Дали да ида да уча в друг град - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Дали да ида да уча в друг град
преди: 8 години, 7 дни, прочетена 1109 пъти
Здравейте момиче съм на 13 години. До година ще трябва да кандидтсвам в гимназия. Аз съм от малък град ( Видин ) тук качеството на образованието не е особено високо. Затова мисля да кандидатствам в София и по - специално в класическата гимназия. Много бих искала да живея там не само заради образованието но и заради културата. Аз обичам да пижа стихове и разкази да чета да ходя на концерти и на театър. Да говоря с хора които се занимават с изкуство. А във Видин болшинството слуша чалга гледа риалити формати и нищо друго не ги интересува. Не искам да остана тук но майка ми твърди, че съм твърде малка да живея сама и не знам как да я обедя в обратното моля за съвет. Освен това ако някой може да ми каже повече за класическата гимназия ще съм благодарна :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 дни
hash: 1d55aeb17f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Задължително.

 
  ...
преди: 8 години, 5 дни
hash: 1d6d01b44b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами настоявай, че не искаш да прекараш още 5 години като затворник в малкия Видин, а искаш да се развиваш, да има къде да приложиш знанията, уменията, интересите си! И най-важното е да докажеш на майка си, че можеш сама вече да се грижиш за себе си и ще се справиш. Помагай в домакинската работа, за да види тя, че умееш, слушай я и не се прибирай късно, за да й покажеш и, че си отговорна, защото главният проблем, когато дете на такава възраст заминава в друг град е именно това - доверието.

 
  ...
преди: 8 години, 5 дни
hash: 0f3d1d1b9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Наистина си малка. Дъщеря ми е на толкова години и не бих й разрешила да живее сама в друг град в тези времена. Иначе поздравления за интересите ти.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 дни
hash: 23eba3fee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като гледам колко правописни грешки имаш ... май наистина образованието не е на ниво!

 
  ...
преди: 8 години, 2 дни
hash: e3425cb759
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Задължително трябва да се махнеш от видин! Пожелавам ти успех.

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 ден
hash: b0bd432cba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Здравей! Аз съм също на 13, също съм момиче, и също имах подобна амбиция :). Ще ти разкажа какво направих аз. Понеже мястото, където исках да уча е много далеч от дома, както казаха в горните коментари е много важно да спечелиш доверието на твоите родители. Но аз не смятам, че това ще го постигнеш с миене на чинии и помагане в домакинството. Не става изведнъж, ако си достатъчно зряла и отговорна можеш да го покажеш по много начини. Първо - проучи. Чети за твоето училище, свържи се с деца, които учат там и едно от най - важните неща е да разбереш, ако евентуално отидеш в София, къде ще живееш, има ли си училището собствено общежитие, предлага ли се храна, каква е цената и тн. Аз се рових в продължение на седмици, събрах цялата информация и я показах на родителите си. Говорих с тях и им обясних главните причини, които ме теглят към този път. Покажи им, че това за теб е важно и че можеш да поемеш отговорността изцяло в твои ръце. Това е голяма стъпка, увери се сама дали си готова за нея и не взимай това училище за фикс идея преди да знаеш какво представлява цялата картинка. Помоли родителите си да изпратиш документи за прием. Аз им казах, че ако дори не съм опитала, никога няма да разбера какво е можело да бъде. Ако те приемат следват още разговори, но тук е важно да се свържеш с някой, който учи там, или по - точно да свържеш твоите родители с неговите/нейните. Трудничко е, но е най - добрия начин да покажеш на родителите си какво в действителност е бъдещето, за което копнееш.
И пак казвам - първо се увери, че го искаш! Моето училище ми е мечта от две години и направих всичко възможно, за да убедя нашите. Самостоятелна съм, приеха ме на стипендия и родителите ми отдавна са ми гласували доверието си. Ще е почти непосилна за теб задача, ако смяташ тепърва да им се доказваш, но не и невъзможна!
Успех!
А.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker