Как да спра да мисля за смъртта? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да спра да мисля за смъртта?
преди: 13 години, 4 месеца, прочетена 6428 пъти
Преди се е случвало само за минута-две и после забравям да мисля за това. Но вече от повече от седмица смъртта не ми излиза от главата. Постоянно си мисля неща от сорта:

"Какво става като умра? Прераждам ли се? Или преставам да съществувам? Не искам да умирам!"
Помня, че от време на време съм си мислел такива неща и като малък и майка ми ми казваше, че някой като остарее много започвал пак да се подмладява докато стане бебе и процеса започва наново. На 19 и половина съм, не говоря много с хората. Не че не искам, просто с никой нямам общи теми за разговор. Не ходя на дискотеки и кафета и нямам приятели, с които да ходя. По принцип се водя, че харесвам аниме, но не ги гледам много, само едно следя, което е веднъж на седмица. И както сигурно се досещате по цял ден седя пред компютъра.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 4 месеца
hash: 29f8ee4b61
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Излез и разбери какъв е света.. няма по-добро решение.. на времето и аз бях като теб :)

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: eee51d2445
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Най-ефективният начин да спреш да се страхуваш от смъртта е... като я преживееш. Как става това? Примерно легалният наследствен шаман от испански произход Хосе, 2-3 пъти годишно организира церемонии с аяхуска, която е известна още и като "малката смърт". Ще установиш редица интересни неща - например, че тяло и съзнание са две съвсем отделни неща, и че съзнанието може да си съществува съвсем спокойно и без тялото; че тук (на Земята) сме от далеч и сме за малко, а по-голямата (и по-съзнателната) част от истинската ни същност е на съвсем друго "място". Могат да се появят спонтанно визии, сцени и спомени от предишни телесни превъплъщения и т.н.

Да умреш съвсем не е толкова страшно, колкото повечето хора си мислят и вярват... усещането е подобно на това да си свалиш дебелото зимно палто, понеже през лятото вече не ти е необходимо... до следващата зима (или "живот", както го наричаме ние)!

Всичко това... няма как да се обясни и предаде, а още по-малко - да се "повярва" от някого в него, освен ако не се преживее лично. Горещо ти го препоръчвам!

Ray

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: de81e9e82e
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

3.   След като умреш да преставаш да съществуваш поне според мен,но за да съществува като генетично заложен биологичен феномен то явно в смъртта се крие някакъв смисъл.И след като не можеш да промениш фактите живей така че когато дойде сетния си час да не съжеляваш за младините си,а да умреш с усмивка на лицето

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: dfb4e1d12d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Спокойно и на мен ми се е случвало. Много пъти съм си задавала същите въпроси и мисля, че всички си ги задават. Нормално е.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 221f5f81fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ами кво да ти кажа - душата на човек е безсмъртна, а тялото не. То постепенно си остарява и знаеш... За повече подробности прочети Библията и по специално Новия завет. Нали живееш в християнска държава. Виж какво казва Христос по твоя въпрос. Новият завет се чете трудно, така че прояви търпение и ще намериш отговори и на много други въпроси свързани със живота, смъртта и изобщо със смисъла на живота. Това е в общи линии.
FerNando

 
  ...


...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 0b879108b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Много се извинявам, но не мога да се въздържа и искам да попитам коментиралия под името Рей нещо. Малко парадоксално ми звучи написаното от Вас "Всичко това... няма как да се обясни и предаде, а още по-малко - да се "повярва" от някого в него, освен ако не се преживее лично. Горещо ти го препоръчвам!".
Твърдите, че "всичко това" се разбира само ако се преживее - нещо, което Вие горещо препоръчвате. Как да го разбирам? Че сте се преродил ли? Че пишете от онзи свят ли? Или вярвате в нещо, което само преживял го човек може да разбере??
Обърквате ме...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 0f2f3752df
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мисля, че Ray има предвид споменатата от него "церемония с аяхуска" и за нея говори, че трябва да се преживее, за да се разбере. Мен лично много ме заинтригува написаното и смятам да проуча въпроса по-обстойно. И на автора ще му е от полза, ако го направи.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: a4288e66bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Аз съм автора и потърсих за аяхуаска в интернет. Намерих че това е дрога, която те докарва до клинична смърт, а тъй наречените сцени и спомени от предишни животи се причиняват от мощен халюциоген.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: eee51d2445
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   При УЧИТЕЛЯ Нанин дошъл посетител, за да го пита за учението Дзен. Но вместо да слуша, той непрекъснато говорел за собствените си разбирания.
След някое Време Нанин поднесъл чай. Налял чашата на госта, но продължил да налива и след напълването й. Накрая гостът не издържал:
— Не Виждате ли, че е пълна догоре? — попитал той. — Не може да поеме повече!
— Точно така — отвърнал Нанин и най-после спрял да налива. — Също като тази чаша и ти си преизпълнен с твоите собствени идеи. Как можеш да очакваш от мен да ти дам учението Дзен, щом не ми предлагаш празна чаша?

Ray

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 9f2035a997
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   На мен напоследък ми се е случвало често да мисля за това (от куп проблеми ) но нз защо продължавам напред, без да знам какъв е смисъса, за какво полагам усилия. Има такива моменти, горе главата, набележи си целите, които искаш да постигнеш и малко по-малко нещата ще си дойдат на местата! Ако искаш си остави емайл.



Момиче на 17

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker