Гласът ми прави проблеми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Гласът ми прави проблеми
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 2027 пъти
Здравейте и ако се занимавате по-навътре или сте любител на музиката и пеенето, моля помогнете ми, независимо дали сте момче или момиче.
На 14 съм. Аз мога да пея. Имал съм много изяви, но няма да споменавам подробности, тъй като е анонимно. Обичам да пея всякакъв стил музика, но като българин, въпреки че съм на тази възраст, обичам народната музика и пеенето на врибрато. Пеех си добре, взимах си тоновете идеално, но напоследък нещо стана с гласа ми... Не съм сигурен дали е заради пубертета, но когато искам да взема висок тон, колкото повече повишавам, гласът ми става по-тих и все по-сух. Или друг път пък, имам чувството сякаш имам храчка, която не може да се изкашля или отхрачи и не ми харесва как звуча. Вече пея с трудност, за да взема високи тонове едва-едва, трябва да дишам дълбоко и по няколко пъти, докато уцеля правилния тон. Мъка е за мен и изпитвам ужасен страх. Пеенето е любимото ми хоби и не си се представям без него. Имате ли съвети за високи тонове или гласа в пубертета? Имам чувството сякащ нещо е полепнало по мен или имам нещо в гърлото като храчка, а за високите тонове, те са много тихи и сухи. Повечето момчета от нашия клас, съм забелязал, като говорят, че не се напрагат никак и си говорят силно и високо, колкото искат! Имат мощни и свободни гласове. Преди това го можех, сега е само една мечта. Моля ви, помогнете ми да върна гласа си :)! Това временно ли е? Мога ли на този етап да увладея нещата? Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: e93e304e1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Дай си малко почивка, обикновено годините когато гласът се променя е така...

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: caa0c85ca2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пич, същото се случи и с мен. Какво да ти кажа, освен, че ти мутира гласа и няма какво да направиш.
289

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ef1ce4aaf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Кажете ще се оправи ли скоро или има ли начин да го увладея, ужасно ме нерви, а искам да пея...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 0f7cb6da75
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм момиче на 15. Занимавам се с пеене(не е народно) от малка и обикалям по различни държави да пея. Пробвай да пееш песни с по-ниски тонове. Ще ти дам съвет който на мен лично ми помага. Гласът ти трябва да почива, пробвай 3-4 часа на ден без да говориш. Прави си гаргара със зехтин, защото той смазва гласните струни и не забравяй да се разпееш преди да почнеш с някоя песен.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 548cf02b49
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Като за начало, отиди при учител по пеене (да, има и такива).
Тялото ти се променя. Не са само гласните струни, но също така е и обема на дробовете, костите и мускулите са значително по силни.
Не знаеш, как да уцелиш верния тон, защото буквално, тялото ти е различно.
И нещо МНОГО ВАЖНО - не се напъвай, за да не си прецакаш гласа. Да, напълно е възможно и много често, има млади хора, които са си изгубели певческите възможностти, защото са правели нещо погрешно. Ако свириш на китара, не опъваш струните до земята, не удряш с умруци по клавишите на пианото? Същото е и с гласа ти. Разликата е, че пиана и китари има под път и над път, но ако си изгубиш гласа, може никога да не се възстанови, затова спри каквото и да правиш в момента. Това, че нямаш "мощен и свободен глас", каквото и да значи, може би, се дължи на това, че се напъваш, не дишаш и пееш правилно. Просто се посъветвай с човек, чиято работа е да обучава млади певци и да забелязва промените в тях. Не питай случайни хора в анонимни сайтове за споделяне.
Иска ми се, да ти кажа, че има някаква тайна рецепта, от рода на две лъжици мед, сурово яйце и чай от мащерка, но за съжаление, не знам за такива.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: fc7b83925a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От автора:

Благодаря ви и да, разбирам много добре, че е заради възрастта, в която съм. И да добавя, пея всякакъв стил, но в народната музика се искат и високи, и ниски тонове, а това при мен е трудно. Много сте прави, че няма как да избегна промените в тялото си, така че ще изтърпя този период, в който няма да пея :) С времето ще мине.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6f32562ffc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Момиче на 14 съм, и при мен се случва почти същото нещо, а не знам защо е? ! Когато се опитам да изпея нещо на по нисък тон и гласът ми става ужасно писклив и гаден, страх ме е да не съм си повредила гласа или нещо такова!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ec9fe05544
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Гласът ти продто мутира и се понижава, затова и ще ти става все по-трудно да достигаш високи тонове. Не се мъчи, пей в друга, по-ниска тоналност. В хора, преди година пеех 1-ви глас, а сега толкова ми се понижи гласа, че с лекота мога да вляза в 3-ти :D. Казвам го с надсмешка, защото това няма как да те спре да пееш, макар и по-ниско. Не е съвсем същото, при момчетата промята е по-голяма, ставате мъже все пак. За съжелние, се налага да ти кажа, че има опастност да загубиш таланта си точно заради промята на гласа в пубертета. Не ми се иска да ти се случи, защото разбирам колко обичаш пеенето, и също като мен, не можеш да живееш без него. Като певица, просто усъзнавам каква гавра ще е това от страна на живота и как просто ще пропилееш таланта си. Искрено ти желая да не ти случи нищо такова и да продължаваш да развиваш гласа си в сферата на един от най-прекрасните стилове музика!
Момиче, 14

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ef1ce4aaf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От автора:

Благодаря, номер 8, но на мен не ми е заради това, че гласът ми ще се понижи. Това е ясно и го приемам, но проблема е, не че не мога да взимам правилни тонове, просто гласът ми постоянно се мени - ту е сух, ту все едно имам нещо полепнало... Или пък въобще на дадения тон не излиза глас. Напоследък малко ми се връща, но доста често, както се казва в английския език, се ,,crack-ва" ,,чупи" мисля, че се досещате - примерно пея си на тона и изведнъж ми пада гласът на друг... Та, такива неща ме мъчат :D Надявам се да мога да пея пак много добре скоро!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker