Не знам как да поговоря с нея - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не знам как да поговоря с нея
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 2025 пъти
Надявам се да публикувате историята ми, защото наистина започна да ми омръзва, а няма кой да ме разбере.
Момиче на 15 съм.
Както знаете, след по-малко от 30 дена почваме училище.
Аз съм в ново, с нови хора и съученици. Познавам само две-три момичета от там, но само тях.
В предишното ми училище бях от края на 4-ти клас и още от началото със сестра ми бяхме смятани за задръстени и смотани. Може би е наша вината също, защото когато се приместихме общувахме главно с две момичета, а не се опитвахме да се сближаваме с другите. Но били сме малки, не сме знаели, че последствията ще са такива. :)
През цялото време бяхме или подигравани, или момичетата с по-висока репутация ни вдигаха скандали, обиждаха ни и ни уважаваха. Последната година всичко беше хубаво обаче, защото въпросните хора бяха заминали да учат в други градове. Бяха останали само добрите. Всичко беше супер, но за съжаление училището ми беше само до осми клас и трябваше да си избирам ново.
Е, избрахме си със сестра ми.
Но тук идва проблемът.
Както всяко момиче, и аз искам да съм хубава и да се харесам.
Но там е въпроса, че майка ми не ме разбира..
Исках да си поръчам екстеншъни за 21лв, които намерих в OLX.
Реагира по странен начин, но каза, че ми ги купи.
После се отказах, защото усещах, че майка ми няма да го направи и тази тема я забравихме.
Исках да си боядисам косата в тъмно русо.
- Отивало само на естествено русите, на мен нямало да ми отива. - Каза тя. Приех го. Нямах друг избор.
Исках гримове да си поръчам. Намерих уникална цена с 31лв, който включва всякакви видове гримове. Със сестра ми си събрахме около 120 лева общо, но майка ми взе 80, като 20лва прати на баща ми, а другите - е, не знам. :))
Сега останахме с 30 лева, с които искам да си поръчам тези гримове, но всеки път щом повдигна темата за поръчки и майка ми се ядосва.
Днес пак опитах и цитирам:
- Ее, какво ще поръчваш сега, на теб през ден все нещо ти де поръчва. Вместо да си запазиш парите като отидем във Варна, ти.. - И разбира се, поспорихме малко.
Исках да се променя изцяло, разберете ме, не исксм да съм задръстенячката на класа отново.. Майка ми иска да ходим във Варна чак когато баща ми се върне, а това е към 13-ти.
Искам да си променя стила, а майка ми каза, че вече имам дрехи и ще ходя с тези от миналата година. Искам само гримовете да си поръчам с парите, които сме събрали. Да си купя нови обувки, два чифта дънки и две блузки. Това е, не искам много, но майка ми при най-малкото ми желание все спори и започва да икономиства. Все сме нямали пари, но ако по-голямата ми сестра й се помоли и веднага намира да й прати, нищо, че сестра ми работи и си има достатъчно пари.
Не изкарвам майка си лош човек, просто тя не ме разбира..
Винаги търси икономичен начин и това ме дразни..
Понякога ми казва, че каквото си пожелая и го получавам, а после съм неблагодарна. Аз искам толкова много неща, а за почти нищо не й споделям, защото знам каквс ще й е реакцията.
Дайте ми съвет какво да правя..
Другите деца на моите години си правят каквото искат. Поръчват си неща без изобщо да казват, а аз винаги с дни се чидя как изобщо да й кажа, че ми се иска да си поръчам или купя нещо.
Не мога да поговоря с нея, тя ще се ядоса много бързо, а целта не е това. Целта е да ме разбере..
Благодаря на всички..

(Не намесвам сестра ми много, защото тя ппц изобщо не иска гримове или подобни неща. На нея не й пука много за това какви дрехи ще носи, не й пука много за мнението на другите, но на мен ми и да.. :) )

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 41481b244a
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

1.   Според мен майка ти е права от една степен ама от друга не. Разбрах. че баща ти живее във Варна ама не разбрах ти къде живееш. Предполагам в село щом искаш неща от интернет. а не на живо. Моето мнение е да не си поръчваш нищо. а да си купиш нещата от Варна. Аз моите екстеншъни ги взех за 5 лева за ред коса и си купих три реда за 15 лева. Мога да ти кажа. че и само един ред върши работа. Въпреки евтината цена са уникални и изглеждат доста скъпи и са качествени. което дори мене ме очуди. За жалост обаче са доста хлабави и ако ходиш бързо се смъкват и падат. Стават само ако се вържеш на опашка с тях и да ти е дълга. Така са напълно всички екстеншъни ако ще и 100 лева да са. Най-ефикасно е да отидеш в салон за красота да ти си залепят с восък и струва около 200 лева обаче проскубва косата. Дори тези евтини екстеншъни дето си намерила са вредни. Там където закачаш шипката за косата после става тънка косата и пада демек след година ще си по-плешива от сега и няма да има къде да закачиш екстеншъна. Майка ти явно има опит и знае. че това са пълни глупости. Също така. за да си хубава не значи. че трябва да имаш дълга коса. Ако ти е гъста под рамото и идеално изправена ще е красива. Отностно гримовете си е чисто съсипване на кожата. Освен това за 31 лева може да си вземеш доста неща. Аз си купих цял комплект сенки за 10 лева и са си качествени въпреки цената. Във Варна като отидеш ще намериш такива неща. Иначе разбирам желанието ти да не си смотана. но мога да ти кажа. че гримът не те прави готина. Аз нося само спирала. дънки. блузка. не се правя на фолк звезда. но съм красива в лице и съм популярна в училище и всички момчета ме харесват. Не си мисли. че два тона грим те правят популярна. Иска се характер. който явно ти нямаш щом те са ти се подигравали. На мен не смеят да го правят. За боядисването на косата ти в тъмно русо съм твърдо против. Аз си боядисах косата на твоите години. Беше ми кафява и исках да бъда червена. Беше модерно в моето училище и трябваше да я изруся и после да сложа червеното. Косата ми изгоря. Окапа и стана като метла. После пак нещо я изрусявах и стана ужасна. Сега съм с много тъмно кафява и съм доста по-харесвана така. Русите момичета са само за забавление. Рядко някой си хваща руса за сериозно гадже. Огледай се и слушай майка си. Правилно ти говори. Не е права за дето не ти купува дрехи. Събери си пари за това. Не за глупави коси и гримове.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b8ca0bd6c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, номер 1!
Благодаря за мнението ти, прочетох всяка една дума от него.
Знам, аз сама казах, че майка ми по принцип е много добър човек. Просто наистина ми е трудно да говоря за такива неща с нея. Тя ми е майка, очаква се да й споделям всичко, но винаги, когато се опитам, тя оспорва мнението мнението ми, опитвайки един вид да ме откаже.
Сигурно съм звучала все едно тя е гадна, егоистична и всякаква, но е добър човек.. Просто бях тъжна, когато го писах. :)
Знам, че не косата е важна, или грима. Но до сега никога не съм използвала грим, а косата ми е чуплива и дори преса не я оправя. И не, не съм от село.
Баща ми работи далеч в друга държава, а аз съм от малък град, в който нямя почти нищо. :)
Благодаря ти отново, номер 1!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b8ca0bd6c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   А, и да, номер 1.
Относно това, че нямам характер - Имам, както казах, но тогава общувахме само с две момичета, а другите само от време на време. Общувах, правих комплименти и се опитвах да се харесам, но беше късно, защото точно въпросните деца не ме харесваха от преди да се преместя.
Ти като си красива, е, аз не съм първа хубост. :)
Комплектът, който искам да си купя е 15 цвята контур, един бюти блендър, 25 цвята сенки, осем гланца, три пудри, четири ружа, три апликатора и едно огледало. И всичко това за 31 лева.
Не си мислете, че ще ходя с черни сенки и червило като на Ивана. :D Съвсем нормален ежедневен грим, евентуално като отида на екскурзия да имам и по-вечерен грим. :) Не ме разбирайте погрешно, просто се харесвам с грим, а е тъпо на 15 да нямаш възможност да си вземеш евентуално една очна линия.
Чакам още мнения. :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b8ca0bd6c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   А,и още нещо!
Не кскам да съм руса,само за да си намеря гадже!
Изобщо не е така,изобщо не искам гадже.Смятам да си намеря от друг град,т.е след 18г,защото както казах,в малък град сме и момчетата ги знам перфектно какви са. ;)

- Авторката

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 685f1b7c99
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами след като парите са в теб, можеш сама да си поръчаш гримове или да си вземеш боя. Майка ти просто не иска да биеш на очи, защото те ревнува, но не иска да си го признае. Защо не се боядисаш, когато я няма? Нищо не може да ти каже. И нейната постъпка да взима пари от вашите спестявания не е най-благоодната. Опълчвайте й се малко.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 787d115e94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Знаеш ли какво направи като мен търпи я докато завършиш даскалото а след това заминавай към чужбина без да се занимаваш с тая а проблема при мен е че не ми позволява на повече татуировки има и други проблеми не само това просто се опитват да те контролират родителите са прости и тъпи зарежи ги и толкова

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 5b1b33b302
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Трябва да се научиш да се гримираш! Но косата не я пипай!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ae8399ccd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 7 е прав. Просто си поръчай нещата без да я питаш. Все пак парите са си твой.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b8ca0bd6c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 8,
Ако си прочел предшните ми коментари - Аз обичам майка си и тя е добър човек.
Не бих говорила за родителите ми, че са прости и тъпи, само защото не ми позволяват нещо. :) Благодаря все пак.
И да, прави сте, номер 7 и 10, но майка ми можебда се ядоса, че съм изхарчила парите без дори тя да знае. Смятам да я попитам отново днес, но направо да й покажа какво искам и да й кажа, че иска или не ще си ги поръчам. Благодаря и на вас. :)

Номер 9, да, бих се научила, ако имам гримове, с които да го направя. А, до косата - Оставих я, не я мислете вече. :)

- Авторката

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: aa949dca31
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Тук ще ти пишат главно хора над 35-40 тоест на възрастта на майка ти, които ще са на същото мнение като нея и ще са срещу теб. Виж, хубаво е да слушаш майка си, но до една степен. В крайна сметка животът си е твой и ти можеш да правиш каквото си поискаш. С това огромно влияние на майка ти, доникъде няма да стигнеш. Все пак на никого няма да навредиш, ако промениш външният си вид, нали така :) Спестявай си тайно пари и си купувай каквото пожелаеш. За по-възрастните тези проблеми са нищожни, но ако бяха на наше място щяха да мислят по съвсем друг начин. Все пак за всяка възраст си има различни проблеми. :)

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b8ca0bd6c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Благодаря, номер 12. :)
Тя днес е в добро настроение, така че може и да се получи.
Не знам защо по-възрастните си мислят, че за нас, тийнейджърите, неща като 'грим, прическа и дрехи' са лигавщини.
Сега е момента да се променим и да намерим стила, който ни подхожда.
Така смятам аз. :)

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 4ea9d20088
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Така... мнението ми е следното. Повтарям... това си е мое мнение. Грима е изкуство, ако наистина умееш да го правиш красив, заслужава си да се влага в това. Създава ти познание за това какво харесваш в себе си и какво не. Какво да подчертаеш и какво не. Отделно лека-полека опознаваш лицето си и действително добиваш самочувствие, че можеш да СЪЗДАДЕШ нещо красиво върху себе си. Това разгръща изключително много възможности да бъдеш креативен и атрактивен и да изградиш свое собствено присъствие. В никакъв случай грима не пречи на това да имаш приятен характер и да бъдеш интелигентен. Дори помага. Моя съвет е да започнеш с леки промени постепенно, докато накрая майка ти свикне. А ако не, опитай се по-директно да говориш с нея.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 70009ecc99
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До номер 7-Защо майка и да я ревнува?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker