Майка ми не ми дава да изглеждам нормално! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Майка ми не ми дава да изглеждам нормално!
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 3990 пъти
Здравейте, пише ви едно 15 годишно момиче.
Проблемът ми е,че майка ми не ми дава да се обличам лятно и модерно. Не ми дава да нося по-къси блузи и потници, не ми дава да нося къси панталонки, да се лакирам, а за грим да не говорим .. Обличам се като 10 годишна и се излагам пред всички заради нея. Приятелките ми ходят с къси блузки, къси панталони,носят грим а аз ? Аз изглеждам като малко дете. Не ми дава и да ходя сама в мола, че да не съм си похарчила парите за някоя неприлична дреха, точно така ми го казва. Имаме в училище деца на 12-13 години където ходят с къси блузи, а аз не мога да сложа едни къси панталони. Като ме заведе някъде за дрехи ме вкарва в някакви бабешки магазини само с дълги поли, някакви грозни блузи и дълги панталони. Имам чувството че живея в 19 век. Не е заради парите, защо сме семейство с възможности. Моля редакторите да публикуват историята. И ако я публикуват, моля помогнете ми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: e517236365
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   От една страна е права а от друга не

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: aaabb8abdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Поговори с баща си, ако той е по -разбран може да се опита да я вразуми. Няма нищо лошото да ходиш със свежи младежки дрехи стига разбира се да не изглеждаш, като проститутка. Колкото до грима на първо време слагай по -лек, защото е изключително грозно да видиш млади момичета, изглеждащи, като 30 годишни. Наскоро видях 11-12 годишно момиченце с ярко червено червило и ми стана болно.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 620b3cb25a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Да не би пък да си по-пълна и просто да не са ти подходящи за фигурата? Сигурно не ти дава и да се епилираш. Как ще сложиш къси панталони на космати крака?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 42f991c3ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   При мен е подобно, само където на баща ми не му харесва да нося къси панталонки, блузи и други, защото е работил в страна, в която има много строги правила относно облеклото и така де, пробвах Да говоря с него, но без резултат, за това си спестявам пари и си купувам от китайските магазини за по 3 лева разни дрехи, които на мен ми харесват. Пробвай да говориш с майка си, а в краен случай си купувай сама и ги крий добре, но не забравяй, че дрехите не са нищо чак толкова важно и че майка ти не го прави, за твое лошо. Дрехите не са всичко, така поне осъзнаваш кой те харесва заради характера ти, а не заради външността. Един ден ще си й благодарна.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b261fce9b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   От авторката : Да се епилирам поне ми дава, а относно дали съм пълничка-не. Даже може да се каже и, че съм си слабичка.. Тежа 45 кг. мисля че е добре

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0b0a29fb93
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Еми.... майка ти те предпазва от това да изглеждаш като курва.... и не това е думата няма да я поправям. Една дама никога не показва пъп и плът и части от тялото, които не са за пред хората. На 15 си не ти трябва грим, нито къси парцалки нито да си в мола. Смени приятелите. Тези са боклуци

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 4d97a7c9e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Проблема е че те глезят и ти го приемаш за добре и нищо не правии по въпроса. Като ти кажят например да ти направя ли нещо за ядене, закуска или нещо такова казваш сава ще си направя. Аз сега се оправям сам с почти всички неща който те правят. И така се доказвам като момму което се справя със всичко дават ми пари пазарувам си сам. Дори като ходя на магазин или дпуги неща за дома аз ги запомням даже да са много или се оправям с други неща съм. И така сега имат такова уважение нащте и ме оставят даже да живея няколко дни сам защото знаят че съм отговорен а всъщност съм на 15. Успех и поговори с тях аз всъщност не съм говорил с нащте много по такива теми ама действията говорят най-много.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 959511797c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Боже, все едно е моята майка! С тази разлика, че тя е ок да си слагам малко грим и да си лакирам ноктите. Но с дрехите е същата работа. Супер старомодна е и не осъзнава как се обличат днешните тийнеджъри. Това, че носим къси гащи не ни прави курви, такива са тези, които се е*ат с всеки срещнат, а аз, предполагам и ти, не го правим. :)

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ae80257f81
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ами говори с баща си? Той би трябвало да заеме някаква позиция. Също така имаш ли близка роднина (по-голяма братовчедка, леля, дори приятелка на майка ти), която да поговори с нея за това обсебващо и ненормално поведение?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: de90fc0864
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Купи си къси панталони и когато излизаш след като те е видяла вече с дълги се преоблечи някъде. Иначе няма как да се разбереш с нея. Търпи докато станеш на 18 и отивай да учиш в университет в друг град.

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 890f37d93c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Дрехите са въпрос на вкус и стил ама чак пък да не ти дава да се гримираш - нещо е сбъркана тази неща. Може да ходиш у някоя приятелка и там да се гримирате преди излизане.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: c33af036d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Добри съвети са ти дали горе. Мога да допълня, че специално за гримовете можеш да си купиш 1 ЯРКО червило и ако имаш проблемна кожа фон дьо тен или пудра - не ти трябва много грим ако сложиш ярко червено червило и пак стоиш нагримирана. Аз така правя, а и лесно е махка червилото преди да се прибереш у дома.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: af2171ba0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   От авторката.
Благодаря ви за съветите, родителите ми са разделени и баща ми дори не живее в България. Той има апартамент тук и от време на време се прибира и само тогава се виждам с него за 1-2 дена. Пробвала съм съвета на номер 10, излизала съм с дълги дрехи, но имам една приятелка която живее наблизо и се преоблякох у тях, ноо случайно видяхме майка ми в магазина от който искахме да си вземем шоколад, тя ни видя и ми каза че щом правя такива неща редовно ще ми прави такива ''изненади'' да се засичаме като изляза сама без да знам и от тогава не смея..

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 8376b0f7b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Никой не е длъжен да те облича, според приетите от теб, модни тенденции. На съучениците им не им пука за теб, иначе нямаше да е "излагане", а щеше да е разбиране и после пълен непокизъм, защото иситнските приятели, не те съдят по-дрехите... стига да ги переш достатъчно често.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 2c84920a11
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   А да ти е минавало през ума тая явно странна и далечна за теб мисъл, че тя като твоя майка има двойно по-голям опит, и за разлика от теб не си мисли просто как да се изфука пред приятелите си, а ти мисли доброто?

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 73ae2ec1af
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Излага те пред кои? Пред онези, които се дрогират и до максимум 10 години ще са мъртви или много зле със здравето? Пред онези, които сега искат да ти бъдат първия сексуален партньор в живота, а после ще побегнат като ужилени, за да не се наложи да останат след секса? Пред глупаците, които не знаят къде се намират, но се смятат за върхът на Сътворението? Или пред връстничките ти, които са спали с между 50 и 100 мъже, но така и не са изпитали любов?

Когато ме убедиш, че в обкръжението ти има дори един свестен човек и той не одобрява стила ти на обличане/гримиране и прочее, тогава ще се съглася с теб. За момента смятам, че майка ти е права. Познавам масовката на връстниците ти и не губиш много, ако такива не те харесват. Е, ако живееш, за да си идола на идиотите, тогава нещата ще са различни - пак ще подкрепям майка ти, но освен това ще й съчувствам за дъщерята.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 2a97ef87d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Обличай се, както ти харесва, мисля че имаш това право! Да не си на 10, че да не може да се лакираш, това къде пише, че е забранено? Но недей да се опитваш да подражават на връстниците си, не бъди глупава. Може би майка ти не иска да пораснеш, притеснява се от това. Обясни и, че вече не си толкова малка и се нуждаеш от доза свобода и искаш да изразиш себе си, вкуса си. Не разбирам по какъв начин може да те спре ако се обличаш, както искаш и се лакираш... ще те гони с лакочистителя ли? Може би няма как да разбера добре, тъй като майка ми не ми е пречила в избора ми на облекло, дори да не и допада много. А относно грима... най- добре е да бъдеш естествена, би се чувствала прекрасно ако знаеш, че те харесват точно такава каквато си нали? :) Моят съвет е да се носиш, както ти харесва, за да се чувстваш добре, но не се разголвай прекалено. Трябва да обясниш на майка си, че както тя има вкус и ти също! Не я нападай, не и викай, сподели и съвсем спокойно, че оттук нататък ти ще избираш а не тя и трябва да те подкрепя, А не упреква. Понякога трябва да си бунтар според мен. :)
Момиче, 17 г.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 8638961636
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Сега все още е лято аз ходя с къси панталони на работа и с риза - Малко класически летен стил е от периода 50те 70те години но на нас момчетата такава е и днешната мода през лятото.

Сестра ми която е на 12 носи къси панталони и рокли. Носи каквото искаш баща ти може да е по разбран така че говори с него

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 682be36a92
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Грима е създаден с цел - да прикрива недостатъците и да придава малко свежест на застаряващите и по - грозноватите жени.
Млади и красиви момичета няма защо да се мацат!
Момчетата и мъжете винаги предпочитат естествената красота!

Иначе за дрехите изобщо не е права майка ти!
Трябва да ти дава да се обличаш стилно и в крак със съвремието ни, а не както са се носили през 70те примерно...
Защото е абсолютно вярно, че по акъла изпращат, но ПО ДРЕХИТЕ ПОСРЕЩАТ!
А, ако не пожелаят изобщо да те посрещат, то какво повече да говорим, нали...

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0d4454a569
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Майка ти е луда. Кажи и, че е много топло, за да си с дълги дънки и блуза навън. Можеш да направиш нещо. Веднъж излез с дълга блуза и не си слагай дезодорант и ще миришеш като се прибереш и ще видиш как ще ти даде да излизаш с къси дънки и къса блуза. И аз не се обличам чак като курвите, но поне съм си с къси блузи и дънки лятото. Майка ми нищо не ми казва.

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 6b54561d52
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Номер 7, като ти гледам правописа, твоите родители по-скоро са незаинтересовани как се развиваш. Като започне учебната година, говори с учителката си по български език и я помоли за помощ.
Авторке, винаги съветвам за разговори, честност и открито поведение. В този случай ще направя изключение. Говори с приятелките си и нека за рождения ден да ти подарят дрешка. Купувай си и ти тайно. Само с криенето не знам как ще се справиш, че такава майка сигурно рови. А и прането? Измисли нещо.
Излизай с дрехите от майка си, а тайните ги вземай с теб и ги обличай навън.
Успех!
Ж28

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 86ddd85b69
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Знам, че не ти се иска да чуеш това, но опитай се да разбереш и майка си. Твърдиш, че майка ти иска да се обличаш като 10 годишна, мисля, че малко пресилваш, но даприемем, че е така. Едва ли ти връзва панделки в косата и ти купува блузки с принцески и котенца.

Ти си на 15 и не искаш да се обличаш като тези на 10, но пък искаш да се обличаш и гримираш като тези дето са на 20-30. Ами майка ти не иска на 15 да си като на 30 и е права.
Ако аргументът ти е, че другите са ТАКИВА, то на тези дето все се сравняват с другите им се казва "Като искаш да си като марийка, пенка, иванка. ако тя скочи през прозореца и ти ли ще скочиш? "

И едва ли те кара да ходиш със зимни панталони през лятото. Има разлика между къси и КЪСИ панталонки.
По принцип панталонки къси колкото долни гащи на много места е неприлично да се носят независимо на колко години си. Те са подходящи за вкъщи, когато си на море, ако спортуваш и т. н. Да не говорим, че са мнооого малко хората които имат толкова хубави крака, че да ги покажат чак до там.

Поговори спокойно с майка си и ако желанията ти са разумни съм сигурна, че ще те разбере. Единствено не прави глупости зад гърба й. Много е тъпо и ще ти донесе само обратния ефект. После няма да ти има доверие за нищо и то с право. Най-вероятно си имала шанс да я убедиш за някой неща, но това че те е заловила случайно те кара да губиш сериозни позиции.
По принцип и тайното преобличане въпреки майка ти и тем подобни действия са присъщи точно на 10 годишните. Не прави така ако искаш да те уважава и да разбере, че си порастнал и отговорен човек.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 08f0bc3151
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Дечко, ходи синпиши домашните и не се вайкаш. Некий хора нямат пари да си купят хляб даже на децата.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: eab990b43e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Номер 2 е миличка, имам идея. Пред майка ти слагаш нейните дълги старовремски поли, а отдолу под тях панталонките. Когато си достатъчно далеч от вас и си сигурна, че няма да те види, нито ще се засечете някъде просто махаш дългата пола и оставаш с панталонките преди да се прибереш пак правиш номета и готово.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 36039d3e71
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Има разлика и между курва и човек, който се съобразява с факта, че навън е трийсет градуса. Ако, Марийка скочи от прозореца е лошо, но ако Марийка има шестици-тогава Мимето е за пример, а? Хайде стига с идиотщините, хора!

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 82f740ab09
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Мила на 10 съм и мама на 3 ми купи къси панталони.... И ми купува от 6 годишна къси блузкихбез да я моля... От девет годишна ходя в мола сама.... Не разбирам какъв е проблема???

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 6fe363c582
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Аз съм на 13. Имам и къси панталони и къси блузи. Вече от 2 години купувам сама дрехите си. Майка ми е напълно ок с факта, че днешните тийнейджъри се обличат по- различно от тези през 20 век. Тя даже ме подкрепя във всеки мой вкус. Не разбирам тези, които казват, че майка ти е права. Всяко дете, тийнейджър или просто всеки човек трябва да има нужното самочувствие. По този начин майка ти ти стъпква самочувствието. Кажи й го. Разговаряй с нея. Кажи й, че вече не си малко момиченце. Кажи й, че се интересуваш от момчета, приятели, социален живот и ти е нужно да се обличаш по свой стил. Много майки за жалост приемат вече порасналите си дъщери все още като малките им момиченца, а не трябва. Това с криенето не е добра идея, все някога ще разбере. Втори начин е да разговаряш с леля или някоя приятелка на майка ти. Устоявай на твоето! Пожелавам ти успех! :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker