Имам ли проблем? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Имам ли проблем?
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1319 пъти
Здравейте. На 15 год. съм. От доста време се тормозя вътрешно, мислех си дори да се консултирам със специалист. Ще пропусна подробностите, защото съм прекалено притеснителна да споделя, дори и анонимно. Всичко започна 2014 година, имах страшно много семейни проблеми, преместих се в ново училище и като цяло ми се случваха все шокови и неприятни ситуации. Изгубих желание, за каквото и да било, не излизах навън, не говорех много. Все неща, които аз лично свързвам с депресия. Майка ми забеляза промяната и дори тя самата ми предложи да отидем на психолог, но не ми се искаше. Не ми се вярваше, че наистина ми има нещо, въпреки че го усещах. През 2015 неприятните случки намаляха, като че ли се пооправих, започнах да излизам по-често, но започнах училище и всичко се върна по старо му. Този път нямах желание и да уча, не си правех труда дори да препиша на някой тест и ето ме пак сега. Лятна ваканция е, а аз се чувствам отвратително. Самочувствието ми също е ниско. Записах се на един курс, да се занимавам с нещо, но не ми доставя толкова голямо удоволствие, колкото преди. Забравила съм какво е да се усмихвам истински. Моля, ако някой друг се е чувствал по този начин, да сподели или да ми даде съвет. Извинявам се, че се олях в писането, но имах нужда да споделя. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 34199946ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбирам те идеално. Просто може би наистина имаш нужда да поговориш с някой, така че ако модераторите позволят ще оставя някакви контакти (скайп например). Според мен трябва да отидеш, ако е възможно на кратка почивка или екскурзия, на някакво ново спокойно място, това дава положително влияние върху депресията. Намери си хоби, но нещо, което наистина харесваш. Не се отказвай от курса. Започни да излизаш с приятели, намери си нови дори, можеш да се почувстваш по-добре в по-различна компания. Минала съм през абсолютно същото и знам какво е.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 34199946ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм пак, номер 1. Няма да е зле наистина с психолог да поговориш, наистина помага.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 0dd0a10289
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Аз бях в същото положение преди няколко месеца, но се оправих с големи усилия. Не се отчайваи.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 56ee6a8b48
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Излез от филма. Т'ва се случва на всеки втори. Не знам какво толкова се филмирате. В депресия сте били, нямате желание за живот и всякакви такива глупости. Всички имаме проблеми. Не сте единствените или "различните". Осъзнай колко филмарско звучи всичко това. Все едно света ще свърши. Ти ако не правиш нещо по въпроса много ясно че ще си така. Но тва не е депресия. Вземи прочети малко повече за депресията. Докато все още киснеш в нета без да правиш нищо по въпроса няма да се промени нищо. Ние с нищо не можем да ти помогнем.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 96a78a52a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Миличка и на мен ми е познато това. Аз съм на 15 също. Сега ще ти кажа как се отървах от тоя кошмар. Първо започни с промяна на външния вид. Гримирай се, косата можеш да я накъдриш или изправиш. Това ще ти вдигне самочувствието. Искам само да помниш, че ако ти сама не се възприемаш като красива и другите няма да го правят. Намери приятелка пред която можеш да си себе си. Имай собствено мнение и не се притеснявай да го изкажеш. Казвай точно каквото искаш в прав текст. Не се притеснявай да говориш с момчета, защото именно техните комплименти са най-сладки. Забрави ги тея психолози и се вземи в ръце момиче! Аз бях готова да си режа вените и се оправих, а ти няма да можеш. Не си струва да си съсипваш живота заради някви тъпи филми. Излизай навън (дори и сама). Няма нищо срамно да излезеш сама. Не забравяй да учиш все пак, но в момента на първо място трябва да се справиш с вътрешното си АЗ. Успех и вярвам в теб!!

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 90078a9fe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   До номер 1 от авторката. Благодаря ти много за хубавите съвети и за разбирането! Може би наистина имам нужда да поговоря с някого, защото досесега не съм споделяла и всичко съм си го таила в себе си като по този начин още повече се натоварвам. До въпроса с излизането с приятели - до преди няколко месеца нямах никакъв проблем с това, но сега се усещам как избягвам да излизам с нови компании, едно притеснение ме обхваща, просто искам да съм си сама. А принципно никога не съм била притеснителна - напротив, душата на компанията. Сега сякаш си гълтам езика. Не се отчайвам изобщо, започнах и да спортувам, сама насила се карам да излизам. Просто ми трябва време това вътрешното усещане да изчезне. :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 90078a9fe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До номер 4 от авторката. Не разбрах само къде съм написала, че нямам желание за живот? Не смятам, че съм се вкарала във филм, нито че не правя нещо по въпроса. Просто реших да се допитам до някого, за да чуя вашето мнение преди (евентуално) това на психолога и да разбера дали наистина има смисъл да ходя или е временно състояние. Следващия път, когато коментираш някъде, моля те да бъдеш по-мил/а и ако нямаш с какво да помогнеш на отсрещния човек, просто да не го нападаш. Благодаря! :)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 90078a9fe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Предишния ми коментар беше към номер 2*, извинявам се. Номер 3 и 4, благодаря ви. Номер 4, ще започна да правя всичко, което каза, защото малко съм се поизоставила. Не помня кога за последно съм си правила нещо косата, различно от връзване на опашка или просто пускане ала тип "метла". Благодаря отново! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker