Какво е да живееш със съквартирант? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Какво е да живееш със съквартирант?
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 2056 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 16 години. Тази година съм 10 клас и уча в езикова гимназия. Две години прехождах и тази година наще решиха да бъда на квартира, защото ми беше доста трудно да бъда по автобусите и не ми оставаше много време да уча. Намерихме квартира при една баба-хазяйката. Стаята е една с две легла за две момичета. Все още не се е заело второто място. Чудя се какво е да живееш със съквартират? Трудно ли е? Кофти ли е? Забавно ли е? Нямам си и напредстава. Споделете, ако сте го изпитали или го изпитвате това, , чувство, , .

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: c1588d1f89
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зависи от човека дали ще ти е забавно или лошо

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7c4e190d80
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всичко зависи от това дали ще си допаднете като характери. След месец-два може да започнат да ви дразнят някои навици, да имате конфликти за хигиена, приятели на гости, светнати крушки, междуличностни особици и какво ли не. Но ако се разберете и говорите може и да станете добри приятелки и да си споделяте всекидневието.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: bd8f4ef269
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Силно зависи от това какъв човек си и на какъв съквартирант попаднеш. Ужасно относително е.
Може да е забавно, може да е ужасяващо. На мен ми беше адски готино, но съм чувала хора, които само се оплакват от съжителството си и въобще не им харесва.
Най-важното - трябва да се научите да правите компромиси помежду си и да говорите зряло, ако има проблем - а не да се цупите и драпате.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: cfca9a935b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами, не е много лесно. Зависи на какъв човек ще попаднеш, както и какъв човек си самата ти. Всичко е въпрос на баланс. От една страна, трябва да си толерантна и да проявяваш уважение към личното пространство на другия. От друга, трябва да си отстояваш своята позиция и да не правиш твърде много компромиси, за да не ти се качи на главата. Най-важно е да има комуникация помежду ви. В началото смятам, че ще е окей. И двете ще се опознавате, ще се държите добре, като мине малко време вече, ще се отпуснете и всяка ще си покаже "рогцата". Тогава е важно да можете да си говорите и да си казвате спокойно и без разправии: "Това не ми харесва", "Моля те, направи еди-какво-си" или "Ако обичаш, стига си правила нещо си"... какво да ти кажа, има голяма доза късмет в цялата работа. Идеалният вариант би бил да си паснете и да се сприятелите, но за това гаранция няма. Но и не ти е необходимо да ставате най-добри приятелки, важното е да си живеете с минимално напрежение и максимално разбирателство :)
Личен пример не бих могла да дам, защото съм живяла на квартира, но с приятелки. На нас ни се получи добре, но това си го обяснявам с факта, че бяхме приятелки дълги години, преди да заживеем заедно и наистина държахме една на друга толкова, че разни ежедневни дреболии да не ни натоварват приятелството. Не, че не е имало спорове, но винаги са минавали и заминавали много бързо. Така че.. мога да ти пожелая търпение и успех! :)

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: f802ac303e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ами зависи на какъв човек попаднеш. Аз нямам опит в това, но моя прителка, която не беше от София има. Първите две години от следването живя в самостоятелна квартира, тъй като техните са хора с възможности. Третата година обаче реши да излезне на общежитие за по - евтино. Със съквартирантката и не се разбираха и бяха пълни противоположности. На два пъти идва у нас само и само да не и гледа физиономията. Миналата година смени стаята и беше с друга. Каза, че се разбират само, защото спят в две различни стаи и делят само бянята и антрето. В момента ни предстои да бъдем магистри и тя отново е решила да е на квартира, защото съжителството с други хора не и понася.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 98302d1e6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Както вече казаха по горе, зависи от човека. Първият ми съквартирант ходеше по кръчмите до 2, което не беше особено яко за мен, особено когато на следващия ден ставаш рано. Вторият ми съквартирант беше пичага, услужлив и готин. Зависи от човека на когото ще попаднеш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ca47f697c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами, да забавно е но само ако попаднеш на правилният човек, аз съм на общежитие за първа година и бях в стая с още 2 момичета едната ми стана най добре приятелка, но другата зобщо не беше мой тип- пушеше в стаята, излизаше с 19 годишен тип с досие и това което най много ме обиди е че ми открадна пари, но от тази година ще сме в стая двойка с приятелката ми.
Ако не се разбирате ще смениш съквартирантката. Късмет! :)

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 564a7641db
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ако момичето е готино и си паснете е супер, ама ако не е, може да е доста неприятно. Аз имах късмет. Бяхме 3 момичета в стаята в общежитието и двете бяха страхотни! Голям купон! Просто всичко си зависи от характерите ви. Ако си паснете ще е супер, ако не- ще е адски дразнещо и най-добре да не живеете заедно. Ако имаш възможност покани си за съквартирантка момиче, което познаваш от преди и ти е симпатично.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker