Помогнете ми, как да разубедя мама? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Помогнете ми, как да разубедя мама?
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 2238 пъти
Здравейте, родителите ми се разведоха преди 6 години и аз останах да живея с мама. Въпреки първоначалния шок тогава, мисля че беше за добре, защото много се караха. С мама си жиееехме прекрасно двете до преди 2 години, когато тя почна да излиза с един мъж, не бях я виждала до тогава с друг освен татко и макар че ми беше малко гадно го приех по някакъв начин с времето. Преди 8-9 месеца се изместихме в ново жилище, заедно с него, което също приех, то той и без това прекарваше доста време в нас преди това, че бях свикнала до извесна степен. Но всичко до тук беше приемливо, докато преди няколко дена не ми казаха, че правили опити за бебе и можело скоро мама да забременее. Направо останах, като лепната с мокър парцал, след всичко което изтърпях, сега и това. А най-интересното беше, че дори не ме попитаха искам ли не искам ли брат или сестра, ами само ми го казаха, ей така все едно информативно само. Колко хубаво си живяхме с мама до преди 2 години, защо и беше всичко това, а сега и бебе... Не знам дайте ми някакъв съвет как да я разубедя за бебето поне??

П. С.
Мама е на 39, а приятелят и на 36.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: b1bedfe0ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, не е концерт по желание. Майка ти решава дали да има дете или не, но единствената грешка тук за мен е, че са ти казали изобщо, че „пробват“ за дете. Не се прави така. Сега те стресират излишно. Чака се известно време, забременява се, чакат се 3 месеца да се види дали всичко е ОК и чак тогава се съобщава информацията, но да - от теб не зависи нищо.
Майка ти е на 36 г. Не е престаряла, но няма време вече за деца. Ти си малка, можеш да имаш колкото си искаш деца като порастнеш, цял живот имаш пред теб и е несправедливо да искаш родителите ти да се отказват от техния живот, за да ти с спокойно 4-5 г. и после какво? Ще се изнесеш да учиш някъде, ще направиш семейство и ще ти е през....как ще кукува майка ти сам-самичка.
Навремето майка ми абортира дете на 38 г. някъде, макар че ѝ казахме, че нямаме проблем с трето дете в семейството. Щяхме малко да се постегнем финансово, но имаше условия. Днес тя съжалява. Ние още на 18-19 г. си поехме по пътя и родителите ни останаха сами и познай - имаха вече дори излишни пари, но нямаха дете и на 43-45 г. гнездото им се опразни!
Това ли искаш за майка си? Да кукува сама - мъж да няма, деца да няма...ти с какво право искаш това от нея?

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 39be5b3d8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Я се замисли - след няколко години като почнеш да излизаш повече вече няма да ти се общува чак толкова с майка ти.
Знаеш ли колко много хора майките им ги обсебват с прекалено внимание само, защото няма къде другаде да изсипят желанието си да се занимават с някого.. или поне с нещо.
Щом сте се преместили в по - голяма къща значи майка ти и този човек разполагат с достатъчно пари и няма да бъдеш лишена от нищо дори и да си направят бебе.
Щом чак са ти казали, че имат намерение да си правят бебе - значи определно те ценят като личност, държат на теб и те уважават и определено няма да те обичат по - малко. Виж например номер1, а и много други хора, директно казват, че за такова нещо дори не трябвало да ти споделят.... а те са ти споделили - това само доказва колко много държат на теб!!!
А и след 15-20 години ще сте си супер близки с твоя по - малък брат или сестра. Ще излизате заедно и ще си споделяте неща, които не бихте искали да споделите и с най - близките си приятели.
Гарантирам ти, че дори и още 3 деца да има майка ти - ти никога няма да бъдеш по - малко специална за нея! Една майка винаги има достатъчно любов за своите деца, независимо колко са на брой!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 935f791bd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Втрещена съм от безумното ТИ поведение!
Ж28

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 638afbf11b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Виж сега мила, аз съм била в същото положение. И все още съм. Нашите обаче са се разделили, когато съм била на 2, сега съм на почти 20. Преди около 8, години разбрах, че майка ми ще има още едно дете-от друг мъж. И на мен ми беше странно, но го исках. Всъщност бях единствената, която го искаше. Знаеш ли защо? Защото някой ден родителите ти ще си отидат, приятелите също не са вечни, в един момент ще се запиташ кого имаш до себе си.. Едно братче или сестричка не е чак толкова лошо, колкото го приемаш. Да разбирам, до сега с мама сте се разбирали и сте си били двете. Малко егоистично от твоя страна да се опиташ да я разубедиш. Ако тя се чувства щастлива от факта и иска да има още едно дете, ти не можеш да я спреш. Представи си се след години в нейната ситуация и си помисли как би се почуствала ти.. От личен опит ти казвам-някой ден няма да мислиш по начина, по който мислиш сега и ще се радваш, че малкото съкровище се е появило на бял свят и, че си имаш някого. Гледай го от хубавата страна. Мама няма да те забрави само защото ще има още едно детенце. Предполагам, че това ти е проблема и за това не искаш да ставаш кака.. Родителите обичат еднакво и двете си деца, независимо от възраста, пола и това дали е от твоя татко или друг мъж. :)

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 8b9d08bbc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ти ревнуваш от появата на друго дете. Нормално е. Но и майка ти има право на щастие с новия й приятел. Един ден ти ще отлетиш от къщи, а тя ще се грижи за това дете. Не ревнувай, това ще бъде твой брат или сестра. Родено от вашата майка. Обичай майка си и я подкрепяй. Бъди щастлива!

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f87e037c88
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Абе ти нормална ли си? С какво право ще решаваш кой да има дете? Не искаш ли майка ти да е щастлива? Не искаш ли да имаш брат или сестра? Или си поредната малка егоистка, която си мисли, че щом се е родила, животът на другите не е важен.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f87e037c88
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе ти нормална ли си? С какво право ще решаваш кой да има дете? Не искаш ли майка ти да е щастлива? Не искаш ли да имаш брат или сестра? Или си поредната малка егоистка, която си мисли, че щом се е родила, животът на другите не е важен.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 084f500d6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Аз съм в абсолютно същата ситуация, само дето живея при баща ми, но съм при майка ми през ден. Приятелят й даже ме кара на училище понякога, всичко нормално.
Те също искат бебе и аз даже се радвам, винаги съм искала да съм кака. Ти си голяма егоистка, постави се на мястото на майка ти - сравнително млада жена, с мъж, който обича, до себе си - защо да няма още едно дете? Защото вече няма да се върти всичко около теб? Е, трябва да свикнеш и да приемеш, че хората сами взимат решения и няма да се съобразяват вечно с теб.
Та ти ще имаш брат или сетра, това е страхотно богатство!
Гледай нещата от дргуи ъгли и не мисли само за себе си!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 7340cb1d04
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Интересно ми е защо авторката е егоистка, защото не иска брат/сестра, а майка и не е егоистка, като просто ей така решава да се сдобият с нов член на семейството. Нима първата и дъщеря е никоя и мнението и няма значение? Нима е просто като едно кученце и трябва да слуша каквото му казват? Може авторката също да не е напълно права, но когато имаш дете, трябва и от него се интересуваш. Понеже често посещавам сайта, забелязвам, че тук повечето са на мнението, че трябва едва ли не да ходиш да целуваш краката на родителите си, защото са ти дали живот. Нищо, че те третират като боклук (не говоря за тази тема)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: fc198c5584
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Миличка, нормално е да искат а имат общо дете, за да скрепят още повече връзката си , а теб явно те е страх, че вниманието няма да е изцяло за теб, а ще отива и при бъдещото ти братче или сестричка. Ако човекът е свестен не виждам проблем, а колкото до майка ти няма да те забрави както си мислиш. Той има ли други деца между другото? Освен това мила. майка ти има право на повторно щастие и ти нямаш право да и забраняваш да бъде щастлива!

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: fc198c5584
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Майка ти има пхраво на щастие сополано, и ти не си тази, която ще и казва как да живее живота си!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: b8951e1855
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Защо веднага набеждавате майката, поне е предупредила авторката. А ти наистина си една егоистка! Така или иначе едва ли ти ще имаш грижи относно детето, какво ти пречи майка ти и новият й мъж да са щастливи? ! Искаш ти да си принцесата и единственото дете, но в живота няма вечно ти да си център на цялото внимание и трябва от сега да го разбереш, лигло! Ядосах се, защото аз буквално умолявам мама и втория ми баща за братче или сестриче, а те все отлагат заради работа, а ти тук... Много ме ядосват такива като теб. Мразя егоистични и егоцентрични хора. Като не ти изнася, изнеси се ти при баща ти!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: fbf1f375ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Не виждам защо трябва да я нападате с думите"Абе ти нормална ли си"Не я познавате,съответно не можете да я събитие ква е !Може да е шок за нея и не всеки би реагирал с подскоци и усмивки на това!Според мен си реагирала нормално

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 97007e0ebc
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

21.   Разбирам, че малко си се стреснала, обаче това си е животът на майка ти и ти нямаш право да и се месиш. Освен това ще видиш, че е страхотно да имаш брат или сестра. А и не на последно място скоро ще пораснеш, ще се изнесеш и майка ти ще е самотна. Няма ли да е супер да знаеш, че е щастлива да се грижи за някого? А и като човек с по-малка сестра ти гарантирам, че да имаш сестра е върхът! Ще го разбереш малко по-късно, но моята е съкровище и я обичам много.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 4c83fc37f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Човекът, който ще ражда бебето е майка ти и само тя и бащата са тези които да решат дали да имат дете или не. Това че ти си и дъщеря не означава, че трябва да ти казва какво иска да прави. И като гледам годините на майка ти и от това което пишеш ти трябва да си доста голяма. Гледай си твойте гаджета и не се бъркай в живота на майка ти.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 513b1ab86e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Според мен недей да разубеждаваш и да говориш с майка си на тази тема, все пак ако тя наистина е щастлива с този човек, защо да не си направят дете? :)
Това нещо не е никак лошо, занапред ще имаш подкрепа в живота, когато ти трябва нещо. А и да не забравяме, че това е човешко.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 513b1ab86e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Според мен недей да разубеждаваш и да говориш с майка си на тази тема, все пак ако тя наистина е щастлива с този човек, защо да не си направят дете? :)
Това нещо не е никак лошо, занапред ще имаш подкрепа в живота, когато ти трябва нещо. А и да не забравяме, че това е човешко.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: aa378d3254
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Напълно те разбирам. И при мен е така обаче за щастие мама не иска още деца. Ако бях на твое място щях да ритна някой кран :D Повечето хора тук, които са коментирали може би не са с разведени родители или просто искат братчета и сестричета. Но децата с разведени родители се чувстват по този начин. Те са ревниви, защото не искат да делят нищо, и да не изгубят майка си/баща си. Не мога точно да го опиша, не съм добра в тия неща. Просто е различно дете с нормални родителй и дете с разведени родители, които си имат приятел/приятелка. Но не се тревожи и кажи на майка си как се чувстваш. Аз не разбирам много, но не е ли рисковано майка ти да ражда на тази възраст?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f8f8b30cb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Съгласна съм с номер 16, но има и друг въпрос. Не искаш това бебе, защото е от друг мъж, или просто не го искаш, защото искаш да си единствено дете? Има голяма разлика и хората, които опрекват момичето не са прави според мен. Майка ти в случая можеше да те извика двете да си поговорите насаме, да ти каже това така, онова така и от уважение към теб щеше да те попита, а вече дали ще си правят опити за бебе е друг въпрос, но поне майка ти щеше да те е питала, аз така смятам. Според мен ти и нямаше да си така настроена ако беше поговорила с теб, а не така да ти го изръси. Жената е на 36 може да прави каквото иска, не е длъжна да иска разрешение, но е длъжна да се съобразява с дъщеря си и всичко да трябва да й казва след като е свъразно с нея. Момичето може да има антипатии към този мъж, към държанието му към нея, към самата ситуация, затова я разбирам. Ако родителите ти бяха заедно и очакват дете и ти не го искаш тогава вече е малко егоистично, но в този случай не можете да опреквате по-този начин момичето. Съветвам те да говориш с майка ти и да й кажеш всичко, което чустваш и мислиш по въпроса, даже си я питай, а мамо защо не ме питахте нали аз ще съм част от това бебе. И все пак говори с майка ти, питай каквото имаш да я питаш, ние всички сме неутрални и е трудно да искаш съвет от непознат, в случая зависят много неща. За повечето неща може да не съм права, но със сигурност първо говори с майка ти, не като да я разубедиш, а като майка и дъщеря по въпроса. Дано всичко се нареди и пиши как са нещата.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 9989d05681
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

28.   Авторке, съветвам те да игнорираш всички мнения от 1 до 15. Явно са писали наборки на майка ти, които смятат, че като създадат дете, животът си остава пак само техен и могат да си правят с него каквото си искат, без оглед на останалите.

Аз пък ще ти кажа, че си напълно права да се сърдиш и да си обидена, че майка ти не е потърсила твоето мнение в случая. Ти не си просто дете, а си член на семейството и нейното решение да ражда, засяга живота на всички ви.

Сега не те пита дали искаш брат/сестра, защото според тези по-горе си нямала право на мнение, но утре ще те чака да й помагаш с бебето, ще те моли да стоиш с него като излиза, ще му слушаш ревовете нощем, ще съобразяваш разходите си за дрехи, учебници, пътувания с това, какво ще е нужно за бебето. Всичко, което имате разбира се вече ще трябва и да делиш с него. Ами, разбира се, че имаш право на глас, след като и твоят живот ще се промени.

Разбира се има и вариант, в който когато детето порстне да си бъдете близки и да се разбираш с брата/сестра си по-добре от с майка си, да се подкрепяте и т.н.
Само дето това никой не може да ти каже. Може да се обичате, може и да се мразите.

Също никой не може да каже, ти дали и кога ще "отлетиш" от семейството, та майка ти щяла да остане сама. Що за глупости. Нали в други теми същите твърдят, че трябвало всяка жена да роди дете, та дяа имало кой да я гледа като остарее.

Да не коментирам възрастта на майка ти и факта, че е с въпросния едва от 2 години, нито се е оженила за него нито нищо, но е тръгнала да "прави опити" за бебе, пък ти го и съобщава по най-тъпия и отвратителен начин.
Утре може въпросния да си тръгне и ще си е пак само с децата, дето ще "отлетят". По тази логика, може да роди и на 60, та да не остане сама.
Пък и тя не е сама, нали все пак дъщеря й е приела новия мъж. Не виждам защо е тръгнала да се прави на млада и да му ражда, при положение, че има дете на 15, за което тепърва предстои да полага още много грижи в този живот.
Грижата за децата не е само да ги облечеш и нахраниш.

Опитай се да поговориш с майка си, но за съжаление не мисля, че ще има ефект. Поведението й е супер егоистично.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 40f0d6463e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Миличка имам една позната на село майка на 4 деца. Не е циганка, но просто животът и така се е стекъл. От първия си брак има момче на 13-14 и момиче на 12. Преди 3 години се хвана с втория си мъж, който също има 2 деца от предишен брак. Роди им се момиченце сега е на 2 годинки. Баткото от страна на майката не ревнува, но каката първоначално доста ревнува, когато малката се ражда, защото до този момент е свикнала да е момичето на мама. Сега доколкото знам от майка и не ревнува чак толкова. В еднъж, когато дойде на гости баба я попита :„ Т., обичат ш ли сестричката си? ”Отговорът и беше : „ Ами тя много мирише, с което казваше, че малко ревнува. После имаха още едно дете, което дадоха за осиновяване, защото нямаха пари да го гледат.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 03646c8fda
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Авторке, определено игнорирай мнението на 28. Майка ти има право да има колкото деца поиска от когото си пожелае. Ти си гледай твоя живот.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f8f8b30cb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Коментар номер 28 си каза всичко. Напълно съм съгласна. Ти си на първо място в живота на майка ти или поне така трябва. Много сте разбиращи повечето, момичето да трябва да се мести насам натам, защото майката искала тва онова. А децата? Кой ще се съобрази и с тях, това бебе ако ще и за месец да трябва да го търпи, не сте прави да говорите, че ще се изнесе и какво от това някой ден и другото ще се изнесе и айде сега да си срежем вените, че е самотна жената. Умници как можете да говорите така за момичето дали е нормално и вие сте пълни егоисти. Детето е на първо място, после да си гледа своя задник, дори да става въпрос за друго дете, всеки човек е различен и има своя гледна точка ето в случая майката е засегнала дъщеря си, после дали е нормална.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: b8e5caa74a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   Коментаторите, преди да пишете, ЧЕТЕТЕ! Майката НЕ е на 36!
"Мама е на 39, а приятелят и на 36."

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 2244669c1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   Хахаха, ти както си започнала, още малко и ще вземеш да упрекваш вашите защо не са те питали преди да те направят. :D

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: a5992439d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   Авторката може и да е егоистка от гледната точка на доста хора, но нека всички тези хора ПРЕДИ ДА Я СЪДЯТ, ОБИЖДАТ, ЗАСЯГАТ... ДА СИ НАПРАВЯТ СМЕТКАТА, че просто БИОЛОГИЧНИТЕ Й РОДИТЕЛИ СА Й ПРЕДАЛИ ТАКИВА ГЕНИ!!! Тя е ТАКАВА КАКВАТО Е, единствено и само благодарение на родителите си!!! И нямате право да я обиждате!!!

Всеки, който е станал Родител е редно да си сърба попарата и много много да не се оплаква, независимо за какво става въпрос.
Родителството е най - вече работа 24/7 и огромна отговорност, а не чак толкова начин, чрез който да станем най - после щастливи и да се почуватваме пълноценни.
Последни две се постигат, когато човек осъществи личните си (пряко свързани с него) мечти и идеи. Но е явно, че много хора просто нямат смелост да правят това и от там просто решават да се отъждествят чрез създава не семейство. Резултатите разбира се са разводи, раздели, семейни драми, кризи, нещастни деца...

Приятен ден.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 9989d05681
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Интересно как на дете на 15 години му казвате "да си гледа своя живот".
Нещо май отсега й казахте "да отлита" та да не пречи на майка си да изживее втора младост с любовника си. Само дето тази дето иска да нарече себе си майка, трябва да гледа не само собствения си живот ами и този на детето си, което на 15 не е само дете, а личност, чието мнения има значение.

Ама, който не става за родител, предпочита да гледа бебета, че е по лесно. Само сменя мръсните памперси и топли млякото.
Тревоги по жизнено важни решения за бъдещето няма да я тормозят.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c93b2aa3ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Авторке, ти би ли искала един ден, когато тръгнеш да имаш свои деца майка ти да ти казва кога, от кого, колко и т. н.? Ако искаш другите да уважават твоята свобода, уважавай и ти тяхната.

Alpha, ж. 26

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 03161dd2aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   До 34
Тук никой родител не се оплаква, и не става ясно за какво говориш.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 62abac2509
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Не че нещо, ама майка и е на 39. ЧЕТЕТЕ ВЕ ХОРА, не винаги мъжа е по-голям. Не е толкова възрастна, но авторката вероятно е на най-малко 13 години. Да не говорим че това ново дете като е на едва 20 и майка му вече ще е баба (почти). Отделно... Ново дете означава че 9 месеца ще се търчи подир майка и, а после ще се грижат само за бебето. Реване, акане, ядене. През следващите 1-2 години след раждането ще се говори само как проходило как проговорило. А авторката ако не е вече в гимназия точно тогава ще влезе. Тя има нужда от внимание и подкрепа точно сега. Сега и е най-важно да учи, а това бебе ще е там и ще реве на главата и. Това се случи на двете ми братовчедки. При тях обаче си беше един баща. А тук... пълен непознат. Може да е нов приятел на майка и. Може да са много време заедно с него, но си остава мъж който е далеч от баща и. Всяко дете е свикнало родителите му да са един с друг, да няма друг. Не знам вие как бихте се почувствали. Въобще не е егоистично.

(Съжалявам за грешките, от телефон съм)

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: de53af6c6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   Номер 16, ако една жена забременее и една година след раждането забременее отново, егоистично ли е, че не е питала бебето си дали иска братче, понеже то не може да вземе решение по въпроса? Егоизъм на квадрат ли е да не питаш още не говорещите ти близначета дали искат да имат братче/сестриче?

Много е просто: това е живота на майката и тя решава за себе си. Детето й може само да свива уши и да търпи. Ама как я виждате тази работа - днес ще я пита дали е съгласна да имат дете, утре ще я пита дали има право на менструация, а по-нататък дори може да иска позволение, за да пие/яде любимите си храни, че малката глезана да не се разсърди! Именно това е - егоизъм и разглезеност! Майката има право да реши, че иска още деца. Ако детето е толкова недоволно, може да издири баща си и да му се радва на 100%, докато и човека реши да има нова жена и да я забремени. Тогава викаме социални грижи и обвиняваме родителите й, че не се грижат добре за нея, защото не й позволяват да бъде единственото дете в семейството? Авторката третира майка си като свое притежание, с което да се разпорежда - това ако не е егоизъм? Не иска братче/сестриче и се очаква другите хора да й осигурят исканото - ето ти и глезеността. Къде по-точно видя третиране като боклук? Може би във факта, че са я предупредили вместо да й сервират растящ корем и "упс, май ще имаш братче". Явно и ти си същата непълнолетка като авторката, но с още повече проблеми, които прехвърляш върху майката на авторката. Реши своите проблеми, докато не е станало късно! Третирали я като боклук - по-често децата правят това с родителите си, ама за вас и дума да не се каже, че ще опищите света!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 7faefcdbb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Много ми е интересно вие от каква гледна точка давате мнение. Егоистка била незнам каква била. Момичето Ви каза: разведоха се -нищо не казах, намери си нов-нищо не казах, преместихме се - нищо не казах. Ами не мислите ли че това са много и то доста тежки компромиси за едно дете. Нормално да не иска. Дори не е задължително да е от ревност, не говорете като не знаете. Децата на разведени родители са много по чуствителни. Ами вие не се ли замисляте че тя може да го прави и за да предпази другото дете, не мислите ли че може да я е страх след време майка и и мъжа да се разделят и другото дете да изживее същото като нея. Не знаете какво е да сте в нейните обувки, така че мислете преди да пишете!
А на теб милкчка ще ти кажа само, че за съжаление ние не избираме родителите си. За мен ти не си егоистка, майка ти е. Тя не е оценила жертвите, които ти си направила за нея. За мен тя се е провалила като родител и не заслужава второ дете, докато не поправи грешките си с теб. Не се ли разбираш с баща ти? Не можеш ли да се преместиш при него? Знам че майка тие ти липсва но ти не си и изтривалка не може вечно да и правиш компромиси!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: b6b6eb482f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Мило момиче, отговарям конкретно на въпроса ти.
Няма никакъв начин да разубедиш майка си, ако се надяваш на това. Тя явно е влюбена в този мъж, и иска да има дете от него. Всяка жена, която обича съпруга си го иска. Освен това, той е по-млад от нея, и може би няма свои деца. И той също иска да стане баща, и очаква майка ти да му роди. Майка ти като зряла жена е наясно, че за да го задържи, трябва да му роди негово дете. Това със задържането невинаги е сигурно, но се предполага, че съпругът напуска по-трудно жена си, ако има дете, родено в брака. така че, мило дете, това ще е трудна, да не кажа и невъзможна задача да разубедиш мама. Затова съсредоточи се върху себе си и образованието си, за да можеш по-скоро да станеш самостоятелна и независима, и да взимаш сама решения за живота си.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f65c425288
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   Късно е мила.
Но това ще ти е един полезен житейски урок. Занапред като усетиш, че нещо не ти е приятно, да не си мълчиш и да търпиш, а още в самото начало, докато нещата са в "зародиш" както се казва, да изразиш ясно и твърдо, че това нещо не ти харсва и не го одобряваш!

Иначе нека си роди майка ти, тя никога няма да те обича по - малко. Но не забравяй, че тя освен майка е най - първо човек, който има нужда от изживявания, типични за нейната възрастова група.
Или може би има нещо в този мъж, което сериозно те притеснява, но не си ни го споделила.
Ако искаш недей, а просто го кажи на майка ти като сте сами само двете. Но възможно по - скоро.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker