Котки - искам да си взема котки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Котки - искам да си взема котки
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 2110 пъти
Здравейте!
На 15 години съм. :)
Мисля да си взема коте, но незнам каква порода.
Живея в двустаен апартамент.
Четиричленно семейство сме.
Благодаря Ви предварително!
Приятен ден! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4b0461b6b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Двустаен апартамент е малко малък дори за котка, но ще го преживее, но задължително да имате балкон и да го обезопаси баща ти с мрежа. Съветвам те обаче да си вземеш 2 котки. Най-добре от едно котило, за да се разбират. Кастрираш ги задължително дори да са еднополови. Котката има нужда от дружинка, приятелче, защото вие сте активни - на училище и на работа и ще линее сама. Породата не е толкова от значение. Котките са си с характер. Най-здрави си остават обикновените котки, защото не са продукт на кръвосмешение. Често развъждащите чистокръвни котки кръстосват баща с дъщеря и такива неща, за да се запази породата и от там има много генетични проблеми при повечето расови котки. Можеш да вземеш и някакъв микс - сиамска с обикновенна или нещо такова, но най-добре просто от познати или дори от улицата 2 малки котета на 3 месеца да вземеш и толкоз. Имай в предвид, че каквото и животно да вземеш ще има нужда от грижи и внимание. На котката трябва да чистиш котешката тоалетна всеки ден, има нужда от котешка храна и много внимание - игра, гушкане, ресане. Две котки се гледат по-лесно от една, защото си играят заено и така са уравновесени и не правят мизерии. Когато една котка няма компания и внимание, тя почва да прави магарии. Не забравяй и котешкото дърво!!! Ако не ви се купува, може и сами да си направите, дори един пън от гората става, но ако няма къде да си остри ноктите, котката ще използва мебелите ви

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4d14da6ab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1, нищо не разбираш от породи. Нали като си вземе обикновена котка ще заминат всичките пердета в къщата, ще мяука в 4 часа през нощта, за да си играят с нея или да я пускат навън и ще я изхвърлят. А пък сиамките са най-злобните същества, които съм виждала. Вземи си персийка, скъпи са, но поне няма да ти потроши къщата и няма да създава проблеми.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 66ccc40589
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Много се дразня на хора като теб. Няма да си дадат парите за нещо нормално, а ще хабиш над 500 лева за породиста котка, която трябва да глезиш. Вземи си една котка или котарак, но защо не от приют или от улицата. Има много красиви. Само ще ти обясня, че уличните не са по-малко животни. Те също са възпитани, гальовни и на всичкото отгоре имат повече имунитет от породистите. Имала съм и породиста и улична. Породистата все се разболяваше, не иска да яде храната и какво ли не глезотене беше. В момента имам уличен котарак. В зоо магазина видях същия като него, само че бебе (аз самата го взех като бебе). Само дето аз го взех без никакви пари, а онова животинче струваше 700 лева. Бяха като близнаци. Пък и ти ще се чувстваш удовлетворена. Но както и да е, поздравления че обичате само "сладурчетата с порода" иначе са нищо за вас. Изроди..

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4b0461b6b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   н. 2, гледам котки от 10 годишна. Първата ми котка беше сиамски микс и я спасих от улицата - изкаха да я изхвърлят посред зима. Сиямската котка е котка-куче. Фиксира се към стопанина и иска да прави всичко с теб, следи те и така нататък. Беше чудесно, защото бях малка и си бях у дома, спахме в едно легло и бяхме неразделни, но това е котка, която иска много внимание, много време. Тази котка точно се катереше по пердетата като малко коте, късаше тапети и така нататък, раздра холовата гарнитура....
И не беше заради породата, а заради грешното гледане - гледане сама, твърде малко игра, нямахме и котешко дърво в къщата за нокти и нямахме пари за истинска котешка храна и ветеринар, за да я кастрираме. Накрая умря от предозирани таблетки срещу разгонване, когато отидох да уча в друг град и майка ми не можеше сама да се грижи за животнито, така че знайте, че взимате животно за дълъг период от време и е нужно всеки член от семейството да може да се грижи за животното, не само 1 човек да поема цялата работа.

Днес имам два котарака. Големият го взех от приют с предупреждение, че има проблеми - бит и малтретиран е. Улична превъзходна е породата, здрав, с много хубава козина, а проблемите с поведението малко по малко се поизгладиха - просто нямаше доверие на хората и винаги беше на щрек и в очакване да му се причини болка. Тъжна работа. Освен това е бил отделен от майка си още в 4-тата седмица, което е прекалено рано - 9-12 седмица е нормално. Повечето котки с поведенчески проблеми са били отделени твърде рано от майката, за да ги продадат като малки и сладки котенца. Пълно е в момента с такива котенца. НЕ ВЗИМАЙТЕ.
Расовите котки отгоре на всичко имат често проблеми с бъбреци, но и други генетични проблеми (слепота, глухота).
Ако искате расова котка ви препоръчвам създалите се естествено раси без намеса на човека. Такива раси са сибирската (норвежка) горска котка (дългокосместа), ангорските котки са възникнали естествено в днешна Турция, също раса без особено големи проблеми е руската синя или английската синя котки (катойзер), британската късокосместа котка (от рекламата на Уискас я знаете).

Нашата втора котка е от породата american curl. Взехме го това котараче заради характера на тази порода. Тя също е възникнала естествено и не носи генетични обременености, много игрива котка е. Внесохме го от чужбина, защото съпругът ми се влюби в тази порода, а имахме нужда за компания на първата ни котка от игрива, социална котка. Не ми е известно да има втора котка у нас от същата порода. Забележете - чак на 3 месеца беше отделено котарачето от майката
Всичко мина добре и двата котарака са неразделни. Големият се гушка с малкия котарак, играят си и така нататък. Всъщност взехме расовият и скъп котарак за компания на уличния от приют, изоставен и бит котарак!
И двете котки нито ръфат пердета, нито скачат по тапети, нито правят други мизерии. Малкото коте гриза кожени мебели, когато си сменя зъбките, но това беше временно. Имат 3 котешки дървета им е позволено да си острят ноктите на коша за пране, но никога не правят мизерии и дори уличното коте е по-чистото, мие се по-често и винаги си заравя много добре всичко в котешката тоалетна и дори на малкото заравяше нещата в началото докато се научи.
Важно е да знаете още, че котките са много чисти животни. Те искат да им е чисто, изпрано. Перете котешките одиалца, повечето котешки кошчета също се перат.
Котките са социални животни. Освен ако не сте пенсионер, които седи цял ден у дома, по-добре да гледате 2 животни. 2 животни се гледат много по-лесно, защото си играят и изразходват ненужната енергия, освен това са си приятелчета. Навън уличните котки никога не живят сами, а образуват групи, в които има йерархия и дори ловуват заедно, спят и се топлят заедно. Само най-големите мъжкари не могат да търпят компания и скитосват, за да оплождат, но женските котки и по-младите котараци си живеят в група.

При нашите котараци мина добре социализирането, но не винаги се получава и затова се взимат две котенца от едно котило, които да се знаят още от самото начало. Да социализираш котки си е риск. Като при хората е - може да не се харесат. Гледайте да са от един и същи пол и кастрирайте задължително. Важно е да са от 1 пол, защото има разлики в поведението на мъжки и женски. Мъжките играят по-телесно - обичат боричкане, гонене, а женските не са просто такива.
При две котки трябва да имате 2 котешки тоалетни 1 ако имате как
Не се гледат нечетен брой животни, защото може да остане котка извън групата и да бъде тормозена от останалите. Тоест не се гледат три котки.
Две според мен е най-добре, но може и 4 теоретично, но никога 3.

Аз най-много харесвам нормалната, „улична“ превъзходна порода, защото.... не е порода. Не знаеш каква ще е котката и е супер изненада. Физически тези котки са най-здрави и живеят най-дълго. Дори страшно скъпата american curl е вид улична котка, но също така ангората, британската късокосместа както и т. н. горски котки.
Не купувайте scottish fold, персийски и ако взимате такива внимавайте с учишките, очичките, внимавайте с носа да не е твърде къс, как се движи котката има ли проблеми с дишане, слух и очи. Внимавайте при сиямките да вземете от т. н. тайландка - старите сиамки. Не купувайте от тези с дългия череп, дълъг нос и издължено тяло - резултат от кръвосмешение са, защото на някой му хрумнало, че така била чистокръвна котката. Имат и пречупена опашка тези котки - общо взето всичко признаци за генетични дефекти. Тайките не са така - те имат нормално личице, шоколадовки са и са чудесни, но пак казвам - за тайландските породи и изобщо азиатски породи от всякакъв арт трябва да гледате задължтително 2 животни и да сте често у дома.

И още - моят счетоводител има две котета от улицата, които е намерил пред блока си. Гледа ги в двустаен апартамент с балкон - не съм виждала по-игриви, умни животинки. Правят разни трикове и така нататък. Има сега малки деца и израстват с котките. В момента навън има точно котета на подходящата възраст, за да си ги вземете у дома. Важно е да кастрирате животните си!
Ако нямате толкова пари затова не купувайте котка, а вземете от приют, приятели, от улицата и дайте парите по-добре за кастрация, ваксинации и принадлежности
Котката не е като кучето. Поведението не е изцяло определено от расата, а във вените на уличните котки тече и расова кръв. Има чудесни екземпляри - не давайте пари за на разни престъпници, които заплождат дъщеря с баща и развъждат болни животни.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6f372a7bcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Номер 2 и като котката няма порода какво не заслужава да бъде обичана и да има дом и семейство ли? За мен всяко животно заслужава да има дом независимо дали е породисто или не всяко котенце или кученце може да стане прекрасен домашен любимец без значение от породата. И нека ти кажа нещо на моя позната, с която не сме в добри отношения техните гледахa две котки, единият котарак е най- обикновен с тигрова окраска, а другия персиец. Мога да ти кажа, че тигровият е много по - общителен, игрив и енергичен, докато персиецът единственото, което прави е по - цял ден да яде и да се излежава. С две думи е, като плюшена играчка. Аз ако искам плюшена играчка ще отида до магазина за играчки. Да не говорим, че и поддръжката на козината му е по - трудна непрекъснато се сплъстява, трябва често ресане, подстригване. До автора или авторката : Детенце, вместо да даваш сума пари за скъпо коте може ако имаш познати чиято котка е родила наскоро и ще раздават бебетата да попиташ и да си вземеш някое, просто ще го ваксинираш, обезпаризитиш и готово или пък да провериш разни обяви по интернет за подаряване на котета или пък във Фейсбук да влезнеш в групата "Заедно срещу насилието над животните" - там непрекъснато има обяви за малки нещастни същества търсещи дом и семейство. Така хем ще имаш желания домашен любимец хем и пари ще спестиш. Ако пък толкова държиш на породата си вземи не от зоомагазин а от интернет защото там ги продават по - евтино например едно бритаско коте в зоомагазина струва 700-800 лв. а ти ще си го вземеш от интеренет за 200. ж. 23

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 66ccc40589
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Съгласна съм с всички номера освен 2. Няма да те съдя, ако искаш породиста, но ще ти кажа че макар и сиамските уж да са злобни и персийските да са грациозни.. виждала съм и от двата вида пълни противоположности. Примерно сиамката на майка ми е била много мързелива, но и мила. Имаме една съседка, която също има сиамка и нейната е игрива, но гальовна и не прави бели. Уличните са много по-здрави и са много умни. Породистите повечето са като желета и само им поднасяш ядене и ги слагаш да спят. Буквално. Дори при всички да не е така, породистите са много по-податливи. Лесно се разболяват, стомаха им е толкова деликатен, че храната им трябва едва ли не да е направена от току-що опушена сьомга в примес със дробчета от благодорно прасе и прочие. Схващаш. Късмет с новото коте все пак!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: f605472d5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Предлагам ти да си вземеш коте или от улицата или от приют!! Така ще се чувстваш добре че си свършила нещо добро за някой който не може да ти се отплати(може само с много любов) Аз имам котка взета от улицата. Гледаме я на същото пространство също толкова хора:). Дори котката да е тормозена с много любов тя се оправя. Котка с порода не ти препоръчвам защото имат много болести. И най важното е да я кастрирате!! Дано съм ти помогнала с нещо в избора ти. Пиши какво си решила:)

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: f605472d5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Предлагам ти да си вземеш коте или от улицата или от приют!! Така ще се чувстваш добре че си свършила нещо добро за някой който не може да ти се отплати(може само с много любов) Аз имам котка взета от улицата. Гледаме я на същото пространство също толкова хора:). Дори котката да е тормозена с много любов тя се оправя. Котка с порода не ти препоръчвам защото имат много болести. И най важното е да я кастрирате!! Дано съм ти помогнала с нещо в избора ти. Пиши какво си решила:)

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 3fdd87f2df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Котката си е котка - всички са хубави. В момента има много малки котета и сайтовете са пълни с обяви за подаряване.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 369269c763
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много обичам котките, но като живея в апартамент усещам, че няма да се получат нещата - ще ме разсейва от работата и други аспекти от живота ми, а котето( котката или котаракът) няма да е на свобода. Друго си е къща с двор - всеки си върши спокойно своите неща, аз в къщи, то навън. Срещаме се когато излезна за почивка и хранене, порадваме се на взаимни ласки и ободрени и щастливи пак се връщаме към личните си занимания. :)

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: cbc41f62c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Според мене си вземи някоя порода която няма да прави бели в апартамента ви а ще бъде по кротка и спокойна

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5054c8bef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Много Ви благодаря за съветите!
Съгласих се с някои от Вас, които написахте да си взема улична котка.
Решихме да си вземем от приют.
Отново съм Ви благодарна.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 49ee56ffb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Аз имам три улични мъжкаря, в тристаен апартамен съм-дву членно семейство. До сега не са направили нищо чак толкова сташно, много са милички и много добре съм ги възпитала, преди имах женска която създаваше много проблеми, но момчетата ми са като цветя-кастрирах ги още като бебета и не създават никакви проблеми. Каквото и коте да избереш, купи му играчки които да го занимават. Имам две много готини мишлета които самички обикалят стята в кръг и бягат от котките-много са сладки с две програми за по-лесно и по-трудно залавяне, дори се обръщат сами когато паднат по гръб и мърдат с опашка. Имат си катерушка с драскалка и няколко легълца и къщички и още една мишка с дистанционно.
Ако си имат с какво да се занимават котките няма да ти потрошат къщата.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 8727f52de1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Номер две имаш ли идея каква глупост си написал? Ти персийка виждал ли си на живо или на картинка само? Котката си е котка, и персийката ще дере и мяука и обикновените ще дерат. Колкото и ги учиш те неволно драскат понякога, просто скачат и се гонят по дивана и закачат по някоя нишка или правят дупчици ако е кожен. Или посто се протягат, разтварят лапичката и закачат облегалката на стола.... Да не говорим моята персийка какви косми оставя из цялото жилище. Изобщо който има скъпи мебели и не е слонен да ги прежали или не иска да чисти е по добре да не взема коте. Няма смисъл да го вземеш и пуснеш на улицата при първата беля. И да, най-добре е да вземеш две котета примерно от едно котило, но нека не са на 40 дена както често се прави, а поне на 2-3 месеца

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker