С наднормено тегло. Какво да правя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

С наднормено тегло. Какво да правя?
преди: 8 години, 5 дни, прочетена 2500 пъти
Здравейте. Проблемът ми, както се вижда от заглавието е, че имам наднормено тегло. Наистина нещата не са добре- висока съм 1. 63-65 и тежа 73 кг. По принцип не ям толкова нездравословни храни. Много рядко ям чипс (някой път с месеци, друг път е на 2 месеца веджъж) и пия газирани напитки (гледам да ги ограничавам до максимум). Обожавам сладките неща, като се опитвам да ги спра или заменя с по- здравословни. Например обичаният млечен шоколад замених с черен, опитвам се да спирам други сладки десертчета. Основния проблем ми е, че не мога да се откажа от тестените и мазни закуски. На училище не ям такива неща (изключително рядко се случва) и уикенда мама може да направи пица или някоя питка. На училище ям кроасан, не мисля, че е голям проблем. За фитнес или тичане например из града е почти невъзможно тук (фитнеса винаги е пълен, хората са един през друг; града ми е малък- може само на главната да тичам в прахоляка) Въпроса ми е дали да започна диета. Спряла съм се на 90- дневната. Приятелка я направи и има страхотни резултати. Забравих да спомена, че често ям плодове и зеленчуци. Много ще бъда благодарна, ако пуснете тази история, защото това е наистина важно за мен. Благодаря, че прочетохте. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 дни
hash: 7ee4cbc6ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Започни диетата на Ваня Червенкова. С нея за една година свалих 23 килограма. Без спортуване. Потърси инфо в нета. Ако си стриктна и упорита, ще имаш добри резултати. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 3 дни
hash: 5ffdcfdf85
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма да стане само с диета, само ще наваксаш килограмите, когато я спреш, че и отгоре. Трябва да промениш начина си на живот. Повече спорт и движение, по-малко въглехидрати. Ако смяташ, че не ядеш много, а пълнееш, те съветвам да си изследваш хормоните, и щитовидната жлеза. От там се получават много проблеми, главно при жените, и наднорменото тегло е едно от тях. Изпитваш ли умора? Чувстваш ли се подтисната напоследък? Ако, да, отиди на лекар, не е страшно.

Иначе, в общи линии това е. Не може да се ограничаваш 90 дена, да кажем, и след това да се върнеш на стария си режим, и да очакваш, че ще запазиш килограмите. Тялото ни е сложно нещо. Ако искаме да го запазим здраво и красиво, трябва да полагаме усилия цял живот. Може вкъщи да започнеш да правиш упражнения. Виж в интернет, и си избери подходящи за теб, в домашни условия. Има толкова много. В ютуб също.

Успех, и не се предавай!

Depravity

 
  ...
преди: 8 години, 3 дни
hash: d33f883d7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Има ли желание, има и начин! Ако искаш почни диетата, но подкрепена със някакъв спорт ще бъде много по-добре. Толкова ли нямате в това градче малка градинка или парк, в който да тичаш? Пък и има други спортове, които можеш да запишеш, не е само фитнесът. Казвам ти го, като човек отслабнал само и единствено със спорт, без каквито и да било диети!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 дни
hash: 19e2491a38
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравеей!
Не предлагам да почваш 90 дневната диета, защото в нея всеки ден се яде определен тип храна. По-добре иди на диетолог или спазвай хранителен режим, за да не се лишаваш от дневните си нужди от витамини, белтъци, мазнини и тн. Опитай се да ограничиш още слдкото. Също питай майка си като прави домашни закуски, вместо да използва пълномаслено мляко, да ползва това, което е с 0, 1% мазнини. Като си купуваш готова храна гледай отзад колко калории има храната. Когато човек приема по-малко от 2000 калории на ден, започва да слабее.
За спортуването. Направи си домашен фитнес. В youtube е пълно с такива видеа. Аз лично следвам Blogilates, Popsugar и BeFIT, a за българка Руми Илиева, тя качва много хубави видеа, а и на сайта и има и диети също. Ако не харесваш фитнеса толкова ходи на пилатес, зумба или йога, а ако го няма в града ти пак има видеа за това в youtube. Разрови се в статии и такива неща да потърсиш рецепти за смутита и диетични рецепти. Има доста рецепти, в които няма захар, а самият продукт е по-вкусен от този, който е със захар, така че можеш това да заместиш сладкото. :)
Надявам се да съм била полезна. :)

Pizzaslava

 
  ...
преди: 8 години, 3 дни
hash: cfce6488e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   90 Дневната става за теб щом толкова обичаш въглехидрати.
Аз едно полезно нещо не видях да ядеш. Кроасан, шоколад.... ами дебела ще си, няма как.

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 дни
hash: 75d2c38a6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Потърси диетата на Ваня Червенкова.
Много лесно изпълнима е и при мен имаше доста добри резултати

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 дни
hash: c097d103aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ми яж по-малко, стига си се тъпкала. Храни се само когато си гладна и без да преяждаш. Мазнините и въглехидратите са нужни, но трябва да се приемат с мярка. Яж, за да живееш, а не живей, за да ядеш. Намери си увлекателно занимание или работа, за да те разсеят от хладилника.

 
  ...
преди: 8 години, 2 дни
hash: 98512bc420
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Авторката:
Благодаря на тези, които оставиха положителен коментар. Открих група в града ми, която танцува хип-хоп (има също и народни, ще избера) и ще се запиша. Ще погледна диетата на Ваня Червенкова, благодаря.
До 5 номер: Хаха, благодаря за нахъсването ;)) Споменала съм не толкова полезните неща, които ям. Не сметнах за нужно да споменавам, че ям риба, салати, супи и др. ;)
До 7 номер:
Наистина ям малко, само когато съм гладна, а не от скука. Просто на някои хора им личи всичко, което хапнат. Все пак благодаря.
И моля, следващите коментари да не бъдат толкова злобни и 'нахъсващи' :))

 
  ...
преди: 8 години, 2 дни
hash: 98512bc420
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Привет, скъпа. Миналото лято и аз бях по същия начин. Започнах 90 дневната диета и имам супер резултати. Правех и упражнения вкъщи. Предлагам ти да я направиш. Спомена, че твоя приятелка я е правила. Вероятно знаеш, че когато отслабнеш, мазнините изчезват, но кожата- не. За да не виси кожата, трябва да се правят упражнения. Разбира се, че след диетата няма как да започнеш да се храниш както преди. Започнах разделното хранене. Много ми помага и до днес. Успех и пиши какво е станало!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 дни
hash: 9658bb900b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Често хората се заблуждават, как не ядът, това или онова, но всъщност се тъпчат, просто съзнанието им ги "лъже", че всъщност не ядът и ей така пълнеят от въздуха, едно е ти какво си мислиш, друга е действителността, пощихваш от тук там, по нещо. Диетата е начина ти хранене, като цяло.

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 дни
hash: 3ee640da77
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз имах същия проблем преди около година - бях 165см. и 70 килограма. С диети и ограничения не става, защото всеки път завършва по един и същи начин, трябва промяна в начина на живот. Работата е какво ядеш. Когато станах веган и започнах да наблягам на повече въглехидрати и по-малко мазнини, килограмите сами изчезнаха. В момента съм 48-49-50 и не съм се чувствала по-добре в тялото си. Ям 2000 калории на ден, макар че не ги броя всеки ден.
Не е нужно и да се блъскаш във фитнеса или да се мъчиш с монотонни упражнения, просто излизай повече и се забавлявай.

 
  ...
преди: 8 години, 2 дни
hash: 71d4be6624
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Като човек, чел малко или много по темата, и имащ 2 години стаж в опита да изглежда физически добре, мога само горещо да те помоля да не започваш малоумни диети като тази 90дневна разбивачка на здравето!

Ще т исподеля нещото, което работи при мен (нямам перфектното тяло, но плочките никога не са спирали да личат):

-редовна физическа активност - силови тренировка в зала, тичане, каране на колело, кардио с кростренажор - каквато и да е физическа активност 3-4 пъти седмично би била най-бързо топящото мазнините нещо!

-Ограничаване на храни - шоколади, сладоледи, прочие сладки неща, чипсове, разни салати с майонеза(руска, млечна) - само това ще е достатъчно, за да свалиш чувствително тегло! Ако искаш да ускориш процеса - спри и всичко тестено(добър заместител на хляба са гарнитури като картофи, ориз, зеленчуци, бобени храни), мазно(пържени кюфтета, мазни китайски манджи, и др. ), всякакви фабрично преработени меса(кренвирши. салами, прочие). В тази връзка ще ти препоръчам да не спираш да ядеш месо(или друг богат на белтъци източник). Ако не приемаш достатъчно протеин дневно, освен мазнините ще изгориш и мускулите си, а те са точно нещото, което придават извивките и стегнатостта на едно тяло :)))

Тъй като романа стана прекалено дълъг, мога само да съжалявам, че няма как да се свържем, за да ти дам по - подробни съвети.

Пожелавам ти успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 ден
hash: b314a7b608
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Мисля, че е най-добре да отидеш на диетолог, който да ти създаде режим на хранене, подходящ за теб и твоя организъм. 90-дневната диета дава резултат, аз самата съм я правила преди години, и не е от онези диети, в които гладуваш или се ограничаваш. Но, работата с диетите е, че всичко е индивидуално. При едни е ефективна, при други не. А ако си изградиш някакви хранителни навици, да се храниш балансирано и здравословно, можеш да ги поддържаш години наред, дори цял живот, стига да искаш. Според мен не е толкова важно да отслабнеш много, а да си здрава и да приемаш необходимите хранителни вещества. Като започнеш да ядеш както трябва, килограмите сами ще намалеят, доколкото е необходимо. Но всичко ще се случи бавно и равномерно.
Освен това, най-добре за теб е да се захванеш с някакъв спорт, не е задължително да ходиш на фитнес. Моожеш и да си правиш упражнения вкъщи, да караш колело, ролери, да скачаш на въже, да ходиш на дълги разходки. В Интернет има страшно много клипове от професионалисти в различни области - йога, тае бо, аеробика, танци за начинаещи, зумба.. каквото си пожелаеш. Само недей да се вманиачаваш в отслабването, за да се случи както трябва, ще отнеме време и постоянство. Килограми, които се свалят бързо, после се връщат със сигурност.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2f3d3e7053
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Не се занимавай с глупави диети - 90 дневни, на Ваня Червенкова (такива здравословни проблеми ми докара миналата година, че още им нося последствията). Единственото, което трябва да направиш е цялостна промяна на режима на хранене - забрави тестетното, сладкоро, кроасаните! Може да опиташ сутрин обед и вечер да ядеш по една филия хляб с каквото ти е вкусно, хапвай и по 1 ред шоколад на ден, НО това е! За 9 месеца свалих 15 кг. При цялостна промяна на режима на хранене няма да има йо-йо ефект.
Ж26

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 4b838e90e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   А когато сме на училище какво да ядем?

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: e421cde225
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Здравей ;д аз също имам този проблем преди бях 90кг. не съм много висок 1,75 свалих ги до 65 кг сега пак сам 90 до преди месец и нещо бях 93 но почнах ! НЕ ДИЕТА ! храня се повече с туршия , солети без сол , ям максимум 1 филия на ден хляб не ям почти изобщо сладко но не ям защото аз като цяло не обичам сладко но при теб ако си хапваш по 1 кроасан на ден няма да е проблем въпроса тук е най-вече в спортуването и дългите разходки с приятели : ) аз така отслабвам с цели 20,30 кг. когато си го набележа като цел че сам напълнял и не се харесвам казвам си правя го удрям чертата отслабвам и това е сега отслабнах с 3 кг знам че ще ми е тежко и се изисква далак период но до година ще съм 70 : ) за това няма невъзможни неща ! https://www.youtube.com/watch?v=t46IYToaejM ето ти линк към една тренировка невероятна е ако не можеш цялата раздели си я на 2 прави я 10 мин. не 20 докато свикнеш но задължително с тази тренировка трябва с приятели да си правиш дълги разходки на мен това много ми помага и така отслабнах първия път : ) ! хубаво е да правиш лицеви и коремни преси доста са важни за стягането на мускулите ;Pp .

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 98512bc420
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   От авторката:
Благодаря на всички за коментарите. За съжаление, влизам в темата, когато вечи съм започнала 90 дневната и то на 6тия ден. Реших да ходя на фитнес, някак по- приятно ми е от упражнения вкъщи или дълги разходки. След всичките ви съвети се чудя дали да спра диетата. Тъй като много от приятелките ми я започнаха, реших и аз да опитам. За тези 6 дни съм свалила 2. 5 кг. Първоначално се зарадвах, но после се сетих как приятелка, която също я почна (и не я завърши) свали около 4 кг за 8 дни и в дълъг период от диетата не свали килограми. Вече не знам какво да правя. Понякога ми се вие свят и ми е 'черно' пред очите. Вероятно е от глад и добър признак да спра диетата.
Номер 15, аз започнах диетата (по- добре спри някои вредни храни, вместо глупави диети), когато свърших училище (последна година, когато свършвам на 15ти, ако има значение), защото по- лесно можеш да спреш вредните храни. На училище ще се изкушаваш и ще си купих нещо сладко или мазно. Пробвай сега, като свършиш училище (ако все още си) да пробваш да се храниш с повече плодове, млечни плодукти, месо. Без мазни храни. Ще постигнеш добри резултати според мен. Когато започнеш училище, ще си свикнал/а да се храниш по- здравословно и няма да прибягваш към вредните.
Сега като изписах тези 'препоръки' мисля да ги изпозвам и за себе си хаха
Съжалявам за този роман. :)

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: aaa03770f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Здравейте :)! И аз търся начин за отслабване, но не мога да почна диета. Висока съм 1. 80 и тежа 78кг(мисля че е много) Рядко пия безалкохолни или ям мазни закуски. Мисля че това което изям си го изгарям с тренировките( играя волейбол 5 дни в седмицата по 1ч, 1ч и половина.

-Въпросът ми към вас е- Много ли съм пълна според вас? Как мога да променя това??

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: b0b4fd40f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Здравейте!! Знам че в темата въпросът не е точно такъв но виждам че има хора които могат да ми помогнат. И така...аз съм на 13 години, висока съм 1.80. и тежа 80 кг. Водя доста активен начин на живот- тренирам волейбол 2 пъти в седмицата а в другите 3 ходя на фитнес(от скоро). Мисля че голяма част от теглото ми е мускулна маса защото имам бицепс :) Според вас много ли съм пълна?? Режимът ми на хранене е определен от треньорът ми но пак съм пълна(според мен)- според вас?

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7636eda036
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Хранителен режим и тренировки му е майката, момиче ;)!
Успех.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker