Баща ми ме кара да мразя живота си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Баща ми ме кара да мразя живота си
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1760 пъти
Здравейте. Реших да споделя историята си, защото ми се насъбра достатъчно и ми е изключително тежко. Толкова ми е тежко, че усещам затруднение дори като дишам.
Аз съм момиче на 17. От смесен брак съм - мама е българка, а баща ми е арабин. Не съм единствено дете. Средна класа сме и баща ми изкарва парите в семейството. Благодарна съм му за това, но парите не компенсират за ужасното му поведение. Той е студен човек и не общуваме много. Винаги очаква аз да го търся, а той много рядко да си направи труда да ме прегърне или целуне. И като не го правя започва да ме упреква, че не съм го уважавала и съм се държала като по-висша от другите в семейството. Даже ме беше наказал да не излизам, понеже съм излизала почти всеки ден. Според вас това нормално ли е? Аз съм добра ученичка и като цяло никога не съм създавала проблеми. Преживяла съм много неприятни моменти заради баща ми. Много често ми е вдигал скандали буквално без основателна причина. Дори ми е казвал, че ако умра няма да му пука. (Тогава бях взема голяма доза хапчета). Постепенно аз се превърнах в непукист. Започнах да пия, търся непрестанно мъжко внимание и ако остана без такова се депресирам и се чувствам самотна. Баща ми никога не ми е позволявал да си имам приятел заради религията. И както се сещате не мога да правя секс преди брака. Много ми е трудно да живея в два свята. Приятелките ми имат гаджета и са обичани и имат любящи бащи. Ами аз? Аз съм една нещастница, която намира утеха в алкохола и вниманието на мъже почти на годините на баща ми. Обмислям самоубийство, защото вече не издържам да живея така. Чувствам се нещастна и самотна. Изцяло съм зависима от баща ми, както и цялото ми семейство. Така, че не виждам изход от ситуацията в която съм.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 9d291faf56
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Aми, ще те разочаровам, но баща ти е по-добър от повечето бащи навън - поне му пука някак си. Какво да кажем децата на алкохолици, на разведени родители, на мъже, които не се интересуват изобщо от бащинството си, на бащи-насилници и изнасилвачи?
И освен това май баща ти е по-зает с работа и изкарване на пари, отколкото с теб. Май нарочно го дразниш, за да получиш внимание? Сама пишеш, че не можеш без мъжко внимание - да не би да се дразниш, че баща ти не се занимава достатачно с теб? Затова ли е циркът?
Колкото до секса и момчетата - не си престаряла. Изчакай да отидеш да учиш висше някъде и готово. Не си мисли, че сега всички навън са като Птичките и Пчеличките, само защото нямат твоята религия. Моят първи път беше на 19 г. и никой не ми е забранявал, но просто имах достатачно акъл на главата да изчакам. Не губиш с две думи кой знае какво, а секс после можеш да си правиш колкото си искаш. Пиеш алкохол освен това...що за двуличие? Уж религия, но алкохол пиеш, секс не можело?
Ако пък ти трябва девственост - за 200 лв. гинеколог може да ти стори временна ципа, а пък за 2 бона пластичен хирург може да ти стори истинска ципа. Решението е твое. Мъжът ти да не би да бъде девствен?
Отделно не смятам, че ще се омъжиш за човек от вашата религия и без това няма да ти трябва. Аз имам приятелка-туркиня, която беше изнасилвана от собствения си баща, изгони я семейството, защото уж била тя виновна, намери си приятел-турчин и днес е омъжена с дете, а преди това ходи с още 2-3 турски момчета и никой не ѝ е искал девственост. Както виждаш, вече и турците са се образовали и водят светски живот. Да не мислиш, че майка ти е била девствена ха-ха!!!
Баща ти просто не знае как да се справи с теб. Ти си трудно дете и до някъде кошмар за всеки родител - самоубийства, капризи, театри.
Отделно на тази възраст ти си вече с женско тяло - не можеш да го прегръщаш и целуваш както преди, но това не означава, че не се обичате. Бащината любов е просто различна от майчината. Тя е грижа, отговорност, притеснение. Ти с твоите хапчета май си целила пак внимание. Може в яда си да е казал неподходящо нещо, но извинявай - ти мислиш ли за родителите си като вършиш такива глупости.
Не искам да защитавам баща ти, но погледни нещата и от неговата страна. Той е от друга култура, пробва се горе-долу да се напасне, да ви осигури всичко. Навън има много по-страшни бащи и състояния. Аз с удоволствие бих имала баща като твоя, честно. Твоят баща не те бие, не пие, гледа си семейството. Извинявай, но не си справедлива в случая

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 8d6d0d35e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мацка, тия работи не са сериозни. Я се разрови малко - ще видиш, че няма нормални тинейджъри, които да се разбират с родителите си. Ако това, което пишеш за баща ти е вярно, значи човекът доста се лута между това да опази дъщеря си и личните си драми, които изживява. Човек се държи така, когато минава през тежки периоди.
Дори може да бъде голям боклук заради това.
Ако религията ти е налагана до такава степен, просто издръж докато дойде време за университет и използвай момента, за да промениш живота си, далеч от родителите ти и техните забрани.
И нямам предвид да се разюздаш още повече, а да се възползваш от възможността да живееш като нормалния човек, който искаш да бъдеш.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 8acfdaffd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Скъпа, той е добър, но нали знаеш традициите на арабите. Щом не можеш да го търпиш бягай надалеч, изнеси се, не си малка.


-Hanna

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 567aabaea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Кaкво печелиш от подобни измислици? ! Нямa кaк дa пиеш aлкохол и бaщa ти дa позволявa товa. Нaли бил "лошият aрaбин мюсюлмaнин", a? !
Ей, не спряхте с жaлките си подливaния, нaсочвaния, нaстройвaне и тем подобни. Aми виж сегa ти и подобните ти- поне средно интелигентните си прaвим рaзборa и изводите от толковa хвърчaщите ви историйки, a подобните нa вaс с интелект нa хлебaркa и без товa нямaт много място и позиция в обществото, тaкa че, нямa ефект от писaниятa ви.
Но рaзбирaм, че нямaте нищочко хубaво нaоколо и сaмо злобичкaтa ви поддържa във вегетaтивно състояние поне... е хубaво, вегетирaйте си.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 09d99144ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Към номер 4: За твое сведение и за другите "средно интелигентни", баща ми ми позволява да пия максимум по 1 чаша пред него, но не знае, че в негово отсъствие пия колкото си искам. Плюс това никъде не съм казала, че е лош. Като гледам писанията ти май ти си злобен/злобна, а не аз. Този сайт е създаден с цел хората с проблеми да получават компетентни съвети не укори.
Авторката

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 841a90b6fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За всеки проблем има и решение. Не се отчайвай. Скоро ако пожелаеш, може да се изнесеш и да живееш на друго място и да промениш живота си, както на теб ти харесва.
И аз на твоите години мислих за самоубийства, но сега като се сетя и се чудя на себе си. Живота никога не остава един и същ, той се променя. Това му е хубавото.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 39cd4b2b2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ето защо християнките не трябва да се очъжват за хора от мюсюлмански произход, защото по този начин опропастяват и своя живот и тозина децата си! Те са груби, властни и свикнали да мачкат другите и да налагат религията, а жените за тях са просто безгласни букви има и изключения, но са малко!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: fa9151c0f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Какво са тея глупости които говорите за арабите и мюсюлманите? Не всички са такива, а онея в тея Ислямски държави ли, Идили и са хора, които не са ок с главата... Майка ми е живяла 7 години в Мароко и хората там са сплутени...

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 960d6f2583
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Съветвам те да изчакаш до пълнолетие, тогава никой няма да може да ти казва какво да правиш, може да се преместиш да живееш другаде, а ако баща ти отново не те оставя може да си изкараш ограничителна заповед. Но спри да пиеш! Това не води до никъде. Просто потърпи още съвсем малко.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 8885cafbc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Баща ти е арабин... това обяснява всичко! За тези хора дъщерите не са важни и съответно не смятат, че си струва да полагат много много усилия за да ги накарат да се чувстват добре. От друга страна страшно държат на морала, защото е голям позор за цялото семейство на дъщерята да и излезе име, ме е лека. С други думи ти нямаш вина. Колкото и да се стараеш баща ти няма да те обича колкото брат ти (ако имаш такъв). За това вместо да се съсипваш, да пиеш, да се дрогираш и да правиш глупости, като станеш на 18 се изнеси от вас и скъсай всякакви отношения с баща си. Защото никога няма да го накараш да се промени и да те уважава повече. Впрочем как се държи с майка ти? Обича ли я или я третира като слугиня? По това как се държи с нея, можеш да прецениш какво му е мнението и за теб. Обаче пак ти казвам, спри с пиенето и другите глупости, защото с това вредиш само на себе си (на баща ти явно му е все тая) и се концентрирай върху ученето така, че на 18 да можеш лесно да се изнесеш. И тогава баща ти няма да има право да ти налага мнението си, нито с кого да се виждаш, нито дали да имаш гадже или не... изобщо за нищо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker