Приятелите ми ме пренебрегват! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Приятелите ми ме пренебрегват!
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 3960 пъти
Здравейте. Аз съм момче на 20 години. Може да ви прозвучи детинска историята ми, но за мен е наистина важно, защото приятелството, особено мъжкото - винаги съм го имал за повече от свещено. Хората, които наричам най-добри приятели, това са хора, които обичам повече от братя. Но напоследък не знам какво стана и яката се отдалечихме, започнаха да ме пренебрегват и да ме изолират.
Ще започна с това, че двамата ми най-добри приятели, които АЗ запознах, станаха доста по-близки помежду си. Това не ми е никакъв проблем, даже се радвам за тях, но когато излизаме, те постоянно ме игнорират и започват тяхна си тема, в която аз не мога да се включа. Става ми много тъпо, казвал съм ми го милион пъти, даже с по-висок тон, че почват да ме дразнят и ако имат някакъв проблем и не искат да общуват с мен - да ми го кажат в лицето като мъже, а не да ме правят на идиот. Но те все повтарят, че се филмирам и няма такива работи. Ето например вчера, единият говореше дали да предлага на някакво момиче да тръгнат или избързва. Аз изобщо не знаех за какво става дума, защото той нищо не ми е споделил, а другият приятел всичко знаеше. Въпреки че аз всеки ден ги питам как им върви ежедневието, ако има новини да споделят, те ми мълчат, един на друг обаче си казват всичко, явно си излизат и без мен често, но крият. Не разбирам с какво съм ги предизвикал, като винаги съм бил добър слушател, пазя тайни до гроб, помагал съм им безброй много пъти без да им го натяквам (и те са ми помагали де), не съм сухар и винаги гледам всички да се веселят, но не съм ги обиждал с мои бъзици или нещо такова. Просто в един момент почнаха да ме игнорират на макс, без да ми казват причина. Това е нещо много дребно, но също съм го забелязал - ако отидем на заведение някъде или се качим в такси, те винаги се нареждат един до друг и почват да си говорят, а мен ме оставят отстрани и от дъжд на вятър се сещат. Какво да направя, за да ми кажат накрая какъв им е проблемът и защо така долно ме пренегбрегват? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 6db2817f93
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти, и аз скоро имах подобен проблем с "бивши" приятели. Пренебрегваха ме, говореха за мен зад гърбът ми и излизаха заедно непрекъснато, а "уж" ми били най-добри приятелки. За мен приятелството е нещо много важно и затова спрях да ги търся и да им се обаждам и вече вобще не ме дразнят. Имам една приятелка, с която преди си бяхме не много близки излизахме от време на време, но един ден след поредното излизане без мен(около 30мин след като ги бях попитала дали им се излиза, а те ми отказаха), на мен ми беше много скучно и звънах ма това момиче, тя дойде у нас, споделих ѝ за ситуацията, а те оказа много разбираща и сега сме много близки, забавляваме се и си споделяме ВСИЧКО. Знам че написах роман, но искам да ти кажа, че понякога хората откоито не учакваш доверие, могат да ти помогнат много. Ако имаш други приятели, просто ги питай дали са минали през същото и дали могат да ти помогнат, а тези двамата просто ги зарежи.
Успех от мен и сподели какво е станало

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 52016a625d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Намери си свестни приятели. Тия не стават. Започни да ги игнорираш когато те потърсят и така. Да го духат, еби им майката. За какво са ти мъжки клюкарки, можеш и в прав текст да им кажеш, че не ти е приятно тяхното държане и че ги зарежеш завинаги.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b1a4d1e4ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз се вкарвам в същите филми понякога. Само че съм на 16 и съм момиче. Смятай как изглеждаш отстрани..

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 4f86d4dd75
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не смяташ ли, че щом те избягват, не споделят и дори се крият от теб, има защо да е така? Може просто те двамата да си допадат повече и да са сродни души приеми го и пак им бъди приятел, без да поставяш условия. Доверието между мъжете се печели, не се договаря.
Без лоши чувства, The Wishmaster

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 94e4875a67
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Изчерпало ви се е приятелството. Това е станало...

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 09df4916ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Най-веротно просто си допадат повече. Няма какво да направиш. Оглеждай се за други приятели, а на тези гледай като на познати, с които излизаш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 283da5f76c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Еми ти си третото колело брат. Кво им се връзваш като се харесват да се взимат, тегли им една българска и кой откъде е. Намери си приятелка ако нямаш и се занимавай с нея път те да го... знаеш ли какъв ти е проблема, че си мекотело, прекалено си добър и отзивчив. Днешният свят е така устроен, че колкото по-добро сърце имаш толкова повече те унижават, тъпчат и използват. Промени се, аз го направих и не съм бил по-щастлив!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 07822ce05c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Момиче 13г. При мен ситиацията е подобна. Сори не мога да помогна. На мен ми казват че в гимназията ще си намеря истински и по добри приятели, ама не ми се вярва. пиши какво се случва:)

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 147c715deb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ми явно повече си пасват, като характери, а може би и като сексуално привличане. Последното не е задължително да е осъзнато, а просто някакви прилики с желан визуален модел, феромони или други подобни глупости. :) А като се замисля за времето когато имах приятели, и при мен се е получавало така - просто е трудно и досадно да се преразказва какво те вълнува и какво се е случило на всичките си приятели. Не, че нарочно, но човек не може да огрее навсякъде. При жените е по-лесно защото те са си клюкарки по природа и това е едно от нещата, за които се събуждат сутрин. :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 8ee8c489c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   И на мен ми се е случвало. Отдръпни се от тях, започни да излизаш с другите си приятели. Намери си занимания и развлечения. Тях двамата изобщо не ги търси пръв. Не им се ”моли” да ти обърнат внимание. Прави се, че нищо ти няма щом вече си им казал, а те не са се променили. И ще видиш, че след време ще си омръзнат или ще се скарат и тогава ще те потърсят, но ти сам ще решиш дали пак да излизаш с тях.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a00e963a8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Благодаря на всички, мисля, че сте напълно прави. Колкото до номер 4, не мисля, че по някакъв начин се филмирам. Това са хора, които съм ги приемал като братя, правил съм им мечешки услуги, отстъпвал съм им момичета, в които АЗ съм бил ВЛЮБЕН само за да могат те да са щастливи, семейството ми ги е приемало като свои деца редом с мен! Понякога се случва твои приятели (дори когато ти си ги запознал като в моя случай) да си допаднат повече, такъв е животът. Но тогава защо ми се правят на най-близки приятели и изобщо ме канят с тях - за да стоя отстрани като нахален дебил ли? Ами обидно ми е, да, но може би това е, защото аз винаги съм бил алтруист човек, който се жертва за другите, а те са саможивняци. Не знам, но вече смятам да прекратя това приятелство. Имам много други приятели, които са ми по-далечни уж, но осъзнах, че много повече мога да разчитам на тях. Сега само се чудя на тези двамата да им кажа ли направо, че не искам дружба с тях вече или просто да ги игнорирам и нищо да не обяснявам?

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 91f837ff6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Ами, какво да ти кажа, и аз съм бил в тази позиция. Бяхме си трима души компания, но те винаги си бяха някак по-близки. С времето различни неща ни отдалечиха. Забелязвах, че те много малко ми споделят, а повече ме подпитват за моите неща. Когато аз запитам нещо ме баламосват с общи приказки или неща, които е невъзможно да проверя дали са истина. Единият например, за да се сближи с другия ми подхвърляше някакви подигравки, гледаше да се заяде с мен. Така леко, тънко, но винаги за моя сметка, никога срещу другия. Въобще двама човека най-добре се сближават, когато се настроят срещу общ враг. Накрая ми просветна, че те си приличат по характер и затова се имат помежду си. Донякъде си беше и моя вината, защото нямах много други приятели и малко преувеличавах значението на нашата дружба. Не се обидих от това, ясно ми е, че не мога да очаквам или да изисквам от някого да ми е приятел и да ме уважава. Просто преустанових контактите си с тях. Единият повече не ме потърси, с другия се виждаме случайно много рядко, но той пак проявява само любопитство да разбере с кого какво става, реални общи неща нямаме с него. Като съвет мога да кажа единствено да не съжаляваш и да ограничиш контактите си с тях. Ако те те потърся, добре, но ти не се хаби излишно. Това е, успех занапред.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c8dc20ae1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   На тази възраст е доказано, че приятелствата се разпадат, започва да появява голяма разлика в интересите и по този начин се изчерпва приятелството, в същото време създаваш нови приятелства. Това е, защото преминаваш психически, емоционално от един период в живота си в друг, променяш се самият ти и следователно трябва да започнеш да подбираш хората, които да са ти важна част от живота за по нататък.
И аз наскоро имах подобен проблем с най-добрият ми приятел, дълго се чудих какво да правя, дали това е просто временно и можем отново да подобрим отношоният по между си, но не... Явно и двамата вече имаме различни виждания, на мен ми се искаше да си запазим приятелството, но от негова страна нямаше такова желание явно. Накрая се реших просто да му кажа някои истини, за които си мълчах и да ти кажа падна ми камък от сърцето. Изяснихме си, че няма как вече да сме приятели както преди, но поне да си запазим добрите спомени и всички драми, проблеми, тайни през годините да си останат между нас.
Съветвам те и да направиш същото, кажи каквото чувстваш и мислиш и да се свършва. Идва момент, когато трябва да подбираш внимателно хората в живота си, не се опитвай да засържиш някого насила, никога не излиза нищо добро от това. Миналото си остава минало, никой не е казал, че няма да откриеш нови приятели.
М,19

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: d5f50fc1af
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   Авторе, да знаеш, че 'мечешка услуга' означава услуга, която носи не полза, а вреда на този, на когото я правиш. ;)
Иначе на твое място, дискретно бих се отдръпнала. Няма смисъл да се конфронтираш с тях.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 8faadf0b11
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Моята история е същата, дори по-зле. Аз направих 18 преди дни. Преди 4 години се преместих в ново даскало, за да си намеря нови приятели, да опозная нови хора, да сменя обстановката. Намерих си групичка от около 4-5 човека, които ми се сториха пекани хора и ми харесваше да общувам с тях, затова им бях и по-близък. В началото сякаш ме приеха в групичката, общувахме си, споделяхме си, всичко беше наред. В последствие групичката се увеличи с още няколко човека, аз останах някак си на заден план, в периферията. Въпреки че усещах, че ме пренебрегват и не ми обръщат внимание умишлено, преглътнах го. С времето групичката започна да се дели, започнаха интриги (най-вече от момичетата, понеже бяхме 6 момчета и 4 момичета), групичката се разцепи, всеки започна да злорадства за другите и аз бях пряк свидетел на това, защото, бях единствения човек, който все още поддържаше контакт с всички. Последната година тази групичка се обедини, започнаха да се държат с мен по-добре, ходехме си заедно по купони, кръчми, рожденни дни и т. н. Тъкмо реших, ще наистина нещата са се оправили, че тези хора вече са ме приели напълно и всичко е наред, когато преди няколко дни ми забиха най-големия нож в гърба. Започнах да организирам рожденния си ден и поканих всеки един от тях още един страничен приятел (най-добрия ми такъв, с който сме израстнали заедно и сме си като братя). Всички бяха навити за купона, всички казаха да. Помислих си -ок значи сега тябва да мисля варианти да организирам рдто си. Поканих ги в апартамента на баща ми в съседния град, вкойто аз живея. В последните 3 часа половината, а и повече от 10тимата поканени, ми пишат, че няма да дойдат, защото са на работа, заминават на майна си райна и т. н. В крайна сметка единствените хора които ме уважиха, бяха най-добрия ми приятел от детството и още 1-2 момчета от злополучната групичка. Тогава разбрах, че това е края, задрасквам тези хора от мислите си. Колкото и незряло и бебешко да звучи за един рожден ден да се скарам с повече от половината си "приятели", този рд ми доказа кои наистина са ме имали за нещо и на кой не му е пукало. Скарах се с всичките тези боклуци, които на най-радостния ден от живота ми ме натъжиха, премахнах ги от живота си, блокирах ги навсякъде, където мога, това беше с тях, КРАЙ!!! Вече не ми пука за тези "хора" (ако това изобщо могат да се нарекат хора), единственото, което ме мъчи сега е как ще ги изтърпя още една година в даскало (предстои ми да съм 12 клас). Затова, по мое мнение, ако вече не се чувстваш добре с определени хора просто се отдалечи от тях, заеби ги, остави ги да си живеят без теб, а ти дай на себе си нов шанс с други хора, друга компания. Все пак това не са последните хора на земята, нали така? А и е полезно докато си млад да се запознаваш с различни хора и да се натъкваш на неправилните, за да умееш да отграничаваш истинските от неистински приятели.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker