Страхът да не остана съвсем сама - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Страхът да не остана съвсем сама
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1265 пъти
Здравейте! Момиче на 16 години съм и водя нормален начин на живот, но имам 1 проблем. Преди година и нещо имах малко приятели и не ми беше проблем това дали ще остана сама, дали ще се скарам с някого и имах супер здравата психика, но след това влезнах в една компания и се запознах с повече хора и от тогава имам страх да не остана сама или да не се изпокарам с някого и след това всички да ме изоставят. С една дума тотално сринах тази здрава психика, която бях изградила. Понякога тези мисли изчезват за по 4-5 дена, но изведнъж се присещам за тях и пак съм в някаква депресия. Гледам да се държа мило с другите и да угаждам на всеки, дори да не е прав и не отстоявам своето. Опитвам се да си пиша с повече хора и да излизам с различни компании, защото като контактувам само с 2-3 човека на ден отново изпадам в не знам какво вече и се чувствам гадно. Като цяло мисля, че има хора, които ще са до мен и няма да ме изоставят, но не мога да го осъзная и се депресирам. Не знам как да разсея тези мисли и да спра с всичко това. На никого не съм споделяла за това "състояние". Обмислях варианта да отида на психолог за няколко сеанса и да ми помогне, но не знам какви ще са реакциите. Знам, че може да изглежда, като голяма глупост отстрани, но наистина много ме товари това и ми влияе на психиката.
Какво бихте ме посъветвали или какво бихте направили, ако сте в моята ситуация?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: c1029721da
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами щом си мислиш че ще остнеш сама - сигурно ще останеш. А моят съвет е - мисли какво друго да правиш. Защото сама знаеш, че оставането сама не е чак кой знае какъв проблем. Вож друго какво ти се иска и действай там. Резултатът ще е, че може и да не останеш сама. Ама и да останеш - какво ти пука.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e163ca899c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От личен опит ти казвам, че опитвайки се да угаждаш на всеки, те повече и повече започват да не те уважават, защото нямаш собствена позиция като личност и ще ти се лепят само приятели използвачи!!! Вместо това - БЪДИ СЕБЕ СИ! Казвай си реалното мнение при нужда, не позволявай на никого да ти се качва на главата, поставяй себе си на първо място, после другите. Не ти трябват 1000 фалшиви приятели, а един, но истински. Защо не си запазиш добрите и готини приятели, които те ценят, вместо да се опитваш да се доказваш пред сбирщини, които биха те зарязали при първия проблем. Отсявай гнилото! И да, няма да е зле да посетиш психолог или психоаналитик, защото според мен имаш някакво чувство за малоценност, за да искаш всички да са ти приятели и да те харесват. Това не е възможно, разбери! Колкото и добър и готин човек да си, винаги ще се намери някой, който няма да те харесва. Запази си малкото истински приятели, за да не загубиш и тях!

ELSA

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: ff48407501
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Да ви имам проблемите. Живей си живота и каквото стане, стане. Какво има да се товариш с такива глупости.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c5492de51b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Комплексирана си, сигурно си някоя надута кифла, която страда за повече хора, да бъде харесвана и да има много харесвания на снимките, искаш много хора ад общуват с теб подсъзнателно за да си готина. Страх те е, че ще останеш сама защото нямаш нито един човек на който напълно вярваш и си сигурна, че ще остане с теб. Общуваш с много хора, но не може да се нарече, че са ти истински приятели. Наистина имаш проблем, съсредоточи се на няколко приятелчета и си изградете връзка ама истинска, аз преди така излизах с много хора, но реално никой не ми беше супер близък, но сега имам две истински приятелки, с които сме се карали един милион пъти, но сме толкова свързани че не можеш една без друга. И след като знаеш, че е така чувството за самота изчезва. В момента е много по-вероятно да останеш сама, тъй като никой не ти е достатъчно близък и няма да остане с теб до края.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 00d0336504
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Авторката към номер 4:
По принцип мисля, че това е сайт в който хората да споделят проблемите си, а не да бъдат критикувани и обиждани. Не, не съм някоя "надута кифла", нито пък страдам за внимание. Аз съм момиче, което е объркано и не знае как да реагира в подобна ситуация. Не е уместно да съдите хората така. Това е сайт, в който споделяш и очакваш помощ, а не да те нагрубят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker