Акне - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Акне
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1805 пъти
Зравейте. Аз съм момиче на 16 години за 10 клас. Искам да ми предложите лечени или да споделите вашата история. От 5-6 клас имам този проблем в началото естествено не беше толкова, но мама ме заведе на кожен лекар. Спомням си, че беше изписала Acne out и сапун Imex и нищо не стана все се влошаваше повече... 7 клас почнах да си слагам фон дьо тен. 8 клас пак ходих на друг кожен всеки път като отида ми изписваше лекарства към 100 лв, но нямах подобрение и мама каза, че няма смисъл да ходя вече. Беше ми изписала зинерит, далацин Т и сенсбио на биотрейд и др, но не си спомням тях. След месец кожата ми беше повече зачервена почнах да кихам зачервяваха ми се очите и се насълзяваха... оказа се, че съм имала алергия към зинерита. 9 клас ходих на козметик стиска ми ги маски и с някакъв уред ги гори. Но и това не помогна. Всички познати ми казват да го оставя така, че ще се изчисти и да не слагам фдт, но толкова е червено много се срамувам как другите момичета без грим имат хубава кожа а мойта на пъпки.. Не ми се излиза никъде не ми се ходи нямам никакво самочувствие заради това акне. Вече незнам какво да правя..
Да отбележа, че не ям плодове и зеленчуци само диня, банани, пъпеш, краставици, но много рядко. Мама и тати също са имали. Мама като ме е родила и се изчистило. И двамата нямат вече акне белези също нямат. Моля ви дайте ми съвет, цащото ми омръзна с тези фон дьо тени.
До редакторите - Моля публикувайте историята ми. Защото не срешнах такава история...
Благодаря предварително :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 02ed234b95
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

1.   Мажи се с кокосово масло и ексфолирай кожата няколко пъти в седмицата. Подобри начина си на хранене. Пий много вода, едно голямо шише на ден. Оставяй кожата да си почине от фдт. Избягвай да го слагаш много често. И спри шоколада, всичко сладко, поне за месец два и виж дали има ефект!!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 45fa558e35
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Химически пилинг (средна дълбочина). Странно, че лосионът на Акне Аут не ти е помогнал. Използвам го от 10-тина години и когато съм редоввна, почти не ми излизат пъпки.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b4809eaee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей^^
Все едно чета собствената си история...абсолютно същия проблем имах допреди няколко седмици. И на мен самочувствието ми рядко се понижи, изобщо не ми се ходеше навън, направо исках да се завра в някоя дупка и да умра, честно казано~
Тааа....има някои МНОГО АМА МНОГО важни правила:
1)диета - никакво сладко/мазно (без шоколад, какао, намали малко захарта, никакви пици, мазни банички, дюнери, спагети aka тестени неща). Наистина е супер важно да приемаш повече витамини - яж зеленчуци и плодове всеки ден, направи си салата, изяж една ябълка просто ей така...Да, в самото начало си казах “Абе аз какво ще ям?!“ #мразехвсичкизеленчуци. Но повярвай ми, свиква се...Особено ако успееш да се настроиш и да си кажеш “Омръзна ми вече!“
2)никакво чоплене - ох....това ми беше най-големия проблем...заставам пред огледалото, поглеждам в отражението си и си казвам “това нещо искам да го махна“~
И на следващия ден - направо ми се плаче от резултата - от 1 разчоплена пъпка станали 3~
По принцип моята кожа е супер бледа и тънка, така че всяко несъвършенство си личи от 1000км. Да не ти казвам как се мацах и аз с едни фон дьо тен-и...в лицето бях като портокал (матиран портокал де xD)...тааз относно грима - принципно няма проблем да носиш, но важното е, веднага след като се прибереш да си изчистиш лицето добре.
Е да, до гените опира всичко. Какво да се прави, някои хора взимат чистата кожа за даденост~
Сега за лекарствата, които ползвах /дап, лекарства/. Лечението ми беше разделено на два етапа и продължи към 4 месеца:
I етап -
Aknicare ckeanser/на фирма SYNCHROLINE/- гел за почистване сутрин и вечер~
Акнатак/MEDA/-само преди лягане, върху цялото лице (спиш с него)~
Сетафил Хидратиращ крем с SPF 30 (сутрин след измиване, за да не ти се зачерви кожата...аз лично не го ползвах много-много, защото ми ставаше съвсем мазна)~
ВИТАМИНИ -> Неорозал М (2 хапчета всеки ден, независимо кога), Инофолика (2 сашета на ден)~
II етап (за белезите, вече става въпрос за козметика)
Остава си само гелчето за миене от по-горе
TriAcnèal EXPERT (Avene) -крем, вечер преди лягане се слага~
Sebiaclear Mat Pores - крем, сутрин след измиване, запечатва порите и матира~
/Акнатака си го пазиш, за всеки случай
Принципно не се намират много лесно тия неща и за това някои по интенрнет си ги поръчах. Скъпи са, но ми помогнаха.
Сега...не мога да съм сигурна, че и при теб ще проработи, тъй като всяка кожа си е различен тип...
*Но най-важна беше диетата.
Относно Зинерит, Акне аут и тем подобни - боклуци бих казала. Вършат работа, само ако имаш 2 пъпки и половина. Не е като да не съм пробвала всичко - маска с мая/яйца/сода/мед/краставици/черен пипер (тва пък как съм го направила *facepalm*)/парни бани...всичките известни лекарства, които се рекламират...И накрая само стана по-зле...Самолечението не е подходящо баш за тва~
Също така няма да е зле да се запишеш на някакъв спорт, за да се разсейваш, ходи с някоя приятелка за да не се притесняваш. Когато не мислиш 24/7 за тия досадни пъпки, не се депресираш и това също помага. Някое ново хоби ще свърши работа ;)
Важното е да разбереш, че тва нещо ще отнеме време и няма за 2 седмици да си готова. Просто не се отказвай. Така или иначе нищо няма да загубиш, ако се стегнеш и се опиташ.
Надявам се нещата да се оправят~
Няма да завършвам с нещо банално от сорта на “Обичай се такава, каквато си“ и т.н. Глупости на квадратчета.
”Ако нещо не ти харесва - промени го“ ми пасва повече~
Момиче, 15^^

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 434dbda81c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не съм имала такъв проблем, но мисля, че трябва да ограничиш мазните храни, шоколада и да ядеш повече месо (освен ако не си вегетарианец). Също така е хубаво да си правиш домашни маски.
Препоръчвам ти: смесваш канела, мед и кисело мляко и си го мажеш по лицето за около 30 минути. За такъв тип кожни проблеми нямам идея дали помага, но нищо не губиш да опиташ :).

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e6ee10480c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Аз съм мъж, но и аз бях така през пубертета, и като студент даже се крих като мишка в квартирата денем заради този проблем. Бях пробвал какви ли не мазила, лекарства и атибиотици, ходих и на химически пилинг, но резултат почти никакъв. Акнето е едно от най-неподатливите на лечение проблеми. Ето го моят опит с акнето: обратно на разбиранията ти и това което си чула, не бива да чистиш лицето си защото това носи повече вреда отколкото полза. Каквото и да било миещо вещество раздразва акнето, дори и да е специално създадено за почистване на акне. Просто си изплаквай лицето само и единствено с леко топла вода и не се притеснявай, че мазният слой не е отмит напълно. Знам, че изкушението да го измиеш със сапун или нещо друго е голямо, но ако се въздържиш ще видиш, че възпаленията са по-малко отколкото, ако почистваш кожата в дълбочина. Акнето има различни фази. Фазата възпалително набъбване и образуване на пъпчица с гноен връх, която трае около седмица може да бъде намалена като честота, ако внимаваш какво ядеш. Сигурно доктора ти е казал, че не трябва да ядеш сладки неща и джънк фудуве като хамбургери и мазни пици и др. подобни. Големият проблем при акнето по мое виждане е фазата след като изчезне пъпчицата-а именно оставането на червено петно върху кожата там където е била пъпчицата. Тези петна остават понякога с месеци по кожата и ако човек е с по-светла кожа се открояват страшно ярко и са наистина кошмар. И аз нищо, че съм мъж се мазах с грим. Ама само вечер и на оранжева светлина, щото на дневна светлина или луминисцент се вижда и ще стана за смях. Ето кой беше моят оптимален вариант за справянето с тях-печене на слънце до получаване на тен. Петната си остават каквото и да правиш с тях, но просто не се виждат на фона на тена(за което и не си виждала негър с акне). А като мине лятото тена на лицето си го поддържах със соларен монитор(който вече продавам). Все пак трябва да се внимава с УВ лъчите, да не се превишава дозата. От медикаментите що годе някакъв резултат даваше бирената мая. И както вероятно знаеш не бива да се стискат пъпките.
Но и да ти кажа акнето си има и полезна страна-усмирява човека от полови контакти в периода от живота му когато кръвта му кипи и е най-неразумен. Тоест не му връзват. Така се избягват бременности и обвързване когато индивидите не са узрели за това. Както и плешивостта-че веднъж като създаде семейство, на мъжа да не му връзва друга жена като оплешивее, и така да си гледа семейството. В природата няма нищо случайно.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 2543d2bf8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Здравей, момче на 16 години съм. Същата история... Акне от 4 години вече, спортувам, храня се относително здравословно, не ги чопля, мия се с почистващ гел, след това се мажа с лосион... И въпреки всичко нямам никакъв напредък от както се е почнало...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 2b11d0ed3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, аз също имах акне и то тежко в продължение на 2 години. През това време ходих на 2-ма дерматолози. Ефект-никакъв! Даже бях загубила надежда, но веднъж личният ми препоръча един дерматолог в Стара Загора ( д-р Балдаранов) и реших да отида. Мога да кажа, че за първи път получих такова внимание и ценни съвети от дерматолог. Изписа ми антибиотик по схема ( в продължение на 3 дни трябваше да пия всеки ден по едно хапче и после веднъж в седмицата), а за мазане ми изписа Epidium gel (ох, трябваше да ходя чак в Гърция, за да си го купя, но наистина ми помага, струва 20 евро). Докторът ми обясни, че трябва да спра да си слагам фон-дьо ден, както и пяна за лице. В момента си почиствам лицето само с мицеларна вода. Също е важно да се слага слънцезащитен крем, ако си навън даже на 2 часа. Слънцезащитният крем трябва да е некомедогенен, фактор 30-ти и от серия за акнеична кожа.
Надявам се да съм ти помогнала. Аз също бях загубила самочувствие, избягвах да поздравявам хората, защото не исках да ме виждат така... ужасно беше. Просто трябва да попаднеш на точния специалист. Акнето е лечимо! Успех! :)

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 43107c5ab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   От авторката
Много благодаря на всички за съветите :)))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker