Майка ми не ми дава да имам гадже! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Майка ми не ми дава да имам гадже!
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 5368 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 16 години и сега ще бъда в 10 клас. Живея с родителите ми и съм единствено дете. Баща ми е много добър човек, а майка ми няма нищо общо с неговия характер. Аз до сега не съм имала гадже, но има едно момче от моето училище, което ме харесва, но е доста срамежлив. С него често се виждаме и се поздравяваме, защото живеем в един квартал. Той е по-голям от мен с 2 години. Родителите ми го познават и баща ми казва, че той е идеалното момче за мен, а майка ми щеше да ме убие, когато разбра, че го харесвам. Майка ми е ужасна постоянно ме излага пред хората, настройва баща ми срещу мен и дори вкъщи ме тормози. Защо тя не разбира, че вече не съм дете? Всичките ми приятелки си имат гаджета, а аз винаги съм била самотна и съм се пазила от момчета, защото майка ми мисли, че още съм дете. Толкова много искам да си имам гадже, а майка ми казва, че още съм много малка. Заради нея не мога да имам нормален живот. Не ми позволява да пуша дори, а аз не мога да спра цигарите. Пуска ме да излизам само до 7 часа. Приятелите ми се подиграват и казват, че имам най-ужасната майка. Тя постоянно ме третира. Дори баща ми не може да ми помогне. Какво да правя, хора? Помогнете ми! Искам да имам приятел, но майка ми не ми позволява. Аз не съм дете вече. Всеки ден плача, защото тя само ми се кара. Тя винаги ми избира приятелите и иска да дружа само с определени хора. Как ще имам гадже? Той ще ме изостави заради майка ми. Другите на моята възраст дори ходят на дискотека и си имат всичко, а майка ми на мен не ми купува нищо и нищо не ми дава. Искам всичко да се промени. Помогнете ми! Моля, публикувайте историята ми, защото за мен това е много важно! Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7585a780a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За гаджето не е права, но за цигарите? Защо пушиш? Как не може да ги спреш?

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f3a7008ee8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А бе малко ти е тва което ти причинява. Значи... може и още щом си пропушила на 16.... кво от тва че нямаш гадже, на жената не и се гледат внуци на тийн дъщерята. Сещаш се - смята че не сичитава и не може да ти има доверие, за тва имаш една камара ограничения... замисли се моме

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5f80decbee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Седни и поговори с майка си. Кажи и, че знаеш, че тя го прави, защото те обича и иска да те предпази, но ти вече не си дете. Обещай и, че ще се пазиш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: ea74b72ada
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами за цигарите няма да ти говоря, защото предполагам си знаеш, че са супер вредни.
Но майка ти определено не ти помага да ги спреш или поне намалиш като ти ги забранява, защото всичко, което се забранява се усеща като много по - желано и по сладко!!!

Не знам какво да те посъветвам, то с лелки като майка ти наистина човек е по - дорбе да стои на страна при възможност.
Баща ти щом е съгласен да излизаш с това момче значи го е преценил, че не е опасен за теб. Майка ти сигурно я е страх да не забременееш. Но предполагам, че ти си достатъчно информирана и няма да допуснеш такава глупост.
Тъпото е, че баща ти явно много й отстъпва и не може да наложи мнението си над нея, поне относно теб...
Не можеш ли да го помолиш да й налее малко акъл, че ти трябва сама да избираш с кого да общуваш, защото дори и да се събереш с неподходящи за теб хора - ти по този начин ще добиеш опит от грешния си избор и занапред ще се ориентираш по - добре в обществото! А ако тя ти избира хората ти прави мечешка услуга, защото няма как да е до тебе през целия ти живот все пак. Баща ти трябва да я убеди някак да започне да те оставя да мислиш самостоятелно и да вземаш решения за себе си самостоятелно.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: bd15722fac
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Не съм дете, не съм дете... напротив, с това мислене и поведение си точно дете! О, какъв ужас майка ти не ти давала да пушиш! Каква трагедия само! А ако това ще те успокои, като станеш на 18 можеш да правиш колкото си искаш глупости, само дето има уловка, после си понасяш отговорността.
Колкото до въпросното момче, нищо не ти пречи да си се виждаш с него без да го обявяваш като гадже и без да казваш на майка си.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: eedd70e76c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Не си дете, но не си и възрастна. Гаджетата на тази възраст не са нищо сериозно и заслужаващо си. Вместо да се мъчиш за глупости, защо покрай ученето не започнеш да се итересуваш как да станеш истинска дама, която ще бъде магнит за истински мъже, не за бройкаджии?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 45566312f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката: Хора, искам да живея на тези години, защото те са най-хубавите. Майка ми цял живот ме е държала изкъсо. Не ми позволява да излизам с приятелите ми, които обичам, а държи тя да ми подбира хората. Омръзна ми! Не мога да я понасям повече. На всичките ми приятелки майките им са много печени и всичко им позволяват. Баща ми всичко крие от майка ми, когато направя глупост, за да ме защити. Не мога да живея така. Искам да кажа, че майка ми страшно много ме унижава пред хората. Дори, когато яде говори с пълна уста и това е супер детинско, а уж е зряла жена. Писна ми! Живея в страх заради нея! Беше ме страх да ходя на училище, защото ако майка ми ме хване, че съм направила нещо нередно ще дойде и ще ме унижи пред цялото училище, защото вече го е правила няколко пъти. Страхувам се! Държа се добре, а тя иска да ме измъчва, като някакво животно. Баща ми също го е набол страх от нея. Аз не искам да правя глупости, дори нямам намерения за толкова сериозни неща, като интимност. Помогнете ми! Не искам да плача заради нея. Вече дори не си заслужава! Кажете ми каква постъпка да направя, за да се промени, защото съм се опитвала да разговарям с нея, но не става!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a4ba7a87c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Ей така като почнете да ги говорите едни... Номер 6, ти пък как разбра, че момчето е бройкаджия? И връзките на 16 не били никакви връзки? ! Хахах, моля? Това, че сте попадали все на 16 -годишни лигли и пикльовци съвсем не значи, че всички са така. Страшно много сериозни връзки, продължаващи и до днес са започнали именно от тази възраст. Големи разбирачи, голямо чудо.
За пушенето - да, не е правилно, ама това звучи адски странно. Дава ти да пушиш, но не ти дава да стоиш след 7? Та то повечето хора излизат по това време? Щом твърдиш, че не си дете, започни да подхождаш малко по-сериозно към нещата. Не може цял живот да слушаш майка си. Току-виж си пораснала и става време да се оправяш сама, но си без приятели. То като гледам с това стоене до 7 скоро приятелите ти ще се отдръпнат от теб. Всички не спирате да повтаряте колко е важно да се учи, за да се успее в живота, ама ако ще и най-хубавата работа да имаш, с големи доходи, то ако няма с кого да споделиш, не си щастлив. Много некоректно се изказах, но се надявам да си разбрала поне малко какво искам да кажа.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 79eac16568
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пикло , сега може и да се дразниш на майка си обаче един ден ,когато видиш ,че приятелките ти ,които ходят от малки ходят по нощни дискотеки са деградирали ,а ти не си ще и благодариш ! Още 2 години и ще може да си правиш каквото иска , като станеш студентка те чакат дискотеки и гаджета колкото щеш !

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d42689c7be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Обикновенно бащата се държи зле и не иска гадже да имя дещеря му а майката я защитава винаги а би трябвало да е обратно. Виж ако искаш да впечатлиш майкаси спри цигарите и й докажи че си отговорна и си наяснно с тва. Има и друго решение хвани се с него тайно и не казвай на никого освен на близки приятели и на бащати ако искаш ама тея който знаят трябва да го пазят в тайна най-вече от майката. Най-лесно е ако и бащати знае защото може в трудните моменти да те съветва и да ти помага по други начини. Успех

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 86727d4b54
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами накарай го да се разведат и да вземе родителските права!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 87e6942f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Майка ти сигурно не е емоционално готова и още мисли, че си малко момиченце на 10 години. Поискай да си поговорите, като възрастни хора и може да разбере, че е прекалила със загрижеността си. Та за цигарите по- добре ги откажи.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c171f0aa8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Имаш наистина грижовна майка, която се интересува от теб, и вместо да мрънкаш, бъди благодарна за това.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 45566312f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   От авторката: До номер 10, кой ти е казал, че ще ставам студентка? Какви гаджета на 20 години, какви дискотеки чак тогава? На тези години искам да имам семейство, а не да скитам по улиците. Искам сега да си намеря момче, което да ме приеме такава, каквато съм. Искам и майка ми да го харесва. Не искам да се страхувам от майка ми. В днешно време всички на моята възраст ходят по купони. Когато разберат аз в какво положение съм всички ще ми се подиграват. Кое момче ще ме иска? Майка ми е ужасна! Защо никой не ме разбира? Просто искам тази жена да ме остави да правя, каквото си искам. Нейният живот е към края си, а с мен е тръгнала да се занимава... Писна ми!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 45566312f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   От авторката: До номер 10, кой ти е казал, че ще ставам студентка? Какви гаджета на 20 години, какви дискотеки чак тогава? На тези години искам да имам семейство, а не да скитам по улиците. Искам сега да си намеря момче, което да ме приеме такава, каквато съм. Искам и майка ми да го харесва. Не искам да се страхувам от майка ми. В днешно време всички на моята възраст ходят по купони. Когато разберат аз в какво положение съм всички ще ми се подиграват. Кое момче ще ме иска? Майка ми е ужасна! Защо никой не ме разбира? Просто искам тази жена да ме остави да правя, каквото си искам. Писна ми!

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 1fe7a11a68
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

17.   От номер 10. Личи си, че разсъждаваш повърхностно с такова мислене как очакваш майка ти да те вземе насериозно! Ти за себе ли живееш или за хорското мнение бе сополано? В нощните дискотеки има всякакви боклуци и не знаеш кой какво може да ти направи. Освен това хванат ли те, че си непълнолетна вашите после ще го отнесат със солидна глоба. И ще те разочаровам момиченце, но в днешно време хората първо гледат да имат образование или поне стабилна работа и чак тогава мислят за деца за да могат да им осигурят добър живот! Ти какво ще осигуриш на твоето дете току що завършила без добро образование и с нискоквалифицирана работа на детето то някой ден? Още нещо госпожице сега на 16 може да си мислиш, че е много велико да ходиш по дискотеки и да се напиваш обаче погледнато от страни е жалко деца между 14 и 16 да ми се наливат с алкохол! Аз с купоните започнах полека в 11 клас, а с дискотеките пак към края му и после в края на 12, след което продължих и в университета, но с мярка все пак имам и към ученето отговорности, а с излизанията не съм имала проблем откъм ограничения, но съм гледала да не злоупотребям с доверието на нашите винаги съм гледала да се принирам най -късно 22 -22 и 30 в ученическите години.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 1fe7a11a68
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   Искала тя да си прави каквото си иска! И аз много работи искам ама не стават! Лигла с лигла!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: bb1cb48606
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Ми нормално да не ти стават номер 18ти :)
И с тази злобичка изобщо няма и да ти станат... ;)

А 10ти номер има спешна нужда от психотерапия.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: bb1cb48606
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Авторке, хубаво си мечтаеш да станеш майка възможно по - скоро, но имай в предвид, че ако си намериш мъж, с който много се обичате и искате едно и също, то и тогава не е изключено напред във времето да се разделите по някакви причини (и той да не ти праща достатъчно пари или никакви направо) и тогава, ако не правиш достатъчно пари да си издържаш детето ще си принудена да се върнеш при вашите!
А майка ти може би само това и ще чака - да започне да налага истеричните си ограничения на внучето си. А и теб ще започне отново да те държи под контрол щом пак си се озовала под нейния покрив.

Затова добре помисли как ще изкарваш достатъчно парички след 18, щом не искаш в университет, научи някой занаят - фризьорство например или каквото ти харесва там, но да е нещо търсено! Отиди да живееш и работиш в областен град, ако си от малък.
Изобщо, добре си помисли какво ти обясних.
Направи си сметката от сега какво ще правиш занапред, че при никакви обстоятелства да не ти се наложи да се върнеш при майка ти един ден.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 1ff75feb82
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   И още нещо малката, в грешка си ако мислиш, че живота на майка ти е към края си. Навярно е е периода между 35 и 40, а това означава, че може да живее още дълго до към 80, 90 дай Боже и 100 години. В грешка си, ако мислиш, че човек на средна възраст е в края на жизнения си път. Жената може и леко да прекалява, но ти мисли доброто, не иска да попаднеш в лоша компания и да деградираш, а от приятелките ти, които от малки ходят по дискотеки и се напиват няма да станат хора отсега ти казвам! Също така съм против насилието над децата, но за теб бих направила изключение, ако ми беше дъщеря така хубавичко щях да те нашамаря!

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f7baceea57
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Гадже... Хах, огромен проблем имаш. Такива хора са ми много жалки и адски отвратителни просто.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 45566312f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   От авторката: Майка ми е просто непоносима. Тя мрази не само мен, но и всичките ми приятели, а също така се дразни от връстниците ми дори, ако те не са ми приятели. Винаги се е бъркала в живота на другите и е завиждала на хората. Все е недоволна. Ужасно много мрази свекървата си и постоянно я тормози, а преди 2 години тя беше получила инфаркт. И защо го прави? А защо гледа моят живот, а не собствения си? Тя не може да ме промени, защото е ужасно късно вече и е по-добре да ме забрави. Иска ми се всички хора да бяха добри, като татко...

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 5aab4905f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Оф ама сте значи,като почнете да я нападате. Момче на 23 години съм и аз съм имал същите проблеми но коментарите ви са повече от непокътнати. Спрете да я нападате така се поставяте на майка й на мястото. Замислете се малко.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 5aab4905f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Към авторката: Когато преди 7 години бях на твоята възраст моето гадже момиче беше на 14 години. Майка ми нямаше нищо против да запазим връзката си.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e0e21a8f85
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Защото жената има отговорност към теб докато пораснеш момиченце!

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e0e21a8f85
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   За какво да имам нужда от терапия за това, че и казвам някои истини ли бе? Майка може и да прекалява, но го прави, защото не иска детето и да попадне в неподходяща компания и да деградира. И да госпожице, майка ти ще се занимава с теб, защото това е неин дълг докато станеш пълнолетна да направи от теб човек! 10, 17, 18, 21)

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: a489989f64
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   До 24: ама те съвсем съзнателно дори се поставят на майка й на мястото...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: a489989f64
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   Не, номер10,
не за това, че казваш истини, а заради НАЧИНА, ПО КОЙТО ГИ КАЗВАШ !

Ти се отнасяш грубо, арогантно и неуважително към момичето и това просто ГАРАНТИРА, че ефекта от думите ти ще бъде НИКАКЪВ, в най - добрия случай при това!

И щом си стигнала до там, че да ровиш в интернет да нагрубяваш случайни хора, при това подрастващи, то определно имаш нужда от терапия, сори ако те обижда това, но просто е факт.

И не си позволявай да ми говориш на "бе", както и на други хора също, най - малкото даваш лош пример на подрастващите.

от номер 19-20

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 204a4578ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Защо не отидеш да живееш при баба си (свекървата)? Вашите не могат да те спрат, иначе можеш да се свържеш с полицията или социалните.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 992c595f2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Сега ще тръгнат едни коментари ама защо я нападате!

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ec1c23d01a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

32.   Не била дете... дете си докато не се изнесеш от къщата на вашите, не започнеш да си изкарваш пари самостоятелно и издържаш сама! Въпросът с майка ти, тя ти е родител и до 18 години има право да ти забранява каквото си пожелае! Не знам дали е права или не, тя ти е майка и тя казва! Ние нямаме право да я съдим за постъпките и! По добре се успокой малко, всичко ти е от годините, ако съдим по начина на писане си просто поредното недоволно дете... аз съм момче на 16, за радост обаче нямам подобни изблици на простота...

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 79eac16568
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Ами дразня се от подобно поведение, защото всеки ден попадам и навън на подобно поведение към родителите и въобще към възрастните от страна на децата!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7b85c89f26
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   "Не ми позволява да пуша дори" ти какво очакваш да ти разрешава да пушиш ли? Според мен много са те разглезили.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7b85c89f26
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

35.   Пикло ако всички деца като теб се избият света ще стане по-добър. На бас че се снимаш гола във фейсбук и пишеш от ония "мъдри" мисли които си копирала от интернет. Сигурен че ако майка ти не ти забраняваше щеше да се напиваш като свиня всяка вечер в някоя дискотека и да се натискаш с всички вътре. Но че съществуват такива деца като теб са виновни родителите че не са те възпитали.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: bd15722fac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Брех, като решите всички, че ще си пропуснете най-хубавите години и смях ме напушва. А като кажете и че на 20 ще сте стари, направо ми иде да се търкалям от смях! А всъщност като влезете в университета ще разберете, че най-хубавите години тепърва предстоят! Защото на 18-20 човек хем е пълнолетен и не трябва да дава отчет на родителите си къде ходи и какво прави, хем няма куп отговорности като семейство, деца и сериозна работа и на практика това са най-прекрасните години! Е, сега ако на някой толкова му е акъла, че да се ожени на 18, това вече си е негов проблем, ама аз говоря по принцип. Така, че авторката не знам какво се е затръшкала толкова, като само след 2 години ще може да ходи на толкова много купони и в толкова много дискотеки, че чак ще и писне в един момент. А и ако иска ще може да преспи с половината град и да пали цигара от цигара (последните неща хич не са за препоръчван, ама никой няма да може да и забрани и ако реши е свободна да го прави). така, че изобщо не разбирам каква е голямата драма, че в момента майка и прави някакви последни опити да и влее малко ум в главата преди да я остави на 18 да прави каквото си иска.

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 35b0406f17
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Миличка , почакай още 2 години и всичко ще се оправи.
Аз имам същия проблем , просто момчето което обичам ме разбира и се виждаме скришно. Разкажи му всичко , ако той наистина те обича щете приема така каквато си.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 45566312f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   От авторката: Благодаря, че написахте всякакви коментари! Целта е майка ми да се засрами от това, което прави... Защото миналата сутрин отново стана скандал, но този път се сбихме и след това тя ме изгони от вкъщи, а с татко заминахме у баба (свекървата)... Та, понеже майка ми не се разбира с нейната свекърва и й е казала, че аз я мразя (баба).. Това изобщо не е вярно, аз много обичам баба ми. Майка ми постоянно измисля лоши версии по мой адрес и имам чувството, че всички ще ме намразят. Тя ме заплашва, че когато започна училище щяла да дойде и да ме направи засмях пред всички. Кажете ми как да действам. Не мога да отида да живея у баба и дядо, защото те не живеят в града. Хора, това е адска депресия! Трябва да се измъкна незабавно! Помощ! :( Това вече не е човешко...

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 151b88fbd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   Малко ти е било на мястото на майка ти такъв бой щях да ти тегля, че цяла седмица да не може да си седнеш на задника! После щях да те пратя цялото лято на село да копаш градините и да чистиш на добитъка. Я я виж ти ще отвръща на майка си! Депресирала се била, че не и дават да пуши, да пие и да ходи по дискотеки! Лигла!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 1869f5df88
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Нищо, нищо, такива като майката на авторката, като номер10, като номер39... всичките ще свършат с минимални пенсии така че споко, живота си знае работата.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 45566312f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   От авторката: До номер 39... Първо: не съм лигла! И второ: аз не съм дете! Аз имам право на пълна свобода, ясно ли е? Майка ми не може вече да ме промени, не може да ме възпитава вече. Аз дори и да стана на 20 пак ще си бъда същата. Нищо не може да ме промени. Така, че не търся съвети за бой и наказание, а за утеха, трябва ми помощ! Искам някой да бъде на моя страна! Майка ми само ме излага пред приятелите ми.. вика ми пред тях. Срам ме е да си намеря някое момче направо ще ме убие пред него! Няма да ме командва тя... Защото аз съм дъщеря на татко, негово момиче съм и без това той не иска да ме дели с никой... ;)

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 05ada3178f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Напротив момиченце, докато станеш пълнолетна родителите ти отговарят за теб, съответно могат и да те контролират! Я я виж ти вирнала нослето и се прави на голямата работа!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: aac3942b85
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Прии теб явно майка ти е гледала да те дисиплинира, а баща ти те е лигавил и затова тя е изгубила авторитета си и за това си мислиш, че може да си правиш каквото си искаш обаче не става мойто момиче! Не става! До 18 вашите носят отговорност за теб респективно в т. ч. майка ти -жената, която те е носила 9 месеца, бърсала ти е посраното задниче, когато ди била бебе, била до теб във всеки един момент и към, която се отнасяш толкова неблагодарно. Моя позната разсъждаваше, като теб и знаеш ли как е сега на 23 едвам взе матурите от 3 път, с един аборт зад гърба и не се задържа на работа повече от месец -все я гонят.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 09bbb5f0c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   В този сайт само ще те обиждат. Ти какво искаш да направи някой? 1 магия и майка ти да стане нормална. Това няма как да стане. Измислете с татко ти какво да правите, но е по-добре да спреш да четеш тези коментари, че пишат само глупости. И на мен майка ми е ужасна за някой неща, но като чета за твоята все едно моята е перфектна. Ако баба ти и дядо ти не живеят на някое село, а в град където има училище, ще е по-добре с баща ти да се преместите там. Пък като станеш на 18 започни да работиш и отиди на квартира ако искаш.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0936cae661
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   На моралистите , които защитават авторката и поведението и ще кажа следното : Заради деца и младежи, като нея страната ни е на такова дередже! В ЕС и в света сме на едно от последните места по грамотност, успехът на учениците на външни оценявания и матури намалява с всяка година. И как няма как няма да е така, като голяма част от младежите се интересуват все повече от материалното и развлеченията, отколкото от уроците, а уважението към родителите, учителите и въобще към по -възрастните изобщо липсва. Отговарят нагло, ако им направиш забележка вместо да се замислят за поведението си и си мислят, че светът вечно трябва да се върти около тях. Културата им е ниска, часовете прекарват повече в кафенетата, отколкото в училище, в час висят в интернет вместо да внимават. По цял ден не учат, мислят повече за гаждета и чалготеки. Такива хора в училище съм виждала много, а даже и в университета имам колеги „следващи ” проформа идващи само за изпитите, по -конретно поправителните, а през останалото време обхождащи кръчмите и дискотеките. Девойката просто е поредната сред тях, за която след време балът и дискотеките ще са приоритет, а не матурите!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: cbc71690a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   До авторката

Какво значи това:

"Няма да ме командва тя... Защото аз съм дъщеря на татко, негово момиче съм и без това той не иска да ме дели с никой... ;) "

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 64262bebd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

47.   Еми номер45 - такива родители ги възпитават просто.
Ей на, виж доста от хората, които критикуват авторката й говорят някакво супер грубо, говорят й на "бе", няколко пъти я нарекоха "пикла". И какво постигат с това? - В най - добрия случай нищо, ама в най - добрия, иначе по - скоро я провокират и предизвикват още повече! Защото истината е, че всички, които я критикуват не им пука особено каква личност ще стане тя след няколко години, а по - скоро проявяват нездраво съчувствие към неадекватната й майка - може би и те са такива като въпросната госпожа.
Просто не всички хора са годни да бъдат родители и резултата разбира се е виден, ти също си го констатирала.

Ако ни пука наистина за подрастващите, за бъдещето на България, трябва да им обясняваме кое е добро за тях, дори по -точно кое е ще е изгодно за тях напред във времето.. еми нали уж това се има в предвид с това "за твое добро е". И трябва да им го обясняваме културно, с уважителни думи, без агресия, а с позитивизъм и подкрепа!
А когато са направили грешка трябва да не ги съдим и наказваме, а да им обясним, че тази грешка не бива да я правят отново, не защото "ни дразнят, ядосват и затрудняват", а защото не е в техен интерес и тяхна полза, както казах по - горе.. напред във времето.

Но доста родители нямат търпението и най - вече разума да се държат подходящо със своите деца и разбира се докато това не се промени ще продължава да има такива младежи и девойки номер45, които да ти правят това лошо впечатление.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 45566312f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

48.   От авторката: До номер 43... Изобщо да знаеш, че майка ми няма вечно да тича след мен, а аз след 2 години, като си хвана пътя и ще избягам завинаги.. Живея в Сливен, но ще се преместя в София. След това повече майка ми няма да ме види, аз няма да и позволя да види внуците си (децата ми)... Защото не искам и те да станат нейна жертва. Искам да кажа на тези, които ме съдят, че само Бог може да ме съди. Искам да си имам едно момче, да излизам с него и да се забавляваме. Майка ми в момента мисли, че съм малка за гадже. Не, знаете ли какво? Мисля, че тя ми завижда! Защото е много стара и вече нищо не може да прави, а аз трябва да се забавлявам.. Нямам намерения да бъда интимна още от сега, това не си го мислете. Но докато майка ми не стане човек и аз няма да стана... Тормози ме, за да свали самочувствието ми, а аз дори нямам!

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 32a38daec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   Е, ти накрая си си отговорила сама, и то може би най - добре от всички! Газ и пълен напред, успех и много добър късмет в живота! И умната, защото не всеки ще ти каже истината, и не всеки ще ти даде в живота добър съвет! Никой не иска да носи отговорността за погрешно дадените съвети, а има и злонамерени хора, които нарочно биха те подвели. Има и завистливи, а има и грижовни майки. Все пак, отваряй си широко очите и гледай да преценяваш правилно и навреме мъжете около себе си, защото наистина можеш да попаднеш на опасни типове, или на такива, които да не са подходящи за теб или да не повлияят добре на успеха в живота ти! В живота е много важно с какъв човек ще се хванеш, защото с какъвто се събереш - такъв ставаш.
Така че:
Знай, че само сама можеш да си влезеш в собствените ти обувки и не позволявай на някой друг да взима решенията в живота ти вместо теб самата!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker