не са грях! Плюс това ти го правиш с приятеля си, а не изневеряваш на приятеля си! Какъв е проблемът!?

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 24fd606366
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Няма да бъдеш усъдена. Бъди спокойна и се наслаждавай на връзката си!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 72e9a512c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В библията пише толкооооооооова много неща.. според нея един вид всичко е грях.. я се упомни и не се влияй от всичко което пише .. гледай си живота и кефа... на библията не може да се угоди...

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: fcc13e8306
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Мило момиче, страхотно е че си вярваща и ако четеш добре библията ще откриеш и това на което учи тя- на обич, на любов между хората. Преди разбиранията на хората са били такива, че не може да си с някой дори за ръка хванат ако нямаш брак. Аз съм на 26 и разсъждавам трезво, затова знам че да си млад, влюбен и да се учиш от грешките си, не е същото като да си грешен. Днес почти няма хора които първо ще се оженят и след това ще имат сексуални отношения, просто защото за да направиш тази много важна крачка да съединиш живота си с някой, трябва да го познаваш много добре, навиците му, характера му, отношението му към нещата от живота и към хората, да знаеш дали може да се контролира в момент на стрес или гняв, дали ще те уважава, дали ще бъде честен с теб и ще споделяте всичко като най-добрите приятели. Интимността, включително и секса е много красив начин за да бъдете близки с някой. Не знам защо въобще се притесняваш за такива неща. Пазете се с предпазни средства и споделяйте ако нещо ви притеснява, но ако се пазиш заради това си разбиране, няма да си щастлива, не защото е грешно, а защото ти искаш да си с него и ти е хубаво но се сдържаш заради разбирания които са по-скоро внушения. За мен, за да се омъжи днес за един човек, трябва да бъдеш първо много влюбена, но не глупава, което значи, да живеете дори заедно, за да го опознаеш много добре, да разбереш дали ще можеш да разчиташ на него, дали ще е така внимателен и когато не си наконтена сутрин рано, за да споделяте дните си заедно, а не само когато ви е хубаво. Човек може да каже че е обичан, когато има до себе си човек който е грижовен, човек който го уважава, който го кара да се смее, който разговаря с теб за всичко без притеснение, и който те привлича така както никой друг добър приятел, който ще те подкрепя в решенията които вземаш а не да те ревнува и ограничава като болен..

 
  ...


...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 4cce6a95a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Изключително и само до авторката:
Първо да ти разясня на кратко. Да си истински вярващ (тоест християнин) не е да бъдеш добър по душа, да правиш добрини или просто да "вярваш в Бог". Хората много често казват "аз вярвам в Бог", но всъщност това означава само че вярваш в съществуването на "висша сила"(както се изразяват някои хора). Всъщност да си вярващ означава да си се ПОКАЯЛ, тоест да си осъзнал всъщност колко си грешен и да поискаш в молитва прошка на Бог. Не мисля че повечето от тук ще разберат какво пиша, но се надявам че няма да ми се нахвърлите ;P
Та така, ако ти наистина вярваш в Бог знаеш колко много Той е направил за теб и се стремиш да съгрешаваш колкото се може по-малко, нали така? Е, всеки човек е грешен, такова е естеството ни, но това не означава, че не трябва да ни пука какво правим. Всеки отговаря за нещата, които е направил (не се опитвам да плаша никой). Та така, да-грях е да правиш секс преди да имаш брак. Мисля, че си попаднала на този стих: "Женитбата нека бъде на почит у всички, и леглото неосквернено; защото Бог ще съди блудниците и прелюбодейците". Никой един от нас няма оправдание за греховете, които прави. И не, не всичко е грях ;) Обаче гореспоменатото е. Аз съм истинска вярваща и да ти кажа спазвам този принцип, на пръв поглед може да ти изглежда глупаво или нетипично, но въпроса е че (както повторих няколко пъти) щом вярваш истински в Бог ще предпочетеш да не Го наскърбяваш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker