Страхувам се от новото училище - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Страхувам се от новото училище
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 1878 пъти
Здравейте :) Аз съм момиче на 14 години. Тази година бях седми клас, и след "голямото учене" успях да изкарам доста висок бал, особено на фона на големия брой двойки тази година. Влязох в елитна софийска гимназия и всичко би трябвало да е наред, но много се страхувам. Аз съм ужасно необщителен човек и се притеснявам, че много трудно ще завържа обикновен разговор, да не говорим за приятелство. Страхувам се, че всички ще ми се подиграват за височината (която не е малка за моята възраст - 1. 78 m), което няма да ми помогне да се приобщя кой знае колко много. А и доста съм чувала, че големите закачали новаците като им давали моркови и зеле и ги наричали "зайци". Не, че имам против малко закачки, но поради някаква причина и това ме притеснява малко. Като цяло си се представям като някакъв аутсайдер, който не общува с никого, винаги седи сам и не обелва и дума, освен ако не му се налага в някой час. Не искам да става така, но като знам колко много се страхувам от нови запознанства, не очаквам нищо друго. Когато ми се наложи да говоря с непознат направо си глътвам езика... не знам какво се случва.
Много Ви благодаря, че отделите време да прочетете моите "проблеми". Ще съм Ви много благодарна, ако изразите някакво мнение по този въпрос, каквото и да е. Отново благодаря :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6525370ace
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей мила! И аз завърших 7 клас с добър бал и също ме приеха в елитна гимназия. И аз се притеснявам за бъдещите си нови запознанства, но гледам да не мисля за това отсега и да си почивам през ваканцията. Все някак ще се управим, не е чак толкова страшно, колкото ние си мислим че е. Относно ръста ти няма за какво да се комплексираш, според мен е хубаво да си висок, пък и е по-добре от това да си ниска, нали? Относно запознанствата просто започни разговора като питаш колко е часа или някакво клише и нещата ще тръгнат от само себе си. Аз се преместих в ново училище в 5 клас и не познавах абсолютно никого, и имаше "надувки", но с хората, с които в момента ми е приятно се намерихме сами. И мен ме е страх за гимназията, но все пак ще сме там цели 5 години и ще трябва да го преживеем. Предлагам ти просто да си харесаш някое момиче още на 15 септември и да кажеш нещо обикновено като начало на разговора. Така нещата ще потръгнат и сами. Успех!
Извинявам се ако имам правописни грешки.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: b0ab59c51e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей момиче уви си права за доста неща но това не трябва да те притеснява ни най малко изправи се поеми си въздух отиди и ги разбий гледай хората в очите и не забравяй че след седми клас никой с никой не се познава и всеки се притеснява едни по малко други повече аз също много се притеснявах но интересното е че тогава съм най приказлив късмет и не спирай да учиш който не учи ще работи като мен

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: a1f3288bbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Промяната за зайците е огромна и е нормално да се чувствате така. Това със зелето и морковите е вярно, но няма причина да го вземаш на сериозно, даже се радвай-безплатна храна. Терминът "заек" не е обида, всяка година идват нови зайци, всеки е бил заек така че това няма значение. По-лесно е да използваш тази кратка дума вместо "ученик от 8 клас", нали :) Не мисля, че някой ще те тормози заради ръста или просто за това, че си заек. Не мисли че нещата в гимназията стоят така както в клишираните американски филми с лошите арогантни големи ученици. Иначе зависи и много от училището и съучениците ти.
А относно завързването на контакти- нещата отново са относителни. Така или иначе, все някога ще трябва да преодолееш тази твоя слабост и гимназията е най-подходящото място. Използвай това време за да експериментираш, да търсиш още недостатъци в себе си и да се подобриш, защото после животът няма да те чака :) Търси контакти, дори "да не ти е в кръвта". Говори общи приказки ако трябва, но не стой в ъгъла прекалено дълго. Аз имах същия проблем и все още го имам, но научих и подобрих много неща.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 65ffda893a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не се притеснявай и мен ме беше много страх дали ще си намеря приятели в класа, как ще ме приемат и т. н, но ето вече съм последна година с тях и не беше толкова страшно естествено първите дни беше малко странно докато се опознаем обаче после всичко си се нареди както трябва затова не бива да те е страх опитай се да опознаеш всички и бъди сигурна в себе си! Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 56ef9952e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей!
Аз съм колкото теб и също съм много необщителна. Това ми направи проблем когато се преместих в ново училище в пети клас. Беше ми много трудно да се сприятеля. Постоянно се стресирах. Но след време аз просто свикнах с новия си клас и постепенно си намерих приятели. И какъв е изводът- със всичко се свиква. Осъзнах колко лошо е да си необщителен и така още повече отблъскаш хората. Сега отново ще съм в нов клас и гледам само от позитивната страна, сега съм готова да се променя. Препоръчвам ти да не се притесняваш много, да имаш самочувствие и да мислиш позитивно :) Наистина с нищо няма да спечелиш, ако си аутсайдер, просто се отпусни и ще видиш, че няма да съжаляваш. Успех!

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5d2b0919b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Едва ли ще ти помогна, но и аз съм същата като теб. Бях и все още съм отличничката на класа, но ме няма много в приказките. Може би е от зодията-не знам. И аз имах висок бал миналата година, защото миналата бях в 7, тази година завърших 8 клас. Еми защото се страхувах от новото и си останах там откъдето тръгнах. :)Моето училище е СОУ и позволява учение до 12 клас, така че останах а и има хубави професии-например ще уча за компютърна грамотност с усилен английски. Разбирам те напълно. Но ти вече се кандидатствала, а и не знам дали училището ти е като моето. Но ще те посъветвам, колкото и да е трудно, да бъдеш малко по-разговорлива. Гледай новите си съученици как се държат и после си прецени сама как да постъпиш и с кой да завържеш разговор.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 33f5a41d1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И аз се притеснявам заради това

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 00a6b76866
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От автора:

Благодаря на всички за съветите! Наистина страшно много се надявам когато отида в училище на 15 септември да не си глътна езика. Доста пъти ми се е случвало да попадам в подобни ситуациии, и всеки път предварително съм си казвала "Ще се справиш, няма от какво да се притесняваш. Когато отидеш ще се запознаеш с хората и ще завържеш разговор. Това е нещо нормално и трябва да намираш нови приятелства, което няма как да се случи без разговор. "... и накрая какво? Отивам и не обелвам и дума от притеснение. Не знам защо, аз нямам малка обща култура за възрастта си и определено не би ми било проблем да завържа разговор. Чета много книги, слушам музика, гледам филми и сериали (общо взето само научна-фантастика, но все си е нещо)... Има толкова много възможни теми, които мога да отворя, но просто ме е срам. Дори не знам от какво, може би подсъзнателно смятам, че ще ми се присмиват и ме е страх да кажа каквото и да е. Много често са ме малтретирали психически, някои от по-големите ученици в предишното ми чилище ми се присмиваха, гонеха из училището, обиждаха, дори веднъж или два пъти са ме били (не сериозно, само като на "закачка", ако така може да се нарече, но все пак не беше много приятно), немалко пъти ми се е случвало някой непознат на моята възраст да ме спре по улицата и да започне да ми се подиграва : била съм много висока, имала съм голямо чело, много съм била клечеста и други. Какви ли не обиди не съм чувала по мой адрес. Може би затова се притеснявам толкова много... Страхувам се, че това може продължи и в осми, девети, десети клас... Е, все пак ви благодаря страшно много за подкрепата. Разбирам всички, които са в моето положение, и им стискам палци с двете ръце да съберат смелост ;) Приятен ден на всички

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: aa39ca8bcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Просто се отпусни и всичко ще си дойде на мястото

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 26b970ebbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Лол 1, 78 О. о. Хах нека ти се присмиват сега, че когато станеш модел едва ли ще могат! Майтапа на страна. Не им се връзвай на "големите". Щом се притесняваш да говориш за нещата, които харесваш, защото се притесняваш, че ще ти се присмиват разбери те какяо харесват. Може да имате общи неща и ето тема за разговор, а впоследствие ще се с приятелите :) успех мила :*

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 26b970ebbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Лол 1,78 О.о . Хах нека ти се присмиват сега , че когато станеш модел едва ли ще могат ! Майтапа на страна . Не им се връзвай на "големите" . Щом се притесняваш да говориш за нещата , които харесваш , защото се притесняваш , че ще ти се присмиват разбери те какяо харесват . Може да имате общи неща и ето тема за разговор , а впоследствие ще се с приятелите :) успех мила :*

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 49e6bb6465
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Авторке, знам за кое училище говориш.. И аз влязох там, може да се паднем в един клас. Поне мисля, че говорим за едно училище. Аз пък съм си ниска

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: cdc9b8c767
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   От автора:

До номер 15: За кое училище си мислиш? Ако не искаш да го казваш, поне уточни какво се изучава в него предимно ;)

До всички останали: Какво друго, освен СТРАШНО БЛАГОДАРЯ ЗА ПОДКРЕПАТА!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7531af585d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Здрасти.. И аз съм момиче на 14 и също влязох в дожро училище. :)
По-принцип съм срамежлива, но.. и аз не знам като каква да се определя хдд
Просто намери някой, дори един да е, с подобни интереси и общувай само с него ако трябва. Аз така направих в ми алото ми училище(пренестих се след 3-ти клас) и после постепенно се сприятелих с всички. Сега съм много общителен и искрен човек. ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker