Срам и ниско самочувствие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120987)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Срам и ниско самочувствие
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 2249 пъти
Здравейте. Скоро станах на 15 и в момента сме в лятна ваканция. Ще започна с това, че не съм много контактна личност, по думите на родителите ми (и май си е така), но понякога се чувствам много отворен и готов за общуване с хора. Мога да кажа, че съм харесван много от момичетата и дори чувствата да не са взаимни, гледам много внимателно и любезно да уточним ситуацията и да се сприятелим с дадения човек след това. Гледам да съм мил с хората и това се харесва от познатите ми. Не мога да кажа, че съм суетен, но поддържам външния си вид като момче - прическа, дрехи и т. н. Родителите ми правят всичко възможно, купуват ми материални и скъпи неща, дори и да не сме супер богати - дрехи, телефони какво ли не, само с надеждата да гледам с малко по-гордо вдигната глава... Но точно заради това пиша този пост.

Въпреки тези мои качества, аз нямам много приятели. Да, има поговорки от типа на, , Може да нямаш много приятели, но е важно да са ти верни", само че в моя случай, имам 2-ма, 3-ма приятеля, които и те вече взеха да губят интерес към мен и имам чувството, че не са ми много верни приятели. Ако сте тинейджър, знаете ги така наречените , , феймъси" във Facebook и Instagram с по 100/200/300 лайка. Те постоянно са навън, дори на дискотеки, партита, имат си самочувствие, ходят свободно и се държат яко... Напоследък изпитвам срам, искам да съм отворен, да съм готин, ето имах приятели дето с 2-ма, 3-ма ходиха, а днес сигурно цялата махала ги знае... Просто изпитвам голям срам от хората. Трудно е да обясня, искам да съм контактен и отворен, но в същото време си стоя по цял ден у нас, на чатовете с петима познати и това е... Канят ме на рождени дни, но все си измислям някаква причина, за да не отида... Срам ме е от хората, искам да отида и да правя нови приятелства, но в класа се движа с, наричат ги, , скучнари", а те не са лоши хора и от, , готин" ставам, , задръстен" в очите на хората. Срам ме е. Походката ми не е уверена, все нещо ще се притесня или издъня, просто не знам... Господ ме е създал здрав, прав, дето се вика, по думите на познатите ми имам красота, която не всеки имал и не било хубаво, че не я използвам. Просто имам чувството, че не ми се излиза, то няма с кого. Искам да съм от отворените, уверените, телефона да ми е пълен със съобщения от приятели... Аз сякаш страня от другите, а не го искам Моля ви, дайте съвети как да вдигна самочувствието, понякога имам, но в други моменти толкова се чувствам под нулата, че ми идва да се заровя някъде и никога да не се покажа навън...

Не играя футбол и нямам общи теми с повечето от нашия клас. Те псуват и се държат грубо, което е нормално, но някакси прекаляват и не искам да съм от тази компания, затова, както споменах, си имам приятели, по-кротки, но така, докато страня от другите, всъщност затъвам още повече и повече да нямам приятели... Може да звуча объркано, но това е накратко... Искам да съм от тези със самочувствието, контактните личности, но имам голям срам, все нещо не харесвам в себе си и сякаш затъвам под земята. Как да излизам и намеря нови приятели? Ако не сега, то кога? Лято е, всички са навън и общуват, а аз съм у нас :(. Въпреки коментарите на хората, аз се имам за грозен и някакси, , отхвърлен" от хората, все едно на никого не му пука за мен. Какво да направя, че да съм малко по-горд с нещо в себе си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: e4e93fc0bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, става ли да дадеш нещо за личен контакт. Бих се опитала да ти помогна, защото съм минала през нещо подобно. Момиче на твоята възраст съм:)

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: de942c274d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Ще ти кажа само едно- познавам "феймъси" в инстаграм, момичета модели с по 1000 лайка, но това не ги прави щастливи. Не си мисли, че нямат проблеми- те не ги показват просто. Второ- така наречените "готини" рядко стигат далече в живота, а има и разлика между готини и умни. Светът винаги се върти не от готините, а от умните. И остави хората какво си мислят- ако ти е добре със "скучнарите" бъди с тях, но бъди горд с това. Всички от "готините" в гимназията в която учих, станаха наркомани и нищо повече от миячи на коли. Аз съм от "скучнарите" имам 2 дипломи от престижен университет. 90% от изпитите взети с отличен. Имам и доста приятели "скучнари" също като мен. Но съм щастлив с тях и с този факт, представа си нямаш колко...
И друго- ако си стеснителен се стреми да бъдеш разговорлив, дали и да ти е трудно. Само в началото ще си неуверен, и когато те канят някъде- винаги ходи там. Не си търси извинения за да избягваш контакти.
Чао от мен, Скучняра

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c67e59e6fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Леле, животът ти е като моя... Момиче 14
И както каза номер 2, лайковете не правят никой щастлив...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2018de9824
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Сякаш чета себе си... Момче, 15 г.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f2b816cb4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Чета почти за себе си.. Само дето съм прекалено общителна и често това се превръща в СУПЕР досадно за околните, .
Момиче, 14 години.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 99d0aa5f7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Значи взимаш мерки. Зарежи си приятелите ако са скучни. С тях доникъде няма да стигнеш. Като те канят не отказваш ама никога!! Запознаваш се с хората. Можеш и некое момиче даже да си хванеш. А като заговорихме за красотата почни да тренираш да се напомпаш и ще си ок. Айде успех!!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e522236669
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   За начало е добре да се абстрахираш от мнението на другите и да откриеш какво всъщност на теб ти допада и да си създадеш някаква своя нова личност. Недей да се обезличаваш само, защото искаш приятели. Искам да ти кажа, че феймъсите днес са с теб, утре ги няма. Защото вече не им се кланяш достатъчно или вече си им, , бахти задръстения". Такива хора не си заслужават истински. Прояви смелостта сам да избираш какъв да бъдеш и ще ти се получи!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7eae0d4740
гласове:
1 2 3 4 5
  (51 гласа)

9.   Здравей. Ами аз съм с подобен проблем като твоя ако въобще може да се нарече проблем. Аз отбягвам хората.. или поне така си мисля.. не знам. Не излизам често, нито имам 1000 приятеля. Предимно си пиша с интернет - приятели. Хората мислят че съм загубеняк.. Повечето... и то защото не излизам често и все да съм някъде и т. н. Срам ме е когато говоряцс хора ( в повечето случаи) Защото имам проблем с говора и ме срам от това и се притеснявам и се получава това. Имам съвет.. не слушай какво говорят "феймъсите" и тн. Бъди себе си.. Дори да имаш 3 приятеля гордей се с това.. ( жалко че ти давам съвет който аз не мога да изпълня.. ) Успех! ))

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7bc8e220da
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Същата работа съм и аз, момче току-що направих 16 от София. Макар че преди имах доста приятели от 8 клас останах почти без никакви, пък и сега 9 клас пак ще сменям училищата направо не ми се мисли. Ако иска някой да остави нещо за контакт готов съм да се запозная с нови хора на моята възраст. Интересувам от доста неща освен от спорт

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7bc8e220da
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Същата работа съм и аз, момче току-що направих 16 от София. Макар че преди имах доста приятели от 8 клас останах почти без никакви, пък и сега 9 клас пак ще сменям училищата направо не ми се мисли. Ако иска някой да остави нещо за контакт готов съм да се запозная с нови хора на моята възраст. Интересувам от доста неща освен от спорт

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker