Ниско самочувствие и поуката ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121315)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18559)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Ниско самочувствие и поуката ми
преди: 8 години, 8 дни, прочетена 1629 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 15 от не толкова голям град. Както повечето тийнове и аз имам проблеми със самочувствието. Пиша тази история, защото искам да съм напълно откровена със себе си и с вас. Искам да я споделя някъде, а и ще съм много благодарна, ако някой напише съвет долу в коментарите. Та ето я и историята - (ще започна от самото начало :Д)

Спомените ми от началното училище са, че тогава семейството ми не беше от заможните. Тогава имах самочувствие, а изобщо не съм полагала усилия, за да изглеждам някак. Всички ме слушаха, приятелките ми идваха с мен, където и да ги помоля да дойдат и т. н. Винаги съм била от умните деца, които се стараят много.

Ето че дойде време за 5 клас. Влязох в про-гимназия. Тогава получих първия си собствен телефон, защото преди това бях износвала телефони от семейството. Помня, че в началото имах адски голямо самочувствие. Тогава дойде 6 клас. Годината в която всичко ми се срина. Имахме едно момиче с малко по-големи гърди в класа. Всички момчета почнаха да се подиграват, че нямам гърди. Следва това, че носа ми бил крив. Искам да вметна, че носа ми НЕ е крив, аз самата изобщо не го харесвам, но знам че не е крив. :д Хубавото на тази година беше, че семейството ми се оправи финансово и вече бяхме над средната класа.

В 7 клас беше същата работа, само че започнах да движа с една компания от няколко момичета. Те постоянно ми натякваха, че не събирам от прочутите "лайкове" във фейсбук, или че дори да ми кажат тайна, аз нямам на кой да я кажа. Все пак останах с тях. Мина 7 клас, взех си матурите с доста добри оценки и можех да се запиша в която и паралелка поискам. Останах в училището, в което бях през про-гимназията.

Лятото между 7 и 8 клас аз коренно промених стила си. Правех всичко, за да се впиша, промених косата си, дрехите си и всичко. Станах материалистка. Обаче вътрешно много се страхувах. Страхувах се от това, че трябва да съм в нов клас, където трябва да се запознавам с нови хора. Покрай ниското ми самочувствие станах много срамежлива. Беше ме срам да гледам хората в очите, докато се запознавам с тях. Мислех, че всички гледат носа ми, заради който ме комплексираха.

Дойде 8 клас. Повечето ми съученици бяха от селата или от крайните квартали. Нашите вече бяха доста заможни. Избрах своята компания, всичко си вървеше добре. Тогава сложих маската на самоуверено момиче, но въпреки всичко аз вътрешно умирах, когато трябваше да говоря с непознати. Започнах усилено да се гримирам (имам впредвид, че само си крия тъмните кръгове и зачервяванията по лицето, слагам спирала и си попълвам веждите) и всеки ден си изправях косата. Не успях да залича следите на комплексираното момиче, а сложих маска.

Преди ме наричаха антисоциална, заради срама ми, породен в 6 клас. Този срам още е там, макар да стои заключен под всички маски. Никога не си позволявам да изглеждам тъжна. Вече всичко в ежедневието ми се върти около думите "Старай се да изглеждаш перфектно, не проваляй нещата". Въпреки всичко станах от онези с "лайковете".
Поуката от моята история, ако мога да я нарека така, е да не създаваме комплекси у никой, защото както виждате в моя случай аз станах едно нищо. Вътре в мен съм все още една пихтия, дори да се старая да не се издавам.

Не казвайте на по-пълното момиче, че е дебело. Не обиждайте децата, които носят очила например. Или брекети и пр. Не обиждайте някой, заради нещо, което самия той не може да промени! Помня че в 6 клас заради "плоскостта" ми, ми казаха "Хей, защо не си сложиш силикон? "

Надявам се не звуча като идиот и пр., просто исках да споделя. Сега съветите, за които писах в началото - ако някой има поучителни истории и съвети за връщане на самочувствие ще съм адски благодарна.

Благодаря предварително на редакторите, ако качат историята ми и на тези, които няма да ме оплюват в коментарите.

x

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 дни
hash: ad72965976
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Както само си разбрала никой не е перфектен-един ще е глупав, друг ще има странна походка, трети ще има белег, четвърти ще носи очила, на пети зъбите му ще са криви и т. н. Не трябва да се комплексираш заради носа ти и гърдите ти-огледай се около теб и ще забележиш, че почти никоя жена няма гърди, колкото дини. От 100 момичета, сигурно най-малко 40 ще бъдат от така нар. "плоски" момичета. За момчетата същото се отнася, но не за гърдите им, а за това между краката им-при тях сигурно от 100, 60 ще имат до 12см копулативен орган. За носа няма да коментирам-знаеш ли колко хора имат "чушки" за нос? Просто не обръщай толкова внимание, защото се вманиачаваш без причина. Имаш още 2-3г до завършването използвай ги максимално, защото след това ще има да работиш по цял ден почти до края на живота ти и дори в един момент няма да ти пука особено как изглеждаш. От теб сега зависи да изкараш добри оценки за дипломата, на ДЗИ да се представиш добре и да се запишеш някоя специалност с добра реализация след това. Знаеш ли колко от "готините" в моето училище в момента работят за по 500лв и едвам свързват двата края... Преди един ден излизайки от магазина, един човек ми вика-"имаш ли цигарка? ", обръщам се и кой да видя "най-готиният и печеният" ми съученик, проси цигари на входа на магазина. Направи се, че не ме познава от срам! Така че от теб зависи от тук в каква посока ще тръгнеш-преследвай целите и мечтите ти, но не обръщай гръб на хора, на които държиш. А за комплексите-всеки ги има може да са скрити, може да са явни, но ги има. Просто от теб зависи дали и какво вниманое ще им обърнеш! Ето аз например мога да ти кажа мойте комплекси-проблем с говора(п-б, ф-в), потене, окосмяване(мъж съм, но имам доста голямо естествено окосмяване, за момента се спирам да ги бръсна, защото съм виждал хора, които имат доста гадно окосмяване именно от това, че са се бръснали-говоря направо за хора, които приличат на маймуни, черни дълги косми по краката, ръцете, корема и гърдите, гърба. Моите косми, колкото и да са поне не са толкова черни, а са с нормален цвят като на ръцете ми), параноя преди изпит или среща с нов човек-дали няма да издрънкам някоя глупост и стрес за резултата от изпита/срещата, криви зъби и т. н. Но аз съм ги приел и не им обръщам особено голямо внимание. Успявам да живея с тях, естествено, ако имах избор бих ги махнал всичките, но...

 
  ...
преди: 8 години, 7 дни
hash: ad72965976
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Както само си разбрала никой не е перфектен-един ще е глупав, друг ще има странна походка, трети ще има белег, четвърти ще носи очила, на пети зъбите му ще са криви и т. н. Не трябва да се комплексираш заради носа ти и гърдите ти-огледай се около теб и ще забележиш, че почти никоя жена няма гърди, колкото дини. От 100 момичета, сигурно най-малко 40 ще бъдат от така нар. "плоски" момичета. За момчетата същото се отнася, но не за гърдите им, а за това между краката им-при тях сигурно от 100, 60 ще имат до 12см копулативен орган. За носа няма да коментирам-знаеш ли колко хора имат "чушки" за нос? Просто не обръщай толкова внимание, защото се вманиачаваш без причина. Имаш още 2-3г до завършването използвай ги максимално, защото след това ще има да работиш по цял ден почти до края на живота ти и дори в един момент няма да ти пука особено как изглеждаш. От теб сега зависи да изкараш добри оценки за дипломата, на ДЗИ да се представиш добре и да се запишеш някоя специалност с добра реализация след това. Знаеш ли колко от "готините" в моето училище в момента работят за по 500лв и едвам свързват двата края... Преди един ден излизайки от магазина, един човек ми вика-"имаш ли цигарка? ", обръщам се и кой да видя "най-готиният и печеният" ми съученик, проси цигари на входа на магазина. Направи се, че не ме познава от срам! Така че от теб зависи от тук в каква посока ще тръгнеш-преследвай целите и мечтите ти, но не обръщай гръб на хора, на които държиш. А за комплексите-всеки ги има може да са скрити, може да са явни, но ги има. Просто от теб зависи дали и какво вниманое ще им обърнеш! Ето аз например мога да ти кажа мойте комплекси-проблем с говора(п-б, ф-в), потене, окосмяване(мъж съм, но имам доста голямо естествено окосмяване, за момента се спирам да ги бръсна, защото съм виждал хора, които имат доста гадно окосмяване именно от това, че са се бръснали-говоря направо за хора, които приличат на маймуни, черни дълги косми по краката, ръцете, корема и гърдите, гърба. Моите косми, колкото и да са поне не са толкова черни, а са с нормален цвят като на ръцете ми), параноя преди изпит или среща с нов човек-дали няма да издрънкам някоя глупост и стрес за резултата от изпита/срещата, криви зъби и т. н. Но аз съм ги приел и не им обръщам особено голямо внимание. Успявам да живея с тях, естествено, ако имах избор бих ги махнал всичките, но...

 
  ...
преди: 8 години, 7 дни
hash: c65623dc6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Щом самочувствието ти се гради на парите на родителите ти, значи не си научена на никакви ценности и смислените хора ще продължават да те разпознават и отбягват!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 дни
hash: 60f63393f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Силикон в 6-ти клас? Ако срещнеш автора на това изказване, би било добре да му кажеш, че на него му е нужен силикон в мозъка, за да гони по размер нормалните.

Разбирам те - знам какво е да си от малък град (от Монтана съм) и как са нещата там и по-специално в училищата. Проблемът не е, че ти си разбрала тези неща, които написа най-отдолу. Проблемът е, че онези същества, които са те тормозили, никога няма да ги разберат поради недостатъчен мозъчен капацитет. А именно те трябва да ги разберат, защото не ти, а те съсипват човешки животи тогава, когато индивидът тепърва се оформя като такъв.

 
  ...
преди: 8 години, 7 дни
hash: fec54641e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ако вярваш, че историята ти ще има някакъв ефект, значи си много наивна. Може да трогне някоя фенка на сапунките, но нищо повече.

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 дни
hash: ab84889250
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защо хората те интересуват.. За тях ли живееш или за себе си? Какво да ти говоря..

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 дни
hash: f8348f2e16
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз съм момиче на 18. Помня, че когато бях на 12-13 попаднах в училище в, което тотално ми съсипаха самочувствието, изкараха ме пълен изрод, а защо и до ден днешен не разбрах. След 7-ми клас се преместих в училище в същия град и помня колко бях стресирана, че и там ще е същото. Първата година, разбира се всички се деляха на групички и помня колко ми беше трудно да се адаптирам, но една година по-късно нещата бяха коренно различни всички си бяхме партия и се разбирахме, имаше кавги и спорове като във всеки клас, но никога не съм се опитвала да се правя на нещо, което не съм, за да се харесам, но и аз като теб, заради всички обиди и унижения много трудно общувам с непознати и си внушавам, че ми намират кусури. Това което искам да ти кажа е, че на тази възраст тийнейджърите са склонни да тъпчат самочувствието на другите, с възрастта всичко се променя.. почти де ;д, аз като теб всеки ден си изправях косата, докато не я съсипах накрая, мацах се с гримове и какво ли не. Много късно осъзнах, че това не е правилно, приятели винаги ще си намериш и, ако са истински няма да им пука с каква коса си, дали дрехите ти са маркови, какъв е телефона ти и колко пари имаш, казвам ти го като човек, които след толкова унижения е намерил истински приятели. Така, че ме послушай, ако желаеш и не прави тези грешки, защото е по-добре да намериш хора, който ще те харесат заради това, което си, а не заради ''маската'', както я наричаш, която си сложила, защото рано или късно ще се наложи да я свалиш. Наистина, знам колко е трудно, почти невъзможно да забравиш подигравките на съучениците си, но това е само малък период от живота ти, така че, колкото и банално да звучи: Бъди себе си и правилните хора ще те харесат :) Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker