Как да спра да мисля за него, при положение, че ще го виждам всеки ден? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да спра да мисля за него, при положение, че ще го виждам всеки ден?
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1511 пъти
Здравейте. Казвам се Ева и тази година съм 10-ти клас. В 9-ти клас се преместих в ново училище. В класа ми има едно момче, с което започнахме да си пишем на втория месец. Харесахме се, защото имахме еднакви мнения по всички въпроси, еднакъв вкус за филми и музика, беше ни приятно един с друг. Започнахме да излизаме само двамата, да се гледаме в часовете (и двамата бяхме срамежливи), понякога сядахме заедно. Държеше се с мен като с принцеса и за всички беше повече от очевидно, че ние се харесвахме. Започнахме да се прегръщаме и да се държим за ръце, да се прибираме заедно от училище, изпращаше ме всеки път, ходили сме у нас. Учителите ни обожаваха, винаги ни избираха заедно за водещи, за проекти. Той е голям красавец и много момичета му пишат, но казваше, че са досадни и не им обръща внимание, пък аз, глупачката вярвах. Стигнах до там да унижа момиче публично, което му е писало, без да знам, че всъщност не му е досаждала, дори са излизали без той да ми каже. Той не е от града, в който учим, затова лятото почти не се виждахме, но си пишехме всеки ден. Това обаче ни отдалечи. Всеки път казваше, че нямал търпение да се видим, но скоро разбрах, че е идвал в града няколко пъти без да ми каже. Попитах го защо, а той се оправда с това, че ми е забравил подаръка от морето у тях. Сякаш има значение, да бяхме се видели за 10 минути поне. Скоро от съученичка разбрах, че излиза с друго момиче, а той се оправда, че тя му е досаждала 2 седмици да се видят. Спрях да му пиша и отговарям, а съученичката продължаваше да ми казва, че ги вижда заедно почти всеки ден, дори се държали за ръце преди 2 дни. Както казах - учителите постоянно ни избираха заедно, а сега ще сме водещи на 15-ти септември, до тогава всеки ден имаме репетиция и трябва да го виждам, искам или не. Блокирах го (детска работа, да), но той ми писа в instagram и започнахме да се караме. Каза, че съм грешка и всичко, което е чувствал е било грешка. Призна си, че ме е лъгал, че момичетата му досаждали. Не е нужно да казвам, че плаках цяла вечер. На следващия ден бяхме на репетиция. Забелязах, че ме погледна няколко пъти, но не си говорихме. Не знам какво да правя. От 15-ти септември до 30-ти юли ще трябва да го виждам постоянно. Как да го разкарам от мислите си и да продължа напред при това положение? Знам, още съм малка и ми предстоят още подобни драми. Не знам към кого да се обърна, опитах да потърся съвет от майка ми, но тя защити него. Каза, че не съм права и не ми даде адекватен съвет, затова търся такъв от вас. Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: b3211a8157
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Цитат

"Той е голям красавец и много момичета му пишат"

Опитай се да помислиш малко. Като е голям красавец и много момичета му пишат и го харесват, това до какво ще доведе? Той ще излиза с много момичета, ще ги лъже и зарязва и сменя, ще придобие презрително отношение към жените. Момичетата от друга страна ще бъдат разочаровани и наранени е ще започнат да хранят омраза към мъжете заради него, другите момчета ще бъдат отритвани и ще придобият комплекси, защото не са толкова големи красавци. Защо трябва да става така? Заради женската алчност да искат най-добрия мъж, най-красивия, най-богатия и т. н. и да пърхат като молци около пламъка на свещ и който момент приближат да изгарят. Гледай момчето да е добро а не най-красивия, най-умния, с най-скъпи дрехи и т. н. Това е елементарно нещо, няма ли най-после да го разберете. Ако едно момче или един мъж който е без изключително здрави нравствени принципи му обръщат внимание много момичета или жени независимо по каква причина, в огромната част от случаите той няма да си избере една от тях а ще излиза с всички, независимо дали една по една или по-няколко едновременно като лъже останалите, че те са единствените. Същевременно другите момчета ще остават без приятелки, защото момичетата ще са хлътнали по "принца" и ще искат само него. Това е една патологична ситуация, пораждаща се от психологията на много момичета и жени, че те са специални и непременно трябва да имат най-добрия и т. н. и, че "не могат да свалят стандартите" въпреки, че те никога не са постигали тези "стандарти". От неизпълнението на собствената им алчност за "най-добрия мъж" пък колкото повече време минава толкова повече се озлобяват и изпълват със злъч и винят мъжете, че не изпълняват измислените им критерии. А всичко може да е много по-различно ако се осъзнае, че не им трябва "най-добрия" а просто някой който да се държи мило и добре с тях, да ги обича и да им е верен.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 6712bb241e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Приеми случващото се като полезен урок. Ако имаш достатъчно воля поддържай само отношения "по работа" с въпросното момче. Покажи му колко силна, умна и красива си без него. Бъди демонстративна, но в рамките на нормалното!! Защото всяко едно безсмислено преиначаване от твоя страна ще изглежда доста фейк, а ти не целиш това, нали? !
Гледай си уроците, преоткривай интересни книги, излизай/контактувай приятелски с момчета на твоята възраст. Много важно е да не се самоизолираш в училище - винаги бъди сред приятели.... НО... недей да споделяш пред тях колко съкрушена се чувстваш и т. н!

Ева, ти не си прекалено малка, но все още не влизаш в групата на големите. Точно в този период трябва да решиш едни от най-важните уравнения на живота за твоето бъдеще. Какво пречи вместо да хабиш енергия като плачеш за някакво комплексирано/лъжливо момче, да отидеш на курс за научаване на нов език/примерно/? После ще си толкова заета, изморена, изпълнена с нови знания, че няма и да се сетиш че съществува човек, който те е наранил.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 129a6ef660
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не спирай да мислиш за него. Щом ще го виждаш често, това е невъзможно. Просто се постарай мисълта ти за него да е само колко долен лъжец е и колко безкрайно непочтен човек е.

Като го погледнеш и се сещай как и пет пари не струва, не се опитвай да си припомняш "хубави" моменти, защото с този явно всичко е фалшиво. Мисли си и каква късметлийка си, че си разбрала какъв е и си се отървала от него. Тези дето тепърва ще ги лъже са по-зле от теб :) Така че, горе главата.

Поглеждал те бил, ами нека да те гледа ама само отстрани. Умно момиче като теб не е за него.

Правилно, че си го блокирала. Блокирай го от всякъде, но продължавай нормално общите ви "публични" изяви. 15-септември или друго, покажи му, че не ти пука. Безразличието най-много боли. Ако види, че страдаш, ще се радва, но ако си весела и не му обръщаш внимание, нищо чудно да дотича и да те моли. Но даже и така, препоръчвам ти да не се поддаваш, защото хора като него никога не се променят.

Хайде кураж и помни, че любовната мъка рано или късно отшумява, нищо че сега сигурно ти е много криво и не ти се вярва ;)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b7dfe9e606
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Миличка, тегли му майната на тоя пикльо не си заслужава, той не те заслужава!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b7dfe9e606
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Пак съм аз няма да се сриваш психически заради един дришльо ебаси да не е единствения на света! Външният вид не е е всичко на тоя свят! Може човек да е невзрачен, но благороден и обратното, като горе описания отвън красива фасада отвътре прогнил.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 129a6ef660
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Към номер 1 - напълно съм съгласна с теб, само едно нещо си пропуснал да добавиш. Момчетата/мъжете правят абсолютно същото и също пърхат само около лигавите "принцеси".
И мъжете все търсят най-хубавата, най-кльощавата, най-заможната и също нямат отношение към тези, които не отговарят на "измислените им критерии". Цитирам и последното ти изречение с малка корекция :)

"А всичко може да е много по-различно ако се осъзнае, че не им трябва "най-ДОБРАТА" а просто НЯКОЯ КОЯТО да се държи мило и добре с тях, да ги обича и да им е ВЕРНА. "

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker