Мисля, че баща ми изневерява на мама - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Мисля, че баща ми изневерява на мама
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 1231 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 14 години. Винаги съм имала прекрасно семейство, никога не съм се съмнявала в любовта на родителите ми... до този момент. Искрено се надявам да е някакво недоразумение, защото иначе ще се побъркам. По принцип лятото стоя будна до към 12, но точно преди малко (в момента е 2 сутринта) баща ми се облече и излезе навън. Помислих си, че отива до аптеката, защото просто му е станало зле, въпреки че нищо му нямаше цяла вечер. Видях през прозореца, че колата заминава в другата посока. Няма го от 45 минути, аз ставах, проверих тихо цялата къща и просто като видях как мама спи сама изведнъж потънах в сълзи при мисълтта, че може да й изневерява. Никога не са имали проблеми, или поне аз не знам за такива. Нямам никакво намерение да казвам на мама, защото от както я съкратиха е в някаква депресия, отслабнала е много и плаче. Не искам да я съсипвам още повече. Не знам какво да правя, да говоря ли с баща ми или да видя дали утре пак така ще излезе?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: 883d914155
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много те съжалявам, защото явно си прихванала от болестта на майка си. Много внимавай! Баща ти е пълнолетен човек, той може да ходи 45 мин. из града примерно, да пие едно кафе някъде - ти какво му държиш сметка
Ако имаш мъж един ден, какво ще правиш? GPS ли ще му вързиш на гащите?
И още - дори баща ти да си има някого, на теб какво ти влиза в работата? Майка ти явно е болен човек, а бракът с такъв човек не е лесен. Всеки иска да бъде обичан, да има секс, любов в живота си и ако майка ти в момента е заета със себе си, то какво толкова има ако баща ти търси за себе си щастието другъде?
Не, че казвам, че има някого, но за 45 мин да отидеш на някъде и веднага да те следят като престъпник е болно.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 51fa998036
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1 е прав. След като майка ти е в депресия и постоянно плаче е нормално баща ти да потърси утеха в друга жена. Все пак той е голям човек, има своите нужди.
Моят съвет е да не се нахвърляш на него, а да опиташ да изкараш майка си от депресията, от там нататък нещата в брака им ще се наредят. Наблюдавай баща си - как се отнася към вас със майка ти, отнесен ли е, разсеян ли е, следи ли телефона си, отношение, движения, тези неща се забелязват лесно, не е необходимо да ставаш детектив и да се вманиачаваш. Отначало действай така, а после вече можеш да опиташ да говориш с него, но без да го притискаше и без да му държиш сметка. Фокусирай се повече върху състоянието на майка ти, защото това е наистина тревожното в историята ти, а ако баща ти има забежка, вероятно е нещо моментно.
Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f144c8eb46
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Абе вие нормални ли сте бе?

Номер 1: Как така ще говориш така грубо на 14 годишно дете, което има нужда от няколко подкрепящи и разбиращи реда??
От текста й виждаме, че е видимо стресирана! Много е малка да преживява такива емоции, да мисли за такива неща, но щом се е стигнало да пише на напознати хора в нета... как мислите: има ли кой да я успокои.. ама ти едно, че не правиш опит да я успокоиш по някакъв начин, но и я караш да се чувства още по - гадно...

Номер2: Как така ще товариш Авторката тя да вадила майка си от депресията??
Та тя е детенце само на 14 години!!
Родителите й са решили да създадат заедно семейство и не може според мен при първата депресия поради загуба на работа на единия партньор, то другия просто да го игнорира и да ходи да разпуска с някви, без да се опита да повдигне духа на половинката си...

Ами ако беше обратното - мъж да си изгуби работата и да се депресира, а жена му да излиза посреднощ с колата някъде... пак ли тези неща щяхте да напишете?

И още нещо искам да кажа на номер1 - авторката чувства и това, което чувства относно излизането на баща й през нощта, най - вече защото така е възпитана: от ранна детска възраст са й втълпени прекално идеалистични и морални ценности относно отношенията между мъжа и жената.
Така си възпитават децата много родители все още, ама като спрат да се обичат и почват да ги блещят такива едни.. като тебе.

Авторке, какво те кара да мислиш, че баща ти изневерява на майка ти, само защото е излезнал през нощта?
Може да му се е обадил негов приятел за нещо примерно..
Защо първата ти асоцияция за излизането на баща ти през нощта е, че изневерява на майка ти?
Ако искаш ни кажи, ако искаш поразсъждавай сама!
Само се успокой и недей да плачеш за такива неща.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 79154960bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Оказа се огромно недоразумение, за което много се извинявам на всички. Номер 1 не искам просто да коментирам за теб, как може да бъдеш толкова груб? Нито аз съм болна, нито майка ми. Никакъв не си, че да я изкарваш ненормална при положение, че тя е изключително силен човек и се справя със ситуацията. И не, не е нормално, когато майка ми е в депресия баща ми да потърси утеха в друга жена. Нормално е да бъде до нея и да й помогне да се възстанови. Както и да е, не и изневерява, оказа се, че отишъл до болницата, защото му е станало зле.
Авторката

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 79154960bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   И забравих да допълня, че излезе в 2 СУТРИНТА, А НЕ НА ОБЯД, нормално е да се притесня. Искрено те съжелявам номер 1, явно ти не си живял в семейство като моето, в което хората се обичат, споделят си, и се подкрепят.. Дано да се оправиш. :)
Авторката

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: e05a8bee35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не мога да разбера що за мнения имат 1&2. Значи щом жената е в депресия, мъжът веднага е оправдан да си търи щастието другаде. Нима смисъла на брака не е да подкрепяш човека, с когото си? На всеки може да се случи да се разболее и точно тогава му трябва любов и подкрепа. Много е лесно да 'обичаш' някого, когато е добре. Истинската любов е безусловна, а въпросът е зададен от тийнейджър, чиито ценности още са в процес на изграждане.
Иначе за другото са прави, не се бъркай там, където не ти е работа. Възможно е баща ти въобще да не се занимава с други жени, а да има нещо друго, заради което е излязъл. Не търси под вола теле и не казвай на майка си, щом е нестабилна психически. Запази притесненията за себе си и не се бъркай. Дори и да искаш, не можеш да им помогнеш да съхранят отношенията си (ако наистина и изневерява), но. мжеш да развалил семейството си (ако причината, по която излиза, е друга, но напр. Не може да сподели с майка ти)
Всичко ще се нареди, ти гледай себе си, помагай им с каквото можеш, но не се меси между двамата. Сигурно си объркана и ти е трудно, но това е най-добрият, което можеш да направиш. Успех.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: aae7fc8f51
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не, нито номер 1 е прав нито номер 2. Ако майка ти е зле и в депресия баща ти трябва да я подкрепя още повече и да се погрижи тя да се оправи. Това е един от постулатите за семейството, че съпрузите трябва да са един до друг в добро и лошо а не когато им отърва.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: d6e2fbe5f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ами. Отишъл е да пие някъде. Мани го човека. Майка ти да не мислиш, че е много лесна?

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 883d914155
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   От 1. Няма прав и крив. Всеки си споделя тук мнението. Като човек, който е страдал от депресия мога да ви гарантирам, че е в нашите ръце да се лекуваме и не е задължение на близките ни да ни търпят без граници. И не - не може да правиш каквото си искаш и после да казваш „истинската любов е безусловна. “
На този свят всяка човешка единица има ограничено време и право на щастие. Не можеш да пиеш от енергията и да използваш на макс грижата на близките си, а ако не издържат да са лошите.
Майка ти да се лекува. Никой не ѝ е длъжен. Като възрастен имаш отговорности към децата си, после към съпруга си и обществото. нямаш право да лежиш, да се вайкаш, да пъшкаш и то година. Всеки си носи кръста и никому не е лесно. Догодина пак ще е същото и вярвай ми - баща ти ЩЕ си има любовница и не защото е лош или невъзможен човек, защото не може да обича, а защото е ЧОВЕК.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1c405e1a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А ти как разбра, че е бил в болницата и как стана ясно това? И майка ти знае ли?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker