Защо съм такава? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Защо съм такава?
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 2207 пъти
Пиша това тук, защото не знам къде другаде. Реших само да си излея душата и да попитам нещо. Защо съм толкова странна? Дори за странниците съм странна. Преди бях по- интересна и по- весела. Имах повече хобита. Имах повече общо с хората, но след като се преместих в ново училище, много се промених. Бях си свикнала със стария клас и не търпя резки промени. Сега съм много странна. Не знам точно каква съм. По едно време нищо не правех. Ходех на училище, връщах се, хапвах си по нещо и се затварях в стаята си и нищо не правех. Нямах никакви интереси, никакви хобита, само мрачни мисли. Оправих се от това състояние, но вече не съм същата. Все още ми е трудно да се вписвам в компаниите. Вече нямам общо с никого, но съм концентрирана в свои си неща. Вече си намерих нови интересни занимания, които доста да ме разсейват от моите нежелани депресивни мисли. Вече не съм постоянно тъжна, но не знам защо съм все още така странна, сигурно тогавашната изолация си е повлияла за сегашното ми поведение. Хората са свикнали да ме виждат винаги сериозна и съм скучна за тях. Преди се обиждах, когато ме наричат скучна, а сега си го приемам за нормално. Като цяло моите интереси са различни от тези на другите. Не знам защо, но се чувствам по-щастлива , когато съм си сама и работя върху нещо, което ми доставя удоволствие и винаги правя някакви планове. При по-големите и връстниците се чувствам като малка, а при по-малките - стара. Все още в компания с повече хора се чувствам най-заменимата, защото рядко, когато говорят ме поглеждат в очите. Когато съм с много хора, не се чувствам много добре, за това предпочитам да съм си сама и да си правя своите неща. Когато съм сама, няма с кой да се сравнявам, а се концентрирам в/у себе си и своя живот. Хората бягат от мен и защото нямат достотатъчното търпение да изчакат моята черупка да се разлюпи пред тях. За да бъда напълно себе си пред някой, това изисква години. Ако някой ме види, няма да каже, че нямам самочувствие, тъй като с годините се научих да прикривам своите недостатъци, но в крайна сметка, всичко се разбира и се вижда, колкото и опити да правя да го скрия. Скоро ме нарекоха социопат, хаха. С времето започна да не ми пука, но все още съм странна в социални ситуации, не знам как да го обясня, просто съм awkward. TY , че изгубихте от ценното си време и от своя живот, за да разберете за моите загуби и моят проблем (бгв, много често използвам думите: "странна", "чувствам" и др, хаха).

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: 0b67f4a928
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От цялата ситуация като цяло разбрах, че в стария ти клас си била щастлива и на място пък сега не ти е окей. Предполагам, че си 8 клас, защото след 7 се разпада класа и хората се местят другаде. Не разбирам тогава защо не си събираш със старите си съученици и не правите нищо заедно? Би било трудно да се съберете всички, но сега е лято и всеки излиза и ги кани на кафе, на басейн, на кино или където ви харесва. Защо щом с тях ти е добре не се виждате?

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6d5a8b6892
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Доста от сегашните хора просто нямат мозък в главата, така че е напълно възможно да не те привличат техните посредствени интереси. Бъди си сама, но не се изолирай - намери баланса. След време ще намериш подходящите за теб хора - тези, които са точно като теб. Не си единствена, няма и да бъдеш - въпрос на време е да намериш твои съмишленици. :)

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 3d22af0e23
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ми тийновете ппц са си бавняри, що просто нр си гледаш живота и не общуваш с хора, които ти харесеат? Никой не е казал, че трябва да се вписваш някъде, още повече в компанията на загубени тийнове... Казвам го от личен опит.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1f74be300e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не може всички да са социални хора, има и интроверти. Защо трябва да се насилваш да правиш неща, които не искаш - като да излизаш в големи компании? ! Според мен би могла да имаш истинско приятелство с човек като теб. Само изчкай, с времето ще видиш.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: eb0be73062
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Много пъти съм го казвал - хората са като цветята в градината, различни, някои бодат, дъги са нежни и ухаят! Ти си красиво цвете, което расте около плевели и затова не си разбрана - какво да се прави... обществото ни е такова!

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5d4080030f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   И аз съм така. Разликата е само, че мен ме наричат антисоциален психопат. От моя 2-годишен опит като "психо" разбрах само две неща:
1. Намери си добър приятел-има доста повече "луди" отколкото можеш да си представиш и не е задължително да са от твоето училище.
2. Опитвай да се дистанцираш от останалите хора, защото обидите застигат първо най-видните хора.
3. Когато се почувстваш зле, извади слушалките и слушай лубимата ти музика, надута до дупка. Аз препоръчвам Twenty one pilots, Bring me the horizon, My chemical romance, Halsey, Melanie Martinez
4. Разсейвай се от мислите си със всевъзможни занимания-слушай музика, проверявай фейс, инстаграм, тъмблр, плети, ходи да тичаш в парка, чети... Каквото обичаш да правиш! Аз съм в същата ситуация като теб, но си давам сметка, че нещата ще станат по-добре.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 64fe3e3336
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Най-страхотното нещо е да бъдеш самия себе си. Трудно е и малко хора са достатъчно силни, за да го постигнат. Кураж, момиче, развивай силните си страни и така ще можеш да си намериш истински смислени хора!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 03c813224d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Спокойно. Просто порастваш. Големите са ти скучни, малките се държът като деца. Намери някой, който не харесваш или не те харесва и подходи приятелски към него. Обикновено хората, когато виждат нещо от себе си, което не харесват - в другите, то те остават с впечатлението, че не харесват тях. Така че, ако преодолееш чертите от себе си, които не харесваш - чрез друг, това може да ти помогне да си върнеш щастието!! :3
С. Дж.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 99a7bc948c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Нито си различна, нито си странна. Поне 40 % от хората са така.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: be41bbec2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мила,

Няма да те обвинявам в пубертетска фаза или депресия, защото това са празни понятия. В цялата ти история има само един проблем. Започвам с НЕпроблемите ти. Първо, просто си пораснала и си видяла, че след пищните групови веселби, човек често остава с празна душа.

''Много сериозна'' се използва негативно, не отричам. Има значение обаче кой го казва. Първата група, която го казва, са "негативни за теб персони". И какво излиза "лош" казва "лошо "за тебе. Това е прекрасно. Значи, че ти просто не приличаш на "лошия "за теб. Втората група са родителите. Но те го правят от страх да не останеш сама. В нашето училище, университет, работа е лесно човек да остане буквално сам, но това е често по- достойно от това да е сам сред множеството и още по- достойно от това да е дружно с неблагоразумното множество.

Силно те съветвам да потърсиш среда отвъд тази, в която си сега. Например, ако си ученичка, да намериш начин да общуваш повече със студенти. Или ако не си си комуникирала с чужденци, да го направиш (разбира се, спазвайки разумните принципи! ) Когато бях в училище ме нарекоха няколко пъти "странна", а години по- късно, като живях в чужбина, думата "странна" беше заменена с "браво, страхотна дисциплина", "много си амбициозна" и "ако бяха всички българи като теб, щях да живея в България". Надявам се, разбираш какво ти казвам. Средата е ключова и когато средата ти е неадекватна е нормално това да те смущава.

Казваш, че с големите се чувстваш малка. Това защо да е лошо? Дори ако и те те възприемат така, ще те защитават, пазят и ценят повече, отколкото в случая "ти- по-малки"

Проблемът ти е "мрачни мисли" "никакви хобита". Кажи на родителите си да ти купят колело, кънки, запиши се на танци (каквито са ти на сърце- народни, латино, хип-хоп). Поинтересувай се какви филми са били модерни, когато родителите ти са били колкото теб. Така ще разбереш в каква среда са живели те. Кой ти е любимият чуждестранен език? Потърси топ 10 най- добри филма за тази държава. Запиши се на курс да учиш нов език (Ако сега ми клатиш глава в стил "ако това е хоби", а аз ти казвам- не знаеш какви хора можеш да срещнеш на този курс! Курсовете са първо социализация и после чак обучение). Намери си нова музикална група, която да слушаш, почни да четеш най-големите класики на всички времена.

''Недоброто чувстване с много хора" показва, че си интроверт, което не означава нищо друго, освен че си зареждаш "слънчевата батерия" на настроението не бидейки с други хора, а когато си сама. Това не е лошо, нито добро, просто е факт и има милиони като теб. Факта, че сама си забелязала за честотата на "чувствам" в думите си, показва, че вече и сама разбираш, че си повече емоционална, отколкото рационална, но това с еизменя с годините.

Нама място за мрачни мисли, мила. Ти си имаш, сигурна съм, хора, които считаш за примери и образци. Как ще се почувстваш, ако те ти кажат, че имат "мрачни милсли" в главите? Ще се разочароваш, нали. Та, да, това са твоите примери за поведение, как може на тях да се случи? ! Една тайна тук от мен- без да предполагаш, ти си също пример за някого/някои и мрачнотата ти сломява не само теб, но и него/тях.

TY, че посмяваш да споделиш тази "настинка", която често връхлита всеки един от нас.

Концентрирай се върху това да се развиеш като добър човек и компетентна личност и тогава за околните коментари и мнения няма да ти остане време:)

Аз те прегръщам!

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 414879e433
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Същата съм...

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: cb1c854a8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не се притеснявай, просто се приеми и обичай такава каквато си, а другото ще се нареди с времето, ще си намериш компания в която да си себе си и приятелите да те харесват. Нормално е да се промениш, особено ако преминаваш през пубертета. ;)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 444db50576
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Не си странна, а колкото до това дали се чустваш така това е въпрос на мнение. Ако искаш може да се запознаем и да поговорим

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: a8a13c9452
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Благодаря ви! Понякога се изпада в такива състояния, но съм доста по-добре!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 0e95f71eb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Преди бях същия като тебе

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker