На 18, без контакти и приятели.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

На 18, без контакти и приятели..
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1747 пъти
Здравейте, пише Ви едно 18-годишно момиче, което се чувства много самотно. Наистина се питам какъв ми е проблемът, какво не ми е наред? Симпатична съм, лъчезарна, забавна, мила, в отношенията си с хората съм раздаваща се. Но много ме боли от факта, че никой не ме търси и не се сеща за мен, наистина това е непоносимо. И не мога да се примиря, и не мога да разбера защо. Седя у дома сама като куче, разбирате ли!? Много рядко излизам, нямам приятели. Имам чувството, че и родителите ми ме ограничават до известна степен, но може и да греша, те са готини хора.
Трябва да се променя ли? Чудя се, ако си поразчупя малко стайлинга, повече ли ще се забелязвам? Не ме разбирайте погрешно, смятам, че съм достатъчно отворена към света. Ако започна да се гримирам, да сменя малко визията в дрехи и прическа.. има ли смисъл изобщо или това са глупости? Не ходя и по дискотеки (може би защото няма кой да ме покани :d).
Аз просто искам повече контакти, да излизам, да имам приятели. Сигурно ще кажете, че това зависи от мен.
Но моля Ви да съвет, аз наистина не знам какво да правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: e3c09d34f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако нямаш богато и влиятелно семейство и ако нямаш никакви изключителни таланти, то няма нищо ненормално в това, да нямаш контакти и приятели на тази възраст. Ако за контакти броиш хората, с които се моташ по ресторантите и кафетата, то... имаш грешни представи за това, как се движат нещата.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 67a8a0600b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз съм в същата ситуация.. Ако аз не потърся приятелките ми те няма да се сетят за мен : Но това как изглеждаш и дали се гримираш няма нищо общо с това да имаш приятели! Просто може да ги попиташ каква е причината да не те търся или може би те чакат ти да ги потърсиш ;)

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 67a8a0600b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм в същата ситуация.. Ако аз не потърся приятелките ми те няма да се сетят за мен : Но това как изглеждаш и дали се гримираш няма нищо общо с това да имаш приятели! Просто може да ги попиташ каква е причината да не те търся или може би те чакат ти да ги потърсиш ;)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: fe2a4fc315
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ами да ти кажа, зависи какво имаш предвид под самота. Защото не е достатъчно да си гримирана и фризирана, в някаква група с хора, за да не се чувстваш самотна. Групата може да си говори за яденье и пиенье и тия три неща и теб да не те касае нищо от това и пак да си самотна. Трябва ти група или човек с твоите интереси. Нямаш ли приятели в училище? Не излизате ли заедно? Включи се в някакво занимание, което те влече - курс по английски, примерно, или доброволческа организация или каквото ти харесва и ще намериш хора, с които може да си паснеш. Така ще разшириш и контактите си. Ако имаш поне една приятелка - излизай на кафе с нея. Не те съветвам да търсиш мъже в Интернет, защото не се знае какво дебне във виртуалното пространство. Не казвам, че не може да срещнеш свестни хора, но не препоръчвам, защото разочарованията могат да са големи. Ако обичаш да ходиш на планина може да отидеш с някого, или пък на басейн. Бъди по-отворена за контакти с хората. С усмивка и приятен кратък разговор може да се сдобиеш с нови приятели. А пък ако не се получават нещата - използвай времето да почетеш книга, интересна статия в интернет, да се самоусъвършенстваш в нещо. И самотата понякога има своите добри страни. Пък и те чакат изпити за кандидатстване в университет - може да оползотвориш времето си пълноценно. В университета със сигурност ще срещнеш много и различни хора и ще се заабавляваш. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 83a320b9f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз съм в същото положение, обаче съм момче на 18 и аз си задавам същите въпроси но уви. Много е гадно да си самотен и да не се забавляваш но какво да се прави, според мен всичко ще се оправи с времето. Жалко че не се познаваме така щяхме да общуваме, защото си приличаме.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 38d47a85fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всеки минава през такива периоди моят беше 16-17г. Бях винаги сама не излизах нямах приятели контакти и тем подобни. Но миналата година по това време една моя приятелка си хвана гадже и единият път ме взе със тях уж да се запозная с гаджето й. Там се запознах с супер много хора, там срещнах и сегашният си приятел.
Просто си намери някоя компания която отговаря на твоите виждания и на това което ти харесва. Ако не се сещаш се запиши на нещо имам мн приятели от народните танци. можеш да се запишеш и на спортни танци, рисуване, пеене на нещо което ти харесва, там ще срещнеш хора с твоите интереси и така е по лесно :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: da6ae3cdbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ми дай да се запознаем, остави линк към фейсбук хаха

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 965b8feea0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Лелее, повярвай ми все едно аз съм писал това. Излишно е да разказвам. Смятах че съм единствения самотен тинейджър, а то се оказало че има и други. Не мога да си обясня защо съм така, от характера ли е, от поведението ли... Не смятам че съм по различен от останалите. Но имам едно обяснение, но не знам прав ли съм!? Повечето се движат на групи и компании, трябва да тичаш след компанията, да правиш това което тя прави, а аз не съм такъв. Обичам да съм свободен и независим от тези ''групички'', да правя това което обичам, това което наистина забавлява, а и родителите ми са по консервативни (тези на моята възраст знаят за компаниите, какво правят и какво се изисква за да си ''вътре'') Доста локуми разтегнах, но поне споделих мнението си и тревогите си!
Моля за съвети и благодаря на авторката, че сподели това, което мен ме притесняваше!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 1d9c49142f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Няма смисъл да се променяш заради другите или те харесват такава каквато си, или да си гледат работата!! Не се променяй заради другите, ти си на 18, предполагам скоро ще почнеш университет или работа, и да те бяха търсили всеки ден тези хора, вече всеки тръгва по пътя си (разбира се има и изключения). Пример ще ти дам :
Постоянно ме викат приятели по кафета, по дискотеки, имам се с много хора и доста от тях мога да нарека истински приятели, но аз сега отивам да уча в София, повечето ми приятели отиват в чужбина да работят/учат и дори тези които са в една държава не са в един и същи град... Много ми е кофти, че така се получава, но нищо не мога да направя...
И така, както и да е, много написах, а нищо не казах...
Мисълта ми беше, че по-добре да намериш малко по-трудно хора, които те харесват такава каквато си, отколкото да се променяш, за да те одобрят хора, които до преди това не са те забелязали, защото не са харесвали истинската теб!
Момче, 19г

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 76a132f148
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Има много варианти-посети някое читалище-там се събират дамски певчески хорови състави-така се казват, защото това са дами от третата възраст-запознай се с тях, предложи им помощта си, когато се налага-пазаруване, плащане на сметки, удостоверявай похарчените пари с касов бон-"Лельо, заповядай, донесох ти покупките, ето ти и касовите бележки с рестото"-направи така, че да им спечелиш доверието, и не забравяй, че ония в дискотеките няма да ти влияят добре, стой далеч от тях-с мутри, татуирани и наркомани нямаш работа-по добре помагай на възрастните дами-те винаги ще ти благодарят, а може и да те почерпят! Дамските състави пеят предимно стари градски песни и фолклор-ще ти хареса и ще забравиш за дискотеките-нали гледаш новини-а случката в Повеляново не беше чак толкова отдавна-не се навирай в устата на вълка! Аз стоя възможно най далеч от всички опасни неща-високоволтови съоръжения, запознанства с хора, които много трудно биха спечелили доверието ми, жп линии, ходене по края на покрива на блока-живеем на последния етаж или ако се наложи-единствено и само по корем с ръце, притиснати о покрива, минаване на червено, влизане в частни обекти без разрешение, отваряне на вратата на влака в движение, игра в казина-когато един човек спазва тези забрани, животът му е песен! А ти се тюхкаш, че нямало кой да те заведе на дискотека-цени живота си, помагай на хората от третата възраст и ще бъдеш щастлива!

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 146936e26c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Бих искал да се запозная с теб...

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 950e17be2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Аз съм на 20 и също нямам нито един приятел. От две години съм така. Когато завърших училище и просто всички изчезнаха. Дори най-близките ми приятелки от училище спряха да ме търсят. Почнах университет, но сме си близки с колегите само там. През ваканциите, почивките и когато се прибереш никой не се сеща за теб. Просто хората си имат приятели извън университета и няма как да се сприятелим чак толкова, че да се чуваме и виждаме извън университета. Не знам защо стана така. Винаги съм била комуникативна, забавна, ненатоварваща. В началото ми беше трудно, че никой не се сеща, че съществувам, толкова ли съм безлична за всички, но вече свикнах. Не съм някоя задръстенячка. Обличам се хубаво, гримирам се, забавна съм, но всички ме изоставиха.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 828587a12f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Хора, от нас самите до голяма степен зависи дали ще си намерим приятели или не, а това няма как да стане докато всеки си седи вкъщи и чака да го потърсят. А най-важното е тези приятели да са подходящи, а не само да търсиш убийци на самотата ти. Излизай, но не по дискотеки, кръчми или долнопробни барове. Не ти трябва грим или прическа, за да привлечеш свестни и интелигетни хора, трябва ти акъл и добро отношение! Развий и последвай някакво хоби - запиши се на клуб, спорт, ходи в библиотека, читалище, изобщо места на които се събират умни и талантливи млади хора. Заговаряй ги, не се притеснявай. Не търси компании, а избирай хората по единично!!!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 76e26364c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Няма оправия. Аз цял живот съм така, вече на 31. :) До преди 2-3 години полагах усилия да поддържам контакти с няколко човека, но откакто спрях да ги търся, никой не се сеща за мен. Уморих се, явно все така ще е. :) Поне половинка си имам, може би затова не ми пречи чак толкова много.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 465dded168
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Звънни ти на някого. На мен ако ми е самотно си търся компания. Не мога да ти разбера проблема.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 389c59cac0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Според мен ако започнеш работа ще си създадеш много нови познанства и контакти.
Нали си на 18, що седиш "като куче" у вас а не вземеш да се вземеш в ръце?

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e50a6a1923
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Като за начало, трябва да срещнеш хора, които са ти приятни и с които да имаш сходни интереси. Това може да го направиш, просто като правиш нещата, които харесваш. Ако ти харесва, да речем, да рисуваш и отидеш на курс по рисуване, ще срещнеш хора, които харесват същото, а вероятността да не ти допадне поне някой от тях е малка. Иначе лесно може да се набуташ в някоя глупава компания, но глупостта и ще те отегчи и може да се почувстваш още по - самотна. Но всъщност, щом си на 18 май няма смисъл да ти обяснявам неща, като на малко дете. XD
Освен това... Защо другите трябва да те потърсят? Напоследък все по - често забелязвам подобни проблеми, като това е проблем, които имах и аз самия. Отне ми малко време да осъзна, че света не се върти около мен, а аз се въртя заедно с него. Мисълта ми е, че все повече хора чакат някой да ги потърси. Преди време слушах историята на двама души, които са приятели, но не си говорили известно време, защото на всеки от тях му се излизало, но и двамата чакали другият да се обади. В крайна сметка всеки от тях решил, че другият му бил сърдит и едва когато случайно се срещнали, разбрали какви идиоти са всъщност. Та, хора, когато ви се излиза с някого, вместо да чакате просто му се обадете! XD
А дали трябва да промениш себе си и стила си... Аххх... Човече, ако не ти харесва това, което правиш и начина по които изглеждаш, тогава да. Ако обаче искаш да го направиш само, за да те забелязват хората, то тогава просто трябва да облечеш светлоотразителна жилетка, да се гримираш като клоун, може да си сложиш и една каска с фенерче на главата или нещо още по - ексцентрично и да излезеш навън в този вид и без панталони... Със сигурност доста хора ще те забележат, но (освен, че е изключително лоша идея) това просто няма да си ти (освен ако не си падаш по подобни неща, но аз лично се съмнявам).
Dude ("чудесно" обръщение няма 'що), просто прави това, което обичаш и се забавлявай, а приятелите някак сами ще изникнат от някъде! Но пък от друга страна, кои съм аз, че да давам съвети след като имам само... 2... 1... 0! Ооооо човече! Ама аз нямам никакви приятели! Шегичка... Или пък не... (Не знам защо ми е забавно да обърквам хората. XD)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker