Нов клас - хем щастлива, хем тъжна. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Нов клас - хем щастлива, хем тъжна.
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1107 пъти
Здравейте, момиче съм, бъдеща осмокласничка. Накратко казано - подготвях се много, но накрая леко се издъних с математиката и имах 33 бал, който не ми стигна за гимназията, където исках и си оставам в сегашното СОУ. Първо ми беше гадно, после някак го приех, защото 10 човека от предишния ми клас остават, като с две от тях съм много близка приятелка. Щастлива съм заради това, но и съм тъжна защото от 5 клас нататък бяха доста приятни години. Няколко човека се смениха, като едно момиче от тях ми стана много близка приятелка. Излизахме заедно в компания де, ноо... тя беше нещо като слънцето на класа. Всички я харесваха, смееше се силно и с чувство. То и аз така, само дето другите не го харесват, както и мен самата. Няма да изпадам в подробности, така е от 1 клас само защото ми беше много по-лесно да се справям с материала и защото не слушам чалга и не се поддавам на общото мнение.

Макар и като наблюдател ми беше много приятно да гледам как се гонят, как се закачат. Нямахме някакви сериозни интриги, дори да не се харесвахме всички особено беше мирно и забавно. Докато сега, махнаха се лицемерките от класа, но идват други... още по-гадни. Познавам ги, с три думи - коварни злобни змии. Не преувеличавам. Момчето, което харесвам ще е в съседния клас... не е голяма мъка уж, но така ще спрем всякакъв контакт вероятно. Искам да спомена и за едно момиче и едно момче. Момчето има много нисък бал и нямаше да остава в нашия клас, но уви. 7 години го търпя вече. Той е турчин, типичен гъзар и готиняка на махалата. Не съм някакъв расист, но той си прилича точно на циганин, даже има и типичния акцент. Не ми пука толкова за това, но е отвратителен човек. Още от мноого отдавна почна да ме тормози само защото имам високи оценки и знания. Нарича ме смотан зубар, грозно лайно (не съм толкова грозна) и всякакви неща на майка. Последната година още по-упорито почва да ме спъва, за 2 секунди да го погледна почва да ме ругае, пожелава ми да съм пукнела, да ме сгази нещо, да умра че не ме търпял. Наистина не разбирам защо... Един случай в 6-ти клас - междучасие преди английски език. Госпожата беше в коридора и си беше оставила чантата. Той бъркаше там, вадеше пари и ги размяташе. казах на госпожата, тя го извика и след 2 минути както си пиех вода права до чина дойде, нещо ми каза и ме избута. Не само, че се задавих ами и съборих чина върху себе си и се натъртих много лошо. Има ли нужда да споменавам, че във фейсбука си има само снимки на коли (и той в тях) и няма една снимка да не си е свил ръката на юмрук и да го е показал. За момичето не искам да изпадам в толкова подробности - глупава е, не много хубава и никой не я харесва заради това, че се мазни на учителите постоянно. Не че не я понасям или нещо подобно, но все харесваме едни и същи момчета и тя решава, че трябва да ми бие шамари заради това. Доста болезнено си е. Другото, което е че винаги уча усилено за оценките си, а тя ги изкарва благодарение на "учтивостта" си към учителките, нищо че не знае и една четвърт от това, което трябва за да изкара 6. Както казах, не ми е проблемна, но пък турчина ми е като за двама...

Моя най-голям проблем е в това, че ще има момиче със същото име. Глупост е, но моля ви.. дайте ми малко подкрепа. Никога не ми се е случвало ии даа, не е голяма мъка, но има някои особености. Фамилията ми е малко специфична, имам си чист български произход, фамилията е от много много векове назад. Проблема е, че до сега не е имало един човек който да не сбърка ударението, а е много много неприятно и ми бърка в душата. Най-вече когато се случва постоянно и когато най-учтиво поправя някой, той да ми отвърне "Ти мен няма да ме поучаваш, много добре знам как се произнася и твоето е грешно".??? . Също така по номер съм след нея иии преди се случи така, че имахме две момчета по същия начин и това, което беше след другото все му прибавяха две към името. Не искам да се случи и с мен, това какво трябва да означава? Че съм по-нисша или...?? Отделно, че някак съм си втълпила, че ще е по-красива и по-готина от мен и ще ми измислят някой гаден прякор.

Много исках да сбия цялата история, но не се получи. Съжалявам. Надявам се някой все пак да го прочете и да не ме ругае много, просто споделям всичко което ми е на главата в момента.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 8e45359c06
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хубаво си направила, че споделяш тук. Така на човек му олеква, а и от коментарите ще се убедиш още веднъж, че явно в училище си обградена от идиоти. Така, че споко.

Знам, че не е лесно, ама трябва да ги игнорираш доколкото е възможни и някакси да ги изтърпиш. То игнор е трудно разбира се, след като този прост "мангасар" ти приказва и те бута, ама опитай се просто да се забавляваш и да му гледаш сеира.

Относно смяната на училището и кандидатстването - хич не се ядосвай. По-добре е, че си останала. Това с местенето си е някаква мания, при положение, че отдавна никое училище не може да се нарече елитно. Предполагам си искала да влезеш в някоя от езиковите гимназии - ами да знаеш, че ако искаш да научиш език, едва ли само това ще ти помогне. какво ще научиш зависи изцяло от теб. От тия гимназии излизат такива тъпаци, дето едвам приказват после. Сама, на курсове или на уроци ще научиш много повече.

Това с името е наистина гадно. Причината е, че хората са тъпи и като сгрешат не искат да си го признаят. Не е проблема в името ти, а в тях. А относно първото име - и аз съм имала в класа на два пъти момичета с еднакви имена и винаги ги викахме по фамилия, така че може това да е шанса да свикнат как се произнася правилно фамилното ти име, като го ползват по-често.

А пък за тази учителка дето е наричала еди кой си с името и после номер 2, направо нямам думи. Егати простата жена. Няма никакво право да нарича никой с дума различна от личното му име. Не можеш да се бориш с простотиятя, сигурна съм, че с тези съученици отдавна знаеш, че е така.

Иначе ако ти казват някакси накратко, опитай се да наложиш това име и сред учителите и така по-лесно ще ви различават. Иначе за прякора, ами и да не е по-красива онази, пак могат да ти измислят, затова по-добре им измисли и ти :) Доста е тъпо и елементарно, ама като са такива, това е начина.

За тази, с която казваш, че харесвате едни и същи момчета, препоръката ми е просто да не и споделяш кой харесваш. Явно не го понася добре, пък и като е такава гаднярка, защо да и споделяш каквото и да било.

Междудругото този турчина е наистина супер гаден. Не може ли поне да се преместиш в другия клас, та да не си с него или вече е късно? Вярно, че в междучасията ще го виждаш, ама поне няма да е през цялото време и може да те позабрави и да си намери друго тъпо занимание, каквото му отива.

Надявам се да съм ти била от полза поне за утеха. не забравяй, че училището има край и не е центъра на света. Вярно, че после и в работата ще срещаш подобни идиоти, ама не е баш същото, защото там всеки го е страх да не го изгонят и някак поне малко по-прилично се държи.

Така, че издръж още малко и ще се отървеш от тези. А тоя тип може по-скоро да го няма. Както го описваш, най-вероятно или ще си намери майстора и ще изяде пердаха от някой себеподобен или ще срещне някое дърво с колите дето се снима. Търпение и ще видиш, че всеки си получава заслуженото.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f4defe58d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Живей си за теб а не за съучениците ти и като този турчин те тормози що си мълчиш кажи на класната на директор или на родител гледай си учението и стига си се занимавала с глупости

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7766c3c20c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   На номер 1, благодаря че сте отделили време да ми отговорите с по-дълъг коментар и наистина ми помага това. За класовете - 4 класа сме, две общообразователни паралелки и две с изучаване на първи английски език, като едната е с втори немски, а другата руски. Аз искам немски, без това съм го учила, пък и за да си остана поне с някой познат човек. А пък тоой, въобще не му пука къде е и си е точно за общообразователна паралелка, ама какво да го правя.

Относно момичето не съм допълнила явно - тя уж не казва на никого кого си харесва, само дето цялото училище знае, а аз на никого не казвам, но кажа ли му нещо или погледна ли го се почва заяждане :D :D

Благодаря отново!
- Авторката

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: bb7a24632a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Подкрепям те, дерзай! Съжалявам за неприятностите които имаш и аз съм бил подложен на опит за такъв тормоз като ученик (казвам опит, защото много се биех и не оставях нещата така, не желаех да тормозя други, но и не позволявах да тормозят мен, реагирах бързо, агресивно и насилствено което ме правеше особен случай и омразен за малките садистчета които обичат да тормозят другите). Съжалявам и, че учителите ти са дигнали ръце от дисциплината и си правят оглушки и позволяват такава среда да съществува, среда превръщаща учениците в изроди заслужаващи жесток бой и камшици и други в жертви. Сподели за отношението на жалкия и долен изверг - турчина и за познатата ти която си позволява да те малтретира с родителите ти, а те от своя страна да говорят с директора а той да разпореди на класната да се занимае с въпроса и със садистчетата да се занимае училищния психолог и ако няма промяна да ги изключат. Иначе на теб ти пожелавам всичко хубаво, мило момиче!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker