За начина, по който се показва истинската личност на даден човек - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

За начина, по който се показва истинската личност на даден човек
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 1569 пъти
Здравейте, потребители на този прекрасен сайт. Седми клас съм. Писала съм много истории, коментари, винаги съм получавала помощ. Заглавието не е точно... описващото, но това е най-близкото за което се сетих.

Не искам точно съвет... по-скоро да споделя и да получа мненията ви. Ще ползвам други имена, за да не се счете за даване на лична информация. От Коледа съм приятелка със следните момичета - Йоанна, Стефи, Никол, Радостина. Водим се групичка, но не сме най-готините. Друг е въпроса, че тези четири момичета са най-нормални от класа. Много хубави моменти сме имали, много сме се карали. И то заради тъпи неща - когато аз се сърдя. Е, добре де, много ми е любопитно... Когато те пишат за някакви тъпотии всички трябва да ги подкрепят, да говорят за тях, а когато споделя нещо свое то изчезва в пространството. Това се случва в една чат група във фейсбук, където сме тези всички. Но нека ви обясня за всеки по-малко.

Стефи ми беше най-добра приятелка в начален етап, в пети беше с Никол, в шести с една наркоманка, в седми с нас всичките (включително и аз). Тя е дебеличка, но това далеч не е обида според мен, а просто факт за външния й вид. Но тя се чувства добре, така че... Радостина избягва скандали, доста шумен човек е. Никол - има диабет (поне това си спомням от преди), горните й зъби са издадени напред и за това се комплексира, но за мен винаги е била красива. Йоанна - перфектното тяло и като цяло външен вид. Но не напълно, няма перфектни хора. Постоянно е залепена за Стефи, въпреки че претендира че всички са й приятели. Най-близка съм със Стефи аз също.

Такам... скандала почна вчера, когато Йоанна празнуваше рождения си ден. Всички други беше поканила, но не и мен. И за какво? Защото нямало да пуша наргиле с тях и съм щяла да им говоря колко вредно било пушенето, щяла съм да мрънкам. Пфф, откъде някой друг ще знае какво ще направя и какво не? И съжалявам, че представата ми за забава не е наргиле. Те не пушат редовно, това им беше първия път, ама нали модерно. Както и да е, не се разсърдих за това. Но те цял ден бяха на линия, сийнваха ми във фейсбук, а аз бях сама цял ден и имах нужда от компанията. Когато питах как е минало получавах отговори "ми нз". Изнервих се и наспамих малко в общата ни група. Но не беше нищо особено - 8 стикера и няколко емотикони. Уау каква трагедия. Чак като спрях, 5 минути след това Йоанна реши да ме махне от групата (а аз преди имах много проблеми с тях, махаха ме, сама излизах и те се сърдеха). Съжалявам за романа до тук.

Помолих я учтиво да ме върне, но тя каза, че по-скоро щяла да замине в страна без ток и вода. Оттам се почна спор дали съм досадна и ако е така, не трябва ли другите да ме махнат? Нямали смелостта. И тук вече ще копирам от чата, когато тя ми каза, че съм бавноразвиваща се и отговора ми беше - ще ти се.

Й:И не ми се ще да си никва само недей да мислиш че ''опааа" за нещо бих ти завиждала

Аз: Не си го мисля, но явно има причина ти да го мислиш.

Й: Оо да да знаеш смисъл на мен ми писаха 6 по математика веднага без да ме изпитват и по български имам си перфектни оценки и перфектен външен вид дори познавам адски много хора и то не говоря за фейсбук.
- тук не й отговорих и след 2 минути продължи -

А ти си адски спрела че да мислиш че има сила която да ме накара да ти завиждам
При положение че дори едно от доста пропадналите момчета не иска да ти върже
Поне да се целеше високо умно момиче си мисля знаеш по добре без момче отколкото с някой... гнусняр.

Тука нямам какво да кажа, освен че това "смисъл" го използва в целия чат. Писаха й 6 по математика, защото на тестовете рисуваше и госпожата й даде нещо като бонус точки, при мен имаше малка дилема, но пак щеше да е 6. По български пък е изпитваха 2 пъти за да й пишат 6, на мен ми я писаха веднага. Така че... сме квит? И оттам нататък се продължи спора, че тя не ми завиждала и т. н., което въобще не съм й казала че е така, ама шанс... И прибави цвят със репликата : Look at you b*tch u ugly AF. Надявам се историята ми да е публикувана въпреки тая реплика. И така тук имахме някакви романи и се стигна в момента, когато се разстроих и реших да се извинявам, да рева едва ли не за прошка. А отговора, който получих беше :

"И само не ме изкарвай куха хубава празноглавка дето си гледа само външния защото и двете знаем че не е така ходя на църква, чета книги, имам адски много обща култура и почти всеки ден си правя общи тестове и под под обща клтурура не говоря за корейските неща които ти знаеш".

Нека само добавя няколко размисли към това - Не гледай само външния си вид, мда, за това нонстоп пита 'Добре ли съм, добре ли ми е косата, поличката, маратонките" и си мисли, че понеже е "модел" и в новото училище веднага ще си хване гадже и ще е най-готината. Църква? Че като ходиш на църква значи ли, че си по-умен или?? А относно моята обща култура. Мда, мога да говоря с часове за Азия - Япония, Китай, Южна и Северна Корея, Индия. Тя не може, какво да направя? Общата култура, другите могат да я преценят, не тя. Защото не един път Радостина, Стефи и още хора извън училище са се учудвали на общата култура, която притежавам и на изразите, които "вадя" в ежедневието. Така цяла вечер водихме спор, опитваше се да ми натяква колко била красива и т. н. и когато й обясних, че в живота няма всички да я харесват тя отрече. Всички щели да я обожават едва ли не, заради прекрасното първо впечатление. Да, да, ама не случайно има една поговорка "Ако никой не те харесва или всички те, значи има нещо сбъркано". Нещо подобно беше. Айде, аз не се засягам кой знае колко, обаче едно ми е любопитно.

Когато аз напуснах групата за един ден ме коментираха четирите цял ден. Аз после прочетох всички. Пращали са скрийншотове(демек снимки на чата) на всичко, което си говоря с някоя от тях. Оправих се с тях като им се извиних, не мога винаги да съм права. Но това го запомних и винаги ще го. Когато вчера споделих с всички, какво се е случило между мен и Йоанна нямало да заемат страна, спора си бил между нас. А когато спора е между мен и Стефи примерно? Всичко се пренася в групата и го коментират всички, но когато е Йоанна и къг няма. И най-много я защитава Никол, дето хал хабер си няма понятие какви неща Йоанна й е говорила зад гърба - че не й пука какво говори, че е грозна, някаква си рокля й стояла ужасно зле, миришела, досадна била. Но в училище е с нея, когато Стефи е при мен. Какво повече да кажа...

Съжалявам много много, наистина много за романа. Детска история, филм направо.. ама такъв е живота. Благодаря на всички, които го изчетохте. Знам, че ще има много негативни мнения, въпреки че не съм сигурна дали съм виновна.. Наистина ми е гадно, че имам само един човек да ме подкрепи в тази ситуация. Приятен ден!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: f3edb4f28a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това ако го напише дъщеря ми, която ти е набор, такива шамари ще заплющят, че свят ще ѝ се завие!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 926236930e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Миличка, това което имаш в главата си е НАЙ-ЦЕННО. Работи въру него! Остави ги тези Драгани и Петкани. Не са ти нужни!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 7f6da22abe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Боооооже, деца, излезте от Фейсбука!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 57314554d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тестове за обща култура! Що е туй чудо, да си направим, пА да се пофАлим и азе?

Сега сериозно. Просто не се занимавай с такива истории, получава ли се геометрична фигура от участниците в някакви отношения, коректност няма. Има недоразумения, клюки, караници, неудобни моменти, съскане и прочие. Не си хаби енергията и помисли за какво са ти не само дружки като тези, ами и въобще. Ако ти трябват да се шляеш, много хора стават.

И не си споделяй проблемите толкова лесно, на почти никого не му за тях. В най-добрия случай ще се правят, че те слушат и въобще няма да те чуят. В най-лошия ще използват споделеното срещу теб. Ако не говориш за тези неща, можеш да изискваш и на теб да не ти говорят. А това е много полезно, защото тепърва ще се почнат драмите с момчета, вероятно ще познаваш гаджетата на приятелките си повече от майка си, да не говорим за критичните ситуации около тази тема. Ще си спестиш и дразнещите мрънкания към родителското тяло, което ще се опитват да изкарат малоумно, но заради бедния им речник ще слушаш развалена грамофонна плоча, звучаща "гадно, ъъъ, тъпо ъъъ, смотано, ъъъ, от памтивека, ъъъ" и останалите актуални думички.

Не губи енергия, време и нерви за безполезни неща. И спрете да се дърпате коя е по-умна. Признак за тъпота е да се мислиш за умен.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c28d429a36
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Наричаш ги най-добри приятелки. Е, според мен не е така. Това са хора, които говорят зад гърба ти, обсъждат те и не те уважават. А относно момичето, което си кръстила Йоанна, тя е пълна фукла и кифла, която наистина ти завижда, но се опитва да го прикрие като изтъква нещата, с които е по-напред от теб. А другите две, Стефи и Никол, те са будали, щом винаги защитават своя "лидер" (вероятно Йоанна е това за тях) и щом никога бе смеят да застанат на твоя страна, да те оправдаят за нещо или да "гъкнат" изобщо, както ти каза. Ти не искащ съвет, но според мен имаш нужда от такъв: зарежи ги! Нека си правят каквото знаят, и трите! Всичко, което правят просто показва, че не са на твоето ниво и не заслужават да им обръщаш никакво внимание! Клои

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a679135b43
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Мoeто мнение, че ти си напълно права и няма в теб никаква вина. Йоанна е една комплесарка и интригантка, по-добре не общуваи с нея вече. За съжаление, вече много малко момичета са готини като теб.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a6428ef06f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Просто стой далеч от тях, бе човек, какво като ще си сама, поне няма да дружиш с кифли и лигли, които те мачкат.
Напусни ги и толкова.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: a7eb71e379
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До Номер 5.
Според мен Радостина и Стефи не са били толкова намесени. Поне по това, което прочетох.
Разбира се, можело е да я подкрепят.
Какво да ти кажа, Авторке. В живота често има такова ситуации. Но го погледни от друга страна, това ти дава урок. А и може да са ти се извинили? Мина доста време, като гледам датата да публикацията.
Все пак.. Късмет!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker