Не мога да заспя?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не мога да заспя?!
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1625 пъти
Здравейте на всички! Пиша за да помоля за съвет. Първо предполагам трябва да дам основна информация за себе си. Майка ми и баща ми се разделиха още когато бях малък като майка ми каза че "отиваме на гости на баба ти и дядо ти". Тогава бях на около 7 мисля. До тогава живеехме в Севлиево след което се преместихме в Ловеч, докато не се преместихме в София. В момента съм 16 и основния ми проблем е че вечер не мога да заспя понеже не мога да спра да мисля за най-различни неща. Това ми пречи най-много вечер тъй като не мога да спра да анализирам есичко това. Мислите нямат просто никаква свързаност. Още като малък не можех да заспивам заради това, но тогава се съсредоточавах върху звука от дишането ми което помагаше и заспивах. Сега ако се опитам да направя същото ще повтарям звука от дишането ми и паралелно с това ще си мисля някъде около 3-4 други неща. Та след като си легна към 22:30, защото съм супер изморен, най-често се намирам някъде към 5 часа сутринта(чувам съседския петел). Иначе не пия, не пуша, не се дрогирам пия газирани напитки, но само през ден. Какво мога да направя? Мислел съм си дали трябва да отида на психолог заради детството ми, но това като чели вече няма да има значение за мен това ме е белязало за цял живот

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 0470d78352
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Психолог няма да ти навреди, но според мен сам се вкарваш във филми. Който вярва, че не може да заспи и, че има травмиращо детство... Няма иначе перфектно. Има хора, които сме имали родители-алкохолици, има хора, които са били бити и сексуално малтретирани, но човекът е много силен и се справя дори с това. Ти реално с какво си „белязан“? Всяко второ семейство се разпада едва ли не.

Най-грозното обаче е, че не са ти казали истината. Това е грозното. На твоята възраст имаш нужда от мъж-ментор и пример. Не пишеш за баща си, но търсил ли си връзка? Ходил ли си на гости? Обаждаш ли се по телефона?
И не, не той ще ти се обади - ти имаш нужда от него, а и може би живее с илюзията, че си настроен против него или не е добре дошъл в живота ти. Ти не знаеш реално тогава какво се е случило. Питай и от негова страна как стоят нещата.
Не знам подробностите, но ако е що-годе нормален човек, който не е агресивен и асоциален - потърси го. Ще ти олекне много, включително на твоите години имаш правото да си избереш родителя, при който ще живееш..

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 9b157cca6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Препоръчвам лекарства. Пробвай хлорпротиксен. Една таблетка преди лягане. Не навсякъде го дават без рецепта. Страничните ефекти са сухота в устата, сънливост и световъртеж - тоест не са сериозни.
Аз съм доволен и от трицикличния антидепресант амитриптилин. Също от антипсикотика кветапин. Въобще вариантите са много - науката има решение за всеки проблем.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 44e631b56c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мисли си само за хубави неща за бъдещето и ще заспиш, а ако няма ефект си вземи приспивателни. Дано да се оправиш, успех!


-Hanna

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: af85017be6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От автора
1. Благодаря все пак за отговора, но щом съм го написал има защо. Не съм навлизал в подробности тъй като това не е естеството на темата. Ии предполагам, че след като всичко което си написал е свързано с баща ми проблема ми че не мига да задпя нощем тръгва оттам?
2. Благодаря за съвета. Но имам един въпрос, приспивателните не са ли като наркотик?
3. Дано помогне. Ще се опитам :)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4b55113f4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз когато се опитвам да заспя си мисля за хубави неща.Така по-лесно се унасям и заспивам.Съветвам те и ти да опиташ.Игнорирай негативните мисли,посвети се на позитивните.Успех!

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 01114a33f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не пий преспивателни, особено такива с рецепта - започнеш ли сънотворни таблетки ставаш лекарствен наркоман. Към преспивателните се получава зависимост и трябва да увеличаваш дозата, за да ти действат. Ако смесиш сънотворни с алкохол например, е опасно за живота ти! Пий чайове с успокоителен ефект - мента, лайка, риган и др., ментовите лукчета за кашлица в зелената опаковка на захарни заводи също имат преспивателен ефект, валерян или мента, глог и валериан на капки и пр. Направи си изследване да нямаш някакво заболяване като желязодефицитна анемия която води до увреждане на нервната система и безсъние. И специално с главни букви: НЯМА ТАКОВА НЕЩО КАТО БЕЗСЪНИЕ НА НЕРВНА ПОЧВА, МИСЛЯ СИ ЗА НЕЩО И НЕ МОГА ДА ЗАСПЯ! ТОВА Е МИТ! ПО-ВЕРОЯТНА ПРИЧИНА Е ЗАМЪРСЯВАНЕ НА ВЪЗДУХА ОТ ПРОМИШЛЕН ЗАМЪРСИТЕЛ, КОЕТО ВОДИ ДО УВРЕЖДАНЕ НА НЕРВНАТА СИСТЕМА - И Ловеч и София са градове в които има промишлени зони, различни фабрики увреждат здрвето на хората, бълвайки олово, въглероден диоксид и други отрови които увреждат Ц. Н. С. Може да ти прозвучи смешно и абсурдно, но въпросните фабрики може да са на километри от твоя дом, но пак да вредят на здрвето ти! Софийски квартали като "Надежда", "Обеля", "Свобода", "Банишора", "Дружба" са пълни с хора стрдащи от безсъние причинено от промишлени отравяния. А безсънието води до инсулти, инфаркти и преждевременна смърт, както и до много други болести! И най-последен съвет: Храни се качествено и пълноценно, за да имаш здрава нервна система. Гладуването и неправилното хранене също могат да са причина за безсъние.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 01114a33f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Газираните напитки, особено по-ефтините съдържат изкуствени подсладители като: ацесулфам К, цикламат, аспартам и други, които водят до увреждане на нервната система и безсъние! Пий само минерална или трапезна вода и натурални сокове без изкуствени подсладители! Намери материали в интернет за вредата върху здравето причинена от изкуствените подсладители и храни и напитки които ги съдържат и ги прочети. Също за вредните "Е" - та в газираните напитки, като Е 330, Е 220 и др.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: eeda0a2273
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз също имам този проблем понякога. Аз като си затворя очите се опитвам да не мисля за нищо и си представям бял фон...
Ж 16

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 79ee834de4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От автора.
6. наистина благодаря. Мисля да последвам съвета ти, тоест аз ще го послесвам и ще отида на доктор при първа възможност. Мисля че след толкова изчерпателен отховор всички са съгласни, че това е отговора по темата.
Още веднъж, благодаря на всички!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 6126bfccab
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Доста по-голяма съм от автора, но и аз се боря с безсънието. В последните 1-2 години ми се събраха доста лични проблеми и ми се отрази на съня. Не Помня кога за последно съм спала нормално. На мен ми помагат таблетките "Сладки сънища", на билкова основа са и се продават без рецепта, а през деня ако много се ядосам или изнервя взимам валерианови хапчета. Лоша работа! Ама поне не се привиква.

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 31a334d5e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   По начало не приемай кофеин под никаква форма, ако приемаш. Било то кола, било то кафе, енергийни. Недей.
Относно хапчета ти препоръчвам Валидол в ограничени количества. Принципно е за нерви, но действа леко и като приспивателно.
Има още един-два варианта що се отнася до това, което бих могла да ти кажа от личен опит.
1. Може да спортуваш. Когато спортуваш накрая си толкова изморен и просто вероятността да НЕ заспиш е изключително малка. Освен това специално фитнеса ти помага да се отърсиш от проблемите си.
2. Започни да пиеш. Не по много, не като да се нафиркаш, но изключително помага да заспиш. Без значение бира, уиски или каквото и да било друго. Изпий една-две бири и ще спиш... обещавам ти.
Успех с това и пиши, ако има прогрес ;)

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 41906f5e92
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не приемай приспивателни! Хората са склонни към пристрастяване. Аз съм на 15 и имах проблеми със съня в продължение на 2 години. На мен лично много ми помагат книгите, знам че звучи глупаво но когато намеря някоя хубава ама наистина хубава книга и се зачета вечер преди лягане след това като си легна заспивам по-бързо защото мисля за книгата а не за странични неща. Надявам се да съм помогнала.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: a120720fbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз съм в абсолютно същата ситуация. Е, нещата при мен се развиха малко по-различно. Нашите се разделиха когато бях на 4 или 5, знаех, че се развеждат. Сега съм на 15 години и напоследък не мога да спя като хората. Имам някои съвети за съня. Опитвай се да изразходваш енергията си през деня.. запиши се на някакви тренировки или нещо... Пий билков чай преди лягане.. около половин час по-рано. Или топло мляко с мед. Опитвай се да си изпразниш главата, както при медитация. Може и да си пробвал тези неща, но кой знае.. аз все пак да кажа :)
Колкото до психолог, мисля, че е много добра идея. Никога не е късно. Когато бях по- малка и аз съм ходила на психолози, но нищичко не си спомням... та, надявам се това да ти помогне.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker