И аз ли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

И аз ли?
преди: 13 години, 5 месеца, прочетена 2363 пъти
Здравейте, за втори път пиша история. Аз съм момиче на 15. Искам да споделя с вас. Наблюдавам приятелите си и хората около мен, които един с друг напълно си противоречат по обноски, държание.. Имам приятелка - В., тя беше много ученолюбива и имаше богата обща култура, четеше много книги и всички се допитваха до нея за съвети - било то за момчета, любов, семейни проблеми. На нея й беше приятно всичко това, но също така не излизаше много. Скоро ми казаха, че въобще не е същата - започнала да пуши, след това ги отказала уж, а сега пушела като комин по 7-8 цигари на ден. Не знам точно другите промени какви са, но тя не върви по същия път, по който беше тръгнала, или така ми се струва. Аз исках да съм като нея - да се държа като нея, да чета повече ..

Друга приятелка Р. - най-добрата ми, също се промени. Вярно учи се, ама не знам защо се държи като малко бебе много често, наистина. Примерно като много малки (8-9 г.) играехме в локвите на пътя, катерехме се по дърветата, но сега тя е на 15. Веднъж и се обадих(не се виждаме често) и тя ми каза, че с едно 10-годишно играели на бази.. Играели! По скайп ми се оплакваше, че не и обръщали внимание едни приятели.. мм наистина странно се е променила.

Други пък от онези ''кротки'' момичета се превърнаха в големи мацки, не забравят гримовете и т.н. Аз не им завиждам, ако така ще си помислите, но рязката промяна за момент ме накара да се замисля и ми стана горчиво... Странно, аз ли как ще се променя? Бих използвала израза ''С какъвто се събереш, такъв ставаш''. Да, но сега никъде не излизам. Ще кажете: ''Ти си си виновна''? Едно момиче, което изигра важна роля в един период от живота ми - М., от приятелка се е превърнала в използвачка, като и доскучее идва при мен само да отбие времето, като и потрябвам, за всеки случай да изчовърка някоя клюка. Не знам, дано да греша. В какво ще се превърна аз - в затворена в себе си или в другата крайност? Моля ви, дайте ми съвети, защото съм объркана и не знам по кой ''път'' да тръгна. Съжалявам, ако текста е написан несвързано. Благодаря на всички: Маги ^^

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 5 месеца
hash: dbf1d00e52
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще се превръщаш само ако ти трябва, и то по твой избор.. ай успокои се :)

Death_Blade^

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: d2c7fd1c0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Опитай да намериш т.да се каже твои "сродни души". Може да са от съучениците ти примерно. Има хора, на които не си обръщала внимание, а сега защо не опиташ да си сприятелиш с тях. Или потърси нови приятели в някакъв клуб, спорт или друго занимание /танци и др./ Изглеждаш съвсем нормално и най-важното умно и интелигентно момиче. Естествено, че цигарите са голяма глупостс. Разбира се, че вече не сте деца, но и прекалено рано е да сте "мацки" - ами ще ви омръзне. Цял живот ще сте такива - още сте само девойки. Успех! Дано намериш нови приятели или тези твоите приятелки престане да ги "друса" пубертета както се казва.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: ebb22f5bc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Знаят ли ваште, че търсиш съвет в този сайт? То, вярно, че навсякъде има хора с трезво мислене, но мисля, че и твоите родители са се сблъсквали с въпроси като твоя на твоята възраст. Въпросът е, дали им вярваш достатъчно, за да се консултираш с тях или ги смяташ за "консерви", нямащи понятие за ситуациите, възникващи в твоето поколение. Ако търсиш отговори, които да ти харесат, тук ще получиш много такива, но какво решение да вземеш, могат да ти помогнат само хора, на които вярваш, че са загрижени за съдбата ти. Затова мисля, че трябва да споделиш с родителите си. Разбира се, не ги познавам и по презумпция приемам, че не са от онези родители, които са готови да продадат децата си(не мисли, че няма такива). Все пак от много мнения глава не боли. Аз лично мисля, че си на възраст, в която трябва да се насочиш към подреждане на бъдещия си живот, поставяйки си цели, към които да се стремиш. А целите ще определят поведението ти. За постигането им може да се наложи всичко, което описваш за приятелките си. Да, променят се, ти също излизаш от детството, когато грижите и ангажиментите за начина, по който живееш лежи върху родителите ти. Те, както и всички хора не са и не могат да бъдат перфектни, Ти също няма как да бъдеш перфектна, защото не си робот. Но постепенно ще започнеш да осъзнаваш, че ще ти е необходимо да осигуриш финансиране на идеите си, за да ги осъществиш. Има и лесен начин -"прави каквото искаш, да става каквото ще". Това е лошият начин. Така ставаш лесна плячка на други хора, с друго мислене и свои меркантилни цели и интереси. В поведението им трудно ще усещаш лицемерието им, защото те професионално умеят да го прикриват.
Много се раздрънках. На тази тема може много да се говори и тук едва ли може всичко да се каже. Точно затова разговорът с родителите е за предпочитане, защото у дома все пак се разполага с време...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 2e249704fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мисля че те разбирам.. Всички непрекъснато се променят. Половината ми приятели нямат нищо общо с онези, които са били, а има и такива дето ще ме подминат по улицата. Ти може и да не се промениш, а и това да стане няма да го усетиш :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker