Не съм щастлива вече - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не съм щастлива вече
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1323 пъти
Здравейте. Момиче съм, на почти 15 години.
Предварително се извинявам, ако някъде в написаното по-долу има правописни и граматични грешки.
Мили хора, обръщам се към вас, понеже е по-лесно за мен да разкажа на непознат за моите проблеми.. И не случайно, просто не мисля, че приятелите ми ще ме разберат напълно..
Ще започна с това, че миналата година бях приета в езикова гимназия с добър БАЛ, хубави оценки за края на годината, както и такива в края на осми клас. Всичко беше перфектно миналото лято, докато не дойде ноември месец 2015.
Тогава беше първата ми 'любов', ако мога така да го нарека.. Както и да е, момчето беше колкото мен, но ме заряза след седмица, поради причината, че вече няма чувства към мен.. От тогава това момче ми е слабост.. В добри отношения сме в момента, близък приятел ми е, но част от мен винаги ще е готова да му прости всичко, което ми причини. Звучи пресилено, но го изживях тежко, запазих тъгата в себе си и някак от този момент започнах всичко да тая..
Дойде друго момче, това лято през юни.. И към него имах и все още имам чувства, но тръпката.. Проклетата тръпка.. Не е същата, както с първия ми приятел. Ще нарека второто момче Алекс.
Та, с Алекс се разделихме по моя вина, целунах друго момче.. Беше ми кофти, че го направих, но бях употребила алкохол на един рожден ден и не знаех какви ги върша.. Както и да е, компанията не Алекс ме остави, а това бяха хора, на които в последно време имах голямо доверие, две от най-добрите ми приятелки се обърнаха срещу мен, с едната прекратих всякакви отношения, а с другата си пишем понякога. Останаха единствено четирима човека до мен, от които не го очаквах дори...
Не плаках за Алекс. Само веднъж, за кратко.. Всички си помислиха, че не ми е пукало за него и започнаха да ме обиждат.. 'мас*ия, ку*ва, леко момиче, използвачка.. '
Тези думи ме нараниха много, но понеже бях свикнала, задържах целия гняв и цялата тъга в себе си. Тежеше ми, но дори когато оставах сама, не показвах емоция.
А ето че идва и най-големият ми проблем-родителите ми. Имам малък брат на 5 години. Разликата ни е голяма, около 10 години. Нямам собствена стая, живеем под наем. Но проблемът ми не е в апартамента, спя в хола. Проблемът е там, че не се чувствам щастлива с тези хора вече... Обичам ги, повече от всичко на света дори.. Но откакто брат ми се е родил, винаги е поставян на първо място. Той вече не е толкова малък, би трябвало да разбира като му се каже 'не'. Е, да, ама не. Когато сме двамата вкъщи и му кажа, че не е редно да прави нещо, той не ме слуша и в отговор получавам 'Аз съм шефът вкъщи'. Говорих с родителите ми за това, никакъв ефект. Винаги е получавал всичко, което иска, на момента. Аз също не мога да се оплача, имам хубав телефон, дрехи и джобни, които са ми достатъчни за деня.
Но отношението им към мен е много по-студено, грубо и сякаш вече не ме обичат... Подреждам вкъщи, мия чиниите. Имам ди и хоби-пеенето. Пуша наргиле, но те са ми казали, че това не им пречи, ако не прекалявам. Когато се скарам с брат ми, той ми е посягал. Баща ми не реагира на неговото държание. Ако нещо се сдърпам с мама, тя започва да ме упреква и да ме обижда. Получавала дъм отвратителни обиди от нейн адрес.. Какво да направя? Не мога да говоря с тях, защото не ме разбират, опитвала съм.. Не мога да отида да живея в баба, защото условията там не са толкова добри и нямат достатъчно средства.
А не искам да търпя, пия успокоителни...
Имам нужда от хора до себе си, които ще ме подкрепят, а не получавам това.. Получавам обиди и студено отношение от родителите си.. А уж те трябва винаги да са до теб..
Благодаря ви, че отделихте време да прочетете това, което съм споделила тук, оценявам го.
Който желае и има някакъв съвет към мен, може да остави коментар, всеки ден влизам в сайта. Просто исках да споделя и евентуално да намеря човек, който би ми подал ръка, когато имам нужда.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 3eeac0901d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това което мога да ти предложа е да поговориш с родителите за отношението ако не стане така говори да отидете на семеен психолог

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 757d6e7fca
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   М26 аз също съм имал проблеми в училище с съочениците заради драбнавите ми дефекти очила и слухопротезиран бях обект на подигравки и какво ли не съчуствам ти знам какво е да те а от проблемите ми с тях свършиха в деня в който завърших основното си образование в средното не беше толкова зле бяха по зрели само малко и там завърших с никой от тях нито ме търси за по питие или нещо от сорта а само когато имат зор да им се направи компютъра и аз от своя страна вместо да им направя услуга ги удрусвам с 20-30 кинта сега с колегите в фирмата в която работя някой ме уважават други се правят на тарикати ама и на тях ще им оправя пътя съветът ми към теб младо момиче е дръж с с околните както те се държат с теб уважават ли те уважавай и ти презират ли и ти ги презирай и хич да не ти пука за тяхното мнение ти най добре си знаеш дали си курва или повлекана както те те наричат

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 3164c833a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   На твоите години са първите разочарования. За момчетата говоря. Когато бях на твоите години и получавах разни плесници от съдбата винаги си мислех, че няма да дойде някой, когото да обичам като предишния, мислех, че няма надежда. Но истината е, че следващ път винаги има и обикновено всичко, идващо след това, е по-добро от предишното. Мисли за това, наслаждавай се на живота и на младостта си. Само внимавай много какви ги вършиш. С каквито и думи да те наричат не се впечатлявай. Истината е, че в живота много малко хора искрено ще те харесват, искрено ще се радват на успехите ти и ще те разбират. Ако ти не вярваш в това, което говорят за теб, значи всичко е ок. Но повярваш ли, бъди готова за дълга битка със себе си и собствените си комплекси, така че просто не позволявай това да се случва. Идиоти и зложелатели винаги ще има и тепърва ще се научиш да се справяш с тях, просто не позволявай тяхната жлъч да те отрови. Вие сте малки, всяко чудо за 3 дни, сега говорят така, след месец никой няма да помни и един ден всичко това няма да има никакво значение за теб.
Проблемът с родителите е малко по-сериозен обаче. Единствено дете съм, не съм сигурна какво точно да те посъветвам. По описаното горе съдя, че брат ти е доста разглезено хлапе и родителите ти сами един ден сами ще си патят от ароганстността, която са възпитали у него. Просто като по-малък би следвало да получава повече внимание от вашите, все пак е още доста малък. Това разбира се не извинява нито неговото поведение, нито поведението на родителите, но обяснява до някъде случващото се. Може би и ти изпитваш малко ревност, чувствайки се пренебрегната, още повече, че, както сама спомена, разликата ви не е малка и до преди брат ти да се роди ти си била принцесата на мама и тате, и може би си свикнала с това. И сега, когато нещата седят по-другояче, ти се чувстваш така. Разбирам, че сигурно наистина е много неприятно, но прояви малко търпение. Ще порасне и ако продължат да го възпитават така ще има да патят. Може би правилният подход в случая е просто да поговориш с родителите си. Не обвинявай брат си в нещо, просто им обясни как се чувстваш. Сигурна съм, че няма да останат безразлични.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: cca4751a36
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Просто исках да споделя и евентуално да намеря човек, който би ми подал ръка, когато имам нужда. " - Педофилите само чакат подобни изказвания :)
Мацка, ще ти задам прост въпрос. Какво прави човек, когато група съученици се държат лошо с него, но е вързан с тях до 12ти клас?

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c584131a2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз също имам брат и нашата разлика е 9 години. Аз сега съм на 13, а той на 4 и е нещо подобно и вкъщи. Той също ми посяга ако се сдърпаме за нещо, но родителите ми освен да му кажат че така не се прави, нищо друго. Отношението им към него е същото и като във вашия случей, той винаги е на първо място. През лятото, когато не ходи на детска градина го гледам аз и поне до обяд не мога да мръдна никъде от вкъщи. Общо взето е така, но аз също не мога да направя нищо и да... Относно раздялата ти с първото момче и аз преживях първата си любов тази година, бяхме заедно почти 5 месеца и да ти кажа твоят случеи е по-добре, защото ако бяхте ходили повече, щеше и да те боли повече, все пак някак се привързваш към този човек.
Надявам се някак да се почувстваш по-добре като знаеш, че не си единствената с малак брат и тинейджърски проблеми :)

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e75c4ba749
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Изключително много благодаря за коемнтарите, особено на номер 3. Благодаря ви, хора :)
-Авторката

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker