Свръхдепресирана приятелка - - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Свръхдепресирана приятелка -
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 1127 пъти
Здравейте, аз съм ученичка в шести клас, през септември ще съм в седми. Преди да пишете в коментарите да сядам да си уча уроците, моля, внимателно прочетете историята ми докрай. (Не съм сигурна кога модераторите ще ми публикуват историята, но имайте предвид, че я пиша на 13 юни, 2 дни преди да започне лятната ваканция. )
Работата е там, че седя до една моя съученичка, която непрекъснато е депресирана, във всяко едно хубаво нещо търси нещо лошо, никога не щастлива и винаги е тъжна. Дори, когато има повод да се усмихне :(. Обяснява как иска да се самоубие, да се разкара от тук, как всеки я мрази и как тя мрази всеки и всичко. Аз и обяснявах, че не е така и колкото и гаден да бъде живота на моменти, той е и хубав, просто трябва да гледаш и от хубавата страна на нещата, а тя отговаряше как няма хубава страна на нещата, а само лоша, че живота е скапан и т. н. Опитвала съм да и кажа, че живота е гъвкаво нещо, което винаги можеш да промениш, стига да опиташ, без да се предаваш, а въпросното момиче ми отвръщаше, , Да бе да", , , Не е вярно".
Разбирам, че живота и не е идеален - и тя си има свойте проблеми (не споделам какви, защото все пак това са лични неща), но този песимизъм вреди не само на съученичката ми и дори на околните, включително малко и на мен - покрай нея започнах и аз да се потискам, но това сега няма значение.
Та днес сутринта като бяхме на училище тя ми показа едни червеникави белези на шията си, които си е оставила вчера, при опит за самоубийство (опитала се е да се задуши с гердан). Повярвайте ми, не са нарисувани, нито са от ухапване на паяк примерно, точно от душене с твърда нижка (като синджир на гердан) са си белезите. Не мога да повярвам на очите и ушите си! ПОМОЩ!!! КАКВО ДА ПРАВЯ??
Моля, модераторите да публикуват историята ми, защото е наистина важно за мен!
П. С. Извинявам се за грешките, пиша това на телефон, вечер.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 3c6fe530d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Такива неща важат за някой не можеш да го кажеш на всеки. Ами при мен как да е. Болна съм и взимам пенсия по тази причина. А онези с които живея ми взимаха като пълни простаци през годините парите. Я си помисли реално ли е чак такова положение при човек. С такива ненормални не бих живяла. А после някой се подиграват че хората са слаби психически. Затова бих се самоубила. Да не съм длъжна да живея по ненормален начин.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 629d4b1c3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Приятелката ти реве за внимание. Ще са удуши с гердан :Д Който иска да се самоубива, не ходи да разказва на приятелите си как ще го направи.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 26aa972a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може да е сериозно, не омаловажавайте това, защото в тази възраст тийнейджърите са склонни към такива работи. Има ли начин да говориш с нейните? Може да е гадно, че едва ли не си я издала, но ако си погуби живота, ще тежи и на твоята съвест, защото реално си знаела положението й. Преди това се опитвай да я развеселиш не със заучени фрази и клишета, а й кажи, че ТИ Я ЦЕНИШ, че ИСКАШ ДА СТЕ ПРИЯТЕЛКИ! Тези думи повече тежат отколкото разните други хипотези.

ELSA

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 9a0d574144
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Според мен приятелката ти има нужда да поговори с някого... (психолог например... )

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 4fc974ca54
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз виждам два възможни варианта:
1. Приятелката ти е приела ролята на жертва, защото търси внимание от околните. Решила е, че ще драматизира всичко, за да бъде интересна пред съучениците си или родителите си. Може би й липсва самочувствие и се чувства недооценена, но е избрала кофти начин, за да си го навакса. В детските очи, много неща се преекспонират и се приемат като много по-фатални, отколкото са. Тоест, лесно би манипулирала хората около себе си, за да си мислят, че тя страда и има някакви дълбоки терзания.
2. Приятелката ти има нужда от помощ. Съмнявам се наистина да иска да сложи край на живота си, просто не знае как да потърси това, което й липсва от близките си, и смята, че като си посегне, ще й обърнат внимание. Тъй като не споменаваш какви точно проблеми има и колко са сериозни, мога само да предположа, че тя не знае как да се справи с тях. Има много такива моменти, за съжаление, дори в ранна детска възраст. Деца от разбити семейства, малтретирани и тормозени от близките си, подигравани от съученици и какво ли още не. Виждам, че наистина се притесняваш за нея, но сама едва ли ще можеш да й помогнеш. Колкото и да си позитивна и загрижена, няма как ти да разрешиш тези проблеми, нито да знаеш какво се случва, когато се прибере вкъщи. Ако е в добри отношения с някой от родителите си/семейството си, най-добре е да говориш с тях и да им споделиш, че се тревожиш. Разкажи им всичко, както и на нас, кажи им, че това не е някакъв майтап или номер, а съвсем сериозно. Можеш да се обърнеш към класния или към училищния психолог, за да знаят и те. Важното е, приятелката ти да не разбира за този разговор, за да не се почувства някак предадена. Който и да реши да й помогне, трябва да го направи така, сякаш е по негова инициатива, без да казва за твоята намеса.
В заключение искам да ти кажа, че много ми хареса как разсъждаваш. Видяла си, че един човек има нужда от теб и е в момент на слабост и не си се подиграла с това, а си се опитала да го окуражиш. Напълно права си, животът не е идеален, затова всеки трябва да намери начина, по който да се справя най-добре с трудностите, без да допуска всяка неприятност да бъде 'краят на света'. Приятелката ти има късмет с момиче като теб до себе си, успех!

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 089d21143c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имам чувството, че говориш за мен. Сериозно, все едно описваш мен. Буквално. И аз ще съм седми клас и винаги съм тъжна и обяснявам как ще умра. И момичето, което стоеше до мен ми обясняваше как животът бил хубав на моменти и трябвало да се радвам и... Ама чакай, да не говориш за мен?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2d51ee08ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Благодаря на всички за съветите, за сега има 2 коментара, които чакат одобрение и ще ги прочета, когато ги одобрят.
ОТ АВТОРКАТА

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a47b0bb22a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ами по принцип депресиите при подрастващите идват от родителите им!
Явно нейните родители я потискат, тормозят психичеки, а може би и физически и тя просто не може да го понесе.
Според мен не говори с родителите й, защото ако съм права за тях, то може да я афектират още повече.
Може би добре идея ще е да говориш с някоя от вашите учителки - която прецениш, че е най - подкрепяща като човек. Или ако имате училищен психолог да отидеш с него да говориш и той/тя да се заеме с нея от там нататък.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 0d3dd61a9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря на всеки коментирал, наистина разговорът с възрастен е добра идея, но в момента не съм в моя град и ако не е на живо, може да бъда разбрана погрешно. До номер 7: Тук модераторите не дават обмянана на лични контакти ;( , за да разберем дали пиша за теб. Но не мисля, че моята съученичка посещава сподели нет, а и както номерата 4 каза - много тийнейджъри са склонни към това и явно и ти си имаш приятелка, която се опитва да ти покаже, че ножът и въжето не са опция и че винаги и че след всяко зло се отваря вратичка към по-добро :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 0d3dd61a9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   А и между другото - наистина е голяма вероятността да драматизира, защото тя доста демонстрира депресията си, за разлика от повечето, , депресари", които обикновено пазят мъката за себе си или ако имат нужда да споделят не правят сърдита физиономия и чакат да ги утешиш, а директно обясняват какво ги чегърта отвътре на приятел без демонстрации. За всеки случай ще се поинтересувам и ще опитам с някой от възможните начини да и помогна. Още едно голямо БЛАГОДАРЯ ♡!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker