След ниско калорична диета - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

След ниско калорична диета
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1124 пъти
Как да започна да се храня след ниско калоричната диета. Веднъж в седмицата се тъпча и после пак гладувам... знам че това не е правилно и човек трябва де се храни нормално затова искам да започна да се храня нормално но тъй като отслабнах ме е страх да не напълнея. Не съм била пълна напротив ноо... Преди бях на около 500/600 калории което знам че е малко сега съм на около 800/900 което за мен не е малко храня се достатъчно.. амм позволявам си веднъж да хапна повечко като на следващия ден си отгладувам... така ще надебелея ли? Поля ви за съвет към това как да продължа да се храня без да качвам килограми и по колко калории мога да поемам без това да се случи ям доста зеленчуци и ги ям почти всеки ден та моля дайте ми съвет и без ОБИДИ И КРИТИКИ. Момиче на 15 години 54 кг. висока 1, 60. :) :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 97e77552b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   При ниско калоричната диета се разбива метаболизма. Тоест ако преди в покой (без движение, само за поддържане на живота) са ти били нужни да кажем 1400 калории, днес тялото ти е намалило оборотите с 30-40% и ЩЕ напълнееш дори да почнеш да се храниш с 1200 калории. За сравнение - средно 2000 калории яде една нормална жена без да напълнява.

Освен това калория не е равна на калория. Храната се състои от въглехидрати, мазнини и белтъчини, които имат съвсем различна роля!
Белтъчините са нещо като тухлите на организма ти - те се прекаленно ценни, за да бъдат горени като енергия и трябват за растежа в твоя случай, но и за попрвка на тъкани.
Проблемът на твоята диета е, че ти не си приемала белтъчини. ВЕДНАГА УВЕЛИЧИ БЕЛТЪЧИНИТЕ. Ще напълнееш, но мускулна маса, защото тялото е гладно вече за белтъчини.

Мазнините са чиста енергия. Не е вярно, че който яде мазно става мазен. Точно обратното. Преработват се мазнините без инсулин, който е хормонът, който кара тялото ти да трупа тлъстинки.
Яж мазнини под формата на мазно месо, риба, яйца, масло и сирене.

Въглехидратите са енергия, която е ескплозивна. Всички въглехидрати - хляб, картофи, ориз, захар, мед в крайна сметка се разбиват до глюкоген, а това значи, че ще отделиш инсулин, за да го изчистиш, защото в кръвта захарта е токсична, но лошото е, че инсулинът ще превърне целият глюкоген в маз, която да депонира в мастните ти депа, защото организмът може да съхранява само 400 гр. глюкоза - в черен дроб и мускули. Ако депата са пълни, защото примерно ядеш много въглехидрати и не си спортувала - хоп, всичко отива в мастните депа

Сега тялото ти ще иска да се запаси за следващия период на глад. Научила си го, че има периоди на глад в живота ти и тялото ти ще иска да се подготви за това - йо-йото ти е гарантирано.


Ще напълнееш каквото и да ядеш, НО ако се храниш LCHF, тоест с ниско въглехидратна, но богата на мазнини диета, ти ще качиш мускули и няма да напълнееш много, а ще задържиш теглото, което е оптимално за теб.
За повече инфо питай чичко Гугъл LCHF диета, в тюба има много видеа, има много инфо като цяло, но трябва да знаеш английски

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 1820141380
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   54 кила не са малко. Просто трябва да свикнеш да си подбираш храната, по-малко въглехидрати и по-малко лакомства. Не може седмица-две да се подложиш на някакви крайности а после да се разпуснеш. Слабите жени са възхитителни, защото всеки ден полагат усилия за себе си. Не обръщай внимание на мързеливите завистливи дебелани.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2b6ae73abb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От авторката- благодаря за съветите. Но ако приемам примерно 1000 калории на ден ще надебелея ли или ще си запазя килограмите тъй като са под необходимите за деня не смятам да се тъпча и разбира се ще се ограничавам от някой храни. Моля дайте ми съвет защото наистина искам да се храня нормално без да качвам килограми а не да се ограничавам с по 600 калории на ден.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: ce239b88f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Това са пълни глупости, че ще надебелее от сложни въглехидрати, ако използваш същите калории няма, да надебелееш. Започни да спортуваш, не фитнес, а истински спорт лека атлетика, бокс, джу джицо или спортни танци най-добре за момиче. Ще видиш, колко лесно се поддържат кгмите. Старай се и да имаш достатъчна двигателна активност чрез разходки поне 30минути дневно.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 97e77552b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   До Авторката,

„Но ако приемам примерно 1000 калории на ден ще надебелея ли или ще си запазя килограмите “

1 КАЛОРИЯ НЕ Е 1 КАЛОРИЯ.
Тялото преработва белтъчини, мазнини и въглехидрати различно.

Първо, при ниско калоричната диета е ДОКАЗЧНО, че метаболизмът пада с 30-40%. Никой не ти знае твоят метаболизъм къде е, но факт - 97% от хората, които са правили ниско калорична диета са качвали килата обратно.
Не слушай 5. Никога не можеш да избягаш обяда си... спортът не е фактор при отслабване, а обратно - специално кардиото отваря апетит. Гледай видео на маратони - поне непрофесионалистите 80% са с доста глъстинки. Освен това е доказано, че който тренира, намаля активността си в останалата част от деня - взима асансьора вместо стълбите. Отиди във фитнеса, виж колко тлъстички хора тренират нон стоп, всеки ден на кардио уредите.

Може и да напълнееш ако тези калории са от хляб да кажем и сладко дори при ниско калорична диета. Първо ти си си унищожила метаболизма с твоето гладуване - тялото ти сега има нужда от много по-малко енергия от преди. Ето какво се случва в организма ти като ядеш хляб, сладко, всичко от пшеница, картофи, ориз, много плодове

1. В кръвта ти влиза изведнъж много захар - всички горни продукти се преработват до захар (фруктоза и глюкоза)
2 Захарта е токсична за организма.
3. Панкреасът отделя веднага инсулин, които е хормонът, който съхранява енергия в мастните депа -
4. Насочва се глюкозата към мускулните влакна и към черен дроб. Ало? Има ли място? Ако депата са пълни, цялата тази енергия се преобразува в черния дроб
5. Съхранява се всичко в мастните ти депа!

Честито!

И лошата новина за хората, които ядат така е, че вие правите складове от мазнинки, но нямате ензимите да ги ползвате, защото се храните с въглехидрати и горите въглехидрати.

И ето как става йо-йото

Тялото ти е изгладняло и почнеш ли да се храниш, ще те унищожи с чувство за глад докато не си върне килата
Единственият начин да си запазиш теглото е да не ядеш въглехидрати и с това производството на исулин е на минимум.

Но изборът е твой.
Почни да ядеш и гледай какво ще се случи - след 2 месеца не само ще си върнеш килата, но и отгоре.

Има си причина просто да си натрупала излишно тегло на първо време. Ако не промениш диетата си, начина си на хранене, няма да се променят нещата.
С ниско калорични диети семо се разбива метаболизма. Има изследвания още от 60-те години с мъже, държани на 1500 калории 3 месеца, което не е малко, но не за мъж с 2200-2400 калории по принцип употреба в покой би значило да свалят сума ти кила.
Но нищо не свалят - по 1-2 кг. след 3 месеца, просто защото тялото е направено да съхранява живота и ще си намали функциите до минимум.

В първите 36 часа от гладуване тялото увеличава метаболизма, зарежда те с енергия от мастните клетки, за да се мобилизираш и да тръгнеш да търсиш храна, но след това метаболизмът спада значително с 30-40%.
Ти си гладувала на практика. Да, изгорила си енергията от мазнините си, но с цената на това, че сега имаш нужда от много по-малко енергия от преди.
Можеш да почнеш, разбира се, да се тормозиш с кардио, но после ще ядеш двойно и тройно, защото гладът ще е огромен, но можеш просто да минеш на LCHF диета и да запазиш теглото си, консумирайки много калории, но от белтъчини и най-вече мазнини.

Моят мъж отслабна за 1 месец със 7 кила. Яде 3-4 яйца за закуска с гъби, сланина, масло. Не обядва. За вечеря има зеленчуци с месо или риба и за десерт боровинки с кисело мляко. Това са доста калории и отслабва. Не е гладен
Аз отслабвам 1 кило почти всяка седмица с подобна диета, но ям 1 път на ден само, защото при мен е по-трудно свалянето, нямам наднормено тегло. Понякога обаче си ям 2 пъти на ден като него и пак не качвам.
Определено калориите са важни, но просто при въглехидратите веднага отива всичко в мастните депа, за да се изчисти от кръвоносната сисетема, защото захарта е токсична. При мазнините не е така, а белтъците се ползват предимно за растеж и нови клетки., тъкъни. Белтъците са гредивни частици и 1 калория белтъци не е 1 калория въглехидрати!

Хората преди не са броили калории и са били слаби, защото са се хранили естествено, не са преяждали и не са яли преработени храни.
Мазнините правят сит. Изяж 3 яйца, сланина, кашкавал наблъскай вътре - изяж това за закуска и цял ден няма да ти се яде.
Затова и който яде мазна храна, просто не яде толкова много калории, а който яде въглехидрати, той непрекъснато е гладен и в крайна сметка поглъща и сума ти калории.
Гладуването за повече от 36 часа освен това е контрапродуктивно.
Аз гладувам 12-18 часа и се храня в това време със собствените си мазнини, защото тялото ми се е „препрограмирало“ да използва за енергия мазнини, имам митохондриите за това, имам ензимите за това.
Който обаче яде въглехидрати няма ензимите, няма ключа към собствените си мазнинки и ще чувства непрекъснат глад дори да има съхранени 100 000 калории в мастните си депа. Затова и дебелите хора са непрекъснато гладни и ядат - те не могат да ползват своите собствени резерви.
Един кг. мазнини е 7500 калории съхранени чиста енергия. Мъж 70 кг. (СЛАБ ЧОВЕК) има 20-25 кг. мастна тъкан, която би го изхранила за....4 месеца.
Световният рекорд за живот без храна е 382 дни. 13 месеца. Разбира се, става дума за много дебел човек, над 250 кг.
Авторката с нейните 600 калории дневно е била на практика в модус гладуване. Затова е свалила и кила, но сега ако почне да яде както преди, ще си ги качи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker